Dha Spor- Torku Konyaspor- Galatasaray Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Dha Spor- Torku Konyaspor- Galatasaray Maçının Ardından

Dha Spor- Torku Konyaspor- Galatasaray Maçının Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmada 10 kişi kalan takımda çok zor bir maçı oyuncuların birbirlerine kenetlenerek, yardımlaşarak iyi bir skorla bitirdiklerini söyledi.

30.08.2015 01:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmada 10 kişi kalan takımda çok zor bir maçı oyuncuların birbirlerine kenetlenerek, yardımlaşarak iyi bir skorla bitirdiklerini söyledi. Hamzaoğlu, Hepsini tebrik ediyorum. Bir kez daha gösterdik ki zor günlerde Galatasaray her şeyi yakalayabilecek güce sahip. İnşallah bu bizim için bir başlangıç olur. Bundan sonra iyi bir şekilde devam ederiz. Bu mücadeleye camiamızın herkesin ortak olmasını bekliyorum dedi.

KİMSEYİ ALMASAK DA HER ŞEYİ YAPACAK GÜCE SAHİBİZ

Galatasaray için yeni forvet transferiyle ilgili de konuşan Hamzaoğlu, şunları söyledi

2 günümüz daha var. Kimseyi almasak da bizim takımımız her şeyi yapabilecek güce sahip. 3 kupa kazandık. Sezonu bitirdik. Bir İbrahimoviç ortaya atıldı. Sağ olun bu sevinci yaşatmadınız bize. Bu başarıyı yakalayan ve yaşatan oyuncularımızı ikinci plana attınız. Hayali birinin peşinden koştunuz. Buna bizim camiamızda ayak uydurdu. Elimizdeki oyuncuların sanki değersizmiş gibi bir kenarda unuttuk. Bu çocuklar bizi başarıya götürdü. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak neye sahip çıkacağız. Hep tüket, tüket. Hep yeni yeni. Eskiye sahip çıkmazsanız yenilerin kıymeti olur mu Sabri ile anlaşıyoruz o problem. Öbürkü ile yapıyoruz o problem. Sürekli problem yaşattınız. Sağ olun hep beraber bunu yaptık. Ben de kendim de alet oldum. Ama ben oyuncularımın hepsinden çok memnunum.

ÖNEMLİ OLAN BİRBİRİMİZE SARILARAK YOLA DEVAM ETMEK

Futbolun bir hata oyunu olduğuna dikkat çeken Hamzaoğlu, Önemli olan burada niyetler olmalı. Oyuncuda hata yapabilir. Muslera'da 2 maç hata yaptı. O bilerek mi yedi golleri. Niyetler önemli burada. Oyuncularım da hata yapabilir biz de yapacağız. Ama önemli olan o hatalarda daha çok birbirimize sarılarak yolumuza devam etmek. Biz bunu yapacağız bundan sonra. Arkamızdan kim gelirse gelir. Gelmeyenlerin de canı sağ olsun. Ama ben inanıyorum. Bizim camiamız bu oyunculara sahip çıkacak ve Galatasaray ruhunu bir kez daha görecek. diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN BAŞKA ÜLKEDE YOKTUR

Ortada olmayan işler yaratıldığını ve bunlarla uğraşmaktan yollarına devam edemediklerini ifade eden Hamzaoğlu, Bu bizim ülkemizden başka bir ülkede yoktur herhalde. Önce yeni birini başarılı nasıl yaparız, çıkınca da nasıl indiririz oluyor. Galatasaray şampiyon oldu, ama şimdi 'Olmasın. Nasıl engel koyarız.' oluyor. Bırakın başarılı olanları takdir edin. Onlardan daha başarılı olmak için çaba gösterin. Bu herkes için geçerli. Yapılan işi takdir edelim, saygı duyalım. Sürekli bir eleştiri ve kötülenme ortamında yaşıyoruz dedi.

BURAK KALACAK

Hamzaoğlu, Burak'ın kalıp kalmayacağı sorusu üzerine de, Kalacak tabi. Telles de kalacak. Sneijder de kalacak. Hepsi kalacak diye konuştu.

BİR GALATASARAY KLASİĞİ

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki sezondur bir Galatasaray klasiği yaşadıklarını söyledi. Kocaman, Galatasaray'ın maça üstünlüğünü koyup bunu sağlayabileceğini bekliyorduk. İki sezondur Galatasaray maçlarını klasiği. İlk vuruşun gol olmasıyla beraber açıkçası biraz da bocaladık. 20-25'inci dakikalardan itibaren oyunu tutmaya başladık ve dengeledik. Ondan sonra da beraberliği sağladık. Beraberlikten sonraki oyundaki ritmimiz son derece iyi gözüküyordu. Daha da iyi olacak gibi gözükürken talihsiz bir golle devreye girdik. İkinci yarının ilk 5-6 dakikasında tekrar rakip sahada oynamaya başladık. Son dakikaya kadar beraberlik sayısını aradık. Ancak beceremedik ve olmadı. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Hem Fırat Aydunus ve ekibini hem de Galatasaray takımını kutluyorum.

SAVUNMA ÇOK ÖNEMLİ

Maçın son dakikalarında sinirlenmesi sorulan Kocaman, savunmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi

Dördüncü gol yıkıcıydı. Bu oyunun skoru bu değildi. Sinir kat sayısını en fazla arttıran şey maçın son dakikalardaki oyuncu değişikliklerinden sonra oyun kalitesi anlamındaki sert oyunumuzun yumuşamasıydı. Seyirciler bazı oyuncuları ıslıklıyor veya tepki gösteriyor, hep topun ileriye doğru şişirilmesini, vurulmasını istiyor ama futbol böyle bir oyun değil. Futbolda topu rakipten almak ve rakibe oynatmamak önemli bir meziyet. Pek çok oyuncunun bu anlamda özellikle çıkan oyuncular için söylüyorum önemli rolü var. İkinci yarıda 11-11 iken sahada çok daha kudretli gözüküyorduk. 11-10 kaldıktan sonra biraz takımın sertliği yumuşamaya başlayınca arka arkaya 90'da 90+4'de goller yedik. Onun için futbol takımları özellikle sporda savunma ciddiyeti, şiddeti çok önemli bir kalite. Bu kaybolduğu zaman 10 kişilik takımdan da iki tane gol yiyebiliyoruz.

TORKU KONYASPOR BAŞKANI ŞAN HAKEM TAKDİR HAKLARINI GALATASARAY'DAN YANA KULLANDI

Maç sonrası Galatasaray'ı tebrik eden Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, maçın skorunu hak etmediklerini belirtti. Hakem Fırat Aydınus'u eleştiren Şan, Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Avrupa'da da başarılar dilerim. Bu skoru hak etmedik. Özellikle ikinci yarı oynadığımız oyunun hakkı bu değildi. İdeal kadromuzda bu değildi. Son değişiklikle ideal kadroya yaklaştık. Ama Türkiye'de durum böyle klasik devam ediyor. Klasik bir Konya- Galatasaray maçı. Galatasaray aynı Galatasaray, Konya aynı Konya, Fırat Aydınus aynı Fırat Aydınus. Bütün takdir hakları büyük takım dediğimiz takımlara. Buna gerek yok. Olmayan fauller, olmayan şeyler. Takdir haklarını Galatasaray'dan yana çalan hakemle Türk futbolu hiç bir yere varamaz. Bu güzel stadyumda bu skor doğru bir skor değil. En azından bizim beraberlikle bitirmemiz gerekiyordu. Bizim iyi bir kadromuz var. İdeal kadro bu değildi, ama teknik heyetin takdiridir dedi.

Galatasaray'ın mali danışmanı Mehmet Mehmet Özbek ise, çok keyifli bir maçın oynandığını belirterek, Takımımız çok iyi oynadı. 10 kişi kaldıktan sonra daha da bir hızlandılar. Net bir skor, mutluyuz dedi.

DUYGUN YARSUVAT TÜRKİYE LİGİ ANTİKACI DÜKKANINA BENZEDİ

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat da Galatasaray'ın şampiyon bir takım olduğunu ve herkesin Galatasaray'ın rahat bırakması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin antikacı dükkanına döndüğünü belirten Yarsuat, şunları söyledi Sevinçliyim, mutluyum, ayağım uğurlu geldi. Galatasaray'ın durumu iyi hiç merak etmeyin. Yalnız Galatasaray'ı rahat bıraksınlar. Transferde yok İbrahim'di, yok bilmem neydi bunları bıraksınlar. Türkiye ligi antikacı dükkanına benzedi. Antika eşya güzeldir. Ama yeni eşya daha güzeldir. Bazıları yeni antika sever, bazıları yeni eşya sever. Bu nedenle şuraya şu geldi. Buraya bu geldiyi bırakalım. Galatasaray başarılı bir takım. Şampiyon olmuş bir takım o yüzden rahat bırakalım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Spor- Torku Konyaspor- Galatasaray Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
    11:33 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, 8 ayrı eylemde 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında havaya ateş açan şüpheli şahıs, polis tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca ise el konuldu.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü
    11:29 Safranbolu'da elektrik trafosunda çıkan yangın söndürüldü

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki elektrik trafosunda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

  • Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:29 Çanakkale'de 16 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile İstihbarat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu 2 araçta Afganistan uyruklu 16 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda araçların yanı sıra el hava pompası, şambrel, 3 yağmurluk, çocuk can yeleği ve 19 bin 100 lira ele geçirildi. Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. İnsan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan araç sürücüleri M.T. ve A.B'nin ise emniyetteki işlemleri sürüyor.


Advertisement