Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Fırat Kalkanı'nda 3 Türk askeri yaralandıSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında yaralanan 3 asker, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

23.11.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 3 Türk askeri yaralandı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında yaralanan 3 asker, Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 92 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli 3 Türk askeri, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralandı. Saldırının ardından DEAŞ unsurlarının bulunduğu bölge ateş altına alınırken, sınır hattına getirilen yaralı askerler ise ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan askerlerin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin indirilişi

Askerlerin acil servise taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=================

Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'ın 108 hedefi imha edildi (2)

HAVA HAREKATINDA 8 DEAŞ HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesine Türk Hava Kuvvetleri tarafından hava harekatı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından harekata ilişkin yapılan bilgilendirmede terör örgütü DEAŞ'ın 8 merkezinin imha edildiği duyurularak, şöyle denildi:

"Suriye'nin kuzeyinde bulunan El Bab civarındaki Kabbasin, Bzaghah, Şabviran ve Al-Arimah bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan barınma yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 8 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

Haber: Mücahit YOLCU/ Kilis,

======================

Cinayet zanlısı polisin takibi sonucu 4 ay sonra yakalandı

SAMSUN'da darp edilerek öldürülen 16 yaşındaki Hüseyincan Koç'un katil zanlısı olduğu iddia edilen 48 yaşındaki Yahya A. polisin takibi sonucu olaydan 4 ay sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Olay yaklaşık 4 ay önce İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Bafra İlçesi'nde oturan Yahya A. olay tarihinde bir arkadaşını ziyaret etmek için Samsun'a geldi. Mahallenin gençlerinden Hüseyincan Koç bağırarak konuşunca misafir olarak bulunduğu evden dışarı çıkan Yahya A. ile gürültü meselesinden tartışmaya başladı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Yahya A., Hüseyincan Koç'un üzerine düştü. Koç yaralandı. Şüpheli ise olay yerinden ayrıldı. Yaralanan genç çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çağırılan ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastane yetkilileri Hüseyincan Koç'un darp sonucu öldüğünü belirtti. Bunun üzerine cinayet masası ekipleri olayla ilgili 4 ay önce soruşturma başlattı. Ekipler görgü tanıklarının ifadelerinden ve verdikleri eşgalden yola çıkarak şüphelinin Bafra İlçesi'nde oturduğunu belirleyip bugün yakaladı. Şüpheli polise verdiği ifadesinde, "Çocuk bağırıp çağırıyordu. Evden inip 'Niye bağırıyorsun' deyip tokat attım. Oda bana karşılık verince kavga çıktı. Kavga sırasında üzerine düştüm. Kesinlikle öldürme kastım yoktu" dediği öne sürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-ŞüphelininEmniyet Müdürlüğü'ne getirilişi

-Emniyetin dıyından detay

-Ölen gencin fotoğrafı

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN-DHA

======================

Erbaa'da motosiklet TIR'a çarptı: 1 Ölü, 1 yaralı

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde motosikletin TIR'a çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında D-100 karayolunda meydana geldi. 19 yaşındaki Hasan Bilim'in kullandığı 60 EV 202 plakalı motosiklet önünde seyreden Akın Gözçiçek yönetimindeki 65 NH 499 plakalı TIR'ın 65 NV 101 plakalı dorsesine arkadan çarptı. Kazada aynı motosiklette bulunan 18 yaşındaki Ahmet Şahin sevk edildiği Tkat Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Yaralı motosiklet sürücüsü Ahmet Bilim ise Erbaa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayatını kaybeden Hasan Bilim'in yakınları ölüm haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Hasan Bilim'in babası Mustafa Bilim, "Ağabeyi askerde. Ben şimdi ona nasıl haber edeceğim" diyerek gözyaşı döktü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Motosikletin görüntüsü

-Ölen gencin babasının üzüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

====================

Bodrum'da ev yangınında mahsur kalan 4 kişiden 1'i öldü

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir binanın 3'üncü katındaki dairede çıkan yangında, 4 kişi evde mahsur kaldı. Evden kurtarılanlardan yanık yarası da bulunan görme engelli 39 yaşındaki Duygu Oral, dumandan zehirlenerek öldü. Diğer 3 kişi ise hastanede tedaviye alındı.

Konacık Mahallesi Hamza Sadi Özbek Caddesi 8 numaradaki 3 katlı binanın son katındaki dairede, bugün öğle saatlerinde yangın çıktı. Evden yükselen dumanları gören komşuların ihbarıyla olay yerine 3 itfaiye aracı ile polis ekipleri sevk edildi. Ev sahibi 36 yaşındaki Demet Özmutlu ile birlikte Duygu Oral, ablası 47 yaşındaki Şahidiye Oral ve 50 yaşındaki Güzide Özcan evde mahsur kaldı. Mahsur kalanları vatandaşların da desteğiyle kurtaran itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan evdeki 4 kişiden Duygu Oral, duman zehirlenmesinden öldü. Oral'ın cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Dumandan zehirlenen ve yanık yarası bulunan diğer 3 kişinin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yapılan ilk incelemeye göre yangının klimanın kablosunun erimesi ve perdeleri tutuşturmasıyla çıktığının belirlendiği kaydedildi. Detaylı inceleme sonrası yangının kesin çıkış nedenin belirleneceği bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Evde bulunan 4 kişiden birini arkadaşlarının yardımıyla kurtardıklarını belirten vatandaşlardan Ahmet Çelik (45), "Kahvede oturuyorduk. Birden sesler duyduk. Ev alev alev yanıyordu. İçeride insanlar olduğunu görünce, merdiveni dayadık. Bir kişiyi kurtardık. Ardından itfaiye ekipleri ve polis geldi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Alev alev yanan evin görüntüsü

Evin balkonundan merdiven ile kurtarılan kadınlar

Polisler, itfaiye müdahale ederken

Hastaneye kaldırılan yaralılar ve vatandaşların görüntüsü, itfaiye araçları ambulanslar

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

=======================

Dereye uçan otomobilde anne ve 2 çocuğu yaralandı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde anneyle 3 ve 8 yaşındaki iki çocuğu, otomobilin dereye uçtuğu kazada yaralandı. Anne ve kızının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaza, Korkuteli- Fethiye karayolu Kargalık Deresi mevkiinde meydana geldi. Fethiye'den Korkuteli istikametine giden 30 yaşındaki Nazlı Keskin'in kullandığı 48 EP 325 plakalı otomobil, sürücünün kontrolünden çıkarak yolun sağ tarafındaki dere yatağına uçtu. Yaklaşık 5 metreden toprak zemine çakılan otomobilde sürücüyle çocukları 8 yaşındaki Ela Keskin ve 3 yaşındaki Muhammet Eren Keskin yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri araçtan çıkarılan anne ve 2 çocuğuna müdahale etti. Yapılan ilk müdahalenin ardından anne ve çocukları ambulanslarla Korkuteli Devlet Hastanesi ve Özel Medi Yaşam Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Durumu ağır olan Nazlı Keskin ile Ela Keskin, Antalya'ya sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kazaya müdahale eden sağlık ekibi

Kazazedelerin sedye ile taşınması

Olay yeri detaylar

Haber- Kamera: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya),

============================

Tunceli'de 170 hastaya evde bakım hizmeti

TUNCELİ Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürüten, Evde Bakım Hizmetleri Birimi; engelli, yatalak ve yaşı itibariyle tedaviye ihtiyaç duyan 170 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.

Evde bakım hizmetlerini yürüten sağlık ekibi, doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve şoförden oluşuyor. Hekim, tıbbi değerlendirmeler yapıp hastanın tanısını koyup tedavisini planladıktan sonra ilgili branştaki hekim ya da hekimlerle görüşüp, tedavi planını hazırlıyor. Hastalar belirli aralıklarla ziyaret ediliyor, evde veya gerektiğinde hastaneye getirilip tedavi ediliyor. Birinci basamak koruyucu sağlık, tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri götürülüyor.

Bu kapsamda evde bakım hizmeti ekibi, Tunceli'nin Esentepe Mahallesi'nde yaşayan, yaşlı ve yatalak olduğu için hastaneye gidemeyen Emine Aşkın'ın evini ziyaret etti. Ziyarette hastanın sağlık kontrolünü yapan Doktor Serdar Ekrem, "Biz eve gelip tanıları değerlendirip, uygun olup olamadığına karar veriyoruz. Hastanın mobilize olup olmaması bunun en büyük kriterlerinden bir tanesi. Yürüyemeyip hastaneye ulaşımını sağlayamıyorsa, bu hastalıklar için hastane takibinde olamıyorsa, evde bakıma kaydediyoruz. Hastanın bütün eski tanılarını gelip evde değerlendiriyoruz. Bu şekilde evde bakım hizmetine uygun olup olmadığına karar veriyoruz" dedi.

Hastanın yakını Hatice Aşkın, bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek, "Sağolsunlar, memnunuz. Gelip pansuman yapıyorlar, hastaneye götürüyorlar. Ambulansla alıp götürüyorlar. Yaptıkları için çok memnunuz, yoksa biz yapamayız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Evde bakım hizmeti ekibinin hasta evine girişi

-Hastanın muayene edilmesi

-Dr. Serdar Ekrem'in konuşması

-Hasta yakını Hatice Aşkın'ın konuşması

-Evde bakım ekibinin evden çıkışı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement