Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

1)ŞİMŞEK: İSTİKRAR İÇİN EN UYGUN SİSTEM BAŞKANLIKBAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, kur yükselişinin Türkiye'ye özgü olmadığını söyledi.

22.11.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞİMŞEK: İSTİKRAR İÇİN EN UYGUN SİSTEM BAŞKANLIK

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, kur yükselişinin Türkiye'ye özgü olmadığını söyledi. Şimşek, istikrar için de başkanlık sisteminin uygun olduğunu belirterek, "Yönetimde istikrar için aslında başkanlık sistemi en uygun sistemdir. Herkes yarışır, bir kişi başkan olur. Temsilde adaleti, yönetimde istikrarı sağlayacak. Bu kadar basit" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te Sanko Üniversitesi'nin 2016-17 Akademik Yıl açılışına katıldı. Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Gür, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Sınav, Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı açılışta Başbakan Yardımcısı Şimşek, ilk dersi verdi. Şimşek, derste Türkiye'nin yapısal reformları ve geleceğiyle ilgili yatırımları anlatarak, küresel ekonominin zor bir durumdan geçtiğine dikkat çekti.

Günübirlik kur hareketlerinin Türkiye' ye özgü olmadığını belirten Şimşek, yükselişi ABD'nin yeni seçilen başkanı Donald Trump'ın dışarıdaki parayı ülkesine çağırmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara bağladı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, doların yükselişiyle ilgili şunları söyledi:

"Bu aralarda en çok konuşulan konular doların yükselişi. Dikkat ederseniz, son 13 yılda dolar en hızlı yükselişini son dönemde gösteriyor. Buradan önce 1990'lı yıllar ile 2000'li yılların başı böyle bir süreç yaşanmış. Ondan önce de 1980'li yıllarda yaşanmış. Bu ABD dolar endeksi doların reel değerinin diğer bütün para birimlerine karşı reel değerini gösteriyor. Dolar yükselişte. Yani özetle Türkiye'deki günü birlik kur hareketleri sadece Türkiye kaynaklı değil, sadece Türkiye'ye özgü değil. Aslında gerçekten şu anda küresel olarak doların yükselişinin iki basit sebebi var. Şimdi Amerikan seçimlerinden sonra yeni başkan diyor ki; 'ben artık dışarıdaki benim şirketlerimin tuttuğu paraya izin vermeyeceğim. Geri Amerika'ya getirsinler.' Yani diyelim ki Apple bugün İrlanda'da yüz milyarlarca dolar, euro kaynak tutuyor. Yani kar etmiş ama ülkeye geri götürmemiş. Geri götürmesini istiyor. Şimdi önümüzdeki dönemde bu şöyle yorumlanıyor, acaba bir trilyon dolar ABD şirketlerinin düşük vergilerle dışarıda tuttuğu kar aktarımı olacak mı? Bu birinci husus. İkinci konu, 'ben o kadar dünya işleriyle ilgilenmek istemiyorum. Ortadoğu'da trilyonlarca dolar harcadık o parayı getirelim artık Amerika'da yatırım yapalım' diyor. Amerika'da yatırımların artması demek aslında bir anlamda maliye politikasını genişletmek yani bütçenin büyütülmesi, bütçe açığının büyütülmesi demek. Yani bu da maliye politikası bu kadar genişlerken para politikası üzerinde baskı yaratır, enflasyon yaratır. Çünkü Amerika'da işsizlik oranı yüzde 5'in altında. Yüzde 5'in altındaki işsizlik oranı genelde ham istihdam olarak tanımlanır. Yani bunun daha fazla istihdam artışı olacaksa ancak yüksek ücretlerle enflasyonla olur. Enflasyonun artması demek, tabiki faizin artması demek. Faiz artışı ne demek; doların değerlendirmesi demek. Yani dışarıda tutulan başka para birimleri, karlar, kendi ülkesine Amerika'ya gelirse dolara dönecektir. Dolara talep artması, faiz artışı demek. Ondan dolayı dolarda çok güçlü çıkış var. Tabi birde diğer para birimlerinin içinde bulunduğu konjoktörde dolar lehine."Dünya genelinde yapılan bir araştırmadan örnek vererek başkasına yüzde 11 güvendiği sonucuna ulaşılan Türkiye'nin elde ettiği gelirin büyük kısmını tüketen ülkeler arasında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye maalesef elde ettiğin gelirin büyük bir kısmını tüketen, gelecek için başka bir şey kenara koymayan nadir ülkelerden bir tanesi. Niye böyle bir hale geldi diyeceksiniz? Herhalde geleceğe ilişkin çok iyimseriz. Ama aslında o da değil. Geçenlerde bir anket gördüm, okudum. Dünyada bir sürü ülkeye sormuşlar; 'Siz başkalarına güveniyor musunuz?' diye. Başkalarına güvende en düşük ülke Türkiye. Yüzde 11. Yani 'Ben başkasına güveniyorum diyenlerin oranı yüzde 11. Yüzde 89'u diyor ki 'Şu veya bu şekilde ben başkalarına güvenmiyorum.' Aslında siz başkalarına güvenmiyorsanız ne yaparsınız biliyor musunuz? Temkinli olursunuz, tasarruf yaparsınız. İlginç bir şey."

"İLAVE ŞOKLAR VAR BİZE KARŞI"

Türkiye'nin, içeride ve dışarıda karşılaştığı şoklara rağmen ekonomide büyük direnç gösterdiğini anlatan Şimşek, dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak şöyle dedi:

"Türkiye de sıkıntılı bir dönem içinde. Fakat Türkiye ekonomisi gerçekten büyük bir direnç gösteriyor. Çünkü ilave şoklar var bize karşı. Yani dünya ülkesinde bir hain darbe girişimi olmadı son bir yıl içerisinde. Dünyanın her ülkesinde işte yakın coğrafyasında bu kadar terör örgütü faaliyet göstermiyor. Dünyanın her bölgesinde bu kadar jeopolitik kaos yok. Dünyanın her bölgesinde, işte yakın dönem için konuşuyorum; bu kadar büyük değişimler, krizler, yoklar yaşanmadı. Türkiye hem iç, hem de dış şoklara karşı büyük bir direnç göstermiş. Hocalarımız bilir; eğer bünyeniz sağlamsa, zamanında kendinize iyi baktıysanız, ne bileyim işte sağlıklı bir yaşam sürdüyseniz aynı hastalığa yakalansanız daha fazla direnç gösterebilirsiniz. Yani şimdi sizin sisteminiz, bağışıklık tabi yüzde 100 olmuyor. Türkiye de dünyadaki sorunlara karşı bağışık değil. Dünyanın bir parçasıyız. Yani işin özü şu; Türkiye bütün bu sıkıntılara rağmen dayanıklılık göstermiş, direnç göstermiş. Kötümserlik için hiçbir sebep yok."

"TEMSİLDE ADALETİ, YÖNETİMDE İSTİKRARI SAĞLAYACAK"

Şimşek, Başkanlık Sistemi ile ilgili görüşlerini de anlatırken bu bibtemin kişiler üzerinden tartışılmasının yanlış olduğuni söyledi. Başkanlık Sistemi'ne ilişkin soru işaretleri bulunduğunu kişiler yerine sistemin tartışılmasının daha doğru olacağını anlatırken, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yönetimde istikrar için aslında Başkanlık en uygun sistemdir. Herkes yarışır, bir kişi Başkan olur. Ondan sonra 5 yıl ülkeyi yönetir. Yani 'Koalisyon bozuldu, bozulacak, işte beraber çalışabilecekler mi, kimyalar uyuyor mu, uymuyor mu?' tartışmaları olmayacak. Şu anda dünyanın en yüksek seçim barajlarından bir tanesi Türkiye'de. Yüzde 10. Partiniz yüzde 9.9 alacak, dışarıda kalacaksınız. Bundan daha büyük bir adaletsizlik, seçmenlerin nezdinde daha büyük bir adaletsizlik olabilir mi? Ama Türkiye, 'Koalisyonlar olmasın' diye böyle bir baraj geçmiş. Şimdi Başkanlık Sistemi'nde temsilde adalet de var. Baraja ihtiyaç yok ki. Meclis, yani bütün renkleri ve en düşük orandaki seçmeni de yansıtabilir. Şunu anlatmaya çalışıyorum; Türkiye'de bir sistemi doğru kurgularsak parlamento doğru yerde konumlandırılır, yargı, yürütme sağlam bir şekilde tanımlanırsa ki öyle olacak, o zaman Başkanlık Sistemi Türkiye'yi öngörülebilirlik kılacak. Temsilde adaleti, yönetimde istikrarı sağlayacak. Koalisyon hiçbir zaman olmayacak ve bir Başkan gelecek 5 yıllığına yönetecek, beğenmezse başkasını seçecek, beğenirse bir dönem daha yapacak. Bu kadar basit. Dolayısıyla bunu bir belirsizlik kaynağı, bunu bir endişe kaynağı, bir sorun olarak görmemek lazım. Tam aksine Türkiye için bir fırsat. Bakmayın bu gün sıkıntılar var; DEAŞ korkusu var, terör korkusu var bunlar geçicidir. Bunlar hepsi gelip geçecek."

Ders ardından Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e plaket verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Törene katılanlar

İstiklal Marşı'nın okunması

Mehmet Şimşek'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 117, 230 MB

======================================================

2)DOĞU DONUYOR

GÖLE: -24

KAR yağışından sonra başlayan şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Ardahan, Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Dün gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'da sıfırın altında 21.5, Göle ilçesinde ise 24 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesi, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlıkları, Ardahan'da 16, Palandöken'de 14, Ergan Dağı'nda 7, Sarıkamış'ta 4, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 santimetre olarak ölçüldü. Dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Göle'de 24, Ardahan'da 21.5, Erzincan'ın Refahiye'de 19.2. Erzurum'un Karayazı'da 15.7, Kars ve Sarıkamış'ta 13, Ergan'da 11, Palandöken'de 10, Ağrı'da 7, Erzurum merkez Yakutiye'de 6, Erzincan'da 5, Muş, Erzincan, ığdır'da 2 dereceye düştü.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Kars Kalesi arkasındaki karlı dağlar

-Kars çayı genel ve detay

- Çay üzerindeki buzlardan detay

-Buzlar arasından akan sular

-Buzların oluşturduğu motifler

- Cebrail saltan röportaj

- Uğur Aydın röportaj

(Haber-Kamera: DHA/ KARS)

227 MB – 3 DK 29 SN

=======================================================

3)PAZARCILAR EYLEM YAPTI, GEMLİK PAZARI KURULAMADI

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, ihale yoluyla satılacak kapalı pazar yerinde önceliğin Gemlikli pazarcılara verilmesine tepki gösteren Bursa Pazarcılar Odası'na kayıtlı esnaf eylem yaptı. Protesto gösterisi nedeniyle Gemlik pazarı kurulamadı.

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihale yoluyla 10 yıllığına satılacak kapalı pazar yeri tezgahlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Gemlik pazaryerinde 'Dombra' müziği eşliğinde eylem yapıldı. Pazar esnafı, Gemlik Belediyesi'nin kapalı pazaryerine geçişte yönetmelik gereği önceliğin Gemlikli pazarcılara verilecek olmasına tepki gösterdi.

Esnaf, uygulamayı protesto ettiği için her Salı gemlikte kurulan pazarı açılmadı. Ellerinde pankartlarla eyleme katılan esnafa Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür de destek verdi. Açıklama yapan Gür şöyle dedi:

"Belediyenin bu işlemi hukuka aykırıdır. Pazar Yerleri Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinde pazar tezgahlarının ancak kura ile dağıtabileceği ve önceliğin eski hak sahiplerine verilmesi ifadeleri yer alır. Bursa Seyyar Pazarcılar Odasının ihale işlemlerinin iptaline yönelik Bursa 2'inci İdare Mahkemesine iptal davası açtık" dedi.

Tezgahların açılmamasından dolayı köylerden ve merkeze uzak mahallelerden Gemlik'e gelen vatandaşlar pazarın kurulmadığını görünce tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Pazarcıların görüntüsü,

-Dövizler, dombra müziği, araçlardan çalınan müzikler, kantar görüntüsü, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası başkanının basın açıklaması, detay görüntüler.

BOYUT 525 mb

SÜRE 08,49 dk

Hasan BOZBEY/GEMLİK (Bursa),

========================================================

4)SURİYELİ MASA TENİSÇİNİN HAYALİ AY YILDIZLI FORMAYI GİYMEK

ÜLKESİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte barınan masa tenisi sporcusu 46 yaşındaki Mustafa Cemal Sabbuh, tek hayalinin Türk vatandaşı olarak ay yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi. Masa tenisinde Suriye milli takım oyuncusu olan Mustafa Cemal Sabbuh, 4 yıl önce eşi 4 çocuğu ve akrabaları ile İdlib'den kaçarak Türkiye'ye sığındı. Sabbuh ve beraberindekiler, yerleştirildikleri Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bulunan çadır kentte barınmaya başladı. Daha önce farklı ülkelerde yapılan şampiyonalarda Suriye adına birçok başarı elde ettiğini ve kazandığı madalya ile kupaları savaştan kaçarken yanına alamadığını ifade eden Sabbuh, kamp içerisine kurulan salonda küçük çocuklara masa tenisi eğitimi vermeye başladı.

Son olarak geçen 29 Ekim'de Hatay'da yapılan turnuvada şampiyon olduğunu anlatan Sabbuh, savaş psikolojisinden masa tenisi ile kurtulduğunu ve eğitim verdiği çocukların da yeni yaşamlarına adapte olmalarını sağladığını ifade etti. Bundan sonraki süreçte tek hayalinin Türk vatandaşı olmak ve Türkiye adına masa tenisinde uluslararası başarılara imza atmak olduğunu belirten Sabbuh, "Şu an kampta hem antrenman yapabiliyorum, hem de çocuklara ders veriyorum. Savaşın ardından masa tenisi ile yeniden hayat buldum ve şu anda çok mutluyum. En büyük hayalim ve isteğim Türk vatandaşlığına alınıp, ay yıldızlı formayı giyerek elde edeceğim başarılar ile Türkiye'ye vefa borcumu ödemek istiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

İslahiye çadır kenti

Suriyeli sığınmacının masa oynanması

Suriyeli sporcu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 196 MB

=======================================================

5)SİVAS'TA 3 BİN 500 ADET DİŞ MACUNU VE FIRÇA DAĞITILDI

SİVAS'ta Halk Sağlığı Müdürlüğü öncülüğünde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından 22 Kasım 'Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' etkinlikleri kapsamında 3 bin 500 adet diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü, 22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından vatandaşlara ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yapmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen programla ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, ağız ve diş sağlığı yaşamsal fonksiyonların korunması ve yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Sağlam, "Ağız ve diş sağlığı hastalıkları kötü bir hijyen ve çeşitli hastalıklara sebep olmaktadır. Bu problemlerden korunmak için iyi bir diş ve ağız bakımına ihtiyaç vardır. Halkımızdan tek dileğimiz ağız hijyenlerine dikkat etsinler. Gelecekteki olası diş eti ve diş çürükleri hastalıklarından korunsunlar" ifadelerini kullandı. Etkinlikte 3 bin 500 adet diş fırçası ve 3 bin adet diş macunu ile ağız ve diş sağlığını anlatan broşürler dağıtıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Etkinlikten görüntü

-Halk Sağlığı Müdürü açıklama

-Diş macunu ve fırça dağıtımı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=====================================================

6)KAYIP ÜNİVERSİTELİNİN CESEDİ BULUNDU

MUĞLA'da, kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İrfan Öztürk'ün bir tarlada bulundu. Vücudunda herhangi bir darp ve yara izi bulunmayan Öztürk'ün cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki İrfan Öztürk'ten, iddiaya göre, dün (pazartesi) kız arkadaşıyla tartışmasından sonra bir daha haber alınamadı. Bunun üzerine arkadaşları durumu polise bildirdi. Polis de çevrede, AFAD ekiplerinin desteğiyle arama kurtarma çalışması başlattı. Ancak herhangi bir sonuca ulaşamadı. Bu sabah Menteşe İlçesi'ndeki Yeniköy Mahallesi Mezarlığı'nın karşısında bulunan tarlasına giden bir çiftçi, yerde yatan bir kişiyi gördü. Çiftçinin ihbarıyla olay yerine gelen polisin yaptığı kontrolde, yerde yatan kişinin İrfan Öztürk olduğu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Öldüğünü öğrenen Öztürk'ün arkadaşları, olay yerine gelerek gözyaşı döktü. Batmanlı olduğu öğrenilen Öztürk'ün vücudunda herhangi bir darp ve yara izi bulunmadığı öğrenildi. Olay yerinde polis tarafından yapılan incelemenin ardından Öztürk'ün cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öztürk'ün derslerinde başarılı bir öğrenci olduğu belirtildi. Öztürk'ün ailesine ulaşılmaya çalışılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yerinden görüntü

İrfan Öztürk'ün arkadaşlarının ağlaması

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

======================================================

7)AŞIRI HIZ KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 AĞIR YARALI

ANTALYA'da aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp refüjdeki ağaca vuran otomobilin sürücüsü Mutlu Aksu öldü, yanındaki arkadaşı Noozor Elham ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Çağlayan Mahallesi Fener Caddesi üzerinde meydana geldi. 35 MTA 76 plakalı otomobiliyle kavşak sistemine süratli giren Mutlu Aksu, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Sürücü ve yanındaki İran uyruklu arkadaşı Noozor Elham ağır yaralandı. Çevredekiler araçta sıkışan sürücüyü çıkaramayınca itfaiyeden yardım istendi. Kaza yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'ne ait İtfaiye Kurtarma ekibi, otomobildeki 2 kişiyi çıkardı. Hastaneye götürülen yaralılardan Mutlu Aksu hayatını kaybederken, ağır yaralı Noozor Elham'ın tedavisi sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yapan araç

Araçta sıkışan yaralıdan görüntü

Noozor Elham'ın araçtan çıkarılması

Haber: Süleyman EKİN- Kamera: Antalya-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement