Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

ADANA'DA KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN: 12 ÖLÜ, 22 YARALI1)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK'TAN İKİNCİ AÇIKLAMAAdana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı.

30.11.2016 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'DA KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN: 12 ÖLÜ, 22 YARALI

1)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK'TAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı. Dün akşam saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 54 öğrenci kapasiteli ve 34 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

12 ÖLÜ: 22 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı. Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

BAŞBAKAN YILDIRIM, BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, yangın hakkında, ilgili Bakanlardan ve Adana Valisi'nden bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adana'ya gidiyor.

VALİ DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yangının ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 54 öğrenci kapasiteli yurtta 34 kişinin bulunduğunu söyledi. Yangında 11'i öğrenci 1'i öğretmen 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Demirtaş, aralarında yangına müdahale eden vatandaşların da bulunduğu 22 kişinin de yaralandığını aktardı. Demirtaş, yangının çıkış nedeninin ise elektrik kaynaklı olduğu üzerinde durulduğu söyledi.

3 AYRI CENAZE ARACIYLA GETİRİLDİ

Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi, 3 ayrı cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Büyük çoğunluğu yandığı için cesetlerin kimlik teşhisi için DNA testi yapılacağı bildirildi.

'YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİYDİ' İDDİASI

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, binanın yangın çıkış merdivenin kapısının kilitli olduğunu ileri sürdü. Sözlü, çocukların cesedinin yangın merdiveninin kapısının yakınında bulunduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Adana'ya geldi. Bakanlar, karayoluyla Aladağ İlçesi'ne geçti.

BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Adana'nın Aladağ İlçesi'ne geldi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve bakanlar, 11'i öğrenci, 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurtta incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yağmur altında bölgeyi gezen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 32 psiko-sosyal destek ekibinin ailelerle ilgilendiğini açıkladı. Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Kaya, "Yangın merdiveni kapısının kilitli olduğu yönündeki iddialar ile diğer tüm iddialar araştırıyor. Devletimiz, ailelerimizin yanındadırlar. 32 kişilik psiko-sosyal destek ekibimiz sahada çalışmaları yapıyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise bir ihmalin söz konusu olup olmadığını araştırıldığını, kendilerinin ailelere destek ve inceleme yapmak için bölgede olduklarını söyledi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK'TAN İKİNCİ AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yangında yaralananlanları hastanede ziyaret etti. Hastane ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Milletimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun dedi.

Aladağ'daki yangın mahallinde yaptıkları incelemelerin ardından kent merkezine dönen, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilinen Kaynak ve bakanlar, doktorlarından durumları hakkında bilgi alıp, tek tek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ziyaret sırasında basına açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yangının kesin çıkış nedenin araştırıldığını belirtti. Çok acı bir olayı hep beraber yaşadıklarını ifade eden Kaynak, "Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10'u çocuk 2'si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ'a gittik." diye konuştu.  Yangının çıkış sebebiyle ilgili Aladağ Savcılığı hemen duruma vaziyet olduğunu aktaran Kaynak, şöyle konuştu:

"Bir keşif yapılacağını ifade ettiler. İlk verilen bilgiler, bu yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı, çıkması muhtemel diyorlar. Tabii ahşap kaplamalar var, strafor, yalıtımlar var bunlar tutuşmuşlar. Çocuklarımızın bir kısmında atlamaları sonucunda ayaklarında kırıklar var, bir kısmının dumandan etkilenmeleri sonucu hastalıkları var. Tabii bu arada vefat edenler, adli tıptaki otopsilerden sonra defnedilecekleri yere gönderilecekler.Milletimizin başı sağolsun, büyük geçmiş olsun. Geride kalanlara acil şifalar diliyoruz. Olay tüm yönleriyle bir yandan yargı tarafından araştırmaya başlanmıştır. Bir yandan da yangına karşı tedbirlerle ilgili gerekli çalışma ve araştırmalar ayrıca yapılacaktır. Yurt Milli Eğitim Bakanlığınca izinlidir. O Bakanlığımız kendi çalışmalarını yapacaktır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız psikososyal destek yönünden, olayın ilk anından itibaren 32 görevlisiyle sahada. Biz hem yaralananların hem de hayatını kaybeden çocuklarımızın, yavrularımızın ailelerinin yanında olacağız. Neticede olaya sebebiyet veren, yangına sebebiyet veren her neyse bu ortaya çıkacaktır ve sorumlularla ilgili işlemler yapılacaktır. Şimdilik böyle söylemekle yetinelim. Büyük bir acı ve dram halen sıcak". Bir gazetecinin "Tören yapılacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Kaynak, "Törenle ilgili ailelerin tutumu çok önemli. Ne diyecekler, ne isteyecekler, Adana Valimiz olayın en başından beri Aladağ'da, bizimle beraber döndü. Ailelerle temas kuracaktır. Ama cenazelerin nakli ve defni için biz hükümet olarak, valilik olarak görevde olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın konuşması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın hastanede birlikte yürümesi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın yaralı çocuğa geçmiş olsun dileğinde bulunması

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın yaralı bir kızı ziyaret edip, doktorundan bilgi alması

Genel ve detay görüntüler

OLAY YERİNDEN CANLI GÖRÜNTÜLED DHA FEED' TEN GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===================================================

2)TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU: İDAMI GERİYE DOĞRU İŞLETEMEZSENİZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine yönelik tartışmalara değinerek, "Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz. Çok rica ediyoruz, birisi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'idamı geriye doğru yürütemezsiniz' demesi lazım" dedi.Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Hürriyet Mahallesi'ndeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki açılışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, idamın geri getirilmesine yönelik tartışmalara değinerek idam kararın geriye doğru işletilemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a birilerinin bunu anlatması gerektiğini savunan Feyzioğlu, "Biz ilk günden beri bunu söylüyoruz. Çok rica ediyoruz, birisi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'idamı geriye doğru yürütemezsiniz' demesi lazım. Halka siz isterseniz olur. Kim karışıyor, Avrupa sana ne, bu Avrupa falan meselesi değil. Bizim kendi anayasamız, bizim bağlı olduğumuz uluslar arası kurallar ve dünya insanlık tarihi ve sonra kurulan bir ağır cezanın geriye yürütülemeyeceğini söylüyor. İnsanlık tarihi bunu söylüyor. Ha bunun aksine uygulamalar var mıdır? Evet kabile devletlerinde eminim vardır. Ama Türkiye cumhuriyeti, kabile devleti olmamıştır. Türkiye cumhuriyetinden önce Türk Milletinin kurduğu hiçbir devlette kabile devleti olmamıştır. Türkiye cumhuriyetini Kabile devleti standartlarında tanıtacak her türlü ifadeden kaçınmak lazımdır. İstirham ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'na birisi nasıl söyler bilmiyorum. Bu idam cezasını geçmişe dönük yürütemezsiniz diye anlatsın" dedi.

"15 TEMMUZ'A KARIŞANLARI ASAMAZSINIZ"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin sanıklarını geçmişe dönük cezalar vererek asılamayacağını ifade eden TBB Metin Feyzioğlu, idamı isteyenlere 'Kimi asmayı düşünüyorsunuz?' diye sordu. Asıl hedefin kimler olduğunu öğrenmek istediğini kaydeden Feyzioğlu şunları söyledi:

"Kimdir hedef? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Aklınızda kim var. Mesela biliyor musunuz ki, eğer Ergenekon, Balyoz ve casusluk davası gibi kumpas davalarında idam cezası o tarihte olmuş olsaydı. Bugün geriye ordu mordu kalmamıştı. Çünkü bugün ordunun bel kemiğini oluşturan subayların anlamlı bir kısmını derhal en hızlı tarafından, idam etmiş olacaktılar. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Burada neyi anlatmaya çalışıyoruz? İdam telafisi mümkün olmayan bir cezadır. Bir yanlışlık yapıldığı ortaya çıktığında, 'pardon' demeniz yetmiyor. İkincisi, biz Avrupa Konseyinin çatısı altındayız. ABD'de idamın olması bizi hiç ilgilendirmiyor. Avrupa konseyinin çatısı altındaki ülkelerde idam yok artık. Kıta Avrupa'sı sistemine dahil olan Avrupa devletlerinde idam yok artık. ve bizde uluslararası anlaşmalarla, idamı kaldırdık. Bugün idamı almamız, kabul etmemiz geçmişe doğru yürütmekten söz etmiyorum. Zaten onu yapamazsın. İdamı bugün kabul ederseniz 'ilk olarak kimi asmayı düşünüyorsun?' diye sorarım. İkincisi, Avrupa konseyinden atılırız. O zaman ben Türkiye Cumhuriyetini yöneten ekibin ve bu devlet insanlarının bu sonucu bilmediğini düşünmüyorum, düşünemiyorum. ve ister istemez şu soruyor, sordurtuyor bize. Acaba idamı getireceğiz zorlaması Türkiye'nin Avrupa birliği konseyinden atılması için midir? Bu soruyu bugün haklı olarak sormak durumundayız. Avrupa Konseyinden eğer atılırsak yada askıya alınırsa üyeliğimiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin parçası olmaktan da çıkıyoruz. ve o zaman vatandaşımız 'Avrupa'ya giderim, Avrupa İnsan hakları Mahkemesine giderim' diyemeyecek. Diyemeyeceğini gördükçe içerde birileri, yargı eliyle işçinin hakkı sınırlanacak, kadının hakkı sınırlanacak, gücün karşısın da güçsüzün hakkı sınırlanacak"

Tekirdağ Barosu yine hizmet binasının açılışının ardından, baroya yeni katılan avukatlara cübbe giydirme ve yemin töreni düzenlendi. Törenlerin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Tekirdağ'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Açılışı yapılan baro binası

-Feyzioğlu ve protokolün kurdele kesmesi

-Feyzioğlu'nun basın toplantısı

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=========================================

3)EMNİYETTEN 'TABURE CEZASI' AÇIKLAMASI

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yola tabure koydukları için 2 esnafa 412'şer lira ceza kesilen İsmetpaşa Caddesi'nde ocak- ekim döneminde 1751 araç hakkında park yasağından işlem yapıldığı belirtildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince park sorunlarına yönelik yapılan müdahaleler sırasında uygunsuz park yapan sürücülerin araçlarını kaldırması için öncelikle uyarıldığı, uyarıları dikkate almayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince cezai işlem uygulandığı belirtildi. Tahılpazarı Mahallesi 461 Sokak ile İsmetpaşa Caddesi'nde 2016 yılının ocak-ekim döneminde 764 park yasağının tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, park yasağına uymayan 1751 araç sahibi hakkında işlem yapıldığı ve 157 aracın ise trafikten men edildiği vurgulandı. Aynı caddede araçların park etmemesi için yola tabure, duba gibi materyallerin konulduğuna dair şikayetler üzerine, 17 Kasım'da bölgeden sorumlu trafik ekiplerinin İsmetpaşa Caddesi'nde inceleme yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ekiplerimiz yola duba, tabure vb. cisimler koyan şahıslara bu ve benzeri eşyaları yol üzerine koymamaları konusunda gerekli uyarılar yapılmış, tekrarlanması halinde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine istinaden işlem yapılacağı kendilerine bildirilmiştir. 21 Kasım günü bölgeden sorumlu trafik ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde belirtilen adreste uyarılmasına rağmen hala yol üzerine tabure, duba ve reklam tabelası konulduğu tespit edilen iş yeri sahiplerine, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. Maddesine istinaden 2 esnafa 412'şer lira ceza yazılmıştır."

2 ESNAFA CEZA YAZILMIŞTI

Muratpaşa İlçesi Tahılpazarı Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde yola tabure koyan market işletmecisi Remzi Onur Alkan ile perdeci Muhammet Bilgiç'e 21 Kasım'da, Karayolları Trafik Kanunu'nun 14'üncü Maddesi (karayolu yapısı ve trafik işaretlerinin korunması) kapsamında 412'şer lira ceza yazılmıştı.

Görüntü Dökümü

--------------

Dükkan sahibinin tabure ile dışarı çıkması

Tabureye oturması

Trafik işaretinin görüntüsü

Park eden araçlardan görüntü

RÖP: Remzi Onur Alkan

Zabıta aracının görüntüsü

Kesilen ceza makbuzundan görüntü

Polis ceza yazarken

Remzi Onur Alkan tabureye tekme atarken

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

====================================================

4)İNTİHAR GİRİŞİMİNİ İNTERNETTEN CANLI YAYINLAYIP, SELFİE YAPTILAR

Konya'da erkek arkadaşı ile kavga ettiği iddia edilen 26 yaşındaki Filiz K., bir alışveriş merkezinin teras katındaki korkuluklara çıkarak intihar girişiminde bulundu. Filiz K., polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirilirken, vatandaşların selfie yapması ve intihar girişimini internetten canlı yayınlaması dikkat çekti. Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Erkek arkadaşı ile kavga ettiği iddia edilen Filiz K., alışveriş merkezinin terasında bulunan korkuluklara çıkarak intihar girişiminde bulundu. Alışveriş merkezinin görevlilerinin ihbar etmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Filiz K.'nın atlama ihtimaline karşın yere hava yastığı açtı.

SELFİE YAPIP İNTERNETTEN CANLI YAYINLADILAR

Teras kata çıkan ekipler uzun süre Filiz K.'yı ikna etmek için uğraştı. Filiz K., ara ara ayağa kalkarak atlayacağını belirtip gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada alışveriş merkezi önünde toplanan vatandaşlardan bazıları Filiz K.'yı da aynı kare içine alarak selfie yapması, bazılarının ise intihar girişimini cep telefonlarıyla internetten canlı yayınlaması dikkat çekti. Filiz K., polis ekiplerinin 30 dakika süren ikna çalışmaları sonrası aşağıya indirildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Filiz K.'nin korkuluklardaki görüntüsü

Polisin Filiz K.'yı ikna etme çabası

İtfaiye ekiplerinin hava yastığı açması

Canlı yayın ve selfie yapan vatandaşlar

Filiz K.'nın polis tarafından aşağıya indirilmesi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

===================================

5)HASTANEDEN DÖNEN KADINA KAPKAÇ ŞOKU

Antalya'da 67 yaşındaki Hatice Kavas'ın içinde 20 lira bulunan çantası, kapkaç yöntemiyle çalındı. Kavas, olay sırasında "Paramı alın, çantamı almayın" diye bağırdı.

Olay, dün saat 15.00 sırasında Kepez İlçesi Karşıyaka Mahallesi 3938 Sokak üzerinde meydana geldi. Tansiyon hastası olan emekli Hatice Kavas, rahatsızlanınca öğle saatlerinde evinin yakındaki aile sağlık merkezine gitti. Burada tedavisini yaptıran Kavas, doktorunun verdiği ilaçları almak için aynı mahallede bir eczaneye gitti. İlaçlarını aldıktan sonra eve gitmek için yola çıkan Kavas'a yaklaşan kapüşonlu 15-20 yaşlarındaki kişi, çantasını alıp kaçmak istedi. Bir süre direnen Kavas, "Dur yapma, paramı alın, çantamı almayın" diye bağırdı. Çantası çalınan Kavas büyük şok yaşadı. Çantada 20 TL olduğu ortaya çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, ara sokaklarda, okul, cami, apartman girişleri ve kahvehanelerde arama başlattı. Polis, Hatice Kavas'ın çantasına aynı mahallede bulunan Emirler Hacı Mehmet Camii'nin bahçesinde buldu. Camiye getirilen Kavas, çantanın kendisine ait olduğunu belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri çanta üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Hatice Kavas, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis eşkali belirlenen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polisin inceleme yapması

Hatice Kavas'ın olayı anlatması

Kavas'ın otomobile bindirilmesi

Bulunan çantadan görüntü

Detaylar

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA,

=============================================

6)KİMLİK KONTROLÜ YAPAN POLİSE KAFA ATTI

ZONGULDAK'ta birahanede kimlik kontrolü yaparken tartıştığı polise kafa atan Ali K. gözaltına alındı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi'ndeki birahanede meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, asayiş uygulaması kapsamında birahanede kimlik kontrolü yaptı. Birahanede alkol alan ve nüfus cüzdanını göstermek istemeyen Ali K., polisle tartıştı. Tartışma sırasında Ali K., polis memuru Özgür Topal'a kafa attı. Burnuna aldığı darbeyle yaralanan Yunus ekibinde görevli Özgür Topal, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ali K. ise diğer polisler tarafından güçlükle polis aracına bindirilerek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ali K.'nın gözaltına alınması

-Polis aracında götürülmesi

Dosya Adı: zngpolisedayak

Süre: (1.49) Boyut: (122 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

============================================

7)15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTILAR

Yalova'da Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin simge isimleri, o geceyi anladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Veysel Çelikdemir tarafından kum sanatı gösterisinde bulunuldu. Açılış konuşmasını yapan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, o gece iki çocuğuyla vedalaşarak valiliğin önüne geldiğini söyleyerek, "İmanıyla, inancıyla meydanları dolduran, göğsünü siper eden vatandaşlarımız olmasaydı, biz o geceyi belki hala aydınlık sabaha ulaşmayan karanlık bir gece olarak anacaktık. Ama şükürler olsun ki böyle bir millete sahibiz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kalleşlik yaşanmamıştır, böyle bir kalleşliğe meydan okuyan millet de bulunmamıştır. İki çocuğumla vedalaşıp valiliğe geldiğimde, bizleri bekleyen vatandaşlarımızla göz göze geldik ve dedik ki; biz bu vatanı kolay kazanmadık, kolay kurmadık. Kimseye de teslim etmeyeceğiz. Bu kutsal vatan topraklarında binlerce, yüz binlerce şehidimiz yatıyor. 15 Temmuz gecesi şehitlerimiz de diğer şehitlerimiz gibi kahramanca mücadele ettiler. Korkusuz bir şekilde meydanlara çıktılar. Ellerinde silahları yoktu. Ellerinde bayrakları vardı, yüreğinde imanları vardı. Biz gerçekten o gece çok büyük bir felaketin eşiğinden döndük" dedi.

15 Temmuz gecesi ise Danyal Şimşek, Yusuf Ak ve Abdullah İrgin yaşadıklarını anlattı.

Tankların egzozunu kapattıklarını söyleyen Danyal Şimşek, "Araçlarla Basın Ekspres Yolu'nu trafiğe kapattık. Bu sırada tanklar bizi geçip havaalanına gitmeye çalışıyordu. Tankların önüne geçerek onları durdurmaya çalıştık. Tanklar yavaşlayınca birisi tankların egzozunun kapatılırsa duracağını söyledi. Onun ardından herkes elinde ne varsa egzozu tıkamaya başladı. Sopa, ayakkabı, pet şişe ne bulursa tıkamaya çalıştık. 3-4 dakika sonra da tank durdu. Ardından tankın kapağı kendiliğinden açıldı. İçeriden dumanlar çıkmaya başladı. Egzoz tıkanınca duman içeri gitmiş. Tank durunca, öldüresiye dövmek istedik, bunları parçalama niyetiyle tankın üzerine çıktık, içimizde bir kin vardı. Ama 20 yaşlarında çocukları görünce acıdık. Diğer insanların da saldırmalarını önledikö dedi.

Darbe girişimi gecesinde yaralanan Yusuf Ak ise, "Darbe girişimini evde öğrendim. Daha sonra eşimden helallik alıp, iki çocuğumu da öperek dışarı çıktım. İlk önce kuzenlerimle Maltepe parti teşkilatına gittik. Buradan da Boğaziçi Köprüsü'ne geçtik. Yolda bir tankı durdurarak teslim aldık. Sonra da bu tankı polisimize teslim ettik. Sonradan yine köprüye doğru hareket ettik. Burada çok büyük bir kalabalık vardı. Helikopterden ateş ediliyordu. Köprüden Sneiperlerin ateş ettiklerini gördük. Yanımdakiler vuruldu. Sabah kadar oradaydık. Tank ateşiyle de ben vuruldum. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Hastanede 2 gün sonra gözümü açtığımda köprüyü aldık mı, Reisimiz nasıl diye sordumö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Gecede kum gösterisinden görüntü

-valinin konuşmaları

-gazilerin konuşmaları

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA,

==============================================

8)KAYGANLAŞAN YOLDA 7 ARAÇ ÇARPIŞTI, 1 OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

ANTALYA'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen zincirleme kazada 7 araç birbirine girdi, bir otomobil ise alev alev yandı.

Muratpaşa İlçesi Dumlupınar Bulvarı Antalyaspor Kavşağı'ndaki kaza, 20.00 sıralarında meydana geldi. Dumlupınar Bulvarı'nda seyir halindeyken kavşağa gelen otomobiller kırmızı ışıkta durdu. İddiaya göre bu sırada yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda Recep Dibekçi yönetimindeki 07 TA 065 kamyonet duramayarak önünde duran Ali Çolak'ın kullandığı 07 DHD 41 plakalı otomobile çarptı. Ali Çolak da Zeynep Ak idaresindeki LPG'li olduğu belirlenen 07 CCC 82 plakalı otomobile çarptı. 7 aracın karıştığı zincirleme kazada, Zeynep Ak idaresindeki otomobilin motor kısmında bir anda duman ve alev yükseldi. Alevler in sardığı otomobilden inen sürücü Ak ve yanındakiler durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Çevredekiler, bu sırada alev alev yanan otomobili cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapandı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı kazada, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Polis ve itfaiyenin çalışmalarının ardından hasarlı araç çekici yardımıyla yoldan kaldırılarak bulvar yeniden trafiğe açıldı.

Kazaya karışan kamyonet şoförü Recep Dibekçi, "Ne olduğunu anlamadım. Aracım yüklüydü. Kaydım, ışıkta bekleyenlere çarptım" dedi. Bir görgü tanığı ise en arkadan gelen kamyonetin duramayarak öndeki araçlara çarptığını ve en öndeki aracın bir anda alev aldığını anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

7 araçlı zincirleme kaza görüntü dökümü:

-Kaza yapan araçlardan detay

-kamyonet ve yanan otomobil detayı

-polis ve itfaiye ekipleri detay

-çevredeki vatandaşlardan detay

-Recep dibekçi kamyonet sürücüsü röp

-2 görgü tanığı röp

-yoldan genel görüntü

-yanan aracın alevli görüntüsü cep telefonu kaydı

76 MB////2.22 DK

Haber- Kamera: Alparslan ÇINAR- Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

===================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement