Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Bakan Özlü: Ekonomik krizle bir panik havası oluşturma peşindelerBİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar.

11.12.2016 08:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü: Ekonomik krizle bir panik havası oluşturma peşindeler

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar. Ekonomik krizle bir panik havası oluşturmak peşindelerö dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova'da partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'na katıldı. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Bakan Özlü, 15 Temmuzdan sonra Türkiye'nin üzerinde oynanmak istenen oyunların devam ettiğini söyledi. Bakan Özlü, "15 Temmuzda milletin tokadını yiyenler, şimdi de farklı bir darbe şekliyle karşımıza çıktılar. Ekonomik krizle bir panik havası oluşturmak peşindeler. Bizim panikle işimiz olmaz. Biz, kendimizin farkındayız. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Kendimizle yüzleşme cesaretimiz var. Uyanık olduğumuz kadar, sakin olmamız da gerekiyor. Bir zamanlar makarna, kömür edebiyatıyla merhametimizi sulandırıp iyilikten imtina etmemizi bekleyenler, şimdi de tahammülümüzü sulandırmaya çalışıyorlar. Bu oyunu elbirliğiyle bozacağızö dedi.

Türkiye'deki muhalefetin eşine zor rastlanır bir muhalefet olduğunu dile getiren Özlü, "Düşmanın düşmanını dost görme uğruna, zalimin yanında görünme talihsizliğine düşebilen, kaostan beslenen, çözümsüzlük üreten bir muhalefete sahibiz. Deyim yerindeyse 'yeter ki Ak Parti insin, ülke inebilir düşmanlığıyla ciddi bir itibarsızlaştırma ve yapılan iyi işlerin üzerini örtme süreci yaşıyoruz. Herkes kendine düşeni yapacak. Bize yakışan millete hizmet etmeye devam etmektirö diye konuştu.

Özlü, Göktürk 1 uydusunu uzaya fırlattıklarını ifade ederek, "Uzay yarışında emin adımlarla ilerliyoruz. Gözümüzü yıldızlara diktik. Çocuklarımıza sık sık gözyüzüne bakmayı ve yıldızlara talip olmayı öğretmeliyiz. Bundan sonraki oyuncuların güçlerini görmeleri içinö şeklinde konuştu.

'DEMOKRATİK OLGUNLUĞU CHP DE GÖSTEREBİLSEYDİ'

Türkiye'de önümüzdeki süreçte bir referandum yaşanacağını ifade eden Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yürütmedeki iki başlılık bir an önce sona ermeli. Yasama ile yürütme arasındaki sınırlar daha net bir şekilde belirlenmeli. Türkiye daha etkin bir yönetime kavuşmalı. Maalesef CHP, bu işin ciddiyetini ne yazık ki anlamıyor. veya bunu anlamak CHP'nin işine gelmiyor. CHP, her şeye muhalefet etme anlayışından ne yazık ki hala kurtulamadı. Ak Parti'ye ve Cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye, bu ülkeye ve milletimizin geleceğine muhalefet etmekten bir türlü kaçınmıyor. Cumhurbaşkanımız, 'süt beyazdır' dese, bunlar 'hayır karadır' diyecekler. Ak Parti, 'güneş, aydan büyüktür' dese, CHP, 'yok, ay güneşten büyüktür' diyecek. Bakın, bu açıdan MHP'yi ve Sayın Bahçeli'yi tebrik etmek istiyorum ve kendilerini teşekkür ediyorum. MHP ile Ak Parti aynı şeyleri mi düşünüyor? Hayır. Ancak iki parti bir araya geldi, ülkenin önünü açmak için karşılıklı bir mutabakat zemini oluşturdu. Keşke Ak Parti'nin ve MHP'nin ortaya koyduğu bu demokratik olgunluğu CHP de gösterebilseydi.ö

Özlü, İngiltere halkının, AB'den ayrılma yönünde bir karar aldığını, ardından ABD seçimlerinde sürpriz bir sonuç ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

" İtalya'daki referandum, mevcut iktidarın aleyhine olacak şekilde sonuçlandı. Avrupa Birliği'nin geleceğiyle ilgili ciddi endişeler doğmaya başladı. Rusya'nın jeopolitik hamlelerini, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri de dikkate aldığımızda, dünyayı karmaşık bir sürecin beklediğini görebiliyoruz. Bu gelişmelerin küresel ekonomiye de olumsuz yansımaları oluyor. Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler, büyük oranda dünya siyasetinde ve küresel ekonomide yaşanan bu gelişmelerden kaynaklanıyor. Suriye ve Irak'tan gelen mültecileri misafir etmeyi sürdürüyoruz. Darbe girişiminin ardından FETÖ, DAEŞ ve PKK ile yoğun bir mücadele sürdürüyoruz. Allah'a şükürler olsun, bütün bunlara rağmen Türkiye dimdik ayaktayız.ö

Perşembe günü açıklanan ekonomik tedbirlere de değinen Özlü, "Özellikle esnafımızın ve KOBİ'lerimizin taleplerini büyük ölçüde yerine getirdik. Her zaman böyle olacak. Bize milletimiz yön verecek. Bizim eylemlerimizi, milletimizin talepleri ve ihtiyaçları belirleyecek. Diğer ülkelerle iyi geçineceğiz, iyi ilişkiler kuracağız ama bu ilişkiler eşit ilişkiler olacak. Kimseye üstünlük taslamayacağız. Kimseden de emir ve talimat almayacağızö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü karşılama görüntüsü

Bakan Faruk Özlü konuşması

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

GÖRÜNTÜSÜ GEÇİLDİ

====================================

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışlar için İzmir'de

Gençlere siyaset dersi verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışlar için geldiği kentte ziyaret ettiği son yer Buca Belediyesi'nin Tarık Akan Gençlik Merkezi oldu. Merkezi gezip bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra binanın hemen önündeki amfitiyatro şeklinde dizayn edilmiş alanda, gençlerle bir araya geldi. CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piristina'nın konuşmalarından sonra gençlere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seslendi. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu asla unutmayın; Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece gençlere emanet etti. Bütün gençlerden isteğim maden size emanet edildi, Türkiye'nin güvencesi gençler. Gençliğe hitabeyi okuyun haftada bir. Bugün yaşadığımız pekçok soruna orada gönderme yapıldığını göreceksiniz. İkincisi Nutuk'u okuyun. Orada Cumhuriyeti nasıl kurduğunu Samsun'a nasıl çıktığını anlatır. Biz Atatürk'ü yeteri kadara tanımıyoruz. Yeteri kadar öğretemiyoruz. Atatürkçülüğün iki temel ayağı var. Birincisi bağımsızlık ve özgürlük. İkinci ekonomi. Özgürlüğü ve bağımsızlığı savaş meydanlarında kazanabilirsiniz. Nitekim öyle oldu. Özgürlüğü ve bağımsızlığı sürekli kılmanın temel koşulu ekonomiden geçer. Güçlü üreten bir Türkiye'den geçer. Üretemiyorsa başkalarının ürettiğini tüketiyorsa, üniversiteleri bilgi üretmiyorsa, ülkenin geleceği parlak değildir" dedi.

"BAZI ÇOK BİLMİŞLER NEDEN ÇOK PARTİLİ SİSTEMİN GELMEDİĞİNİ SORAR"

Cumhuriyet'in ilk yıllarında ekonomik gelişmeleri de anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün bazı çok bilmişler söylerler 'Neden çok partili rejime geçilmedi' diye. Cumhuriyet'in ne şartlarda kurulduğunu bilmek lazım. Millet mektepleri kuruldu. Köy enstitüleri kuruldu. Sonra 1925'te Kayseri'de uçak fabrikasının temeli atıldı. Düşünün fabrikası olmayan yeterli bilgisi olmayan bir ülke büyümek, gelişmek, kalkınmak, dünyada saygınlık kazanmak istiyor. 9 yıl sonra Kayseri'den kalkan uçak Ankara'ya gitmiştir. 1940'lı yıllara Türkiye uçak ihraç eden, kendi deniz altısını yapan ülkedir. Bunları, ekonominin ne kadar önemli olduğunu bilmeniz için anlatıyorum. Nasıl oldu da Türkiye kendi uçağını üretemiyor. Eğitim en temel durumdur. Eğitimle ülkeyi ileriye de, geriye de götürebilirsiniz. Bugün bir ülkeyi yok etmek için asker gönderilmesine gerek yok. Eğitim sistemini bozduğunuz an geri bıraktırırsınız. Bazıları söylerler 'Geri bıraktırılmış Türkiye' diye. Evet geri bıraktırılmış Türkiye'yiz. Üretmekten vazgeçtik, tüketen toplum haline geldik. Ülkemizi madem ki Gazi size teslimi etti, bu hayatı sorgulayacaksınız, ilgi göstereceksiniz. Sizden daha güçlü Türkiye'de kimse yoktur. Sizin dinamik yapınız kişisel çıkar peşinde koşmamanız, en temel özelliğiniz budur. Sanata ilgi gösterin, ekonomiye, siyasete ilgi gösterin, aman bana ne sakın demeyin. Amana bana ne dediğiniz anda bu ülkede yaşamanızın anlamı kalmaz. Bir gencin temele sorumluğu kendi sorunu değil ülkesinin sorunlarını da çözmektir" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN NEDEN GERİ KALDIĞINI ANLATTI

Türkiye'nin geriye gitmesini Marshal yardımlarına bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bize 'Ne gerek uçak, denizaltı yapıyorsunuz, bedava vereceğiz' dediler. Hatta askerlerin çatal, bıçak, palaskası bile dışarıdan geldi. Ne zaman uyandık? Kıbrıs'a çıkarma yaptık. Dediler ki 'Bir dakika bizim uçağımızı kullanamazsınız. Benzini kullanamazsınız.' Türkiye uçak tekerleği, benzini üretemiyordu. Bundan sonra Atatürk'ün nasıl temel konulara vurgu yaptığı öğrenildi. Ama son 15 yılda bilim alanı, üniversiteler baskı altında. Bilim insanları tutuklanıyor, hapse atılıyor. Düşüncelerinden dolayı bir kişinin hapse atılması ihanettir. Çünkü farklılıklar önemlidir. Toplumun değişiminin temel dinamiklerini düşünce ayrılıkları oluşturur" dedi. Gençlere cumhuriyet tarihini okumalarını da tavsiye eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte hareket etme tavsiyesinde bulunup, "Bunu yapabilirsek güçlü oluruz, demokrasiyi kurarız. Türkiye'yi dünyada saygın ülkeler arasına koyarız. Mücadeleden, ortak bir paydayı oluşturmaktan vazgeçmemeliyiz. Bir ortak paydamız olması lazım. Okudukça çok gerçekleri göreceksiniz. Aynı hataları sürekli tekrar eden bir Türkiye göreceksiniz. Türkiye'yi yönetenlere üzülerek ifade deyimi yakın tarihi bilmeyenlerdir. Edindikleri rivayetlerle ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar, Lozan'ı bilmeden konuşuyorlar. Bilgi birikimleri, deneyimleri yok. Yakın tarihi bilmek gibi özel çaba içerisinde değiller. Oysa Lozan bu ülkenin tapu senedidir. Mustafa Kemal'in hangi koşullarda Samsun'a çıktığını bilmiyorlar. Libya'da neler yaptığını bilmiyorlar" dedi.

DEVLETTE GELECEK PLANLAMASI ÖNEMLİ

Türkiye'nin Rusya ile yaptığı enerji anlaşmasıyla ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bir ülke tek başına başka ülkeye yüzde 40-50 oranında bağlanamaz. Bağlandığı anda egemenliği tehlikededir. Şimdi Türkiye Rusya'ya yüzde 60 oranında bağımlıdır. Neden bağımlıyız? Hangi gerekçeyle bağımlıyız? Bunun yanında nükleer enerjiyi de getirip Ruslara verdiler. Biz Ruslarla sorun yaşalım diye söylemiyorum. Gelecek düşünülüyorsa bunları yapmak zorundadır. Planlama vardır. Planlama bunun için yapılır. Halklar uzun dönem düşünemezler. Uzun süreli düşünenler bürokratlardır. Hangi alanlara yatırım yapmalıyız, bunların hepsini bürokratlar, yani devlet yapar. Bunların yanında sizleri görünce moralim düzeliyor. Hep şuna inanıyorum bir kişi dahi kalsak doğrunun yanında olduğumuz sürece sırtımız yere gelmeyecektir. Muhalefetin özü bilgiye dayalı olmak zorundadır. Siz konuştuğunuz zaman sizin karşınızdakilere sizin bilginiz karşısında şaşırmalı. İnsana saygıyı, düşünceye saygıyı bilmeliyiz. Bilmeliyiz ki, karşınızdaki rakibiniz de olsa size saygı duysun" dedi. Siyasi ahlak yasasının da çıkması gerektiğini söyleylen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi ahlak yasası çıkmalı diye. Doktorların, avukatların herkesin var. Ahlaki kuralları olmayan tek alan Türkiye'de siyaset. Her türlü yolsuzluğu yaparsınız, yaptığın sürece yükselirsin. Bunu yeni bir durum olarak toplum olarak enjekte etmeye çalışıyorlar. Hatta çalıyor ama çalışıyor bunu enjekte etmeye çalıyorlar. Bu konuda da genç arkadaşlarımız dikkatli olsunlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenden sonra Ankara'ya gitmek üzere ayrıldı.

GENÇLERİ BULUŞTURACAK

Buca'daki gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir tesis olarak düzenlenen merkezde 3 cep sineması bulunuyor. Merkezdeki hizmetler, sadece üniversite öğrencilerinin kullanımına açık olacak. 18 - 29 yaş arasındaki üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri merkezin hizmetlerinden üye olduktan sonra ücretsiz yararlanacak. 5 katlı merkezin bodrum katında play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası, günde 120 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 8'si ev tipi, 2'si sanayi tipi çamaşır makinesi, 6 kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor. Zemin katta, resim, müzik ve seramik odası, sergi alanı ve kafeteryanın yanı sıra dinlenme alanı yer alıyor. 1'inci katta ise aynı anda 2 grubun oynayabileceği bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odası ve duşların yer aldığı fitness salonu bulunuyor. 35'er metrekarelik kurs odaları ile mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin teknik derslerini yapılabileceği donanıma da sahip bilgisayar odası da merkezin ikinci katında bulunuyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor. Merkezin teras katında da bulunan 146 adet güneş paneli ile de merkezin enerji ihtiyacı karşılanacak. Bu panellerden saatte ortalama 37 kilovat elektrik enerjisi üretilecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Açılıştan görüntü.

-Katılanlardan görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM - Utku BOLULU - Mustafa OĞUZ, kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

MHP'den Başbakan Yıldırım'ın ziyaretiyle ilgili açıklama

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün partilerini ziyaret etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım'a Zonguldak'ın sorunlarını anlatmak için ziyaretinden birkaç gün önce yerel gazetelerden çağrıda bulunarak çay içmeye davet ettiğini söyledi. Yıldırım'ın özel kaleminin ziyaret öncesi kendisini arayarak müsait olup olmadıklarını sorduğunu ifade eden Ayan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de böyle bir dönem içerisinde bir ilk yaşandı. Başbakan ile yaklaşık 25 dakika civarında bir konuşma şansı bulduk. Başbakan'ın Zonguldak meselelerine hakim olduğunu gördük. Bunun dışında da sayın genel başkanımız hakkında görüşlerini ifade ettiler. Genel başkanımızın devlet adamlığını, uzlaşmacı yönünü, bu yapılan Anayasa çalışmaları içersinde büyük bir misyon yüklendiğini ve kendisiyle de çok iyi görüştüklerini anlattı. Türkiye meselesini, millet meselelerini iyi görüşebildiklerini bizlere söylediler. Bizde genel başkanımızın emrinde olduğumuzu, genel başkanımızın hangi süreçte ne olursa olsun teşkilatlarına bu evet ise evet dediğinde yanında olduğumuzu, hayırsa hayır olarak genel başkanımızın arkasında olduğumuzu ifade ettik."

Başbakan Yıldırım'ın referandum olması halinde Zonguldak'ta ne gibi sonuç çıkabileceğini de kendilerine sorduğunu anlatan Ayan, "Bizde eğer bu 330 milletvekilini geçer ve bir referanduma dönüşürse Zonguldak'ta da bir sıkıntının olmayacağını hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye'nin de istediğini Zonguldak'ın da istediğini söyledik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hamdi Ayan'ın konuşması

-Toplantıdan detay

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜSÜ GEÇİLDİ

==================================

Köyceğiz'de iki minibüs kaza yaptı: 9 yaralı

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde bir minibüsün başka bir minibüse arkadan çarpması sonucu aralarında zihinsel engellilerin de bulunduğu 1'i ağır 9 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Muğla- Fethiye Karayolu'nun Köyceğiz ilçesine bağlı Zeytinalanı Mahallesi, Sancıbeli Mevkisi'nde meydana geldi. Köyceğiz'den Ortaca yönüne giden Mehmet Ördekçi'nin kullandığı zihinsel engelli çocukları taşıyan 48 Z 1181 plakalı minibüse, Ali Karahan (48) yönetimindeki 48 K 7172 plakalı minibüs arkadan çarptı. Kazada, Ördekçi'nin kullandığı minibüste bulunan Sezdane Kırmızı (14), İpek Nur Acar (18), Muhammet Karadoğan (7), Olcay Karadoğan (27), Ahmet Tokmak (14), Armağan Tokmak (8), Mustafa Kırmızı (24), Şuayip Karadoğan(33) ile diğer minibüsün sürücüsü Ali Karahan yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve polis eki ile birlikte AKS 110 ekipleri de sevk edildi. Yaralılardan Muhammet Karadoğan Tokmak, Olcay Tokmak Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne, Ahmet Tokmak, Armağan Tokmak, Mustafa Kırmızı ve Şuayip Karadoğan Ortaca Devlet Hastanesi'ne, Sezdane Kırmızı, İpek Nur Acar ve Ali Karahan ise Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

Yaralılardan durumu ağır olan minibüs sürücüsü Karahan, ilk tedavisinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza nedeniyle iki saat kapanan Muğla-Fethiye Karayolu'nda trafik araçlar çekilmesinin ardından normal seyrine döndü. Kazanın Ördekçi'nin kendi kızının da aralarında bulunduğu zihinsel engellileri gezmeye götürürken meydana geldiği öğrenildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yapan minibüslerin görüntüsü

-Yaralıların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ (Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Maç dönüşü kaza: 4 yaralı

İSTANBUL'daki Beşiktaş- Bursaspor maçını izledikten sonra Bursa'ya geri dönen dört kişinin içinde bulunduğu araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Hurda yığınına dönen otomobildeki dört kişi yaralandı.

Kaza, Merkez İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Atatürk Caddesi istikametinden Kent Meydanı yönüne gitmekte olan Kerim Şaylık (27) yönetimindeki 16 SKM 92 plakalı otomobil aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç önce bir binanın duvarına çarptı ardından da sürüklenerek yoldaki bariyerlere vurdu. Kaza sonrası hurda yığını haline dönen otomobilde Kerim Şaylık araç içinde sıkışırken, ağabeyi Çağdaş Şaylık (30) ve arkadaşları Salih Demirci (27) ile Özden Abuca (28) yaralandı.

İhbar sonrası olay yerine gelen İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan Şaylık, kendisine yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralılara da olay yerinde ilk müdahale yapıldı.

Kazanın şokuyla eli yüzü kan içinde olan Özden Abuca, "Bende bir şey yok arkadaşlarıma bir şey olmasın" diye bağırırken, yaralı arkadaşı Kerim Şaylık'ın içinde bulunduğu ambulansa binmek istemesi üzerine görevliler 'Tek yaralı götürüyoruz, sizin için ayrı ambulans gelecek' dedi. Buna rağmen ambulanstan inmek istemeyen Abuca, bir arkadaşı tarafından zorla ambulanstan indirildi. Abuca arkadaşlarının yardımıyla zor sakinleştirilebildi. Abuca daha sonra yaptığı açıklamada, 'Arabayı Kerim kullanıyordu, biz Beşiktaş-Bursa maçını izledikten sonra çorba içmeye gidiyorduk. Ben arkada oturuyordum telefonda bir şeyler bakarken birden kaza nasıl oldu anlayamadım" dedi.

Yaralılar daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

Araçta sıkışan sürücü

Yaralıların görüntüsü

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Aracın görüntüsü

Yaralının arkadaşı tarafından Ambulanstan indirilmesi

Polis ekiplerinin görüntüsü

Detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

İş bakmaya gitti feci şekilde can verdi

SAMSUN'da iş bakmak için gittiği apartmanın giriş kapısına çarpıp kırılan cam parçalarının boğazını kestiği iddia edilen 25 yaşındaki Irak uyruklu Mohammed Abdulmecid olay yerine hayatını kaybetti.

Olay dün Atakum İlçesi Yeşildere Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre işsiz olan Irak uyruklu Mohammed Abdulmecit dün Canik İlçesi'ndeki sanayi sitesine giderek iş aramaya başladı. Sanayide, laminat parke ustası Salih Özcan ile karşılaşıp iş istedi. Özcan, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda restorasyon çalışması yaptıklarını söyleyip, "Birlikte gidip bakalım beğenirsen çalışırsın" dedi. Teklifi kabul eden Iraklı genci, otomobiline alıp olay yerine geldi. İkili daha sonra binaya girip ellerindeki malzemeleri bıraktı. Önden inen Salih Özcan apartmanın önüne park ettiği otomobilini çalıştırdıktan kısa süre sonra gürültü duydu. Geriye dönüp baktığında Iraklı genci kanlar içinde yerde yattığını ve apartmanın giriş kapı camının kırık olduğunu görünce sağlık ekiplerini arayıp yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri cam parçalarıyla boğazı kesilen gencin öldüğünü belirledi. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Cinayet masası ekiplerinin yaptığı ilk incelemede Muhammed Abdulmecid'in merdivenlerden inerken dengesini kaybettiği ve sendeleyip düşerken cama çarptğını ve kırılan cam parçalarının boğazını keserek yaşamını yitirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polis salih Özcan'ı ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olay yerine yapılan incelemin ardından ise çeset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma hastanesi morguna kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olay yerinden detaylar

-Polisin güvenlik şeriti çekmesi

-Kırılan kapıdan detay

-Görgü şahiti ile ropörtaj

-Hayatını kaybeden kişinin fotoğrafı

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

PTT Şubesi soyguncusu yakalandı

BURSA'nın Yıldırım ilçesindeki PTT Şubesi'nden silah kullanarak 8 bin lira gasp ettiği öne sürülen kişinin Hasan Kuşçu olduğu tesbit edildi. Polis, adresini tesbit ettiği Kuşçu'yu yakaladı. Suçunu kabul eden zanlı, soygunda aldığı parayla borçlarını ödediğini söyledi. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine kondu.

Merkez Yıldırım İlçesi Emirsultan Mahallesi'ndeki PTT Şubesi'nde, geçen perşembe günü meydana gelen olayda, şubeye gelen bir kişi silah çekerek görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 8 bin lirayı, yanında getirdiği poşete koyarak kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen, parmak izi alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kişinin Hasan Kuşçu olduğunu tesbit etti. Polis, aradığı Hasan Kuşçu'yu, Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle Mahallesi'nde gittiği arkadaşının evinde yakaladı. Soyguncunun üzerinde gasp ettiği paradan sadece bin 600 lirası çıktı. Olayda kullandığı tabancanın gerçek değil oyuncak olduğunu ve bunu daha sonra çöpe attığını söyleyen evli ve 2 çocuk babası Kuşçu şunları söyledi:

"Emir Sultan Mahallesi'nde oturuyorum. Tektil fabrikasında çalışıyorum. Ama para sıkıntısı çekiyordum. Arkadaşlarım bana borç para vermiyordu. Aldıklarımda geri istiyordu. Bankalardan da kredi alamadım. Olay günü PTT Şubesine, elektrik borcum olan 85 TL'yi ödedim. Doğalgaz ve su faturalarını ödeyecek param yoktu. Bunalıma girdim. Arkadaşlarım da ödünç aldığım paraları istiyorlardı. Ben de soygun yapmaya karar verdim. Oyuncak tabanca ile PTT Şubesi'ndeki paraları alıp taksiye bindim. Altıparmak Caddesi'ne gidip arkadaşımdan aldığım ödünç parayı verdim. Sonra, ödeyemediğim 200 TL tutarındaki doğalgaz ve su faturalarını yatırdım. Kıyafet de aldım. Sonrada, arkadaşımın evinde yakalandım." Sorgulaması yapılan Hasan Kuşcu, 'silahlı yağma' suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü dökümü

------------------------

-Zanlının adliyeye çıkartılması

-Güvenlik kamerası görüntüleri

-Detaylar

Haber: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Gelin ve damatı grev çadırından uğurladılar

İZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek olan damat arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev çadırından düğünlerine uğurladılar.

Alikahya Semti'nde kurulu bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Bekaert Fabrikası'nda 400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Birleşik Metal-İş Sendikası birinci yılda istediği yüzde 20'lik zam oranına karşı işverenin önerdiği yüzde 11'lik zam nedeniyle yaşanan anlaşmazlık üzerine iki gün önce fabrikada grev kararı alınınarak fabrika önüne grev çadırı kuruldu. Bu akşam düğünü olan fabrika çalışanlarından Emrah Varol gelin ile birlikte üzerinde "Ne grev engel, ne de darbe. Alırım seni ohal de. Mutluyuz" yazılı düğün arabasıyla fabrikanın önüne geldi. Burada üzerinde "Grev gözcüsü" yazan önlüğü giyen fabrika çalışanlarından Emrah Varol'a, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu küçük altın taktı. Genç çift daha sonra davul zurna eşliğinde oynadılar.

Genç çifte mutluluklar dileyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Bu mücadelelerin hepimizin gönlünden geçtiği gibi başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu mutluluğa herkes ulaşamaz. Bu arkadaşlarımız kendi düğünlerin de buraya gelerek bizi de onurlandırdılar. Bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi bir kat daha fazlalaştırdınız. Allah ömür boyu mesut etsin." dedi.

Direne direne kazanacaklarını söyleyen Damat Emrah Varol, "Bu fabrikada 2.5 senedir çalışıyorum. Burada çok güzel bir aile, arkadaşlık ve dostluk ortamı oluştu. Şuan çok mutluyum. İnşallah direne direne kazanacağız. Arkadaşlarım grev nedeniyle düğünüme gelemiyorlar. Ben de bu nedenle düğünü buraya getirdim" dedi. Gelin Kübra Varol ise herkes için hayırlısı olmasını ve fabrika çalışanlarının sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gelin damat ile rop

-Sendika başkanı rop

Haber: HABER: Çağla DAŞCI-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Suşehri'de trafik kazası: 9 yaralı

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında tünel inşaatında çalışan 9 işçi yaralandı.

Kaza 19.00 sıralarında Suşehri-Zara ilçeleri arası 35'inci kilometrede Geminbeli geçidi yakınlarında meydana geldi. Suşehri ilçesinden bölgede inşaatı devam eden Geminbeli Tüneli'ne çalışmaya giden Fikri Göz(31) yönetimindeki 58 SA 938 plakalı otomobil ile aynı tünelden işten çıkarak evlerine dönmekte olan işçilerin içinde bulunduğu Ali Çil yönetimindeki 61 BD 493 plakalı otomobil buzlu zeminde kontrolden çıkarak kafa kafaya çarpıştı. Kazada ise her iki araçta bulunan tünel işçisilerinden Mustafa Öztürk(31), Fikri Göz(31), İsmail Hakkı Çil(25), Hasan Türk(42), Yılmaz Çalışır(24), Muhammet Emin Kuş(16), Ali Çil, Mustafa Ataç ve Ali Kutil yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yaralıların görüntüsü

-Hastaneye getirilişleri

-Kaza yapan araçların fotosu

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Kardeşler arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 2 yaralı

KARAMAN'da iki kardeş arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı.

Olay, dün akşam saat 20.45 sıralarında Mümine Hatun Mahallesi 1390 Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 41 yaşındaki Süleyman Boylu, ağabeyi 42 yaşındaki Mustafa Boylu'nun evinin önüne getti. İki kardeş henüz belirlenemeyen nedenle sokak üzerinde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ağabey, kardeşini bıçakla el ve bacağından yaraladı. Süleyman Boylu'da yanında getirdiği tüfekle ağabeyini bacaklarından vurdu. Yaralanan iki kardeş ambulanslarla Karaman Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. İki kardeşinde durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

---------------------------

Yaralı kardeşlerin ambulanslarla hastaneye getirilişi

Olay yerinden polis ekiplerinin inceleme yapması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/ KARAMAN DHA))

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Apartmanda çıkan yangında can pazarı yaşandı

KONYA'da bir apartman dairesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın sonrası binada bulunan vatandaşlar dumandan etkilenirken, dairelerde mahsur kalan vatandaşlar ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yangın, saat 19.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre apartmanın birinci katında Ayşegül Küçükkoç'un oturduğu dairede hünez belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm daireyi sararken, Küçükkoç dışarı çıkarak komşularından yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına hemen müdahale etti. Dumandan etkilenen çok sayıda bina sakini ambulanslara alınarak sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Yoğun duman nedeniyle dairelerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar ise itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı. Dumandan etkilenen vatandaşların durumlanının iyi olduğu belirtildi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------------

İtfaiye tarafından yangına müdahale edilmesi

Dumandan etkilenen vatandaşlara sağlık ekiplerinin müdahalesi

Binada mahsur kalan vatandaşların kurtarılma çalışmaları

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Kuaföre pompalı saldırı: 2 yaralı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde bir otomobilden pompalı tüfekle kuaför dükkanına ateş açıldı. Patlamada 2 kişi yaralandı.

Olay, saat 21.00 sıralarında İnegöl İlçesi Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Plakası belirlenemeyen bir otomobille gelen kimliği belirsiz kişiler, pompalı tüfekle Lütfü Halioğlu'na ait kuaför dükkanına ateş açtı. Çevrede paniğin yaşandığı saldırıda berber Lütfü Halioğlu ile saç tıraşı olan Ahıska vatandaşı 43 yaşındaki Vahid Recepov, vcutlarına isabet eder saçmalarla yaralandı.

Saldırganlar kaçarken, yaralılar ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Vahid Recepov'un sağlık durumunun ciddieyitini koruduğu belirtildi.

Bu arada, olay yerinde toplanan yaklaşık 300 mahalleli, tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Yaralıların görüntüleri

Olay yeri görüntüleri

Kalabalık görüntüler

Polis ekiplerinin incelemesi

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

İş bakmaya gitti feci şekilde can verdi

SAMSUN'da iş bakmak için gittiği apartmanın giriş kapısına çarpıp kırılan cam parçalarının boğazını kestiği iddia edilen 25 yaşındaki Irak uyruklu Mohammed Abdulmecid olay yerine hayatını kaybetti.

Olay bugün Atakum İlçesi Yeşildere Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre işsiz olan Irak uyruklu Mohammed Abdulmecit bugün Canik İlçesi'ndeki sanayi sitesine giderek iş aramaya başladı. Sanayide, laminat parke ustası Salih Özcan ile karşılaşıp iş istedi. Özcan, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda restorasyon çalışması yaptıklarını söyleyip, "Birlikte gidip bakalım beğenirsen çalışırsın" dedi. Teklifi kabul eden Iraklı genci, otomobiline alıp olay yerine geldi. İkili daha sonra binaya girip ellerindeki malzemeleri bıraktı. Önden inen Salih Özcan apartmanın önüne park ettiği otomobilini çalıştırdıktan kısa süre sonra gürültü duydu. Geriye dönüp baktığında Iraklı genci kanlar içinde yerde yattığını ve apartmanın giriş kapı camının kırık olduğunu görünce sağlık ekiplerini arayıp yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri cam parçalarıyla boğazı kesilen gencin öldüğünü belirledi. Olay yerine gelen polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Cinayet masası ekiplerinin yaptığı ilk incelemede Muhammed Abdulmecid'in merdivenlerden inerken dengesini kaybettiği ve sendeleyip düşerken cama çarptğını ve kırılan cam parçalarının boğazını keserek yaşamını yitirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polis salih Özcan'ı ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olay yerine yapılan incelemin ardından ise çeset otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma hastanesi morguna kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olay yerinden detaylar

-Polisin güvenlik şeriti çekmesi

-Kırılan kapıdan detay

-Görgü şahiti ile ropörtaj

-Hayatını kaybeden kişinin fotoğrafı

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Kebap-şalgamcıların Adana buluşması

Festival yapıldığı tarihi Büyüksaat'in yer aldığı Ali Münif Yeğenağa caddesi, gecenin ilerleyen saatlerde kalabalıklaştı. Farklı noktalarda kurulan mangalların çevresindeki masaları dolduran vatandaşlar, şalgamlarını yudumlayıp, kebaplarını yerken çalınan müziğin ritmine de eşlik etti.

Festivalde alanı dolduran vatandaşlar, kebaplarını yedikten sonra davul-zurna eşliğinde dans edip, gecenin tadını çıkardı. Festivale, Adana dışından gelen vatandaşların da olduğu görüldü. İstanbul, Tekirdağ ve Marmaris gibi şehirlerden festivale gelen vatandaşlar, atmosferin güzel olduğunu ve böyle bir ortamda bulunmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Alanın çevresinde polis ekipleri, zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Festival girişinde bekleyen polis araçları

Tarihi Büyüksaat altındaki mangal üzerindeki kebaplar

Festival alanındaki kalabalık

Eliyle davula vurarak oynayan kadın

Halay çekenler

Röportajlar

Masalarda oturanlar

Davul önünde halay çekenler

-------------

Masalarda oturanlar

Halay çekenler

Davul zurna eşliğinde yemek yiyenler

Kebap ocaklarından görüntüler

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement