Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Bitlis'te PKK'ya ait 21 sığınak ortaya çıkarıldıBİTLİS'te Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya yönelik 21 sığınak ile 3 mevzi tespit edildi.

08.12.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te PKK'ya ait 21 sığınak ortaya çıkarıldı

BİTLİS'te Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya yönelik 21 sığınak ile 3 mevzi tespit edildi. Sığınaklarda yapılan aramalarda ise çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bitlis Valiliği, 6-8 Aralık tarihleri arasında Bitlis merkeze bağlı Sehi Ormanları mevkiinde sürdürülen 'Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli-3' adlı operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan operasyonlarda 21 sığınak ile 3 mevzinin ortaya çıkarıldığı, bu sığınak ve mevzilerede ise 6 tuzaklanmış büyük tüp ile çuval içerisinde 5 ateşleme düzeneği, 5 kg'lık plastik bidon içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesi, 2 büyük tüp, 105 amperlik 4 akü, Rus yapımı el bombası, muhtelif miktarda kablo, 2 eski soba, yaşam malzemesi ve örgüte ait dokumalar ele geçirildi. El geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-LAR

Haber: BİTLİS

=========================================

Aladağ Belediye Başkanı Akgedik: 3'ncü kata çıkacak bir imkan bulamadık (2)

İTFAİYE: İHBARDAN 1 DAKİKA SONRA MÜDAHALE ETTİK

Aladağ İlçesi'ndeki yurt yangını ile ilgili rapor hazırlayan ve suçlamalara hedef olan Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kendilerine 19.24'te yapılan ihbara, 19.25'te ulaştıklarını, ancak yangın ihbarının geç yapıldığını açıkladı. Aladağ İtfaiye Şube Müdürlüğü'ne yürüyerek gelen bir kişinin ihbarda bulunduğunun anlatıldığı bu konudaki rapor şöyle: 'Saat 19.24'te Aladağ İtfaiye Şube Müdürlüğü'ne yürüyerek gelen bir kişi Aladağ Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın olduğunu ihbar etmesi üzerine çıkan ekibimiz 1 dakika sonra müdahalede bulunmuştur. 3 katlı binanın tamamen alevler içinde olması üzerine müdahalede bulunulmuştur. Yangının binayı tamamen kapladığının görülmesi üzerine takviye kuvvet istenmiştir. Bölge Orman İşletmesine ait 2 arozöz ile maden işletmesine ait 2 arozöz takviye gelmiştir. Ayrıca Adana merkezimizde bulunan 1 CAN-KUR ve 1 arazöz ile 1 adet merdivenli araç ile yeteri kadar personelle ile toplamda 9 adet araçla olaya müdahale edilmiştir. Müdahale esnasında seyyar merdivenli aracımız ile binanın doğu cephe birinci katından 7 öğrenci kurtarılarak aşağıya indirilmiş, diğer personelimizin arama kurtarma malzemesiyle 5 öğrencinin de atlamak suretiyle tahliyesi sağlanmıştır.'

AHŞAP VE VERNİK ALEVİ HIZLANDIRDI

Yangının hızlı ilerlemesinde binanın tavan kısmının vernikli ahşap olmasının etkili olduğuna dikkat çekilen raporda; "Yangın hızlı bir şekilde çatıya kadar sirayet etmiş olup, çatının tavan kısmının beton olmayıp vernikli ahşaptan olmasından dolayı ani ve hızlı bir şekilde alev aldığı değerlendirilmektedir. Daha sonra yapılan incelemelerde, zemin katta bulunan yemekhane ve mevcut odalardaki pencerelerde demir parmaklıkların olduğundan dolayı öğrencilerin yukarı katlara kaçarak toplanabilecekleri değerlendirilmiştir. Birinci ve ikinci kat koridorlarından yangın merdivenine çıkış kapılarının, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğinin 50. maddesinin (b) fıkrası gereği 'İç koridora açılan kapıların yangına karşı en az 30 dakika dayanıklı olması ve kendiliğinden kapatan düzenekleriyle donatılması gerekir' denilmesine rağmen (panik bağlı kapı) olması gerekirken, PVC plastik kapı olduğu ve bu kapıların ısınmadan dolayı yanarak genleşip açılmadığı değerlendirilmektedir ayrıca kapı üzerinde anahtar bulunmadığı tespit edildi."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yanan yurt binasının görüntüleri

Haber: ADANA

=============================================

Travel Turkey İzmir kapılarını açtı (2)

ERKEN REZERVASYON STARTI VERİLDİ

Fuar İzmir'deki 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, çok sayıda kentin ve firmanın turizm çalışmalarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra önemli kampanyanın da startı verildi. Fuarın açılmasından sonra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sektör temsilcileriyle bir kez daha Fuar İzmir seminer salonunda bir araya geldi. Buradaki törende 2016 yılı turizm sezonunda büyük hayal kırıklığı yaşayan sektör temsilcileri, 2017 yılı için erken rezervasyon kampanyasının başlangıcını yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile TÜROB Başkanı Timur Bayındır, törende hazır bulundu.

İÇ TURİZM, TURİZMİN EMNİYET SÜBABIDIR

Erken rezervasyon kampanyasının açılış konuşmasını TÜRSAB Başkanı başaran Ulusoy yaptı. Sözlerine, 'Türkiye'yi bilmemek ayıptır, gezmemek ayıptır' sözleriyle başlayan Başaran Ulusoy, şöyle konuştu: "80'li yıllarda Türkiye'de dövize ihtiyaç vardı. Döviz kıskacındaydı. 40 sentte, yakıta muhtaç olduğumuz dönemleri unutmadık. Ama kendi insanımızı unuttuk. Yurtdışına yöneldik iç turizmi, turizmin emniyet sübabıdır. Türkiye TÜRSAB olarak 9 yıl önce başlatılan erken rezervasyon sistemi tuttu. 100 binle başladık, bugün 5 milyona koşuyoruz."

Türkiye'de, bu yıl 35 milyon insanı gezdirmek istediklerini de ifade eden Başaran Ulusoy, gezdirdiği insanların, noksanlıklarını takip ettiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bizim trafik polisimiz de vatandaşımızdır. Bizler iş veriyoruz, AŞ veriyoruz ama ön önemlisi ülkeyi birbirine bağlıyoruz. Tarihi güzelliklerimizi geleneklerimizi diğer illerden gelen misafirlerimiz görüyor. Toprağın altındaki de bizim, üstündeki de bizimö dedi. Konuşması'nda Hürriyet Gazetesi'nin Seyahat Eki ile önemli hizmet ve destek verdiğini de vurgulayan Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm bakanı Nabi Avcı'dan, uçaklara verilen desteğin kendilerine biraz nefes aldırdığını ancak gemiler için de aynı desteği beklediklerini söyledi. Başaran Ulusoy, "Erken ödeyin, az ödeyin" sözleriyle kampanyaya destek istedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, ekonominin düzelebilmesinin, 50 milyar dolarlık açığın kapanmasıyla olacağını anlatarak şöyle konuştu: "Ekonomi ve turizm bütçelerinin artırılması lazım. Agresif bir tanıtım. Fuarlarda büyük yerler almak. Hindistan, Çin'de bu çalışmaları yapmak lazım. 2017 yıl için sektöre nefes aldırmak destek vermek lazım. Odalar birliği olarak destek veriyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak üyemiz otelcilere destek vermeye hazırız. Ucuz kredi desteğini verdirtebiliriz. Kaynak sağlayabiliriz. Tatili yapacak kişilere kredi imkanı yaratmak gerekiyor. Bizler elimizden gelen desteği verelim."

Törende, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROB Başkanı Timur Bayındır da, erken rezervasyon kampanyasına destek verdi, sektör için önemini anlattı.

BAKAN, KAMPANYAYA DESTEK VERDİ

Törende kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, "Kampanyayı, 'Tatil herkesin hakkı' ve 'Yerinizi şimdiden ayırtın', sloganlarıyla halkımıza sunuyoruz. 12 Aralık'ta başlayacak. 3 1 Mayıs'a kadar devam edecek. Bu sürede birçok avantajdan faydalanacak. Seyahat acentelerinin yüzde 10 ile 45 arasında indirim, iş birliği yapılan bankaların ödemeleri ötelemesi, sözleşmelerin seyahat sigorta kapsamında olması. Bunlar önemli gelişmeler. Ayrıca kampanya ile tüketicilere hiçbir gerekçe göstermeksizin seyahate 72 saat kalana kadar turlarını iptal etmeleri hakkı veriliyor. Üstelik hak kaybı olmadan iptal ettirebileceksiniz" dedi.

Kampanyanın zihniyet değişikliğine de neden olacağını vurgulayan Nabi Avcı, "Kampanyanın getireceği zihniyet dönüşümü önemli. Artık milli sporumuz haline gelen işleri hep son dakikaya bırakma işini de artık bırakmış oluruz. İşlerimizi önceden planlayıp çıkarlarımızı maksimize edecek alışkanlığı hep birlikte sağlarız. Bu kampanyanın iç turizme canlılık getirmesine vesile olmasını dilmiyorumö dedi. Nabi Avcı, kendilerine aktarılan önerileri de, ajandalarına kaydettiklerini, Ankara'da bunlar üzerinde çalışacaklarını söyledi. Törendeki konuşmalardan sonra basın toplantısına geçildi. Burada soruları yanıtlayan THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, 5 uçaklarını İzmir merkezli olarak uçuşlara tahsis etme gibi bir çalışmalarının olmadığını ifade etti. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise uçakların tahsis edilmesi durumunda, gerekli desteği vereceklerini, ekonomik hiçbir olumsuz durumun da yaşanmayacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da, Eskişehir'de bu sistemi denediklerini ama başarılı olamadıklarını, İzmir için tekrara düşünülebileceğini ifade etti.

GASTRONOMİ TURİZM KONGRESİ BAŞLADI

FUAR İzmir'de, 10'uncu Travel Turkey Turizm Fuar'ıyla birlikte eş zamanlı olarak 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de başladı. Kongrenin açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Yediğin içtiğin senin olsun gördüklerinizi anlatın. Bize fuarlarda, güzel yiyeceklere alıştırıyorlar. Bizde Karadeniz'de, balık üç tane hamsi, hamsi yine hamsi. Gaziantep'le ilgili İstanbul'daki bir fuarda 500 çeşit yemek olduğu söylenince, ben hemen masanın altında indim. Çünkü Trabzon'da üç tane sebze var. Kara lahana, kara lahana, yine kara lahana. Türkiye'nin yalnız kum güneş değil, gastronomi de başlı başına bir dal oldu. Tanıtımlarda faydasını görüyoruz. İllere yapılan turlarda elde ettiğimiz 850 doların 150 doları yemekten geliyor. Bunları 200 dolara çıkarmayı istiyoruz. Bunu satmayı bilmiyorduk ama artık öğreniyoruz. Osmanlıda mutfak önemliydi. Vilayetler artık yemek kitapları çıkarmaya başladıö dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, gastronominin gelişmesi için iyi tarım uygulamasıyla, tarıma destek verdiklerini söyledi. Aziz Kocaoğlu, "İyi gastronomi için, iyi tarım ve iyi gıda olacak. Tarımda yüzde 5.5 reel büyüme gerçekleşti. Belediyemiz tarıma kırsala destek verdi. Bu oran Türkiye ortalamasının 2.5 katı. Süt üretimi yüzde 404 büyüdü. Türkiye ortalamasının 4 katından fazla büyüdü. Eğer turizm gastronomi yapacaksak tarımsal üretime destek vermemiz lazım" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK ZENGLİKLİK YAŞIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, "Türkiye mutfağı çeşitli sentezlerden oluştu. Orta Asya'dan getirdiğimiz gelenekler ile Osmanlı'nın üç kıtaya yayılan yerlerden getirdiği gelenekler, mutfak kültürümüzü oluşturuyor. Bu özelliğimiz, bu alanda ihtisas yapan araştırmacıların dikkatini çekiyor. Hayranlık uyandırıyor. Yeter ki bizlerde bunların kıymetini bilelim. Sahip olduğumuz zenginliklerin, gençlerimiz tarafından bilinmesi için bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Ülkemiz farklı lezzetleriyle yemek kültürü açısından gerçekten zenginlik ihtiva ediyor. Türk mutfağı yörelere göre farklılıklar arz eden yemek yelpazesini gösteriyor. Keşfedilmeye değere pek çok lezzete sahipö dedi. Konuşmalardan sonra kongreye destek veren firmalara plaket verildi.

ÜNLÜ ŞEFLER GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ'NDE BULUŞACAK

Turizm Fuarı'yla eş zamanlı olarak düzenlenen 2'nci Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi yapıldı. D Holü'nde düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Alternatif bir turizm dalı olma yolunda ilerleyen gastronomi için atılabilecek adımlar, kongre boyunca uzmanlarca değerlendirilecek. Sektörün önemli temsilcileri ile ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı panellerde, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına olan etkisi tartışılacak. Kongre ve panellere, Mehmet Yaşin, Sahrap Soysal, Prof. Dr. Artun Ünsal, Sırma Güven, Namık Kemal Döneleken, Pedro Berruecos, Hande Arslanalp, Ömer Kartın, Ferzan Kırhan, Can Ortabaş, Ebru Koralı, Nedim Atilla, Prof. Alp Salman, Ahmet Güzelyağdöken, Salim Kadıbeşegil, Gökçen Adar, Agnes Caso, Doç. Dr. Levent Köstem, Metin Suerkan, Dag Harman, Ahmet Örs, Ebru Erke, Nejat Yentürk gibi gastronomi yazarları, uzmanları konuk olacak. Kongre süresince İzmir Aşçılar Derneği ile Tolga Kamiloğlu, Rudolf Van Nunen ve Semen Öner gibi ünlü şefler workshoplar esnasında özel şov ve sunumlar yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Açılıştan görüntü.

Stantların gezilmesinden görüntü.

/////////////

Kampanya töreninden görüntü.

Konuşmalardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

==========================================

HDP'li Yüksekdağ: Sözlerim bir suç değildir

ADANA'da yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşmasına cezaevinden Sesli Gürüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sözlerimin yargılamaya konu olması hukuki garabetin bir göstergesidir" dedi.

Başka bir davatan tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, 12 Ekim 2015'te partisinin Adana il teşkilatının organizasyonunda Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ve katıldığı bir cenaze töreninde yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini aşağılama' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkemeyi Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da izledi. Duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü bağlanan Yüksekdağ, savunmasında şunları söyledi: "Ben Türkiye'nin 3 büyük partisinden birisinin milletvekiliyim. Sözlerimin yargılanmaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Milletvekillerinin tutuklu bulunması bir utanç tablosudur. Esas yargılanması gereken 12 kişinin öldürülmesinden sonra sarf ettiğim sözler değil esas yargılanması gereken bu olayın sorumlularıdır. Sadece, 'Barış' diyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık, en büyük haksızlık budur. 10 Ekim patlamasının son duruşmasında söylenenleri ben 1 yıl önce söylediğim için yargılanıyorum. Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmam büyük bir ayıptır. Benim hakkımda verilmesi gereken esaslı karar beraat kararıdır. Bundan sonraki duruşmalardan bağışık tutulmayı istiyorum."

Dava, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Haber: ADANA -

==========================================

Baluken'e, Bakan'a hakaretten para cezası

BİNGÖL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kocaeli Kandıra Cezaevi'ne konulan HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken'e yaptığı bir konuşma nedeniyle Sağlık Bakanı'na hakaret ve TCK 301'inci maddesine muhalefet suçundan toplam 12 bin 100 lira para cezası verildi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, duruşmada Sağlık Bakanlığı'nın müdahil olma isteminin kabul edildiğini belirtirek, "Bakanlığın gördüğü bir zarar yok, Bakanlık müdahal değil, sanık olmalıydı" dedi.

Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile ilgili Mardin'de yaptığı bir konuşmada nedeniyle TCK/301 maddesinden Mardin 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Baluken'in SEBGİS yoluyla katıldığı duruşmayı avukatlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da izledi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde hendek-barikat operasyonları sırasında bir binanın bodrumunda kalan kişiler ile ilgili girişimler sırasında Mardin'e yaptığı konuşmadan dolayı, 'Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, TBMM, hükümet ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Baluken, suçlamaları red etti. Duruşmada, Baluken'in avukatlarının ses kayıtlarının dinlenmesi, Meclis tutanaklarının istenmesi ve savunma için süre verilmesi talepleri reddedilirken, Sağlık Bakanlığının davaya müdahil olma talebi ise kabul etti.

SAĞLIK BAKANINA HAKARETTEN 8 BİN 500 LİRA PARA CEZASI

Mahkeme, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'e, yargılandığı davanın ilk duruşmasında davaya müdahil olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hakaretten 8 bin 500 lira para cezası, TCK 301'den ise 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, 6 ay hapis cezasını sonra 3 bin 600 lira para cezasına çevirerek yargılamayı bitirdi.

Kararı değerlendiren HDP'nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Sağlık bakanlığının müdahilliğinin kabul edilmesinin hukuk garebeti olduğunu belirterek, "Olayda sağlık bakanlığının bir zararı yok. Bakanlığın müdahil olması yargılamaya müdahaledir. Hatta Cizre'de bulunan insanlara gerekli müdahale edilmediği için Sağlık Bakanlığı sanık olmalıydı. Sayın Baluken Mecliste yaptığı 'Yaşam hakkı' ile ilgili aynı konuşmayı Mardin'de yaptı. Bu konuşması da Meclis konuşmaları gibi dokunulmazlık kapsamındadır. Ancak, avukatların bütün talepleri red edildi. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Haber: MARDİN, -

===========================================

Vatandaşlar, kazada sıkışan sürücüyü kurtarmak için seferber oldu

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde önündeki TIR'a arkadan çarparak araçta sıkışan ve ağır yaralanan kamyonun sürücüsü 44 yaşındaki Metin Eryılmaz, itfaiye, sağlık ekipleri ve vatandaşlarında yardımıyla yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Keşan- Malkara karayolu üzerindeki Yenimuhacir Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Keşan'dan Tekirdağ'ın Malkara İlçesi yönüne seyreden Metin Eryılmaz yönetimindeki 59 AD 855 plakalı kamyon, önünde seyreden 41 yaşındaki Ozan Doğu idaresindeki 35 HRY 84 çekici ve 35 GC 5109 dorse plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurda yığınına dönen kabinde sıkışan kamyon sürücüsü Metin Eryılmaz ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Eryılmaz, kaza kırım ve sağlık ekipleri ile vatandaşların da yardımıyla yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak, Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Metin Eryılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Kaza nedeniyle Keşan'dan Malkara istikametine yaklaşık 1.5 saat kapalı kalan yol, araçların çekilmesiyle tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sıkışan sürücüyü kurtarma çalışmaları

-Sürücünün sıkıştığı yerden çıkarılması

-Sedyeyle ambulansa alınması

-Olay yeri genel

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

Keşan'da göçmen kaçakçılarına operasyon: 4 gözaltı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonla göçmen kaçaklığı yaptıkları tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 şüphelinin İstanbul'dan aldıkları 12 Suriyeli kaçağı kişi başı bin 500 Euro karşılığı yasadışı yollardan Yunanistan'a çıkaracağı bilgisine ulaştı. Ekipler, kaçakların bulunduğu 30 yaşındaki M.F.G. yönetimindeki 34 PJ 128 plakalı midibüs ile eskortluk yapan 27 yaşındaki K.U. idaresindeki 34 JD 9464 plakalı otomobili Keşan-İstanbul karayolu üzerinde takibe aldı. Jandarma ekipleri, içinde kaçakların bulunduğu midibüsü Keşan-Malkara karayolu Beyendik Kavşağı yakınlarında durdurup, sürücü M.F.G., ile araçtaki 12 Suriyeliyi gözaltına alındı.

JANDARMA KAÇAKLARIN ARASINA SAKLANDI

Ekipler, yakalanan M.F.G.'ye eskortluk yapan otomobildekileri telefonla aratarak kaçaklardan para toplayacaklarını ve bu nedenle buluşmaları gerektiğini söyletti. Bunun üzerine jandarmalar midibüse binip kaçakların arasına saklanarak, eskortluk yapan otomobildekilerle Beyendik TOKİ Konutları mevkiindeki ormanlık alanda buluştu. Otomobil sürücüsü K.U. ile araçta bulunan 35 yaşındaki T.U. ve 18 yaşındaki G.A., midibüsteki kaçaklardan paraları toplandıkları sırada jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Yakalanan 12 Suriyeli, işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. M.F.G., T.U., K.U. ve G.A., jandarma komutanlığındaki sorgularının ardından Keşan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, Keşan Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Jandarma araçlarının hastaneye gelişi

- Göçmen kaçakçılarının hastaneye girişi

-Göçmen kaçakçılarının hastaneden çıkışı

-Jandarma araçlarının hastaneden ayrılması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=================================

Çarptı, ölümüne neden oldu, kaçtı

SAMSUN'da bahçesinden sebze toplayıp eve giderken plaka ve sürücüsü tespit edilemeyen bir aracın çarptığı 60 yaşındaki Fatma Uzunoğlu, olay yerinde öldü. Kazayı duyup gelen oğlu Erdinç Uzunoğlu, "Annemden ayırmayın beni. Yardım edin bana" diyerek gözyaşı döktü.

Kaza, bugün Tekkeköy İlçesi Kirazlık Mahallesi İstasyon Sokak'ta meydana geldi. 3 çocuk annesi 60 yaşındaki Fatma Uzunoğlu evinden yaklaşık 200 metre ilerisinde bulunan bahçesine gidip sebze toplayıp poşetlere koyduktan sonra evine giderken, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir aracın çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Elindeki poşetler ise yola savruldu. Kadını yerde yatarken gören vatandaşlar polise ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri Fatma Uzunoğlu'nun öldüğünü belirledi.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Görgü tanıkları, kaza dan kısa süre önce bir kamyonun geçtiğini söyledi. Annesinin kaza haberini alıp yerine gelen Erdinç Uzunoğlu, öldüğünü öğrenince sinir krizi eçirip, "Annemden ayırmayın beni. Annem gitti. Yardım edin bana' diyerek gözyaşı döktü. Fatma Uzunoğlu'nun eşi Mehmet Uzunoğlu da yakınları tarafından teselli edildi. Ceset, yapılan incelemenin ardından otopsi yapılma üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis alayın ardından kaçan aracın bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Yerdeki kadının cenazesinden detay

Kaza yerinden detay

Oğlunun ağlaması

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=========================================

Yaşlı kadını dolandıran zanlı suçüstü yakalandı

MERSİN'de yaşlı emekli kadını telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak 16 bin 500 lirasını dolandıran zanlı aynı kadını ikinci kez dolandırmak isteyince suçüstü yakalandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Zanlı emniyetten çıkartılırken

Zanlı polislerin arasında götürülürken

Polis aracına bindirilirken

Emniyet müdürlüğünün dış görüntüsü

Haber : -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

=============================================

Zimmetçi veznedarın güvercinleri icradan satılacak

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde çalıştığı bankadan zimmetine 2 milyon lira geçirdiği belirlenince kaçan ve 40 gün sonra polise teslim olan 37 yaşındaki veznedar N.A.'nın banka tarafından haczettirilen 2 bin güvercini, icradan ihaleyle açık artırma usulüyle satılacak. 19-20 Aralık tarihleri arasındaki ihale için Torbalı'ya Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güvercin tutkununun gelmesinin bekleniyor.

Bornova'daki bir bankada 8 yıldır veznedarlık yapan bir çocuk babası N.A., iddiaya göre 2 milyon lirayı zimmetine geçirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından banka yetkililerinin hakkında soruşturma başlattığını öğrenen N.A., geçen 24 Ekim'de mesaideyken "Birazdan geliyorum" deyip bankadan çıkarak kayıplara karıştı. Kendisinden bir daha haber alınamayan N.A. için eşi Sevin A., kayıp başvurusunda bulunurken, banka yetkilileri de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GÜVERCİN HASTASIYIM

Polisin yakalanması için çalışma başlattığı Muğla ve Aydın'a gittiğini tespit edilen N.A., geçen 2 Aralık'ta İzmir'de Yeşilyurt Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Polisteki ifadesinde, "Güvercin hastasıyım. Zimmetime geçirdiğim paralarla güvercin aldım. Bu güvercinler çok pahalı. Paraları, ATM hesabına kesip, sonrasında tanıtma işlemini yapmadım. Zimmetime geçirdiğim parayı bankaya ödemek istedim ama toparlayamadım" dedi. N.A., sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Torbalılı olan ve Çaybaşı Mahallesi'nde yaşayan bankacıdan zimmetine geçirdiği paraları alamayan banka, çare olarak çeşitli türlerdeki toplam 2 bin güvercini haczettirdi. Bankacının, zimmetine geçirdiği paralarla aldığı güvercinlere el koyan Torbalı İcra Dairesi, bu kuşlar için ihale düzenleyeceğini duyurdu.

19-20 Aralık tarihlerinde Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde gerçekleşecek olan ihale Türkiye'nin en büyük güvercin ihalelerinden biri olacak. Kuşçu Osman'ın Çiftliği'nde ihaleye çıkarılacağı günü bekleyen kuşların toplam değerinin ise 1 milyon lira civarında olduğu belirtildi. 3 ayrı kümeste bekletilen ve büyük bölümü yurt dışından getirilmiş olan güvercinlerin icradan satışı için düzenlenecek ihale için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda güvercin tutkunun Torbalı'ya gelmesi bekleniyor.

19 ve 20 Aralık'ta gerçekleşecek olan ihaleye 2 binin üzerinden kişiyi beklediklerini belirten çiftlik sahibi Osman Beklen, "İhalenin şartları önümüzdeki günlerde gazetelerde de yayınlanacak. Bilgi almak isteyenler bize de danışabilir" dedi.

Haber: Gökhan YALKALK/ TORBALI (İzmir), -

=======================================

16 yaşındaki gencin 14 yaşındaki komşusuna tecavüz ettiği iddiası

KÜTAHYA'da 16 yaşındaki Y.K., evlerine gelen komşularının kızı 14 yaşındaki S.Ç. ile ters ilişkiye girdiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Dumlupınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddialara göre Y.K., evlerine gelen komşusu S.Ç. ile ters ilişkiye girdi. Kısa süre sonra eve gelen Y.K.'nın babası, oğlu ile komşularının kızı S.Ç.'nin telaşlı olduğunu gördü. Y.K.'nın babasının oğluna ve S.Ç.'ye ne olduğunu sorması üzerine S.Ç. bir şey söylemeden hızla dışarı çıkıp alt kattaki evlerine gitti. S.Ç. ailesine komşularının oğlu Y.K.'nın zorla kendisiyle ters ilişkiye girdiğini söyledi. Aile de durumu polise bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Y.K. suçlamlaarı kabul etmeyerek, S.Ç. ile kendi isteğiyle ters ilişkiye girdiklerini söyledi. Y.K. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: KÜTAHYA

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement