Dha İstanbul - Kadıköy'de Oto Sanayi Sitesi Esnafının Yol İsyanı - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - Kadıköy'de Oto Sanayi Sitesi Esnafının Yol İsyanı

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHAKadıköy Göztepe Oto Sanayi esnafı kentsel dönüşüm nedeniyle çalışan hafriyat kamyonları ve iş makinelerinin yolları bozduğu ve çamur içinde bıraktığı gerekçesiyle eylem yaptı.

21.03.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Kadıköy Göztepe Oto Sanayi esnafı kentsel dönüşüm nedeniyle çalışan hafriyat kamyonları ve iş makinelerinin yolları bozduğu ve çamur içinde bıraktığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Kadıköy Fikirtepe Yumurtacı Abdibey Caddesi'nde bulunan Göztepe Oto Sanayi esnafı yollarının bozuk ve çamur olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Caddeyi kısa süreliğine trafiğe kapatan esnaf iş yapamadıklarını, aracını tamir ettirmek isteyenlerin bu nedenlerden dolayı vazgeçtiklerini iddia etti. Caddeyi trafiğe kapatan esnaf hafriyat kamyonları ve beton mikserlerinin geçişine izin vermedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, esnafı uyararak yolun açılmasını istedi. Eylem yapan esnaf da yolu açarak yaklaşık yarım saat sonra araçların geçişine izin verdi.

SANAYİ ESNAFI ZOR DURUMDA

Oto sanayide işyeri olan Mehmet Can, "Araçların altı vuruyor. Vatandaşlar çamur içinde yürüyemiyor. Kiralarımızı ödeyemiyoruz, sanayi esnafı zor durumda. Esnaflarımızın çoğu dükkanını kapattı. Müşteri gelemiyor" diye konuştu.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ

40 yıldır burada esnaf olduğunu söyleyen Can, "Yollar köstebek yuvası gibi. Her taraf çamur yollar bozuk" diye konuştu. Sanayi içinde ayakkabılarına geçirdikleri naylon poşetlerle dolaşmak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf, "Sadece yol istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

ÇOCUKLAR ÇAMUR İÇİNDE YÜRÜYOR

Oto sanayi esnafı gibi çevre sakinleri de bozuk ve çamurlu yolda yüreyemediklerini söyledi. Kameralara yansıyan görüntülerde çevre sakinlerinin çocuklarıyla çamur içindeki sokaklarda yürüdüğü görülüyor.

Bir sürücü de çamurlu yolda kalınca esnaftan yardım istedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Caddenin trafiğe kapatılması

-Toplanan esnafın görüntüsü

-Bekleyen hafriyat kamyonları ve beton mikserleri

-Esnaf ile röp

-Yerdeki çamur ve bozuk yoldan görüntü

-Çamura batmış araç ve işyerlerinden görüntü

-Çamurlu yolda yürümeye çalışan çocuk ve vatandaşlardan görüntü

-Yolun açılması

-Genel ve detay görüntüler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - Kadıköy'de Oto Sanayi Sitesi Esnafının Yol İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.


Advertisement