Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

FIRAT KALKANI'NDA DEAŞ SALDIRISI: 1 ŞEHİT, 2 YARALI1 ASKER ŞEHİT OLDUKİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlere, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

20.11.2016 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIRAT KALKANI'NDA DEAŞ SALDIRISI: 1 ŞEHİT, 2 YARALI

1 ASKER ŞEHİT OLDU

KİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlere, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Türk askerlerinden 3'ü helikopterle Gaziantep'e getirilerek hastanede tedaviye alındı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 88'inci gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab bölgesindeki ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ militanları tarafından akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bazı Türk ve ÖSO askerleri yaralandı. Yaralı Türk askerlerinden 3'ü ambulanslarla sınır hattına ulaştırıldı ve buradan helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada ambulanslara taşınan yaralı askerler, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü

1 ASKER ŞEHİT OLDU

TSK'nın Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanıp Gaziantep'e getirilen yaralı 3 askerden biri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerin cenazesi, işlemlerinin yapılması için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Hastane

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin acil servise alınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119164

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119177

===================================================

2)ŞEHİT ATEŞİ GEBZE'YE DÜŞTÜ

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan topçu er 21 yaşındaki Oğuzhan Demir'in memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit topçu er Oğuzhan Demir'in Kocaeli'nin Gebze İlçesi Gaziler Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan tarafından verildi. Ailenin 4 çocuğundan biri olan Oğuzhan Demir'in babası Satılmış ile annesi Fadime Demir, gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Gebze Müftüsü Şaban Apaydın şehidin evinde dualar okudu. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları ve komşuları eve akın etti.

Oğuzhan Demir'in terhisine 66 gün kaldığı, 15 gün önce Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bölgeye gittiği belirtildi. Şehidin cenazesi, bugün Gebze'de Çoban Mustafapaşa Camii'nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şehit evinin önünden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ KOCAELİ,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119196

==================================================

Kurtulmuş: FETÖ mağdurları falan yok bu bir algı operasyonunun parçasıdır (ek)

3)NUMAN KURTULMUŞ: DERBE BAŞARILI OLSAYDI BUGÜN TÜRKİYE SURİYE'DEN, IRAK'TAN BETER HALE GELECEKTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Kumru İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, " 15 Temmuz'da eğer darbe teşebbüsü başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye, Suriye'den, Irak'tan bin beter hale gelecekti" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kumru Belediye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Numan Kurtulmuş, ekonomik ve siyasi istikrarın son derece önemli olduğunu vurgulayarak FETÖ ve diğer terör örgütleriyle yapılan mücadeleleri yineledi. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı sonuçlansaydı, Türkiye'nin yabancı işgale hazır hale getirilmiş olacağını belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemine de vurgu yaparak şunları söyledi: "İşte bu FETÖ denilen eşkıya çetesi, PKK'sı, DAEŞ'i bütün terör örgütleri Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını yok etmeye gayret ediyorlar. Bunların karşısında birliğimizi ve dirliğimizi korumaya devam edeceğiz. Eğer Türkiye, Allah muhafaza bunların dedikleri olsun 15 Temmuz'da eğer darbe teşebbüsü başarılı olmuş olsaydı bugün Türkiye, Suriye'den, Irak'tan bin beter hale gelecekti. Ne siyasi istikrar kalacak, ne parlamento kalacak, ne belediye kalacaktı. Bir iç savaşın fitili ateşlenecek, Türkiye yabancı işgale hazır hale getirilecekti. İşte, Yeni Türkiye'nin ikinci temel sütunu bir caminin kubbesinin dört temel ayak üzerine oturması gibi düşünün bu anlamda siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürmesidir. İnşallah, 'Yeni Türkiye' istikametinde sizlerin oyuyla, kararlılığıyla, AK Parti'nin bu konudaki cesareti ve dirayetiyle Türkiye, ekonomik siyasi istikrarını artırarak devam edecek. Bu istikrarın artması noktasında önümüzdeki dönemde önünüze çok bir referandum gelecek öyle görünüyor. Ne referandumu? Başkanlık sistemi referandumu. Türkiye'de daha etkin bir yönetim modelinin ortaya çıkması için, 2014'te halkın oyuyla seçilen cumhurbaşkanı ile halkın oyuyla seçilmiş başbakan hükümet arasındaki, bu varolan ikiliğin ortadan kalkması için yönetimi tek elde toplamaya gayret edeceğiz. Başkanlık sistemi yada Cumhurbaşkanlığı sistemi adı önemli değil ama sonuçta etkin bir yürütmenin hızlı karar alan bir yürütmenin unsuru olarak başkanlık sistemi önümüze gelecek. Ben inanıyorum ki, milletimiz yeni güçlü Türkiye'nin önemli bir aracı olarak gördüğü başkanlık sistemine çok büyük bir oranda destek olacak, sahip çıkacak, oy verecek inşallah.ö

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha sonra toplu açılış törenine katıldı. İlçede bazı incelemeler yaparak, sivil toplum örgütü temsilcileriylede bir araya geldi. Gerçekleşen toplantı ardından Ankara'ya dönmek için karayoluyla Ordu-Giresun Havalimanı'na hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Kumru'da açılıştan görüntü

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN-KUMRU/ORDU,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119172

============================================================

HEYELAN FACİASI İLE İLGİLİ 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 KİŞİ ARANIYOR

4=)ALBAYRAK: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMİŞTİR

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Şirvan'daki facianın yaşandığı özel bakır madeni sahasında inceleme yaptıktan sonra basına açıklamalarda bulundu. Yaşamını yitiren madencilere rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Bakan Albayrak, "Bugün yaptığımız çalışmalar noktasında, yoğun bir toplantı ve saha çalışması gerçekleştirdik. Devletimizin tüm kurumlarıyla bu afet vesilesiyle yerinde de denetleyerek, gerekli tüm çalışmaların yapıldığını gözlemledik. Arama ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak, gerekli tüm eksiklikler çerçevesi içerisinde çok net bir şey ortaya koyuyoruz ki; bunu tüm Siirtli hemşerilerimiz başta olmak üzere Türkiye'nin bilmesi gerekir. O da devletimizin tüm kurumlarıyla, başta AFAD olmak üzere, tüm Türkiye'nin dört bir tarafındann makina, ekipman noktasında teknolojinin son imkanları noktasında yeterli insan kaynağı noktasında devletimiz, her türlü imkanlarını seferber etmiştir. Son sürat, güvenlik kaygılarınıda göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Şunu bilmemizde fayda var, özellikle AFAD başta olmak üzere dünyaca meşhur çalışmalarıyla afet konularına müdahale noktasında çok ama çok yetkin ve yetenekli bir ekip olduğunun birçok konunun uzmanı, işin üzerinde olduğunun, tüm milletimiz farkında olması gerekir" diye konuştu.

'TOPRAK KAYMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ BİLMEMİZ LAZIM'

Bakan Berat Albayrak, facianın yaşandığı maden sahasında toprak kaymasının devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toprak kaymalarının devam ettiğini bilmemiz lazım. O kadar hassas bir zeminde, tehlike ihtimalinin halihazırda devam ettiği bir bölgede bu çalışmalar yürütülüyor ki, hem bu çalışmaları toprak altındaki vatandaşlarımızın en hızlı sağlıklı bir şekilde bulunabilmesi için, kurtarılabilmesi için yapılırken, aynı zamanda da olabilecek, ihtimal dahilinde olan, yeni bir toprak kayması, heyelan riskini de göz önünde bulundurarak, çok dikkatli ve hassas bir şekilde yürütülüyor. Hem bizim için burada hız ve zaman, hem de aynı şekilde iş güvenliği ortamının tesisi önemli. Bugün tabi, ailelerin temsilcileri ile birlikte sahaya da inerek, çalışmaları yerinde, mühendis arkadaşlarımızla da tüm paydaşların müdahil olduğu bu çalışmanın içerisinde yaklaşık, 80'den fazla mühendisimiz sahadalar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Halkımız müsterih olsun ki sonuna kadar bu vatandaşlarımızın çıkarılması ile ilgili, durmadan mesai arası vermeden, bu vatandaşlarımızı toprağın altından çıkaracağız. İnceleme ve soruşturma noktasında bir sonraki adımımız bu alayın altındaki, teknik mühendislik, alt yapı işletme konularındaki, son süratle değerlendirmeyi, araştırmayı da göz ardı etmeyeceğiz. Bu olayın esas sebebini, ki kuvvetle muhtemel yoğun yağış gibi görünse de işin işletmeye dayalı veya herhangi bir doğal olmayan sürece dayalı noktalarını da takip edip bu çerçevede hayata geçireceğiz."

İŞLETME MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Şirvan İlçesi Maden Köyü'ndeki bakır madeninde meydana gelen 5 işçinin yaşamını yitirdi, toprak altında kalan 11 işçinin ise arandığı heyelanla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden, işletme müdürü M.O. tutuklandı.

Siirt Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Siirt'in Şirvan İlçesi'nde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelan nedeniyle, Siirt Cumhuriyet Başsacılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 5 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından, adli makamlara sevk edilen İş Güvenliği Uzmanı M.K. ve S.K., saha başmühendisi S.K., taşeron firma sahibi N.A., serbest bırakılmıştır. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen işletme müdürü M.O., tutuklanmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Bakanın açıklamaları

SİİRT/DHA

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119165

=========================================================

5)BAKAN ZEYBEKÇİ " EKONOMİ İÇİN ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Buharkent Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) açılışının ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ek bina inşaatıyla birlikte 55 bin metrekarelik yeni yatırımların temel atma törenine katıldı. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve davetliler katıldı.

REKTÖRDEN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ

Ülkede 1992'de kurulan 23 üniversiteden biri olan ADÜ'nün Adnan Menderes'in adına yakışır bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burada inşa edilecek 280 yatak ile yatak sayımız 900'e yaklaşıyor. Burada Aydın'ın ilk organ nakil merkezini kuracağız. Binanın üst katı VİP olacak. Su ana kadar diyabet merkezimizde yaklaşık 100'e yakın kişinin ayağını kesilmekten kurtardık. Derdimiz insanlara daha iyi hizmet sunmak. Radyoterapi birimi de kurmak hedefimiz. Diğer illerden buraya hastalar gelmeye başladı. 100 milyon civarında borcumuz var, 2 yıllık da geri ödememiz var. Desteğe ihtiyacımız var. Fransa, Almanya ve Türkiye'nin ortak olduğu proje için bizim hastanemiz seçildi. Güneş panelleri ile ısıtılan suyun enerjiye dönüşmesi konusundaki projemize de destek bekliyoruz. Bu projeye de destek bekliyoruz. 2017 ve 2018'de bitecek bir çok hizmetimiz var" dedi. Aydın merkezde hayırsever bulmakta sıkıntı çektiklerine de değinen Bircan, Aydın merkez kampüs alanındaki tüm binaların devlet yatırımıyla yapıldığını söyledi.

"BU MİLLET DEMOKRASİ DESTANI YAZDI"

"Aydın bizim için kardeş şehir değil, Aydın bizim şehrimiz" diyerek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci de, "Akrabayız, kardeşiz. İnsanın kardeşini seçme özgürlüğü olmadığı gibi biz de tarihten bu yana Büyük İskender'den bu yana bu coğrafyada kanla canla birbirimize bağlıyız. Yiğit işgalciler dediğimiz efelerden bu yana birbirimize bağlıyız. Devlet zorda kaldığında ve zayıf olduğunda bu bölgenin insani devletin yanında olmuştur. 15 Temmuz'da da bu bölgenin yiğit milleti, Adnan Menderes'e sahip çıkamamanın derin yarasını taşıyan bu millet yüce bir demokrasi destanı yazdı. 15 Temmuz gecesi, dünya demokrasi tarihine geçecek demokrasi devrimidir. Cumhurbaşkanımızla birlikte Pakistan, Özbekistan'da idik. Hepsi bizim için dua ettiler. Bir daha gelirlerse diyorlar ama asla bir daha gelemezler. Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz birbirine hep bağlantılıdır" diye konuştu.

Ülke ekonomisinin geldiği seviyeden de söz eden Bakan Zeybekci, "2002'de eğitime ayrılan pay 12 milyardı, şimdi ise 120 milyar. Bilgiyi mutlaka üretmeliyiz. Türkiye olarak enerji, hammadde, bilgi, patentli ve lisansı üretime önem vermeliyiz. Türkiye olarak edilgen ekonomide olmamalıyız. Çünkü içerde bizi huzurlu bırakmazlar. Biz etken bir ülke olmak zorundayız. Türkiye'ye en büyük saldırıyı ekonomik bazda yapmaya çalışıyorlar. Türkiye dünyanın en büyük yatırımlarına imza atmaya başlayarak fincancı katırlarını ürküttü. Gezi olayları başladı olmadı. 17-25 Aralık ile de yapamadıklarını 15 Temmuz'da yapmaya çalıştılar. 15 Temmuz bir işgal darbesidir. Doğu ve Güneydoğu'da gayri meşru bir Kürdistan ve Ermenistan kurma girişimidir. Allah'ın izniyle bu mübarek millet Türkü Kürt'üyle 5 bin yıllık tarihinde diz çökmedi ve gök kubbe yarılmadıkça da diz çökmeyecektir" dedi.

"EKONOMİ İÇİN ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK"

Bundan sonraki savaşların ekonomi savaşı olacağını söyleyen Bakan Zeybekci, "2008 krizinden bu yana ortalama yüzde 5 büyüme ile dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. 'Dövize dokunmamak lazım' derken bunu bilerek söylüyoruz. Bunlar matematik bilmiyor. Türkiye 600 milyar dolarlık borcunu pazartesi sabahı ödedi mi ki 1 kuruşluk artıştan zarar etsin. Türkiye'de gerek Merkez Bankası varlıkları, gerek vatandaşın döviz yatırımları ve bankaların uluslararası bankacılık kuruluşlarından neler alabileceğini görürseniz endişe edilecek bir durum olmadığını görürsünüz. Türk ekonomisine güvenin. 2017 turizm, ekonomi ve ihracata iyi olacak. Tarımda da iyi olsun diye dua edin. Çünkü tarım duaya ve yağmura bağlı. Şu anda duaya daha çok ihtiyaç var. Ama şunu da söyleyeyim; Türkiye ayaklarına bağ olan bütün bağlardan kurtuluyor. 2017 yılında Türk siyaset tarihinden koalisyon endişeleri silinecek. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruat. Bu nedenle 2017 çok önemli" dedi.

Ege Bölgesi'ndeki önemli yatırımlara da değinen Zeybekci, Aydın- Denizli otoyolu ile Aydın ve Denizli şehir hastanelerinin temellerinin en kısa sürede atılacağını, İzmir-Aydın-Denizli- Antalya hızlı tren projesinde ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile diğer yatırımların temeli Bakan Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yaklaşık 38 milyon TL'ye mal olacak olan hastane ek binasında yeni bir acil servis, 240 yatak ve diğer bölümler inşa edilecek. Projenin 2017 yılı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

Temel atma töreni görüntü

Bakan Zeybekci'nin konuşmasından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

============================================================

6)BAKAN AVCI: BİZ BU NUMARAYI YÜZ SENE ÖNCE DE YAŞADIK

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı bazı yabancı basın kuruluşlarının tarafsız olmadıklarını söyleyerek, "Sanki problem Türkiye ile batı arasında değil de dünya ile sayın Erdoğan arasındaymış gibi takdim ederlerse, daha başarılı olacağını zannediyorlar. Biz numarayı yüz sene önce de yaşadık" dedi. Bakan Nabi Avcı Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların video gösterimi sunuldu.

'15 YILDAN BERİ TÜRKİYE BU SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYAYDI'

Bakan Avcı yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de milyonlarca kişinin sokağa çıktığını söyleyerek şöyle devam etti: "O gecenin görüntüleri, aslında o gece birden bire ortaya çıkmadı, 15 yıldan beri Ak Parti iktidarı ve Ak Parti iktidarı üzerinden Türkiye bu saldırılarla karşı karşıyaydı. Değişik kılıklarda, değişik senaryolarla 2002'den beri bu saldırılar masanın altından, kenardan, sağdan soldan örtülü operasyonlarla sürdürülüyordu. Ama başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız olmak üzere Ak Parti kadroları bu süreçle hani bizde bir deyim vardır, kan tükürürüz kızılcık şerbeti içtim deriz. Millete bu oynanan oyunları hissettirmemek için, milletin moralini bozmamak için, milletin bütün bu tezgahlar karşısında demoralize olmaması için, olabildiğince bunları kendi içine atarak ve gerekli tedbirleri alarak sürdürdük. Ama 15 Temmuz gecesi her şeyleri ile ortaya döküldüler. Hem içerideki, hem dışarıdaki tüm bağlantılarıyla, maskesiz bir biçimde ortalığa döküldüler ve milletten gereken cevabı aldılar. Allah milletimizden razı olsun. Gerçekten o gece bütün şehirlerimizde binlerce, on binlerce, yüz binlerce ve milyonlarca insan sokaklardaydı."

'TANKLARIN ÖNÜNDE DURMADILAR,ÜZERLERİNE ÇIKTILAR'

Yıllar önce Çin'de bir gencin tankın önünde durduğunu ve çekilen bu fotoğrafın demokrasi mücadelesinin bir sembolü olarak medyada yıllarca servis edildiğini söyleyen bakan Avcı, "15 Temmuz gecesi Türkiye'de öyle bir kişi, beş kişi on kişi, yüz kişi değil, on binler, yüz binler tankların önünde durmadılar, tankların önlerine uzandılar, tankların üzerlerine çıktılar. ve batı medyası Çinli gence gösterdiği alakanın 10 binde birini bile bu milyonlara göstermedi" dedi.

'ERDOĞAN ÜZERİNDEN BİRTAKIM SÖYLEMLER GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Bazı yabancı basın yayın kuruluşlarının tarafsız olmadıklarını söyleyen bakan Nabi Avcı şöyle konuştu:

"Öyle bağımsız habercilik yapıyoruz, bağımsız yayıncılık yapıyoruz hikayelerini bize anlatmasınlar. Biz kimin, kiminle nasıl iş tuttuğunu da çok iyi biliyoruz. ve bunun yeni bir şey olmadığını da biliyoruz. Bizim tarihi tecrübemiz bunun yeni bir şey olmadığını da bize gösteriyor. Bakın yüz sene önce de benzer şeyler Türkiye üzerinde oynanıyordu. Şimdi doğrudan Türkiye diyemedikleri için, doğrudan bütün Türkiye'yi karşılarına almamak için akıllarınca ince bir numara yaparak cumhurbaşkanı üzerinden, sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bir takım söylemler geliştirmeye çalışıyorlar. İşte 'diktatör' vesaire gibi birtakım söylemlerle sanki problem Türkiye ile batı arasında değil de dünya ile sayın Erdoğan arasındaymış gibi takdim ederlerse daha başarılı olacağını zannediyorlar. Biz numarayı biliyoruz, biz bu numarayı yüz sene önce de yaşadık. Meselenin o zaman nasıl Sultan Abdulhamit olmadığı Türkiye olduğu gerçeğini bugün artık daha iyi görüyorsak, bugün de meselenin Recep Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını, meselenin Türkiye meselesi olduğunu, meselenin Türkiye'nin iddialarını artık pervasızca kimseye boyun bükmeden gür bir sesle dile getirebiliyor olması olduğunu biz biliyoruz. Onlar da biliyorlar. Onun için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama burada atladıkları bir şey var. Milleti yanlış tanıdılar. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bir millet var. Bunlar içerideki ve dışarıdaki uzantıların son çırpınışları."

Bakan Avcı, Cumhuriyet öncesi yayınlanmış bir karikatür kitabını da kürsüden kalabalığa göstererek, geçmişte de Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Görüntü dökümü:

-----------

-Bakan Avcı'nın konuşması

-Toplantıya katılanların görüntüsü

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119197

==================================================

7)BAKAN TÜFENKÇİ: DOLARDAKİ OYNAKLIK, TÜRKİYE'DEKİ İÇ DİNAMİKLERDEN KAYNAKLI DEĞİL

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, dolardaki artışının Türkiye'deki iç dinamiklerden kaynaklanmadığını belirterek, "Asıl kaynağı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçim sonrası ortaya çıkan tablo ve FED'in faiz artırımı beklentisiyle piyasalar tarafından satın alınmasıyla ortaya çıkan bir tablodur" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış ve ödül töreni için Uşak'a geldi. Bakan Tüfenkçi ile Hisarcıklıoğlu, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret ederek kentteki yatırımlarla ilgili bilgi aldı, ardından da TOBB tarafından 7 milyon lira harcanarak yaptırılan 24 derslikli Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı. Bakan Bülent Tüfenkci, okulda eğitim görecek öğrencilere ve eğitimcilere başarılar diledi. Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun bir sonraki durağı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) oldu. UTSO'nun yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, UTSO konferans salonunda ekonomiye değer katanlar ödül töreninde vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.

Burada gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkçi, "Bütün olumsuzluklara, engellemelere rağmen ülkemiz dimdik ayakta durmaktadır. Özellikle son günlerde dolardaki oynaklık, Türkiye'deki iç dinamiklerden kaynaklı değildir. İç dinamiklere etkisi tabii ki olabilir ama, asıl kaynağı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçim sonrası ortaya çıkan tablo ve FED'in faiz artırımı beklentisiyle piyasalar tarafından satın alınmasıyla ortaya çıkan bir tablodur. Hükümet olarak bizler de bu gelişmeleri dikkatli şekilde izliyoruz. Merkez Bankamız da bu süreçte gerekli tedbirleri alabilecek güçtedir. Bu yükselişten dolayı Türk ekonomisinin etkilenmemesi ve ekonominin normal stabil hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Bizler üreterek, çalışarak büyüyeceğiz. Bunun için de reel sektörde hizmet veren sanayiciye, finansmana ulaşması için kolaylıklar sağlayarak, bugün Uşak'ta olduğu gibi birlikte hareket ederek bu sıkıntıları aşmayı hedefliyoruz" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN 'NEFES KREDİSİ' MÜJDESİ

Uşak'ta kentin ticaretini artırabilmek için hükümetten uçak seferlerinin artırılmasını isteyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, başta KOBİ'ler olmak üzere finans sıkıntısı yaşayan iş dünyası için 'nefes kredisi' müjdesini verdi. Hisarcıklıoğlu, 1 sene vadeli kredinin, yüzde 9,9 faizli olduğunu bildirdi ve kredi için Kredi Garanti Fonu'nun teminat sağladığını anlattı.

Hisarcıklıoğlu, "Hükümetin geçenlerde açıkladığı; KOBİ'lere yerli ve yeni makine alımı kapsamında da uygun koşullarda finansal destek sağlıyor. KOBİ'ler kullasın diye hükümetten talep ettiğimiz 2 milyar lira desteği de aldık. Ama hala bunun yarısı bile kullanılmış değil. Artık ayağınızda şubesi var. Kredi kullanacağınız zaman gelin başvurun. Size kefil olalım" dedi.

Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açılışlarının ardından, Uşak Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Uşak Ramada Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katılan Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, daha sonra özel uçakla Ankara'ya döndü.

Görüntü dökümü:

---------

-Havaalanından görüntüler ve Tüfenkçi'nin karşılanması

-Bakan Tüfenkçi'nin konuşması

-Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

-Yeniden Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

-Yeniden Bakan Tüfenkçi'nin konuşması

-Plaket töreni ve teşekkür

-Genel ve detaylar

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

20.11.2016 - Haber Kodu : 161120004

====================================================

Bakan Özlü: Abdülhamit Han'ın rüyasını hayata geçireceğiz (ek)

8)BAKAN ÖZLÜ: DÖVİZDEKİ HARAKETLİLİK EKONOMİDE OLUMSUZ ETKİ OLUŞTURMAZ

Bakan Özlü, Ereğli İlçesi'nde Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nı (Erdemir) ve Ereğli Belediyesi'ni ziyaret etti, ardından Ticaret ve Sanayi Odası'nın işadamlarıyla bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Bugün 55'inci yaşına giren Bakan Özlü'ye toplantıda doğum günü sürprizi yapıldı. Bakan Özlü, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun hazırlattığı pastadaki mumları üfleyerek salondakilerle birlikte doğum gününü kutladı.

Bakan Özlü, hükümetin işadamlarının önünü açmak için gayret ettiğini ve amaçlarının Türkiye'de daha fazla, daha nitelikli yatırımlar yapılmasını sağlayacak bir ortam oluşturmak olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Türkiye'de 294 Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyon 640 bin kişi istihdam ediliyor. Şu anda üretim reform paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu reform paketiyle sanayi bölgelerimizin gücüne güç katacağız. Yatırımcılara çok daha cazip şartlarda sanayi parseli temin edecek, üretimin üstündeki birçok yükü kaldıracak adımlar atacağız. Yine yatırımcılara yönelik, hem yatırım aşamasında hem de üretim aşamasında önemli teşvik ve desteklerimiz bulunuyor. Bunları da sürekli iyileştiriyoruz. 2017 bütçesinde, KOSGEB'in KOBİ'ler ve girişimcileri desteklemesi için ayırdığımız bütçe, 1.1 milyar liraya ulaştı. 2015 yılında bu rakam, 300 milyon liranın biraz üzerindeydi. Bu yıl 900 milyon lira oldu. Gelecek sene ise 1.1 milyar lira olacak."

DÖVİZDEKİ HAREKETLİLİK

Son birkaç yılda ülke olarak çok büyük hadiseler yaşadıklarını, nice badireler atlattıklarını ifade eden Bakan Özlü, son dönemde dövizde yaşanan hareketliliğin ekonomi üzerinde çok ciddi bir etki oluşturmasını beklemediklerini söyledi. Bakan Özlü, şöyle konuşu:

"Türkiye'nin ise temel makroekonomik göstergelerinde bir sıkıntı bulunmuyor. Son günlerde dövizde bir hareketlilik yaşanıyor.Ancak bu hareketlilik, dünyanın ülkesinde yaşanıyor. Biz bu hareketliliğin, ekonomi üzerinde çok ciddi bir etki oluşturmasını beklemiyoruz. Dün bu konuyla ilgili Ekonomi Koordinasyon Kurulumuz da bir toplantı yaptı. Gereken kararları aldı. İş dünyamız hükümetimize güvensin. İş dünyamız, Türkiye'ye güvensin. Herkes işine gücüne bakmaya devam etsin. Yatırım yapacak olan yatırımını yapsın. Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Özellikle 2017'den itibaren Türkiye'nin hızlı bir büyüme dönemine gireceğine inanıyorum."

'BAŞKANLIK SİSTEMİ EKONOMİYİ OLUMLU ETKİLEYECEK'

Başkanlık sistemiyle ilgili Ak Parti'nin hazırladığı ve MHP'ye sunduğu tasarının, yakında TBMM gündemine geleceğini ifade eden Bakan Özlü, "Bu değişikliğin de Türkiye'yi, özellikle de ekonomimizi çok olumlu etkileyeceğini ve bu etkiyi, 2017'den itibaren hissedeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir sistem değişikliğine olan ihtiyacı iş dünyamızın çok iyi anladığını, çok iyi idrak ettiğini tahmin ediyorum. Sizlerin bu sürece azami katkı vereceğinizi, sizlerle ve milletimizle birlikte, ülkemiz için en uygun sistemi geçireceğimize inanıyorum." dedi.

Toplantı, Bakan Özlü'nün konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü:

--------

-Bakan Özlü'nün Ereğli Belediyesi ziyareti

-Toplantıda doğum günü kutlanması

-Bakan Özlü'nün pastanın mumlarını üflemesi ve teşekkür etmesi

-Bakan Özlü'nün konuşması

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ EREĞLİ-ZONGULDAK,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119194

===================================================

9)ALEYNA TİLKİ'NİN SAHNEYE ÇIKTIĞI SALONDA PATLAMA

DİYARBAKIR merkez Kayapınar İlçesi'ndeki bir salonda sahneye çıkan Aleyna Tilki, platformda şarkı söylerken patlama meydana geldi. Patlamada 6 kişi yaralandı.

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Semti'ndeki bir restoranda sahneye çıkan Aleyna Tilki, özel olarak oluşturulan platformda şarkı söylerken, patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte izdiham yaşandı. İzleyiciler, panik içerisinde dışarı çıkabilmek için birbiriyle yarıştı. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerine gelen polis inceleme başlatırken, patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirtildi.

6 KİŞİ İZDİHAMDAN YARALANDI

Diyarbakır'da Aleyna Tilki konserinde meydana gelen olayla ilgili yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer, konser sırasında ses bombasına benzer peş peşe 2 küçük patlama meydana geldiğini ve bunun üzerine, içerde bulunanların panik içerisinde dışarı çıktığını, bu sırada 6 kişinin yaşanan izdiham nedeniyle yaralandığını söyledi. Olayın her yönüyle araştırıldığı, soruşturma sonunda ortaya çıkacağını söyledi.

ALEYNA TİLKİ: BİZ İYİYİZ ARKADAŞLAR

Bu arada şarkıcı Aleyna Tilki, olayın ardından Twitter'dan açıklama yaptı. Tilki, "Biz iyiyiz arkadaşlar" dedi.

Görüntü Dökümü

----------

-Konserdeki patlama

-Konser alanı

İzleyicilerin kaçışması

DİYARBAKIR,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119189

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119192

20.11.2016 - Haber Kodu : 161120001

======================================================

10)EĞLENCE MEKANINDA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, bir eğlence mekanında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i polis memuru 2 kişi de ağır yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan eğlence mekanında meydana geldi. Eğlence mekanında bulunan iki grup arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı kavgada Yunus timlerinde görev yapan polis memuru 33 yaşındaki Mustafa İnal, mekanın sahibi Günay Kılıç, 37 yaşındaki Sinem Alptuğ ve kimliği belirlenemeyen 2 kişi yaralandı. Eğlence mekanındaki vatandaşlar ise kavgada ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlara hedef olmamak için büyük bir panikle mekandan hızla uzaklaştı. Olayı gören çevredekiler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Eğlence mekanındaki kimliği belirsiz bir kişi olay yerinde, kimliği henüz öğrenilemeyen başka bir şahıs ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak ve kimliklerinin tespit edilmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Ege Üniversitesi'nde tedaviye alınan ve göğsünden vurulan polis memuru İnal ile başından vurulan Alptuğ'un hayati tehlikesinin bulunduğu, özel bir hastaneye kaldırılan Günay'ın durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Eğlence mekanında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden iki kişinin kimlikleri belli oldu. Olay sırasında Halil Kaya'nın olay yerinde, eğlence mekanın sahibi Günay Kılıç'ın da hastanede öldüğü belirlendi.

Öte yandan İnal'ın yaralandığını öğrenen mesai arkadaşları hastaneye akın etti. Polis olayın neden çıktığını ve tabancaları kimin kullandığını belirlemek için geniş çaplı araştırma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Hastane önünden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

20.11.2016 - Haber Kodu : 161120006

======================================================

11)TRABZON'DA CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNE TEPKİ EYLEMİ

Trabzon 'da cinsel istismar düzenlemesine karşı tepki eylemi düzenlendi. CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla düzenlenen eylemde yasal girişime ve Ak Parti'ye tepkiler dile getirildi.

Meclis'e sunulan tasarıyla tartışmalara neden olan cinsel istismar ile ilgili düzenlemeye tepki için Demokratik Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de katıldı. Uzunsokak'tan başlayan ve Atatürk Alanı'nda sona eren yürüyüşte, "Çocuk bedenime dokunmaö, "Çocuktan gelin olmazö, "Çocuk susar sen susmaö gibi pankartlar açıldı, "Tecavüz insanlık suçudur, çocuk istismarı durdurulsunö şeklinde sloganlar atıldı.

"ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZö

Atatürk Alanı'nda anıt önünde Trabzon Demokratik Kadın Platformu adına açıklamalarda bulunan Merve Durak tasarıya tepkileri dile getirdi, Türkiye'de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zemininin hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

"Son dakika oldu bittiye getirilerek verilen ve Ak Parti oyları ile kabul edilen bu af önergesiyle rıza yaşının 12'ye indirilmesi sonucunu doğuracak olan 103'üncü madde değişikliği çocuk ve kadın haklarına, uluslararası yükümlülüklere aykırıdır, kabul edilemez. Ak Parti hükümeti eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayışla cinsiyet istismarını meşrulaştırıp yasal hale getiriyor. Ak Parti'nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamada, 'tecavüzleri kesinlikle kapsamıyor ancak çocuklarla evlenenlere uygulanacak' demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur. Tüm kadınlar olarak tecavüzcüler ve tecavüzü aklayanlar hesap verene adar direnişte olacağız. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.ö

SARIHAN: "HEP BİRLİKTE BU YASAYI DURDURACAĞIZö

Bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da, hep birlikte ayağa kalkarak yasayı durduracaklarını belirterek, "Bugün burada olmamız rastlantıdan ibaret. Sırtımızı Mustafa Kemal Atatürk'e yaslıyoruz. Onun bize armağan ettiği laik yasalar öylesine alt üst edildi ki, 2005 yılına kadar kendilerini ikinci sayan bütün yasaları değiştirmeye çalıştılar. Önemli de kazanımlarımız oldu. En önemlisi de tecavüzcüyle evlenmeyi affa götüren yasa maddesinin yürürlükten kaldırılmasıydı. O dönemlerde bu değişimleri halka anlatabilmek için etkinliklere başlamıştık. 11 yıl sonra yeniden çocuklarımızın tecavüzcülerle evlenmesine 'evet' diyen bir yasanın yürürlüğe girmesine olanak sağlamış olacağız. O akşam 4 kadın arkadaştık, direndik. Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki arkadaşlarımızla bu yasayı çıkartmamak için direndik ve ancak bir erteleme alabildik. Muhalefetle görüşülmesi konusunda bir önerileri oldu. Umuyorum bir görüşme olmaz ve bu yasayı geri çekerler. Biz de çocuklarımızın karşısında başımızı eğmek zorunda kalmayızö dedi.

"SADECE KADINLARIN SORUNU DEĞİLö

Cinsel istismarın sadece kadın sorunu olmadığını da ifade eden Sarıhan, "Kızlar bizim kızlarımız. Bedenimize sahip çıkma, cinsel dokunulmazlık hakkımızı koruma, bunun bir ahlak ve namus meselesi olmadığını, öncelikle bireyin hakkı olduğunu anlatmak için yıllarca mücadele ettik. Bu eylemler durmamalı. Ayakta olmamız gerekiyor. Bu sadece kadınların sorunu da değil. Kadınlar ve erkekler hep birlikte ayağa kalkarak bunu durduracağız. Daha sonra da cinayeti durduracağız. Yeter ki mücadele etme konusunda kararı olalımö diyerek konuşmasını noktaladı.Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Haluk Pekşen de, konuşmalar sonrasında ellerinde bulunan Ak Partili vekillerin fotoğraflarını yırtmak isteyen eylemcilere engel olmaya çalıştı. Eyleme katılanlar, daha sonra olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Bildirgenin okunması

-Haluk Pekşen'in açıklamaları

-Şenal Sarıhan'ın açıklamaları

-Detaylar

HABER: TOLGA SAĞLAM, KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119163

======================================================================

12)CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİNE BALIKESİR'DEN TEPKİ

BALIKESİR'de, Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticileri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi. Dernek ve platform üyeleri yaptıkları basın açıklamasında yasanın çıkmaması için mücadele edeceğini açıklandı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Seda Artar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında yaptığı basın toplantısında, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini sert bir dille eleştirdi. Artar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) cinsel istismarla ilgili verilen teklifi şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Çocuk Hakları Beyannamesi'ne 1924 yılında imza koyan ve TBMM'nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek meclistir. 1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni kabul edip onaylayan yine bu meclistir. Bu imzalarla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve devleti tüm dünya devletlerine çocukların haklarını bu sözleşme gereği kollayıp koruyacağı sözünü vermiştir. Dolayısıyla ana-babaların, yada yasal temsilcilerin onayı ile çocuk yaşta tecavüz edilen, ya da tecavüzcüsü ile evlendirilen bu çocukları devletin şimdi kalkıp, 'Ben seni koruyamadım, eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkın dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, sana tecavüz ederek hayatın boyunca yaşayacağın ağır bir travma ile baş başa bırakıp tecavüzcünü akladım' demeğe hakkı yoktur. Bu teklif akıl dışıdır, mantık dışıdır, vicdan dışıdır ve bir suçtur. Eğer bu yasa yaşama geçerse, çocuk tecavüzleri ve çocuğa şiddet artar. Çocuk evliliklerinde dünyada ikinci sıradayız, birinci sıraya çıkarız. Bizler buna izin vermeyeceğiz, yanlıştan dönülünceye kadar müdahale edeceğiz" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU MEYDANDAYDI

Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de, mecliste görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda protesto etti. Eyleme, CHP Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde, "AKP ellerini çocuklardan çek", "Tecavüzcüleri aklatmayacağız", "Çocuk istismarcılarını aklatmayacağız" yazılı pankartlarla meydana gelen yaklaşık 200 kişilik gruba seslenen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Balıkesir Temsilcisi Necla Ast, Ak Parti Hükümeti'nin çocuk yaşta evliliklerin önünü açmak için önceki gece harekete geçtiğini hatırlatarak, "TBMM'de cinsel istismara uğramış çocuğun faille evlendirilmesi durumunda cezasının ertelenmesini istendi. Bu önergeyle 4 bin failin serbest bırakılması isteniyor. Başbakan önergeyi 'babalar hapiste' diye savunuyor. Kabul etmiyoruz! Siz tecavüzcüleri aklamaya çalışın, kadın düşmanı politikalarınızdan geri adım atmayın, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bizler kadınların ve çocukların yanında yer almaya, haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler bu önergenin meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Ekim ayında çocuk istismarı 2 katına çıktı, 29 çocuk istismara uğradı. Çocuklar öğretmenleri, çalıştıkları yerdeki patronları, akrabaları tarafından, imam tarafından istismara uğrarken, ekim ayında cinsel saldırı sonucu 4 yaşındaki Irmak'ın ölümüne şahit olduk. 14 yaşında imam nikahıyla evlendirilip, 15 yaşında doğum yapan Derya'nın erken yaşta doğum nedeniyle hayatını kaybetmesine şahit olduk. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, AKP'nin oldu bittiye getirerek geçirmeye çalıştığı, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan önerge reddedilmelidir. Çocukların geleceğinin ellerinden alınmasına, bu önergenin meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Bu önergeyi de yırtıp atacağız! Önergeye imza atanlar ve destekleyenler bilsinler ki çocuk istismarcılarını aklatmayacağız" dedi. Eyleme katılanlar, yasa teklifinin fotokopilerini yırtarak meydana fırlattı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Ali Hikmet Paşa meydanından görüntü

Eyleme katılanlardan görüntü

Necla Ast basın açıklaması okuyor

Kadınlar temsili yasa teklifi öneri metnini yırtmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119178

===================================================

13)TESLİM OLAN PKK'LI: DAĞA KAÇIRILAN KIZ KARDEŞİMİ GETİRMEK İÇİN DAĞA ÇIKTIM

DİYARBAKIR Valiliği, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Görevli memura direnmek" suçundan aranma kaydı bulunan 1 PKK'lının ailesi ile yapılan görüşmeler sonucu ikna edilerek teslim olduğunu açıklarken, teslim olan PKK'lı ifadesinde, dağa kaçırılan kız kardeşini kurtarmak için önce Diyarbakır'ın Lice, sonra Tunceli'ye gittiğini, kız kardeşinin kaçıp eve döndüğünü öğrendikten sonra kendisinin kaçtığını söyledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Görevli memura direnmek" suçundan aranma kaydı bulunan 1 bölücü terör örgütü mensubunun ailesi ile yapılan görüşmeler neticesinde ikna edilerek, 17 Kasım'da merkez Bağlar İlçe Jandarma komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi. Açıklamada, Nisan-Mayıs 2016 tarihinden itibaren Tunceli kırsalında "Mahir" kod adı ile faaliyet gösterirken teslim olan PKK'lı hakkında adli işlemlerin devam ettiği belirtildi. Basın kuruluşlarına Valilik açıklaması ile birlikte teslim olan PKK'lının ifadelerini içerin görüntüler de verildi. Görüntülerde, teslim olan PKK'lı şöyle konuştu:

"Dershaneye gidiyordum, annem beni aradı ve ağlıyordu. Kız kardeşimin dağa kaçırıldığını söyledi. HDP Diyarbakır binasına gittim, kardeşim ile ilgili bilgi almak için Üniversite çevresine takıldım. HDP'de gençlik kolları ile çalışmalara katıldım ve bildiriler dağıttım. Daha sonra Lice ilçesinde HDP binasına gittim. Durumu anlatınca bir araba geldi ve beni şehitlik diye bilinen mezarlığa götürdüler. Orada beni kardeşim ile görüştürmeyeceklerini söylediler. Ben onlara kardeşimin bırakılmasını yerine benim onlara katılacağımı söyledim. Daha sonra operasyonlar başlayınca bana Tunceli'ye gitmemi ve orada daha faydalı olacağımı söylediler. Bir araç ile Tunceli'ye gittim. Tunceli kırsalında hiç bir eyleme katılmadım bana iğnesiz bir silah verdiler. Sonra biri gelip bana kız kardeşimin kaçtığını söyledi ve beni eğitim devresine almak istediler. Bende fırsatını bularak kaçtım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-PKK'lının konuşması

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119160

==================================================

14)ATATÜRK STADI'NA MEŞALELİ VEDA

BURSA Büyükşehir Belediyespor tarafından yıkımına karar verilen ve geçtiğimiz günlerde ilk kazma vurulan tarihi Atatürk Stadı'na Bursasporlu taraftarlarla meşalelerle veda etti. Bugün Timsah Arena'da oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşmasından sonra tarihi Atatürk Stadı'na gelen yaklaşık 1000 taraftar meşaleler yakarken yaptıkları tezahüratlarla son kez Atatürk Stadı'nın tribünlerini çınlattılar.

Görüntü Dökümü:

--------

-Taraftarların toplanması

-Meşaleli-sloganlı veda

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/ BURSA,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119179

==============================================

15)ARHAVİ'DE KORKUTAN YANGIN

ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiyenin yoğun çabası sonucu güçlükle söndürüldü.Musazade Mahallesi'nde 4 katlı binanın çatısında dün akşam saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, ahşap çatıyı tamamen sararken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Hopa ve Fındıklı ilçelerinde gelen itfaiye ekiplerinin de katıldığı çalışmalarla, yangın, yaklaşık 1 saatte güçlükle kontrol alınarak söndürüldü.

Büyük çapta hasara yol açan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Yangının cep telefonu görüntüsü

Haber: Adem GÜNGÖR/ARTVİN,

19.11.2016 - Haber Kodu : 161119191

==============================================

=====================================

=====================================

//GÜNDEM//

1- Antalya

*- 'Çocuk gelin' Arzu'nun çilesi bitmiyor

Ankara'da ailesiyle yaşayan Arzu Boztaş, henüz 14 yaşındayken başlık parası karşılığı kendisinden 11 yaş büyük Ahmet Boztaş'la görücü usulü evlendirildi. Yozgat'a gelin giden Arzu Boztaş, 6 çocuk doğurdu. Yıllarca eşine şiddet uygulayan Ahmet Boztaş, 2014 yılında komşusunun kızı zihinsel engelli N.G.'ye tecavüz etti. Olayın duyulması üzerine Ahmet Boztaş, engelli kızı 'kuma' olarak almak istedi. Bunu kabul etmeyen Arzu Boztaş, çocuklarıyla ailesinin yanına döndü. Hayvancılık yapan Ahmet Boztaş, 21 Ekim 2014 tarihinde Arzu Boztaş'a pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş etti. Her iki bacağı dizlerinden kesilen kolları da işlevini yitiren kadın, sayısız ameliyat geçirdi. Ahmet Boztaş, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'nce, eşini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan 20, N.G.'ye tecavüz suçundan ise 15 olmak üzere 35 yıl hapse mahkum edildi. Çocukları devlet korumasına alınan ve engelli maaşıyla tek başına oturan 30 yaşındaki Arzu Boztaş, bir yandan tedavi olurken diğer yandan eşinden boşanmaya çalışıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Arzu Boztaş'tan detay

Tekerlekli sandalyede otururken

Kollarından detay

Koridorda tekerlekli sandalye ile giderken

Arzu Boztaş ağlarken

Röp: Arzu Boztaş (Ağlarken)

Kaset Durumu: Link geçilecek

KJ: Haber: Erol AKKIR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement