DHA YURT BÜLTENİ - 1 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 1

DHA YURT BÜLTENİ - 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZDE EKONOMİDE VE HUKUKTA YENİ BİR REFORM DÖNEMİ BAŞLATIYORUZCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" dedi.

14.11.2020 08:08  Güncelleme: 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZDE EKONOMİDE VE HUKUKTA YENİ BİR REFORM DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Namık Kemal Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ 7'inci Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1,5 yıllık aradan sonra Tekirdağ'a tekrar geldiğini belirterek şehirde ilk olarak 41'nci Komando Tugayı Komutanlığı'nda sancak teslimi törenine katıldığını, kongreden sonra da Tekirdağ'daki Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağ'daki şehir hastanesinin adının İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi olacağını açıklayarak, "Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz gençlik yıllarımızda birlikte siyaset yaptığımız bir büyüğümüzdü. Hayrabolulu ve 1912 doğumlu. Yıllarca bakanlıklar yaptı. Başhekimlikler yaptı. Hayatı dolu dolu olan bir büyüğümüzdü. Yanılmıyorsam da 96 yılında rahmetli oldu. ve dedik ki bir Tekirdağlı, Hayrabolulu olarak bu şehir hastanemize İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimizin ismi yakışır" dedi.

'DIŞ POLİTİKADAKİ ONURLU DURUŞUYLA BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÖZÜNÜ DİNLETEN BİR TÜRKİYE VAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yanda kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında milletimize huzur verecek, dostlarımıza güven verecek, düşmanlarımıza korku salacak bir Türkiye var. Diğer yanda şehir hastaneleriyle, yollarıyla, köprüleriyle, okullarıyla, Karadeniz'de bulduğu doğal gaz başta olmak üzere, enerji projeleriyle, sanayisiyle, ihracatıyla güçlü bir alt yapı inşasına devam eden bir Türkiye var. Aynı şekilde dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgesinde ve dünyada sözünü dinleten, itibarını yükselten, etkisini artıran bir Türkiye var" dedi.Erdoğan, kongre katılımcılarından sosyal mesafeye dikkat etmelerini isteyerek vatandaşlardan sigara içmemelerini de istedi.  'Koronavirüs döneminin en büyük belası sigara. Sigaraya kesinlikle artık ara vermek, kendi sağlığımız, sıhhatimiz için gerekli' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan sigara içmemeleri konusunda söz aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigaranın akciğeri dinamitlediğini dile getirerek, "Bu dönemde Kovid'in ön önemli sevdalısı neresi? Akciğer, oradan giriyor, oradan bütün solunumu her şeyi alt üst ediyor. Hep söylerim ya, kuru ve sulu. Bunlardan kurtulmak lazım" diye konuştu.

'ARTIK ERGENE NEHRİ'NDEN ATIK SU AKMIYOR'AK Parti'nin geçen 18 yılda Türkiye'ye demokraside ve kalkınmada adeta çağ atlattığını belirten Erdoğan, bu kapsamda son 18 yılda Tekirdağ'a toplamda 23 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurguladı. Tekirdağ'a; eğitim, sağlık, toplu konut, ulaştırma, raylı sistemler, sanayi, teknoloji, tarım, sulama ve içme suyu alanlarında yapılan yatırımları dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene Havzası'nın temizlenmesine yönelik çalışmaları da görsellerle anlattı. "Artık Ergene Nehri'nden atık su akmıyor inşallah. Tamamen arıtılmış ve içme suyu kalitesinde su" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekirdağlı çiftçilere de toplamda 3,5 milyar lira destek verildiğini, gelecek dönemde Tekirdağ'ı daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceklerini söyledi.

'YENİ BİR İSTİKRAR, BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ'Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada ve bölgede yaşanan çalkantılarla sarsılan küresel düzenin koronavirüs salgınıyla çok daha derin sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, küresel düzeydeki bu sarsıntılardan Türkiye'nin de etkilendiğini kaydetti.Türkiye'yi vesayetle, terörle, darbeyle, siyasi ve sosyal kaos denemeleriyle istedikleri çizgiye getiremeyenlerin Türk ekonomisine saldırdığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden sosyal desteklere kadar her alanda AK Parti olarak hamdolsun biz büyüttük, geliştirdik, ileriye taşıdık. Bugün de karşımıza çıkan yeni sorunları yeni stratejilerle aşmak için her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.Ekonomide dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği süreci dikkate alan yeni bir yaklaşımı hayata geçireceklerini bu haftaki Meclis Grup Toplantısı'nda milletle paylaştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bakanlıklarımız ve kurumlarımız yanında ilgili tüm kesimlerle yakın diyalog ve iş birliği halinde ülkemizde ekonomide ve hukukta yeni bir reform dönemi başlatıyoruz. Ekonomisi güçlü olmayan bir ülkenin diğer alanlardaki kazanımlarını koruyamayacağının bilinciyle yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Amacımızın dünyanın siyasi ve ekonomik bakımdan tarihi bir değişim sürecinden geçtiği şu dönemde ülkemizi hedeflerimiz doğrultusunda geliştirmek ve kalkındırmak olduğunun altını tekrar çiziyorum. Ekonomi politikalarımızı, fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerinde inşa ederek inşallah hedeflerimize ulaştıracağız. Bu çerçevede önceliğimiz şüphesiz ki enflasyonu süratle tek haneli rakamlara, ardından da orta vadeli programımızdaki seviyelere çekmektir. İstihdamı artırarak vatandaşlarımızın iş ve AŞ endişelerini ortadan kaldırmak da temel önceliklerimiz arasındadır."

'YENİ DÖNEM PARAMETRELERİNİN AÇIKLANMASIYLA PİYASALARDA OLUMLU YÖNDE HAREKETLER YAŞANDI'Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem parametrelerinin açıklanmasıyla piyasalarda olumlu yönde hareketler yaşandığını belirterek yerli ve uluslararası yatırımcılara Türkiye'ye güvenmeleri ve süratle yeni yatırımlara başlamaları çağrısında bulundu. Erdoğan, "Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklimi tesis etmenin, ekonomik büyümeyi, kalkınmayı, refahı ve istikrarı sağlamanın en önemli yollarından birinin hukuk devleti ilkesi olduğunu biliyoruz" dedi.Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne uygun hukuki düzenlemelerin bir kısmının paketler halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkartıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, idari düzenlemelerin önemli bir kısmını da hayata geçirdiklerini, yeni reform paketleriyle ilgili hazırlıkların da süratle devam ettiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'in gündemine bu reformların gelmesi için gayret göstereceklerini kaydederek şöyle konuştu: "Bunlar içinde İnsan Hakları Eylem Planı'na özellikle ehemmiyet veriyoruz, eylem planında zaten belli bir aşamaya gelinmişti. Ekonomideki yeni dönemin ruhuna uygun şekilde temel hakların korunmasından mülkiyet hakkının geliştirilmesine kadar pek çok ilave hükümleri ilgili tüm taraflarla istişare ederek bu eylem planına derç edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük reformları, değişimleri, atılımları hayata geçirmiş bir parti olarak bu sürecin önünde yer almanın, yol açmanın asli görevimiz olduğuna inanıyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık eylesin diyorum.  Son 18 yılda her zorluğu nasıl milletimizle birlikte aşmışsak, bugün önümüze çıkan sıkıntıları da aynı şekilde 83 milyon hep birlikte el ele, gönül gönle vererek geride bırakacağız. Bize düşen, milletimize layık olmak için daha çok çalışmaktır. Sizlerden de bu anlayışla gecenizi gündüzünüze katarak milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmenizi bekliyorum." Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede görev alacak kişilere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.Bu arada kongreye AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel katıldı.

TEKİRDAĞ İSMAİL FEHMİ CUMALIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ'Nİ AÇTICumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da, İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışın gerçekleştirdi. Açılışa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile davetliler katıldı.Tekirdağlı kardeşlerine selam ve sevgilerini göndererek, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerle hasret gidermekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı, sağa, sola değil, yabancı medya organlarına hiç değil, doğrudan milletimize anlatıyor milletimizin icazetini alıyoruz. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek göreve geldiğimizde onları tek tek gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz. Tekirdağ'ın projelerini bizzat takip ederek sıkıntılarını ve sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Bizde ülkemizin 81 vilayetine giderek insanımızla gönülden gönüle kurduğumuz o yolu hep canlı hep diri tutmanın derdindeyiz. Girdiğimiz her seçimde bizi zafere taşıyan 18 yıldır bizi iktidarda tutan sır 83 milyonun her biri ile tesis ettiğimiz işte bu sarsılmaz bağdır. Ancak 18 yıllık iktidarımız döneminde elde ettiğimiz başarıları kömüre, makarnaya, bir torba pirince bağlayanlar oldu. Milletten teveccüh göremeyenler milletin takdirine mahsar olamayanlar, milletin tahkir ederek kendilerini avutmaya çalıştılar. Bunlar emek vermek, gayret etmek üretmek yerine çalışana, üretene, hizmet götürene çamur atmayı marifet zannettiler. Milleti anlamak, milletin derdine ortak olmak yerine Ankara'daki sırça köşklerinden gazetelerdeki köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler. 15 Temmuz gecesi iradesini korumak için tanklara meydan okuyan bu milletin oyunu bir torba kömüre, bir paket makarnaya satmayacak kadar şerefli onurlu, haysiyetli bir millet olduğunu bir türlü anlayamadılar. Eski Türkiye bakiyesi bu elitist, bu kibirli zihniyetin son günlerde yeniden hortladığını görüyoruz. Unvanı kimi zaman gazeteci, kimi zaman sanatçı, kimi zaman akademisyen, kimi zamanda siyasetçi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık bizde milletimizde çok iyi tanıyoruz. Bütün bunlara rağmen ülkemize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz siyaseti milletin arasında yine milletimiz ile birlikte yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

'FEHMİ AĞABEY İLE ÖLÜMSÜZ HALE GETİRECEĞİZ'Tekirdağ İl Kongresi'ni başarını bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Şimdi ise Tekirdağlı vatandaşlarımızın hasretle beklediği muhteşem bir sağlık tesisinin açılışını sizlerle yaşıyoruz. Bugün resmi açılışını yapmakta olduğumuz İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin iftihar kaynağı olacak bir eser olacaktır. Fehmi abimiz 1912 Hayrabolu doğumlu, oda doktor ama aynı zamanda siyasetçi ve siyasetçiliğinde çok iyi tanıdığımız değerli bir ağabeyimiz. Şimdi helikopterle yolda gelirken Meclis Başkanımız Mustafa Bey dedi ki, 'Fehmi Bey buralı aynı zamanda doktor', dedik ki ne düşünüyoruz buraya yakışacak olan Fehmi ağabeyimizi de ölümsüzleştirecek olan böyle güzel bir eserdir. Hem siyaset hem devlet adamı olarak tüm bunların yanında aynı zamanda da şairdir, iyi bir şairdir. İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1912 doğumlu, iç hastalıkları uzmanı oldu. Samsun Askeri Hastanesi baştabipliği ve Samsun Tabip Odası başkanlığı, 13'üncü dönem Kayseri,  15 ve 16'ıncı dönem İstanbul milletvekilliği ile Çalışma Bakanlığı yaptı ve 3 çocuk babasıydı. Şimdi bu hastanemize onun adını vererek burayı bu şekilde inşallah onunla ve bir Hayrabolulu Fehmi ağabey ile ölümsüz hale getireceğiz."

'BU SALGINLA SAVAŞIMIZ VAR'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin özelliklerini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kıymetli dostlar büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir. Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını bir turnusol kağıdına dönüşmüştür. Salgın döneminde, gelişmiş ülkeler dahil dünyadaki tüm devletler gerçek kapasitelerini görme imkanı bulmuştur. Salgın sürecinde adeta takke düştü, kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmış, hakikatler ortaya dökülmüştür. Maskede, solunum cihazına sağlık personelinin sarf malzemelerinden ilaca kadar üretime dayalı her konuda dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı. Kağıt üzerinde maddi bakımdan zengin görünen ülkelerin ne hastane kapasitelerinin, ne sağlık personeli sayılarının, ne sağlık sigortası sistemlerinin böyle bir yükü taşımada yetersiz olduğu ortaya çıktı. Biz ise İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düşünebiliyor musunuz. 1006 yataklı bir hastaneyi biliyorsunuz 45 günde bitirdik. Aynı şekilde yine 1006 yataklı bir hastaneyi de Sancaktepe'de Anadolu yakasında aynı süre içerisinde onu da bitirdik. Dünyada var mı bunun benzeri ve bunun içerisinde 16'şar ameliyathane var. 16 birinde 16 birinde. Yine bunun yanında tomografisinden, MR'ına, ultrasona kadar bütün donanımları ile mükemmel  iki hastane bu dönemde bunları yetiştirdik. Niye çünkü bu salgınla savaşımız var ve bu savaşta da uçaklar yurt dışından geldiği zaman rahatlıkla Yeşilköy Atatürk Havalimanı'na inip 3 dakikada hemen hastanede. Sancaktepe'ye inip 3 dakikada hemen hastanede. Bunları yapan güç kudret hamd olsun bu iktidar."

'SAĞLIK PERSONELİMİZE HAYSİYETSİZ, TERBİYESİZ SALDIRILAR OLDU'Türkiye'nin çok ciddi bir sağlık ordusu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu sağlık ordumuzla da bu süre içerisinde çok ciddi bir savaş verildi ve sağlık ordumuzun içerisinde tabi ölenlerimiz, şehitlerimiz oldu. Allah onlara da rahmet eylesin. İnşallah mekanları da cennet olur ve onlarda yılmadan usanmadan bütün bu enfeksiyon mücadelesiyle mücadele ettiler. Çekinmediler ve bu mücadeleyi bu savaşı açık ve net verdiler. Halada veriyorlar. Kolay bir iş değil ve bu mesleğin zaten güzelliği burada. Bu mesleğin cazibesi bu arada inanıyorum ki özellikle sağlık personelimize karşı bazı yerlerde yapılan haysiyetsiz, terbiyesiz bazı saldırılar bunların bir defa kadri kıymet bilmeyişlerinin bir alameti farikasıdır. Onlarda bedellerini zaten ama bu dünyada ama ebedi alemde ödeyeceklerdir" dedi.

'SÜRECİ SAĞLIK ORDUMUZLU BAŞARI İLE YÜRÜTTÜK, YÜRÜTÜYORUZ'Koronavirüs sürecinde insanlık adına kaygı verici görüntülere şahit olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: "İnsanların dünyada ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı yaşlı bakım evlerinden hepimizin yüreğini dağlayan görüntülerin yansıdığı durumlar ile karşılaştık. Türkiye sahip olduğu güçlü sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemi ile salgın sürecinde dikkatleri üzerinde toplamıştır. 158 ülkeye evet maske, tulum, ilaç elimizde ne varsa gönderdik. Çünkü biz her zaman için nerede bir sıkıntı varsa onların yanında olmayı kültürümüzün, medeniyetimizin bir gereği olarak biliyoruz ve adımları da buna göre attık. Avrupa'daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayısı 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla bu süreci başarı ile yürüttük yürütüyoruz. Çok kısa sürede inşasını tamamlayıp hizmete sunduğumuz az önce ifade ettiğim hastaneler  bunun bir ifadesidir. İşte şuanda aynı şekilde Kuzey Kıbrıs'ta da bir 250 odalı hastaneyi orada yaptık, inşallah pazar günü de orada onun açılışını yapacağız. Oda 3 ayı bile bulmadı. Bu kadar süratle orada da bu hastaneyi yaptık."

'CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TAHLİYE OPERASYONUNU GERÇEKLEŞTİRDİK'Erdoğan, salgın sürecinde yapılan tahliye operasyonlarını değinerek, "Değerli dostlar Cumhuriyet tarihimizin en büyük tahliye operasyonunu yine bu süreç içerisinde Türkiye olarak bizler gerçekleştirdik. Bir çok ülkenin geçici sahra hastaneleri ile işi idare ettiğini gördük. Fakat biz Türkiye olarak 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesine kavuşturduk. Yaşadıkları ülkelerde tedavi imkanı bulamayan 233 insanımızı ambulans uçakla Türkiye'ye getirdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancı ile 155 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk" dedi.

'KENDİ KENDİMİZİN KATİLİ OLMAYALIM'Koronavirüsle mücadelenin henüz bitmediğini söyleyen Erdoğan, "Öte yandan mücadelenin henüz bitmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Covid-19 hastalığının bir süre daha bizimle olacağının farkındayız. Nitekim son haftalarda dünya genelinde vaka hasta ve vefat sayılarında yaşanan tırmanış bu acı gerçeği hepimize hatırlatmaktadır. Koronavirüsün aşısı veya ilacı bulunana kadar rehavete kapılmadan hastalıkla mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum. Ne olur Allah rızası için yok dışarısıymış, yok kafeteryaymış, yok şurası, yok burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendimizin katili olmayalım. En önemli vurgun noktası akciğer, akciğerinde en önemli vurgun yeme aracı sigara. Lütfen artık sizlerde bize yardımcı olun. Şimdi İstanbul'da Ankara'da biliyorsunuz yeni bir süreç başladı. Saat 10.00 ve 16.00 arası ancak dışarı çıkılabilecek bunun dışında herkes evlerinde istirahatte olacak. Yapmak zorundayız, bunu biz kendi keyfimiz için yapmıyoruz sadece bütün bunları milletimiz için yapıyoruz sağlıklı bir millet, sağlıklı bir toplum için yapıyoruz" diye konuştu.

RANT VE KAR HESABININ YAPILMASI UTANÇ VERİCİDİR'"Türkiye olarak özellikle aşı konusunda çalışmalarımızı çok yönlü bir şekilde sürdürüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Yurtiçi, yurtdışı bir taraftan Rusya, Bir taraftan Çin, Bir taraftan Almanya ki Almanya'da iki Türk kardeşimizde bu işin içerisinde biliyorsunuz. Bunlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer taraftan İngiltere hepsi ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Mesele bu işin çözümünü bularak adımları atmak. Sağlık Bakanlığımızı diğer ülkelerin aşı çalışmalarını da yakından ayrıca takip ediyor. Aşı çalışmalarında son günlerde ümit verici haberler alsak da maalesef zaman zaman spekülasyonlara da şahit oluyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran, milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir meselede rant ve kar hesabının yapılması utanç vericidir. Daha önce dediğimiz gibi üretilen aşı tüm insanlığın ortak malı olmalı, Şirketlerin kar hırsına kurban edilmemelidir. Zengin, fakir demeden tüm ülkelerin aşıya erişiminin olması çok önemlidir. Biz bir taraftan kendi çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan da gerçekçi tedbirler üzerine bina ettiğimiz salgınla mücadelemizi sürdüreceğiz. Vatandaşımızın sağlığından taviz vermediğimiz gibi üretimin, ticaretin, istihdamın, eğitimin aksamasına da  müsaade etmeyeceğiz. Salgınla başarılı mücadelemizin arka planında körü körüne birilerini takip etmek yerine kendi özgün politikalarımızı uygulamamız vardır. Bu politikalarımızı hastalığın seyrine ve durumuna göre güncelliyor ilave tedbirler ile tahkim ediyoruz. Dün itibarı ile 81 vilayetimizin tamamında devreye giren yoğun  cadde, sokak, durak gibi  toplu alanlarda sigara içme yasağı bunun son örneğidir. Bundan sonrada ihtiyaç duyulması halinde gereken tedbirleri almaktan çekinmeyeceğiz. Elbette bu süreçte asıl sorumluluk vatandaşlarımıza düşüyor. Salgınla mücadelenin ilk ve en önemli şatı virüsü kapmamak, hastalığa yakalanmamaktır. Bunun içinde TAMAM diyerek sloganlaştırdığımız, Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması şarttır. Tüm vatandaşlarımı hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlıkları için kurallara riayet etmeye çağırıyorum. Unutmayalım bu kurallara uymak hem insanlık hem de vatandaşlık görevimizdir. Yaklaşık 9 aydır canla başla çalışan sağlık personelimize minnet borcumuzu ancak bu kurallara sıkı sıkıya riayet ederek ödeyebiliriz. Milletimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum." Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kurdeleyi keserek, hastanenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından salonda bulunan sağlık çalışanlarıyla bir süre sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

İSMAİL FEHMİ CUMALIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ'NE TURKCELL'DEN UÇTAN UCA DİJİTAL ALTYAPI Türkiye'nin sağlık alanında dijital dönüşümüne öncülük eden Turkcell, Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin

altyapısını uçtan uca dijitalleştirdi. Yerli ve milli Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi'nin (HBYS) kullanılmaya başlandığı Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin dijital altyapısını Turkcell'in sağladığı 7'nci şehir hastanesi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement