Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ŞIRNAK'A GİDEN ASKERİ KONVOY GAZİANTEP'TEIRAK'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine gitmek üzere Ankara ve Çankırı'dan hareket eden 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy Gaziantep'e ulaştı.

03.11.2016 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞIRNAK'A GİDEN ASKERİ KONVOY GAZİANTEP'TE

IRAK'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine gitmek üzere Ankara ve Çankırı'dan hareket eden 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy Gaziantep'e ulaştı. Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından çok sayıda zırhlı birlik Irak'a sınır komşusu olan Şırnak'ın Sinopi ilçesine kaydırılmıştı. Ankara ve Çankı'dan harekat eden 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy akşam saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunu kullanarak Gaziantep'e ulaştı. Otoyol kuzey gişelerinden kente giren birlikler, trafik polisleri ve askeri yetkililer eşliğinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geldi.

Konvoydaki askerlerin dinlenmesi için bu gece Gaziantep'te konaklayacağı ve sabahın erken saatlerinde Şırnak'a doğru yola çıkacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Otoyol çıkışında bekleyen konvoy

Konvoydaki tanklar

Tankları taşıyan TIR'ların gişelere doğru ilerlemesi

Konvoyun gişelerden geçişi

Konvoyun kente girmesi

Konvoyun yolra arka akraya ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: : Eyüp BURUN - GAZİANTEP-DHA)

=============================

2)MİLLİ SAVUNMA BAKANI VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANI AFRİN-HATAY SINIRINDA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hatay'da sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Hatay Havalimanı'na gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ı, Hatay Valisi Erdal Ata ve 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel karşıladı. Havalimanı'ndan helikopterle ayrılan Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, Reyhanlı İlçesi'ndeki sınırın sıfır noktasında bulunan Bükülmez Karakolu'na indi. Burada inceleme yapan heyet, nöbet kulesinde askerlerden tekmil alarak Suriye'nin Afrin tarafını gözetledi. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak, burada askerlerle birlikte öğlen yemeği de yedi.

SINIRDAKİ DUVAR ÇALIŞMALARI DA DENETLENDİ

Suriye sınırına örülen beton duvar çalışmalarını da inceleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, askeri yetkililerden bu konuda süren çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Heyetin sınır birliklerindeki incelemeleri devam ediyor.

Bu incelemeleri sırasında bir açıklama yapan Bakan Işık, "Her türlü provokatif eylemler konusunda da dikkatliyiz. Alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Bakan Işık'ın Hatay Valiliği'ne girişi

Haber: Ramazan ÇELİK/ HATAY,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102185

====================================

BAKAN EROĞLU: BACILAR ARTIK EVLATLARINIZA OKUDUĞUNUZ NİNNİLERİ DEĞİŞTİRİN (EK)

3)BAKAN EROĞLU'DAN İDAM DEĞERLENDİRMESİ

Orman ve Su İşleri Bakanı katıldığı toplu temel atma ve açılış programının ardından aynı binada bulunan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in buradaki makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyaret sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idam konusunda yaptığı açıklamaları ile alakalı olarak yaptığı açıklamaları sorması üzerine Bakan Eroğlu, "Bununla ilgili şu anda hukuki durum ne olacak. Geçmişe şamil mi, değil mi, nasıl olacak. Çünkü bunlar birde vatana ihanetle alakalı sorgulanabilir. Süreç devam ediyor. Bu konu inceleniyor şu anda. Tabi TBMM karar verirse. Benim kanaatimi sorarsa milletvekili olarak. Bende evet derim. Burada büyük bir hainlik var. Karar verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi. Meclis neye karar verirse hükümet aynen onu uygular. Cumhurbaşkanı onayından sonra. Yargı aynen uygulayacak. Netice itibariyle karar merci Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. O karar verdikten sonra diğerleri bizi fazla ırgalamaz" dedi.

Bir basın mensubunun darbe girişiminde ikinci adam olduğu açıklanan Kemal Batmaz ile ilgili değerlendirmesini sorması üzeine Bakan Eroğlu, "Bunlar bir ağ gibi Türkiye'yi sarmışlar zehirli bir ağ gibi. Bunları teker teker ortaya çıkarıyoruz. Tabi Adil Öksüz planlanlayıcılarından birisiydi. Bir şekilde biliyorsunuz darbe teşebbüsünün ertesi günü Akıncı Üssü'nde kurtuldu. Bir yere gitti. Nerede olduğunu da bilmiyoruz. Araştırılıyor. Ama ikinci kişide bulundu. Bunları özellikle teker teker arkadaşlar inceleme yapıyor. Tahkikat gizli. Ama sadece Adil Öksüz değil. Onun yanında pek çok kişinin olduğu. Üst aklın olduğu hatta gelen haberlere göre darbeden üç gün önce FETÖ haini tarafından bir mektup özel olarak gönderildiği bazı kişilere ve 15 Temmuz'un bu şekilde ortaya çıktığı şeklinde bir takım ihbarlar, haberler alıyoruz. Hükümetimiz bu konuda gerçekten çok hassas. ByLook'u buldu. Bir takım çalışmalar. Bunlar zaten konuştukça ortaya çıkıyorlar. Kendileri özellikle bazı bilgileri sunanlar var. Bazıları artık o duygularla hainlik olduğunu anlayıp tövbe edenler var içlerinde. Bazıları hala devam ediyor. Yani hapishanelerde hala kurtulacaklarına, FETÖ'nün hala darbe yapacaklarına inananlar var. Bunlar söz konusu değil. Cumhuriyet Savcılığımız da bu ikinci kişiyi belirledi. Ama benim şahsi kanaatim sadece 3 kişi değil daha çok kişi olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, daha sonra Ak Parti Amasya il başkanlığına giderek partililerle biraraya geldi. Ziyaret basına kapalı olarak erçekleştirdi. Bakan Eroğlu daha sonra Merzifon İlçesi'ndeki Havaalanı'na giderek buradan özel uçakla Ankara'ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Bakan Veysel Eroğlu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Savaş TUTAK/AMASYA,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102187

================================================

4)CHP' Lİ TEZCAN' A ATEŞ EDEN TUTUKLANDI, DİĞERLERİ SERBEST

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda tabancayla yaralayan ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı tarafından sorgulanan Alparslan Sargın, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sargın'ın olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

"VATAN SAĞOLSUN" DİYE BAĞIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan ve sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan Alparslan Sargın, adliyeden çıkarılırken "Vatan Saolsun" diye bağırdı. Adliye önünde duran bazı kişilerin ise bunun üzerine Sargın'ı alkışladığı görüldü. Adliye önünden "Alparslan bravo" sesleri de yükseldi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Saldırganın adliyeden çıkarılması

Alparslan Sargın'ın "Vatan Saolsun" diye bağırması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102174

====================================================

ÇORUM'DA ÖNCE 4.7, SONRA 4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 DEPREM (ek)

5)İSKİLİP'TE HAYAT NORMALE DÖNDÜ

Paniğe neden olan Çorum'un İskilip İlçesi'ndeki depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. İslikip Belediye Başkanı Recep Çatma, "Uzun zamandır bölgemizde bu büyüklükte deprem olmamıştı. Ancak Rabbime şükürler olsun ki can kaybımız yok. Ufak tefek maddi hasarlarımız var. Bazı binaların bacaları yıkılmış, camlar kırılmış. Ufak tefek çatlaklar var. 20 köy muhtarımızla görüştük. Oralarda da bir can ve mal kaybı yok" diye konuştu. İtfaiye Amiri Osman Aktürk ise, "Herhangi önemli bir zarar yok. Bazı evlerde çatlaklar var. Kanalizasyon boruları zarar gördü. İlk depremden sonra mahallelere dağıldık. Bazı evlerin bacaları yerinden sökülmüştü. İtfaiye ekiplerimiz herhangi bir kazaya neden olmaması için binaların üzerinden ekiplerimizce alındı" dedi. Belediyenin güvenlik kameraları ise deprem anında belediye çalışanlarının korku ile dışarıya çıktıkları anı saniye saniye kaydetti.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Belediye başkanı ile röportaj

İskilip'ten detay

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM-DHA

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102190

==============================================

6)YANGINDA 3 YAŞINDAKİ KIZI ÖLEN ANNENİN FERYADI

BOLU'da, 5 katlı apartmanın 2'nci katındaki evde çıkan yangında 3 yaşındaki Nisa Kabacı, hayatını kaybetti. İş yerinden koşarak gelen Dilek Kabacı, kızının öldüğünü öğrenince yıkıldı. Nisa Kabacı, bir ara acısını unutup, "Bakamadım çocuğuna. Beni de öldür" diye ağlayan annesini teselli etti.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Dilek ve Sinan Kabacı çiftinin Karaçayır Mahallesi Yunus Emre Sitesi'nde bulunan apartmanın 2'nci katındaki evinde çıktı. Kızı ve damadı çalıştığı için gündüzleri 2 torununa bakan Hatice Ayhan, evi saran dumanları fark edince büyük torunu 10 yaşındaki Semih Kabacı'yı alarak dışarıya çıktı. Ancak küçük torunu Nisa'yı evde panik içinde bulumadı. Bu sırada dumanlar tüm evi ve binayı sardı. Bina tahliye edilirken itfaiyeye haber verildi.

KOŞARAK GELDİ, YIKILDI

Gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. İçeriye giren itfaiye ekibi odada küçük Nisa'nın cansız bedenini buldu. Hatice Ayhan, gözyaşlarına boğulurken, yangın haberini alan Dilek Kabacı koşarak eve geldi. Elinde küçük kızına aldığı hırka ile binaya giren Dilek Kabacı, kızının öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Kızının cesedi evden çıkarılırken apartmanın içinde yıkılıp kalan Dilek Kabacı, annesiyle birlikte gözyaşı döktü.

Dilek Kabacı, daha sonra ambulansa götürülen kızının cesedinin peşinden koştu. "Beni de yanına koyun" diyerek ambulansa binmek isteyen Dilek Kabacı'ya görevliler izin vermedi. Nisa Kabacı'nın cesedi İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Ünitesi'ne götürülürken Dilek Kabacı, yere çökerek gözyaşı döktü. "Anne ne oldu benim kuzuma? Hırka aldım ben ona" diyerek ağlayan Dilek Kabacı, yanına gelen annesinin, "Bakamadım çocuğuna. Beni de öldür" diyerek ağlaması üzerine, "Anne tamam" diyerek onu teselli etmeye çalıştı.

Yangından kurtulan Nisa'nın ağabeyi Semih Kabacı ise "Keşke ben yansaydım" diyerek gözyaşı döktü. Aile daha sonra hastaneye giderken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü :

----------------------

-Evden çıkan dumanlar

-İtfaiyenin çalışmaları

-Evde çocuk olduğunun fark edilmesi

-Annenin acı haberi alarak eve doğru koşması

-Anne, anneanne, dede ve ağabeyin feryatları

-Cesedin evden çıkarılması

-Annenin ambulansa koşması

-Dilek Kabacı'nın annesini teselli etmesi

-Aile bireylerinin birbirlerine sarılmaları

-Röportajlar

-Detaylar

Süre: 05.50 Boyut: 685 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=================================================

7)CADDE ORTASINDA YATAN ADAMA ARAÇ ÇARPTI

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde hafif ticari araç henüz belirlenemeyen nedenle cadde ortasında yatan 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarptı. Kazada Çınarlı ölürken, sürücü aracıyla olay yerinden kaçtı.

Kaza, saat 01.30 sıralarında Kamil Tunca Caddesi'nde meydana geldi. Konak yönüne giden hafif ticari araç, yol ortasında yatan, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen 37 yaşındaki Hüseyin Çınarlı'ya çarptı. Kazanın etkisiyle savrulan Çınarlı öldü. Plakası belirlenemeyen hafif ticari araç sürücüsü ise aracıyla olay yerinden kaçtı. Kazayı gören çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Çınarlı'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Talihsiz adamın cesedi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis, Çınarlı'ya çarparak olay yerinden kaçan sürücünün kimliğini belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Olay yerinden görüntü

Çınarlı'nın cesedinden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Sağlık ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103008

==================================

8) PKK'LILAR ARAÇ KUNDAKLADI

ADANA'da bir grup PKK'lı, park halindeki bir kargo şirketine ait kamyoneti benzin döküp ateşe verdi. Yangın kısa sürede söndürülürken, olayla ilgili şüpheli 3 kişi gözaltına alındı. Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi Cumhuriyet Ortaokulu'nun yanında meydana geldi. Yüzleri maskeli bir grup PKK'lı, yol karında park halindeki özel bir kargo şirketine ait 01 BNE 32 plakalı kamyonun motor kısmına benzin döküp ateşe verdi. PKK'lılar olay yerinden kaçarken, kamyon şoförü Erdal Cengiz itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, yangını büyümeden söndürdü.

Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, olay sonrası çevrede yaptığı araştırmada, kamyonun yan tarafındaki okul duvarının üzerine terör örgütünün propagandasının yapıldığı not buldu. Olayın yaşandığı sokağı ve çevresini ablukaya alan ekipleri, şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı.

PKK'lıların bıraktığı not, incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Olay yerindeki itfaiye ve polis araçları

Polislerin kundaklanan araçta inceleme yapması

Sokakta şüpheli şahısların peşinden koşan sivil polisler

Kaçan şüpheli şahısların yakalanmaları

Polislerin şüpheli şahıslara sarılarak getirmeleri

Yakalanan şahısların polis aracına binidirilmeleri

Polislerin silahlarını kontrol edip bellerine takmaları

Evlerinin pencere ve balkonlarından olayları izleyen vatandaşlar

Kamyonetin ön tarafının yanmış hali

Ara sokaklarda arama yapan zırhlı ve resmi polis araçları

Olay yeri inceleme polisinin araç üzerinde çalışma yapması

Çevredeki polisler

Kundaklanan kamyonetten çıkan alevler(CEP TELEFONU)

Haber-Kamera Gökhan KESKİNCİ ADANA,

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103002

================================================

BULGARİSTAN'DAKİ RÜŞVET OPERASYONU NEDENİYLE HAMZABEYLİ SINIR KAPISI KAPANDI

9)OPERASYON 10 SAAT SÜRDÜ, KUYRUK 2 KİLOMETRE

Bulgaristan'ın Lesovo Sınır Kapısı'nda düzenlenen rüşvet operasyonu nedeniyle giriş-çıkışların durduğu Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda işlemler 10 saat sonra yeniden başladı. Bulgaristan'a çıkış yapmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen TIR araçları ise yaklaşık 2 kilometre kuyruk oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren gümrük kapısı önünde işlemlerin başlamasını bekleyen TIR sürücüleri, Bulgaristan'a gitmek için geldiklerinde sürekli kuyrukla karşılaştıklarını söyledi. TIR sürücülerinden Hikmet Gülseren, operasyonlara rağmen Bulgar gümrüğünde rüşvet vermek zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Bulgaristan'ın uygulamalarından artık yıldık. Şimdi operasyondan bekliyoruz, daha sonra yine aynı şekilde rüşvet devam edecek. Bu sorunları bitiremedik. Türk sınırını geçtikten sonra mutlaka rüşvet alınıyor. 1 eurodan başlıyor ne alırsa. Çorba parasından usandık. Sabah saatlerinden geldik hala bekliyoruz. Bizim başımızda kimse yok mu? Yine bizim rüşvetimiz devam ediyor, rezilliği biz çekiyoruz" dedi.

TIR sürücülerinden Hasan Doğramacı da sabah saatlerinden itibaren beklediklerini belirterek, "Sabah saatlerinde geldik, ne giriş var, ne çıkış var. Karşı taraf kapalı olduğu için bekliyoruz. Burada zaman geçmiyor, yapacak bir şey yok bekliyoruz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Çıkış için bekleyen TIR araçlar

-Hamzebeyli sınır kapısı

-TIR Sürücüleriyle röp.

-Gümrük içerisinden görüntüler

-Bulgar ve AB bayrağı

- Ali Can Zeray anonslar

-TIR araçlarının giriş çıkışları

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

02.11.2016 - Haber Kodu : 161102180

======================================================

10)DOĞU'NUN OXFORD'UNDA YEMEK KUYRUĞU

'Doğu'nun Oxford'u' olarak nitelendirilen Erzurum'daki Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören binlerce öğrenci, sıcak ve ucuz yemek alabilmek için yemekhaneler önünde uzun kuyruk oluşturuyor. Soğuk havalarda en az 20-30 dakika yemekhaneden dışarıya uzayan kuyrukta bekleyen öğrenciler bir çözüm bulunmasını istedi. Güzel Sanatlar Fakültesindeki yemekhaneden çevresindeki Hukuk, Turizm, Güzel Sanatlar, Eczacılık ve İletişim fakültelerinin öğrencilerinin de yararlandığını hatırlatan öğrenciler, "4 kap yemek 1 lira 90 kuruş. Bu fiyata bu yemeği hiçbir yerde yiyemeyiz. Her öğrenci bu imkandan yararlanmak isteyince uzun kuyruklar oluşuyor" dedi. Üniversite yetkilileri ise 8 bin öğrenciye ucuz yemek verildiğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: (ÖZEL)

---------------

-Yemek kuyruğu

-Öğrencilerle röp

-Yemek dağıtımı ve uzayan kuyruk

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103007

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement