Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ŞEHİT CENAZESİ SİNOP'A ULAŞTIKAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Kenan Döngel'in cenazesi baba evi Zonguldak'da düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Sinop'a getirildi.

19.12.2016 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT CENAZESİ SİNOP'A ULAŞTI

KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Kenan Döngel'in cenazesi baba evi Zonguldak'da düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Sinop'a getirildi. Kayseri'deki terör saldırısında 6 aylık askerken şehit olan Jandarma Komando Er Kenan Döngel'in cenazesi, baba ocağı Zonguldak Ereğli Kışla Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada düzenlenen cenaze töreni ardından şehidin naaşı defnedilmek üzere memleketi Sinop'un Erfelek İlçesi Akçasöğüt Köyü'ne getirildi. Şehit evinde Sinop Vali Hasan İpek, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Döngel'n cenazesi Erfelek Devlet Hastanesi morguna konuldu.  Döngel'in ailesi, morg önünde sinir krizi geçirdi. Bu arada, Erfelek Meydanı ve şehit evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Döngel bugün öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Erfelek İlçesi Akçasöğüt Köyü'nde son yolculuğa uğurlanacak.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Cenazeden detay

Ailesinden detay

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/SİNOP,

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218193

====================================================

2)İNEGÖL MOBİLYA SANAYİİ'NDE KORKUTAN YANGIN

BURSA'nın İnegöl İlçesi Mobilya Sanayi Sitesi'nde bulunan alt katı satış mağazası olan iki katlı mobilya imalathanesinde çıkan yangında alevler kısa sürede bitişikteki 7 işyerine de sıçradı. Alevlerin kısmen zarar verdiği 3 apartmanda oturanlar da tedbir amaçlı tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyüak mücadele sarfetti. İnegöl İlçesi'ndeki Mobilyacılar Sanayi Bölgesi'ndeki Osmanbey caddesi üzerinde faaliyet gösteren alk katında satış mağazası bulunan bir mobilya imalathanesinin ikinci katında saat 00.40 sıralarında yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede iki katlı imalathaneyi sardı. Alev topuna dönen imalathanedeki yangın müdahalelere rağmen bitişikteki 7 işyerine de sıçradı. İşyerinde kimsenin çalışmadığı saatte çıkan yangında alevlerin kısmen zarar verdiği 1. Çayır sokaktaki üç apartmanda oturanlar da tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgede endişe yaratan yangına İnegöl'ün yanısıra Bursa merkez ve Yenişehir ve Bozüyük'ten takviye itfaiye ekipleri istendi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen imalathanelerde bulunan tahta ve yanıcı maddeler nedeniyle alevler hızla yayılmaya devam edince, Bursa'daki 18 ilçenin itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Maddi zararın çok büyük olduğu belirtilyen yangın can kaybı ve yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük çaba harcadı. Polis, çevrede toplanan vatandaşları güvenlik amacıyla uzaklaştırırken, bölgeye sağlık ekipleri de sevk edildi.

İŞYERİ SAHİPLERİ EŞYALARINI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Yangın sırasında imalathanelerde bulunan kimyasal maddeler nedeniyle zaman zaman patlama seslerinin de duyulduğu belirtildi. Bu arada yangın bölgesine yakın bazı işyerleri sahiplerinin önlem amaçlı kurtarabilecekleri eşyalarını dışarı çıkartmaya çalıştıkları gözlendi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

YANAN İŞYERLERİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

İnegöl İlçesi Mobilya Sanayi Sitesi'nde Nuri Kibaroğlu'na ait iki katlı mobilya imalathanesinin ikinci katında çıkan ve bitişikteki 7 iş yerine sıçrayan yangın, saat 02.00 sıralarında kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, imalathaneleri yanan iş yeri sahipleri yangını çaresizlik içerisinde ağlayarak izledi.

500 BİN LİRALIK İHRACAT MALI YANDI

Yangının çıktığı imalathane sahibi Nuri Kibaroğlu, ihracat için yapılan ve bugün gönderilmesi planlanan 500 bin liralık mobilyanın kül olduğunu söyledi. Yanan diğer iş yerlerinde ise zararın daha az olduğu ve malların bir kısmının kısmen kurtarıldığını belirtildi. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

İnegöl'de Mobilya Sanayi Sitesi'nde gece saatlerinde başlayan yangın, Bursa ve ilçelerinden gelen takviye ekiplerle 19 araç 60 personelin müdahale etmesi sonrası 3 saati aşkın bir sürenin ardından söndürüldü.

3 bin metrekare alanda etkili olan yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yangından görüntü

-İtfaiyenin müdahaleleri

-İşyerlerinden mallarını kurtarmaya çalışanlar

-Yangında atölyeleri hasar gören işyeri sahipleri

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (BURSA),

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219004

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219007

===================================

3)ERDOĞAN, SPOR KOMPLEKSİ VE STADYUMA 'ŞENOL GÜNEŞ' ADININ VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve bakanların katılımı ile Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Kompleksi ve stadyuma Şenol Güneş adının verildiğini açıkladı.

Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve beraberindeki yöneticiler, Beşiktaş Teknik Direktör Şenol Güneş ve takım kaptanı Tolga Zengin, milli futbolcu Burak Yılmaz, Milli Takımın hocası Fatih Terim, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve futbolcular katıldı.

TRABZONSPOR VE TÜRK BAYRAKLARI DAĞITILDI

Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için il ve ilçelerden ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Sahne kurulan dağ tarafı tribünü hariç tüm tribünler doldu. Çok sayıda taraftar ise stadyuma giremedi. Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı'nın açılış törenine katılan tüm taraftarlar için koltuklara Trabzonspor ve Türk bayrakları bırakıldı. Tribünde, üzerinde ay yıldız ve Trabzonspor logosunun yer aldığı, 'şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart açıldı. Türk ve Katar milli marşlarının çalınması ile başlayan törende Kuran-ı Kerim okundu, Trabzon il Müftüsü Keramettin Demir de dua etti.

USTA: "AKYAZI'DA ŞAMPİYONLUKLARA EL KALDIRACAĞIZ"

Törende konuşan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Akyazı Stadı'yla yeni bir yolculuğun başlayacağını belirterek, "Yeni bir 50 yıla ve nice 50 yıllara hep birlikte gireceğiz. Olağanüstü statla bundan sonra yeni yolculuğumuz başlayacak. Bu muhteşem stadın ülkemize, şehrimize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımızın çok net ve kararlı bir duruşu var. Minnettarız. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç' a ve TOKİ'ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel stadın ortaya çıkmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerde sizlerle birlikte nice şampiyonluklara el kaldırıp, gelecekteki çocuklarımızı o güzel renklerin aşığı yapmak üzere hep birlikte bu muhteşem stadı alkışlıyoruz" dedi.

KILIÇ: "AKYAZI TÜRKİYE'DEKİ EN ÖNEMLİ STATLARDAN BİRİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, Akyazı Stadı'nın yapımından açılışına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir kararlılığı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Akyazı Stadı, Türkiye'deki en önemli statlardan birisi. Bu bir eser. Cumhurbaşkanımız uğurlu elleriyle temelini attı ve her aşamasında emeği var. İnşallah bugün de uğurlu ellerinizle bu stadı Türkiye'ye ve Trabzon'a kazandıracaksınız. Göstermiş olduğunuz kararlılıktan ve Türkiye'ye kazandırdığınız eserlerden dolayı size teşekkür ediyoruz. İnşallah uğurlu ellerinizle nice eserlerinizi Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceksiniz. Katılımınız için, emekleriniz için, kararlılığınız için size tekrar teşekkür ediyoruz. Akyazı Stadı Trabzonlulara, Trabzonsporlulara ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun."

ALBAYRAK: "CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI BU STAT OLMAZDI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'da stadyumun Trabzon ve Türk sporu için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu stadın temellerinin atıldığı ilk günden bugüne kadar ne kadar büyük mücadele ve karalılıklar gösterildiğinin en yakın şahidi olarak Cumhurbaşkanımıza bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı böyle bir stadyumu Trabzon'a kazandırmak mümkün olmazdı. Bundan sonra Trabzonsporlulara düşen 50 yıllık şanlı tarihinde olduğu gibi bu stadı her zamankinden daha büyük bir coşku ile doldurarak Avrupa ve Dünya'da Trabzonspor'a tarihi başlarılar yaşaması için desteklemek" ifadelerini kullandı.

SOYLU: "BURADAN ŞAMPİYONLUKLAR ÇIKARACAĞIZ"

'Trabzon seninle gurur duyuyor' sloganları ile kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine ve kendilerinden sonraki nesle dik duruş ve karalılığı öğrettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu toprakların kendi karar verme yeteneği olduğu yönünde ortaya koyduğunuz irade ve geleceğimiz adına özgürlüğümüz, hürriyetimiz ve bağımsızlığımız sadece bize değil bizden sonraki nesle de bunları öğretiyorsunuz. Bir şey söylüyorsunuz; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Size minnet ve şükran duyuyoruz. Burası sizin kararlılığınızın ve iradenizin eseridir. Sizin talimatlarınızla bu stadyumu bu hale getirenlere, Avni Aker'e teşekkür ediyoruz. İnşallah sizi mahcup etmeyeceğiz. Buradan şampiyonluklar, centilmenlikler, başarı, kardeşlik çıkaracağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SPOR KOMPLEKSİ VE STADIN ADI 'ŞENOL GÜNEŞ'"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Akyazı Spor Kompleksine Şenol Güneş adının verildiğini belirterek, " Şenol Güneş kardeşimizle dünya üçüncülüğü kazandık. Milli takımımızın yıllarca başarılı kaleciliğini ve kaptanlığını yaptı.Trabzonspor'un o çok güçlü olduğu dönemlerde kalecisiydi. Arkadaşlarımla yaptığım değerlendirmelerle bizler stadın adını da yine Şenol Güneş yapmaya karar verdik. Marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir. Biz gerçekten bu ülkede emeği olanları, taş üstüne taş koyanları ödüllendirmesini bilen bir milletiz. Bunun kadri kıymetini bilmenin de huzurun içerisindeyiz" dedi ve spor kompleksinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

"KATAR'LA 15 YENİ ANLAŞMA İMZALADIK"

"Katar Emir'i ile Trabzon'da yüksek düzeyli istişare komitesi toplantısı yaptıklarını hatırlatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapacağımızı konuştuk ve 15 anlaşmayı imzaladık. Katar'da yapılan ilk toplantıdaki 17 imza atmıştık. Bugünde 15 anlaşma imzaladık. Bu 17 anlaşma yürüyor. Şimdide bu attığımız imzalarla yeni adımlar atıyoruz. Bunlardan Trabzon'da nasibini alacak. Bugün helikopterle Trabzon'un dağları üstünde dolaşırken, o kar dolu dağların zenginliğine hayran kaldı, 'Niye buralarda kayak tesisleri yapmıyorsunuz?' diye sordu. Temenni ederim ki onlara da kavuşuruz. Onların alt yapısını ayrıca yapmamız lazım. Onun için oteller yapmaya hazır olduklarının da müjdesini verdiler."

"BU MİLLETİ ASLA BÖLEMEYECEKSİNİZ"

Kayseri'de yaşanan bombalı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, " Hain, alçak canlı bomba saldırısı bizim bugünkü sevincimizi gölgeledi. Bizim programımız çok daha farklıydı. İşin eğlence faslını bir kenara koyduk. Bu eğlenceleri farklı bir zamanda yaparız ama bu acımıza gölge düşürmeyelim. 1.5 yıldır süren yoğun terör eylemleri sebebiyle sevinçlerimizi ağız tadıyla yaşayamıyoruz. Terörün amaçlarında biri ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartmak ve kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütürken yatırımlarımızı yapmaya, projelerimizi hayata geçirmeye ve hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Salı günü İstanbul' da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. Denizin altından Avrupa'dan Asya'ya çift katlı tünellerle araçlar geçmeye başlayacak. İstediğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak. Daha güçlü olacağız. Bunlardan tek kişi kalmayıncaya kadar devam edeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her biri bu toprakları tekrar tekrar vatanımız haline getirme mücadelemizin beratlardır. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz. Her bir şehidin hatırası sonsuza dek yüreğimizde yaşayacaktır" dedi ve tüm şehitlere rahmet diledi.

KURDELE KESİLDİ, HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILDI

Akyazı Stadı'nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve bakanların katılımı ile yapılan kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

AKYAZI'DAKİ İLK MAÇ EFSANELERDEN

Törenin ardından Akyazı Stadyumu'ndaki ilk maçta, bordo mavili takımın şampiyonluklar yaşadığı 80'ler jenerasyonu ile 96 jenerasyonu karşı karşıya geldi. Stada adı verilen Beşiktaş Teknik Direktör'ü Şenol Güneş ile Çin'de futbol yaşantısını sürdüren Burak Yılmaz ve Trabzonspor eski teknik direktörleri Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyazıcı sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Ayrıca 80'ler jenerasyonunun teknik direktörlüğünü Giray Bulak, 96 jenerasyonununkini ise Yılmaz Vural yaptı.

BAŞLAMA VURUŞU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN

Karşılaşmanın başlama vuruşunu gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Metin Aktaş'ın koruduğu kaleye bir de penaltı atışı yaptı. Top filelere gittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tribünleri selamlayarak sahadan ayrıldı.

96 JENERASYONU GALİP

Kısa sürelerle takımda yer alan Metin Aktaş, Fatih Tekke, İbrahima Yattara, Jacek Cyzio, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Çağda Atan, Tamer Tuna, Levent Erköse Soner Boz, Okan Özke, Macit Güven, Cem Beceren, İbrahim Yazıcı, Okan Çebi, Hasan Üçüncü, Feti Okuroğlu, Semavi Uzun, Mehmet Zengin, Haluk Kulaçoğlu, Selim Özer, Osman Özköylü, Mehmet Köroğlu, Cemal Menteşe ve Murat Bölükbaşı'nın yer aldığı 96 jenerasyonu, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Metin Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok, Turgay Semercioğlu, Kemal Serdar, Erhan Çağlayan, Ali Yılmaz, Mehmet Yılmaz, Fatih Sağlam, Bahattin Güneş, Aziz Öğütçen, İhsan Sakaloğlu, Mehmet Cemil Altın, Selami Güven, Bület Gürsoytrak, Mehmet Kulaksızoğlu, Alper Boğuşlu, İlyas Akçay, İhsan Derelioğlu, Celil Canalioğlu, Mehmet Yazıcı, Hamdi Zıvalıoğlu'nun yer aldığı 80'ler jenerasyonunu 7-3 mağlup etti.

AVNİ AKER'E VEDA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Bu arada, Trabzonspor yeni stadı Akyazı'ya geçerken bordo mavili genç futbolcular eski stat Avni Aker'i unutmadı. Bordo mavili takımın altyapı sporcuları, Trabzon'daki amatör takım sporcuları, yöneticileri ve taraftarların katılımıyla Avni Aker Stadyumu'ndan oluşturulan grup, bayraklarla Avni Aker Stadı'nda Akyazı Stadı'na yürüdü. Yaklaşık bin kişinin yer aldığı kortejde Trabzonspor'un kuruluşunda yer alan Trabzon Karadenizspor, İdmanocağı, İdmangücü ve Martıspor'un bayraklarının yanı sıra Türk ve Katar bayrakları da yer aldı.

BİRÇOK İLKİ BARINDIRIYOR

Türkiye'de denizin üzeri doldurularak inşa edilen ilk stat olan Akyazı'yı çevreleyen membranlar kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Akıllı stat olarak adlandırılan Akyazı, 2 bin 500 aracın yaptığı hava kirliliğini temizleyecek filtreleme sistemine sahip. Statta 2 adet 80 metrekarelik skorboard bulunuyor. Bu skorboardlar Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Akyazı Stadı'nın yapımında toplam uzunluğu 125 kilometreyi bulan 3700 adet fore kazık, toplam 6 bin ton çelik kullanıldı. Akyazı Stadı'nda zemin ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra havalandırma sistemi de bulunuyor. Stat zeminin çimleri İtalya'dan özel olarak getirildi. Zeminde hem normal çim, hem de hibrit çim yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİR DİZİ AÇILIŞLAR YAPTI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışı için düzenlenen törenle 423 konut, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Edebiyat Fakültesi binası, 144 derslikli 7 okul, 500 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 1900 kapasiteli 3 yükseköğrenim yurdu, Çaykara Hükümet Konağı, SGK hizmet binası, 2 gençlik merkezi, Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beşikdüzü Kültür merkezi, Çocuk destek merkezi ve çocuk evleri sitesi, Arsin Balılçı barınağı, 2 Kuran kursu binası, Sokak Hayvanları bakım evi, Orman köylülerine yönelik proje, turizm alanı iyileştirme ve oluşturma, 8 adet eski eser onarımı ve şehrin altyapısına yönelik 59 projenin açılışını da gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden önce, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde başta Halep'te yaşanan trajedi olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede, Halep'teki kırılgan durum nedeniyle tahliye işleminde yaşanan aksamaların ivedilikle giderilmesi gerektiği vurgulandı. İki lider, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için ortak çabaların yoğunlaştırması gerektiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Suriye krizinin çözümüne zemin hazırlama amacıyla muhalifler ile rejimin temsilcilerini Kazakistan'da buluşturma düşüncesini tekrar ele alarak, bu çerçevede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le yaptıkları temaslara da değindiler. Rusya Federasyonu Başkanı Putin, görüşme vesilesiyle, Kayseri'deki terör saldırısını da kınayarak, Türk halkına taziyelerini iletti.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'un bulunduğu uçak saat 22.00'de İstanbul'a gitmek üzere hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Açılıştan ve konuşmalardan görüntüler

HABER: MUHAMMET KAÇAR - FATİH TURAN - OSMAN ŞİŞKO - TOLGA SAĞLAM - TRABZON/ DHA

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218171

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218172

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218173

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218175

=======================================================

4)DP LİDERİ UYSAL: İKTİDAR TARİHLE DEĞİL, KENDİSİYLE YÜZLEŞSİN

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın sürekli 'Tarihle yüzleşelim' dediğini belirterek, "AK Parti tarihle değil, kendisiyle yüzleşsin" dedi.

DP Antalya İl Kongresi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Genel Başkan Gültekin Uysal'ın da yer aldığı ve tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Hasan Ali Kartal güven tazeledi.

Kongrede 'Geleceğin başbakanı' sloganı ve alkışlarla karşılanan DP Genel Başkanı Uysal, konuşmasında isim vermeden 2008 ile 2009 yılları arasında DP Genel Başkanlığı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ak Parti iktidarını terörle mücadele konusunda ağır dille eleştirdi. Uysal, "Daha birkaç gün evvel 2017 bütçesi görüşmeleri yapılırken İçişleri Bakanı eline aldığı tablolarla yıl yıl PKK'nın ne kadar militan devşirdiğini, milletimizin gözü önünde kendi ayıplarını ikrar etmek mecburiyetinde kaldı. Hesap vermesi gerekenler geldiğimiz noktada sanki kendi bakanlık döneminin öncesi bir başka parti görev yapmış gibi; sanki 14 yıldır bu ülkeyi bir başka parti yönetmiş gibi muamele yaparak, kendi döneminde bu sayının düşme trendine girdiğini ifade edebilmektedir" diye konuştu.

İktidarın, bugün ülkeyi içinden çıkılmaz süreçlere soktuğunu ileri süren ve sürekli 'Tarihimizle yüzleşelim' dediğini aktaran Uysal, "Bu millet tarihimizle yüzleşerek zaten onların değerlendirmelerini yapmıştır" dedi. FETÖ'ye ve PKK'ya sözler verildiği için ülkenin bu hale geldiğini kaydeden Uysal, bugün hakim ve savcıların bile adalete güvenmediğini belirtti. Uysal, 2010 yılında Anayasa değişikliği için referanduma giden iktidarın yine anayasa mahkemesinin yapısından, HSYK'dan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bugün ülkeyi içinden çıkılmaz sorunlara siz gark ettiniz. Siz önce şu 14 senelik icraatınızla yüzleşin" dedi.

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına da değinen Uysal, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Rus uçağını ben düşürdüm' şeklinde ifadede bulunduğunu söyledi. Rus uçağının düşürülmesiyle Antalya turizminin ve çiftçisinin büyük zarar gördüğünü, bu nedenle Antalyalıların 'Uçak Antalya'da düştü' şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Uysal, şimdi de Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, "Davutoğlu kendi düşürmediği Rus uçağını 'ben düşürdüm' diyerek yanlış yaptı" sözlerini hatırlatarak, "O zaman aklınız neredeydi?" dedi.

DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal ise 70 yıllık bir siyasal hareket olduklarını söyledi. Ülkenin umudu ve geleceğinin DP'de olduğunu savunan Kartal, partinin iktidara geleceğini kaydetti.

Görüntü Dökümü

---------------

Binanın genel görüntüsü

Genel Başkan Gültekin Uysal'ın gelişi

Gültekin Uysal'ın konuşması

DP İl Başkanı Hasan Ali Kartal'ın konuşması

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218149

==========================================

5)EGM YURTTA TERÖR PROTESTOLARINDAN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurdun dört bir yanında gerçekleşen terör protestosu yürüyüşlerinin, çekilen görüntülerini yayınladı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Antalya'da protesto yürüyüşünden görüntüler

- Çukurca'da protesto yürüyüşünden görüntüler

- Diyarbakır'da protesto yürüyüşünden görüntüler

- Cizre'de protesto yürüyüşünden görüntüler

- Midyat'ta protesto yürüyüşünden görüntüler

- Sivas protesto yürüyüşünden görüntüler

-Yüksekova

Haber: DHA)

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218178

==============================================

6)TEKİRDAĞLILAR ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜ

TEKİRDAĞ'da terör saldırını protesto etmek için toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenledi. Sloganlar atan gruptan bazıları HDP Tekirdağ İlçe Başkanlığı'nın camlarını kırarak Türk bayrağı astı.

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı ile Tekirdağ Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Protestoya ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi katıldı. Köprübaşı Meydanı'nda toplanan kalabalık 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Hükümet Caddesi'ne kadar yürüdü.

HDP BÜROSUNUN CAMLARI KIRILDI

Yürüyüşün devam ettiği sırada, HDP Süleymanpaşa İlçe bürosuna giren iki kişi, camları kırarak binaya Türk bayrağı astı. Tekirdağ Valiliği karşısındaki Tuğlalı parka gelen kalabalık adına konuşan MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, terörü kınadıklarını ifade ederek, "Milletimiz kanlı ve korkunç terör saldırıları ile karşı karşıyadır. Sabır taşı çatlamış ve tahammülümüz kalmamıştır. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta yapılan hain saldırının acıları devam etmekte iken, önceki gün Kayseri'de kahpece bir saldırı ile onlarca vatandaşımız yaralanmış, 14 evladımız şehit düşmüştür. Kanlı eller vatan ve millet sevgisinin yoğun yaşandığı bölgelerimizi seçerek ülkemizde kaos ve kargaşa yaratmaya çalışmaktadır. Yaşanan terör saldırısın da Kayseri'nin seçilmesi manidardır. Kayseri 1'nci Komando Tugayı'nın terör ile mücadeledeki rolü herkesçe bilinmektedir. Terörün hesaba katmadığı ise Türk Milletinin tarih boyunca hain odakların kafasını çelik yumruğu ile ezdiğidir" dedi. Konuşmaların ardından sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Ellerinde Türk bayrağı olan binlerce vatandaş

-Kalabalığın Köprü Başından başlayan yürüyüşü

-Açılan dövizler ve pankartlar

-HDP bürosunun kırılan camları

-HDP Bürosuna asılan Türk bayrağı

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218160

========================================

7)BANDIRMA'DA TÖRENE LANET MİTİNGİ

BALIKESİR'in Bandırma İlçe'nde 21 sivil toplum kuruluşu, 'Teröre ve katliama lanet mitingi' düzenledi. Mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Mitinge katılan yaklaşık 3 bin kişi, 'Katil İran Suriye'den defol', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Katil Putin Suriye'den defol', 'Halep Esad'a mezar olacak', 'Zalimler İçin yaşasın cehennem', 'Polisimin askerimin yanındayım', 'Müslüman unutma yılbaşı kutlama', 'İşte gerçek teröristler ABD, İsrail, Rusya, AB' yazılı pankartlar taşıdı.

Terör eylemlerinde şehit düşenler için gıyabi cenaze namazının da kılındığı gösterilerde, 21 sivil toplum kuruluşunun imzaladığı ortak basın açıklamasını Bandırma Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Önder Turhan okudu. Terör eylemlerine ve Suriye'nin Halep kentinde yaşananlara değinen Turhan'ın konuşmasında sık sık 'İdam isteriz' sloganları atıldı. Turhan, "Bugün buraya 10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş'ta ve dün de Kayseri'de meydana gelen menfur terör saldırılarını lanetlemek, dosta ve düşmana milletçe dimdik ayakta olduğumuzu haykırmak, milletimizin binlerce yıllık kutlu yürüyüşünün hiçbir sekteye uğramadan devam ettiğini ve edeceğini göstermek için burada toplanmış bulunuyoruz. Buradayız çünkü geçmişte olduğu gibi mazlum milletlerin yanında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Bugün de tek dişi kalmış medeni dünyanın gözü önünde insanlıktan nasibini almamış barbarların katlettiği çocukların, kadınların, öksüzlerin, yetimlerin ve yurtsuzların çığlığı olmak için buradayız. Halep'in, Doğu Türkistan'ın Bosna'nın, Arakan'ın, Bakü'nün, Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.

Mitingde bir grup genç, Atatürk Anıtı yanına kurduğu darağacında, üzerinde, 'PKK, Esed, DAEŞ, FETÖ ve tüm terörizme' yazılı bir kuklayı temsili olarak tekbir sesleriyle idam etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören

-Sloganlar

-Afişler

-Gıyabi cenaze namazı

Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

SÜRE 02.00 dakika BOYUT 143 mb

=========================================================

8)MUĞLA - ŞEHİTLER İÇİN TEK KİŞİLİK EYLEM

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Aydın Öztütüncü, hem Kayseri'de yaşanan terör saldırısına hem de Halep'teki vahşete tepki göstermek amacıyla, en işlek caddelerin kesiştiği dönel kavşakta dev Türk bayrağı ile 6 saatlik sessiz eylem yaptı.Ortaca İlçesi'nde yaşayan mimar Aydın Öztütüncü, en son Kayseri'de ve halen Halep'te yaşanan vahşete dikkat çekmek için tek kişilik eylem düzenledi. Ülkede ard arda patlayan bombalara sessiz kalmamak gerektiğini savunan Öztütüncü "Ülkemizde yaşanan terör olaylarına ve Halep'te yaşanan katliamlara dünya uyuyor. Reis tek başına çırpınıyor ama dünyadan ses yok. Dünya ses vermeli, vermezse tüm Müslümanlar bizler ses vermeliyiz" dedi. Ortaca'nın merkezindeki dönel kavşakta tam 6 saat boyunca Türk bayrağı açarak, tek başına eylem yaptığını söyleyen Öztütüncü, "Dünyada yaşanan katliamlara dikkat çekmek istedim ama 6 saat boyunca yanıma sadece birkaç kişi geldi. Onlar da fotoğraf çekinip gittiler. Herkes şimdi sobalarının başında oturup sanal basında ahkam kesiyor. Fakat kimse buraya gelip de duyarlılık göstermedi" diye konuştu.

Ortaca Emniyet Müdürlüğü'nün çevrede tedbir aldığı tek kişilik eylem 6 saat sonunda sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------

-Eylemden görüntü,

-Eylemci Aydın Öztütüncü ile röp

Haber - Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla), DHA

===========================================================

9)AMATÖR FUTBOLCULAR SAHAYA POLİS ÜNİFORMASIYLA ÇIKTI

ANTALYA Amatör Küme'de mücadele eden Zeytinköysporlu futbolcular, maç öncesi sahaya polis üniformalarıyla çıktı.

Antalya 1'inci Amatör 2'nci Grup'ta Zeytinköyspor ile Sidespor karşılaşması Zeytinköy 2 Nolu Saha'da oynandı. Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ile Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir'in de izlediği karşılaşma öncesi Zeytinköysporlu futbolcular sahaya polis üniforması ve üzerinde 'Terörü lanetliyoruz' yazılı pankartla çıktı. Seremoni öncesi saha kenarındaki polislere çiçek verip, başsağlığı dileyen futbolcular, daha sonra soyunma odasına giderek normal formalarını giyip yeniden sahaya çıktı. Karşılaşmayı bir grup polis de tribünde izledi.

Emniyet Müdürü Sinan Demir sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyerek her iki takıma da başarı diledi. Zeytinköyspor Başkanı Hüseyin Hakikat de Zeytinköy adının sürekli uyuşturucuyla anılmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, futbolla bu imajı kırmak istediklerini aktardı.

Görüntü Dökümü

------------

Sporcular pankart eşliğinde sahaya çıkarken

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

10)AMATÖR FUTBOLCULAR SAHAYA POLİS ÜNİFORMASIYLA ÇIKTI

ANTALYA Amatör Küme'de mücadele eden Zeytinköysporlu futbolcular, maç öncesi sahaya polis üniformalarıyla çıktı.

Antalya 1'inci Amatör 2'nci Grup'ta Zeytinköyspor ile Sidespor karşılaşması Zeytinköy 2 Nolu Saha'da oynandı. Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ile Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir'in de izlediği karşılaşma öncesi Zeytinköysporlu futbolcular sahaya polis üniforması ve üzerinde 'Terörü lanetliyoruz' yazılı pankartla çıktı. Seremoni öncesi saha kenarındaki polislere çiçek verip, başsağlığı dileyen futbolcular, daha sonra soyunma odasına giderek normal formalarını giyip yeniden sahaya çıktı. Karşılaşmayı bir grup polis de tribünde izledi.

Emniyet Müdürü Sinan Demir sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyerek her iki takıma da başarı diledi. Zeytinköyspor Başkanı Hüseyin Hakikat de Zeytinköy adının sürekli uyuşturucuyla anılmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, futbolla bu imajı kırmak istediklerini aktardı.

Görüntü Dökümü

------------

Sporcular pankart eşliğinde sahaya çıkarken

HABER- KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===================================================

11)KAZA YAPAN ARAÇTA MAHSUR KALAN 2 KİŞİYİ DONMAK ÜZEREYKEN AKUT KURTARDI

AFYONKARAHİSAR'da yoğun kar ve buzlanma nedeniyle kaza yaparak araçta mahsur kalan 2 kişi, eksi 15 derecede yaklaşık 5 saat bekledikten sonra AKUT tarafından kurtarıldı.

Afyonkarahisar'da 20 yaşındaki İbrahim Turgut ile 29 yaşındaki Sancar Devecioğlu'nun içinde bulunduğu 01 TA 414 plakalı hafif ticari araç, dün saat 01.00 sıralarında Kocatepe yolunda ilerlerken, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle kaza yaptı. Kara saplanan aracı kurtaramayan Turgut ve Devecioğlu, telefonla yakınlarına haber verdi. Yakınları, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Ekibi'nden kazazedelerin kurtarılması için yardım istedi.

DONMAK ÜZEREYKEN BULUNDULAR

Saat 04.00 sıralarında yola çıkan AKUT ekip lideri Mehmet Uğurluoğlu ve AKUT Afyonkarahisar İletişim Birim Sorumlusu Ali Çukur, yaklaşık 2 saat zorlu koşullar altında gittikten sonra biri uyumuş, diğerinin nabzı çok düşük kazazedelere ulaştı. Eksi 15 derecede yaklaşık 5 saat mahsur kalan Turgut ve Devecioğlu, AKUT tarafından saat 07.00 sıralarında kent merkezine getirildi. Kazazedelerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

AKUT ekibinin kaza yapan otomobilin yanına gidişi

Araçların durumunun kontrol edilmesi

AKUT aracından detay

Haber- Kamera: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

==================================================

12)ÇAKMAK PATLADI 4 GENÇ YARALANDI

KIRIKKALE'de yaşları 14 ile 18 arasında değişen 4 genç, evde oynadıkları çakmakların patlaması sonucu yaralandı. Çevrede endişe yaratan patlyamada evin bazı camları da kırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay,akşam saatlerinde Yaylacık Mahallesi Nene Hatun caddesindeki Çınar apartmanında bulunan Metin Yılmaz'a ait dairede meydana geldi. Evde toplanan 4 genç, ellerin oynadıkları çakmakların patlaması ile ile yaralandı. Çevreden de duyulan patlama sesi endişe yaratırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlama sırasında evde bulunan B.Y. (18), A.A.A. (14), Ö.F.D. (15) ve Y.S. (15)vücutlarında yanıklar oluştu. Durumları ağır olan B.Y.ve A.A.A. önce Tıp Fakültesi Hstanesi'ne, ardından Ankara'ya yanık ünitesi bulunan hastanelere sevk edilirken dieğer iki yaralı ise Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlama sırasında evin kapı ve pencerelerinin yanı sıra sokak da bulunan bir otomobilin camları kırıldı. İnceleme başlatan polis evde bulunan çakmaklardan kaynaklandığını belirledi. 10 adevt çakmağın bulunduğu evdeki patlama ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Patlamanın yaşandığı evin çevresinden genel ve detay görüntüler

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE,

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218182

============================================

13)KASA HIRSIZLARINI GÜVENLİK KAMERASI ELE VERDİ

ESKİŞEHİR'de 2 çelik kasa ve 7 otomobil çalan 1'i kadın 5 hırsızı güvenlik kamerası görüntüleri ele verdi. Şüpheliler polis ekipleri tarafından yakalandı.

Alınan bilgilere göre Eskişehir'in Çamlıca, Yeşiltepe, Sütlüce, 71 Evler ve Yenikent mahallelerinde 9-14 Aralık 2016 tarihleri arasında 7 otomobil çalındı, 3 otomobilin içerisinden ve 6 ayrı işyerinden aralarında 2 adet çelik kasa olmak üzere çeşitli ziynet eşyaları, çek ve sözleşmeler çalındı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bir işyerinin kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri çelik kasayı çalan kişilerin kimliklerini belirledi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızlık olaylarını gerçekleştiren D.Y. (19), C.T. (18), E.Y. (17), E.K. (17) ile D.Y. (18) adlı kadını yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin çaldıkları otomobiller ile ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi Şüphelilerin kaldıkları kiralık apart içerisinde hırsızlık olaylarında kullandıkları giyecekler, iş eldivenleri, kar maskesi, av tüfeği, demir kesme makası, tornavida gibi çeşitli el aletleri ile 16 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Y.'nin 409, E.K.'nin 158, C.T.'nin 106, D.Y.'nin 29 ve D.Y. adlı kadının da 1 adet karıştıkları çeşitli olaylar nedeniyle poliste suç kayıtlarının olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilirken,

-Adliyenin dışından,

-Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızların bir işyerinin çelik kasasını çalarken çekilen görüntüler,

-Kasanın açıldıktan sonra ve ele geçirilen ziynet eşyaları ile otomobilerin fotoğrafları bulunuyor.)

Haber-kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,-

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218168

==========================================

14)DEVE GÜREŞLERİNDE TERÖR GÖLGESİ

AYDIN'ın Söke ilçesi Burunköy mahallesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Deve Güreşi Festivali, terör olayları nedeniyle sönük geçti. Davul zurnalı eğlencenin yapılmadığı etkinlikte halkı selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu terörü lanetledi. Söke'nin Burunköy mahallesinde ilk kez bu yıl yapılan deve güreşi etkinlikleri yaşanan terör olayları nedeniyle sessizce tamamlandı. Şehitler için dualar edilerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tel örgülere 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez 'pankartının asıldığı arenada 130 deve boy gösterdi. Söke Deve Güreşi Sevenler Derneği yararına yapılan festivalde konuşan Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, şehitler dolayısyla güreşte davul zurnalı eğlencenin yapılmadığını belirtti. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu deve güreşnde vatandaşları selamladıktan sonra dereceye giren deve sahiplerine kupalarını verdi. Konuşmasında terörü lanetleyen Çerçioğlu, "Bugün sizlerle birlikteyim bu nedenle mutluyum ama ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Buradan birkez daha terörü lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Analar bu ülkede neler doğurdu neler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize ve vatandaşlara acil şifalar diliyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Deve güreşinden genel ve detay görüntüler,

-Başkan Özlem Çerçioğlu'nun deve sahiplerine kupa verişi ve konuşması.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218148

=============================================

15)MEVLANA, GELİBOLU MEVLEVİHANESİ'NDE ŞEB-İ ARUS'LA ANILDI

ÇANAKKALE Valiliği'nce, Mevlana'nın vuslatının 743'ncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Mevlevihanesi'nde Şeb-i Arus törenine düzenlendi.

Şeb-i Arus törenine gelenlere, Gelibolu Mevlevihanesi girişinde lokma ikramı yapıldı. Etkinliğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Feyziç, Kosova İslam Birliği Genel Sekreteri Resul Recebi, Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Sımaykinç, Arnavutluk İşkodra Müftüsü Muhammed Sütarı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Balkan Coğrafyasından gelen din adamları, törendeki konuşmalarında; Türkiye'den övgüyle bahsederlerken, güçlü bir Türkiye'nin İslam coğrafyası için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise konuşmasına İslam coğrafyasının zor bir süreçten geçtiğini anlatan sözleriyle başladı. Mevlana'nın 'Aşksız insan, kanatsız kuş gibidir, aşksız insan nefessiz insandır' sözünü hatırlatan Turan, "Aşkımız varsa o insanların duasıyla, o insanların bize yol göstermesiyle beraber oldu. Anadolu'yu, Mevlana'nın Hacı Bektaş'ın, Yunus Emre'lerin aşkıyla biz bugünlere getirdik. Bu aziz topraklar şehitlerimizin emaneti olarak bizlere bu aşkla yoğrularak emanet edildi" dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, Hazreti Mevlana'nın bıraktığı hoşgörü mirasının, İslamiyet düşmanlığına en büyük cevabı verdiğini belirtti. Mevlana'nın eserlerinin günümüze kadar dalga dalga yayılarak bu coğrafyadan tüm insanlığa ve tüm dünyaya ışık saçtığını kaydeden Vali Tavlı, "Bugün burada bizleri bir araya getiren ve Anadolu topraklarından dünyaya yayılan onun aşk ile yoğrulmuş, hoşgörüyle taçlanmış fikirleridir. Hem millet, hem de İslam ümmeti olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizin karşı karşıya olduğu sıkıntılara karşı, ölümü tıpkı Hazreti Mevlana gibi Düğün Gecesi olarak gören bu aziz milletin şerefli evlatları olan polisimiz, askerimiz, gencimiz, yaşlımızla; Yüce Allah'ın izni ile bu milleti ve bu büyük medeniyeti içeriden de, dışarıdan da kimse yıkamayacaktır. Çünkü bizim esin kaynağımız Mevlana'dır, Yunus Emre'dir Hacı Bektaşi Veli'dir" diye konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Halit Kuşku, verdikleri destek ve hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile AK Partili Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'a, birer tablo hediye verdi.

Bosna-Hersek'ten gelen ses sanatçısı Armin Muzafferina tarafından 'Çanakkale Türküsü' seslendirildikten sonra, Sema gösterisine geçildi. İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'dan gelen semazenler tarafından gerçekleştirilen Sema gösterisi, duayla sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mevlevihane'den görüntü

Katılımcılara lokma ikramından görüntü

Törenden genel detay görüntü

Bülent Turan'ın konuşmasından görüntü

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın konuşmasından görüntü

Çanakkale Türküsü'nün seslendirilmesinden görüntü

Halit Kuşku tarafından, Orhan Tavlı ve Bülent Turan'a tablo hediye edilmesi

Sema gösterisinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Doğan ZELOVA/ GELİBOLU-(ÇANAKKALE),

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219006

=================================

16)YAVRU KÖPEKLERİ ALEVLERDEN İTFAİYE KURTARDI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde kullanılmayan bir fabrikanın deposunda çıkan yangında mahsur kalan 4 yavru köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında, İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan un fabrikasının deposunda meydana geldi. Eski un fabrikasının bahçesinde bulunan depoda kimliği belirsiz kişilerce lastik yakılması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler söndürme çalışmaları sırasında depoda mahsur kalan ve 20 günlük oldukları tahmin edilen 4 yavru köpeği kurtararak, bahçeye çıkardı. İtfaiye eri tarafından kontrol edilen yavru köpekler, yanık ve yaralanma olmadığı görülünce yakında bulunan bir kulübenin içerisine konuldu. Yangın, yaklaşık 1 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alınarak, söndürülürken, depo kullanılmaz hale geldi. Polis ve itfaiyenin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-İtfaiye erinin köpekleri kontrol etmesi

-Kurtarılan yavru köpekler

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

-İtfaiye aracı ve depo

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

18.12.2016 - Haber Kodu : 161218159

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.

  • Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
    10:59 Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Vali Şefik Aygöl ve Rektör Şükrü Beydemir'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte kitap okuma etkinliği ve kitap yürüyüşü düzenlendi. Ayrıca, İçe Halk Kütüphanesi açılışı yapıldı ve en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinlere hediyeler verildi.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor
    10:58 Kapaklı'da Çalınan Köpek Aranıyor

    Kapaklı'da sahibinin bahçesinden çalınan 55 günlük Hera isimli köpek, polis ekipleri tarafından aranıyor. Köpeğin çalındığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Köpeğin sahibi, Hera'nın kendilerine geri teslim edilmesini istiyor.


Advertisement