Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Silvan'da patlama: 1 çocuk yaralandıDİYARBAKIR'ın Silvan İlçesinde 11 yaşındaki A.Ş., yerde bulduğu cismin patlaması sonucu yaralandı.

06.12.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan'da patlama: 1 çocuk yaralandı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesinde 11 yaşındaki A.Ş., yerde bulduğu cismin patlaması sonucu yaralandı. İlk tedavisi Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan A.Ş., daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Silvan İlçesi Tekel Mahallesi'nde bugün saat 15.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan 11 yaşındaki A.Ş., yerde bulduğu bir cismi kurcalamaya başladı. Taş ile vurduğu cismin patlaması sonucu el, yüz ve karın bölgesinden yaralanan A.Ş., çevredekiler tarafından Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra A.Ş., Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlama sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri, burada yaptığı incelemenin ardından soruşturma başlattı.

Haber: İhsan YILMAZ/DİYARBAKIR, -

========================

Tunceli- Ovacık yolunda kontrol noktasına saldırı girişimi (2) (Yeniden)

TUNCELİ-Ovacık Karayolu'nda bulunan polis noktasında durdurulan bir araçtan inerek polis noktasına el yapımı patlayıcı ile saldırı girişimini düzenleyen 1 kişi kaçmak isterken polis tarafnıdan vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırıda 1 polisin hafif yaralandığı belirtilirken, araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı.

Munzur Vadisi'nden Tunceli merkeze gelen ve plakası öğrenilemeyen bir taksi bugün saat 14.00 sıralarında merkeze yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan Tunceli-Ovacık karayolundaki polis kontrol noktasında durduruldu. Araçta bulunan 4 kişiden 1'i araçtan indikten sonra polis kontrol noktasına el yapımı patlayıcı atarak kaçtı. Polisin ateş açması sonucu kaçan kişi vurularak öldürüldü. Araçta bulunan 3 kişi gözaltına alınırken, el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu hafif yaralanan bir polis memuru Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "6.12.2016 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Tunceli-Ovacık karayolu İl merkezi uygulama noktasında; içerisinde 4 şahsın bulunduğu bir araç durdurulmuş, güvenlik görevlilerimizce kimlik kontrolü ve araç araması yapıldığı esnada araçta bulunan 4 şahıstan bir tanesi araçtan inerek görevli arkadaşlarımıza el bombalı saldırı yapma girişiminde bulunmuş, bu esnada bahse konu şahıs güvenlik güçlerimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Hastaden görüntü

-detaylar

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

=========================

Tezinde karakolun nöbet listesine yer veren üniversiteliye beraat

BOLU'da, tez çalışmasında jandarma karakolunun nöbet listesine yer veren yüksek lisans öğrencisi Özge S. ve tez danışmanı Prof. Dr. Barış Bora K., 'Açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme' suçundan tutuksuz yargılandıkları davada beraat etti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi olan Özge S., 'Askerliğini bitirmiş er ve erbaşların gündelik hayatındaki değişiklikler' konulu bitirme tezinde anket çalışması yaptı. Özge S., ankette askerliğini yapan 55 kişi ile görüştü. Özge S., görüştüğü kişilerden birisinin verdiği Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ndeki jandarma karakoluna ait eski bir nöbet listesine de tez çalışmasında yer verdi.

Tez yayınlandıktan sonra Özge S. ve tez danışmanı Prof. Dr. Barış Bora K. hakkında, 'Açıklanması yasaklanan gizli belgeleri temin etme' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanıklar Özge S. ve Prof. Dr. Barış Bora K. hazır bulundu.

Sanık Özge S., tez sırasında çok kişiyle görüştüğünü ama görüştüğü kişileri kayıt altına almadığını söyledi. Görüştüğü kişilerden birinin taşıyıcı bellek içinde evrakları kendisine getirdiğini ifade eden Sarıalioğlu, "Evrakları incelemeden tez dosyasına koydum. Bu evraklar içinde bu karakolun nöbet listesi de varmış. Bu belgelerin gizli ve paylaşılmaması gerektiğini bilmiyordum. Belgeyi kimden aldığımı hatırlamıyorum" dedi. Prof. Dr. Barış Bora K. da herhangi bir kasıtlarının olmadığını söyledi.

Mahkeme Heyeti, sanıkların kasıtla hareket edip etmediklerinin anlaşılamadığından beraatlerine karar verdi.

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU, -

=========================

Öğrenciler, okul harçlıklarını Kızılay'a bağışladı

KIRKLARELİ'ndeki TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, biriktirdikleri okul harçlıklarını Kızılay'a bağışladı.

Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu ve Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri başlattıkları kampanyada iki haftada kendi aralarında topladıkları okul harçlarına Kızılay'a bağışladı. Öğrencileri güzel ve duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, "Güzel ve duyarlı davranışlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Türk Kızılayı, Türk insanın yardım sever tarafının topluma yansımasıdır. Her an, her yerde karşılaşabileceğimiz doğal afetler sonucunda Türk Kızılayı olay yerine giderek her türlü ihtiyacın karşılanmasında tüm imkanlarını kullanıyor ve seferber ediyor" dedi.

Kampanyayı başlatan öğrenci Beyzanur Baytürk, bir okul gezisinde Kuzey Marmara Bölge Afet depolarını ziyaret ettiklerini ve oradan çok etkilenerek böyle bir kampanya başlatmaya karar verdiklerini söyledi. Kampanyaya öğretmen ve arkadaşlarının destek verdiğini söyleyen Baytürk, "Kızılay'ı ziyarete gitmiştik bize orada Kızılay'ı anlattılar, bizde insanlara yardımından desteğinden çok etkilendik. Biz de 5 arkadaşımla birlikte Kızılay'a yardım kampanyası yapmak için karar verdik. Tabi bu sadece 5 kişi ile olmadı okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız çok destek verdi. 10 gün gibi kısa bir sürede teneffüslerde, öğle aralarında arkadaşlarımıza giderek Kızılay'a bağış yapmak istermisiniz dedik. Onlar da sağ olsun bu kampanyamıza destek verdiler. Ama en çok kendi sınıfımız 5/B projemize sahip çıkarak arkamızda durdu" dedi.

Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa ilkokulu ve Ortaokul Müdürü İbrahim Ergünsoy ise öğrencilerin bu duyarlı davranışından dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Ekim ayında bir etkinlik yapmıştık ve bu etkinliğin etkileri hale davam ediyor. Öğrenicilerimiz Kuzey Marmara Bölge Afet Depoları'nı ziyaret etikten sonra Kızılay'ı daha iyi tanıdı. Öğrencilerimiz düzenlenen etkinlikten sonra bize gelerek kampanya başlatmak istediklerini söyleyerek kumbara istediler. Bizde çok etkilendik. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Haber: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, -

=========================

Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY'den 5 kişi tutuklandı

AFYONKARAHİSAR'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 eski kamu çalışanı tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen 18 kamu personeli hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen çarşamba günü belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün öğle saatlerinde, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklandı, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin cep telefonlarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' olduğu tespit edildi.

Haber: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement