Dha Yurt Bülteni- 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 10

ŞEHİT KOMANDO ER DÖNGEL, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ (EK)1)ŞEHİT ANNESİ 'MAVİŞİM' DİYE GÖZYAŞI DÖKTÜŞehit Komando Er Kenan Döngel'in Sinop'un Erfelek İlçesi'ndeki cenaze törenine İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş'ın babası...

19.12.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT KOMANDO ER DÖNGEL, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ (EK)

1)ŞEHİT ANNESİ 'MAVİŞİM' DİYE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit Komando Er Kenan Döngel'in Sinop'un Erfelek İlçesi'ndeki cenaze törenine İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş'ın babası Salim Akbaş da katıldı. Baba Akbaş, şehit Döngel'in ailesine başsağlığı dileyerek acılarını paylaştı. Şehidin annesi Şehime Döngel, tabutun başında sinir krizi geçirerek, "O gün seni rüyamda gördüm oğlum. Mavişim. Acını o an bende hissettim" diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

--------------

-Şehidin annesinin tabut başındaki feryadı

SİNOP-DHA

======================================================

2)KAYSERİ'DE TERÖR AÇIKLAMASI, MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

KAYSERİ'de, 17 Aralık cumartesi günü düzenlenen bombalı terör saldırısını protesto etmek için Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) düzenlediği basın açıklaması, öğretim üyeleri, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve halkın kalıtımıyla yaklaşık 10 bin kişilik mitinge dönüştü. Açıklama ardından saldırının gerçekleştiği durağın önüne konulan masada, Türkiye'de idam cezasının yeniden uygulanması için imza toplandı.

ERÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammet Güven, öğretim üyeleri ve öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Üniversite Kampusu Enstitüler Binası önünde toplandı. Buradan tramvay yolu güzergahını izleyerek saldırının gerçekleştiği otobüs durağına yürüyen üniversiteliler, sık sık 'Dişe diş, kana kan, intikam', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attılar. Üniversitelilerin terörü protesto yürüyüşüne, saldırının meydana geldiği durakta bulunanlar da katılınca protesto yürüyüşü, 10 bin kişilik mitinge dönüştü. Burada, karanfiller bırakıldı, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Kuran-ı Kerim okunması ardından, İl Müftüsü Şahin Güven tüm şehitler için dua etti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven burada yaptığı basın açıklamasında, " Kayseri'de, üniversite yakınında meydana gelen ve 14 askerin şehit olduğu, çoğu asker 56 kişinin yaralandığı hain bombalı terör saldırısını şiddetli kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz üzerine hain emelleri bir türlü dinmeyen terör örgütleri, birlik ve beraberliğimizin bozulması, ülkemizin bölünüp parçalanması için adeta tüm gücüyle seferber olmuşlardır. Bunun için her türlü oyunu oynayan, her türlü çirkin tezgahı sergileyen kalleş terör örgütleri, bombalı saldırılar ile emellerine ulaşmaya çalışmaktadır. Fakat unuttukları bir şey var; o da Milletimizin gücü, özgürlüğüne, birlik ve beraberliğe olan düşkünlüğü ve kararlı dik duruşudur. Üzgünüz, kızgınız ama bir o kadar da güçlü ve kararlıyız" dedi.

Düşman askerine 'Çanakkale Geçilmez' dedirten Çanakkale Ruhu'nun, Anadolu'dan düşmanı tamamen temizleyip denize döken 'Milli Mücadele Ruhu', 15 Temmuz'da darbecilere 'Dur' demesini bilen 'Yenikapı Ruhu'nun, milletin içerinde var olan, cesaret ve kahramanlığın göstergesi olduğunu anlatan Rektör Güven, şöyle devam etti:

"Devletimiz ve milletimiz bir üyesi kalmayana kadar tüm terör örgütlerini yok etme kararlığındadır. Biz buna inanıyor ve güveniyoruz. Milletin birlik, beraberlik ve bağımsızlığı ebediyete kadar sürecektir. Büyük ve Güçlü Türkiye'nin inşasına kimse mani olamayacaktır. Biz Erciyes Üniversitesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın terör örgütlerine karşı başlattığı milli seferberliği sonuna kadar destekliyor ve tüm gücümüzle buna destek olmaya çalışacağımızı buradan belirtiyoruz. Türkiye'nin her alanda gelişip büyümesi, ekonomik olarak kalkınması, dünya arenasında söz sahibi lider ülke konumuma ulaşabilmesi için herkese eskisinden daha çok görev düştüğü inancıyla, Erciyes Üniversitesi olarak var gücümüzle çalışacağız. Bu duygularla bir kez daha ilimizde yaşanan menfur terör saldırısını şiddet ve nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, tüm milletimizin başı sağ olsun."

Basın açıklaması ardından, öğretim üyeleri ve öğrenciler, sloganlar atarak dağılırken, durak önüne konulan bir masada, idam için imza kampanyası başlatıldı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nden bir grup da saldırının gerçekleştiği durağa gelerek, hain saldırıyı protesto etti.

Öte yandan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Camiikebir'de şehitler için hatim okunmaya başlandı. Hatim sayısının 600'ü aştığı bildirildi. Bu arada, saldırının gerçekleştiği otobüs durağına sarı-kırmızılı atkı üzerine bırakılan 4 TL 25 kuruş dikkat çekti.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Zafer BARIŞ-Olcay DÜZGÜN

==========================================================

3)HALEP'TEN GELEN 2'Sİ ÇOCUK 6 YARALI POLATLI'DA TEDAVİYE ALINDI

SURİYE'nin Halep kentinde rejim güçleri ve Şii milisler tarafından yapılan bombalı saldırılarda yaralananlar Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde tedavi ediliyor. Halep'te yoğun bombardıman altında ağır yaralanan 2'si çocuk 6 kişi de Polatlı Devlet Hastanesi'nde Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılar, saat 14,30 sularında ambulansla Polatlı Devlet Hastanesi'nin acil servisine getirildiler. Burada hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından ambulanstan alınan yaralıların yüzleri ve vücutlarında yanıklar olduğu gözlendi. Tanınmayacak halde olan yaralılar yoğun servise alındılar.

Polatlı Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selahattin Bitik, yaralıların tanınmayacak halde olduğunu söyledi. Altı yaralı içinde ikisinin çocuk olduğunu belirten Bitik, yaralıların yüz ve vücutlarında meydana gelen yanıklardan dolayı kadın veya erkek olup olmadıklarını ilk etapta anlamayadıklarını söyledi. Bitik, yaralanmaların bombalamadan kaynaklanan yanıklar olduğunu söyledi.

Bu arada yaralı yakınlarından bazılarının acil serviste olduğu gözlendi. Yaralılar sedyeyle taşınırken yakınları göz yaşlarını tutamadılar.

Görüntü dökümü

-------------------

İki yaralı ambulanstan indirilirken,

Yaralılar sedyeyle götürülürken,

Asansöre konulurken

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), -

=======================================================

4)HAKKARİ'DE BİNLERCE KİŞİ TERÖRÜ PROTESTO ETTİ

İSTANBUL Beşiktaş ve Kayseri'de, PKK'nın polise ve askerlere yönelik bomba yüklü araçlarla yaptığı saldırılar, Hakkari'de binlerce kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi. Hakkari Valiliği önünde bir araya gelen binlerce kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez','Kürt -Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir' 'FETÖ, DAEŞ, PKK kahrolsun' sloganları attı, ardından şehitler için dualar okundu.

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Aralık cumartesi günü maç sonrası Çevik Kuvvet polislerine ve Kayseri'de 17 Aralık cumartesi sabahı Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik bombalı terör saldırıları tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'de de bugün yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Hakkari Müftüsü Faysal Geylani de şehitler için dua okudu. İnsansız Hava Aracı ise basın açıklamasına katılan kalabalığı sürekli havadan görütüledi.

Hakkari'de 28 Sivil Toplum Kuruluşunun içinde yer aldığı Hak ve Dayanışma Platformu (HAK-DA) öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisine gelenler, Hakkari Valiliği önünde toplandı.Gösteri için gelenler, yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi.

Hakkari Valiliği önündeki 'teröre hayır' açıklamasına Hakkari Vali Vekili Hasan Ongu, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti ve CHP il yöneticileri, kurum amirleri, STK'lar ve binlerce kişi katıldı. HAK-DA adına basın açıklamasının metni Hakkari ilim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Ramazan Özdemir tarafından okundu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ KÜRT HALKINI TEMSİL ETMİYOR"

Özdemir, İstanbul-Beşiktaş, Kayseri ve ülkenin neresinde olursa olnsun yapılan her türlü saldırıları kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve dua ediyoruz. Terör insanlığın en büyük düşmanıdır, tüm terör örgütleri bilsin ki, bizler millet olarak oyuna gelmeyecek kadar basiret ve samimiyet sahibiyiz. Beyinleri yıkanarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, ayrım yapmadan milletimizin arasına sürenler, insanlıktan pay almamış olan alçaklardır. Bu ülke hepimizindir, gidecek başka bir yerimiz yoktur. Suriye'de, Irak'ta, İran'da ve ülke içinde yaşanan olaylarda insanlar yine buraya sığınmakta ve sığınacak yer olarak burayı görmektedir. Biz artık terör olmasın diyoruz. Bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur gelsin istiyoruz. Kardeşlik limanımız olan olan bu ülkede Türküyle, Kürdüyle, Lazı ve Çerkeziyle bir olduğumuzu haykırıyoruz. Ülkemize hep beraber omuz oluza ve yürek yüreğe sahip çıkacağımızı tüm terör örgütlerine ve emperyalist güçlere deklare ediyoruz. Bugün Hakkari'den halk olarak diyoruz ki, hiç bir terör örgütü Kürt halkını temsil edemez, masum canlara kıyan her türle eylemi geleğimize yapılan hain bir saldırıdır."

"TÜRKİYE'NİN BÖYLE LARA İHTİYACI VAR"

Sık sık sloganların atılmasının ardından kalabalık adına bazı STK temsilcileri, Hakkari Vali Vekili Hasan Ongun ile bir araya gelerek taziyelerini bildirdi. Burada konuşan Vali Vekili Ongun, "Milli birlik, milli şuur, dayanışma, kardeşlik yekvücut olma şuuru bu yönüyle biraz daha artmış oldu. Bütün Türkiye'de oluşan hassasiyetin bir yansıması bugün Hakkari'de tazahür, tecelli etti. Bu ve buna benzer şu 9 günde yaşadığımız ücüzü olaylar elim hadiseyeri yaşamayalım. Ama bu birlik, beraberliğimiz, dayanışmamız, kardeşliğimiz, kardeşlik şuurumuz inşallah daim olsun. Bugün Hakkari Valiliğinin bahçesinde güzel bir görüntü ortaya çıktı. Belki burada aramızda çok uzun yıllar buranın havasını tenüffüs eden kişiler, daha önce de benzeri belki bir kaç defa gördüğü sahnedir bunlar. Bu son 2 ayrı olaydan sonra bugünkü tablonun değeri, manası ve değeri daha da arttı. Türkiye'nin böyle fotoğraflara ihtiyacı var. Bu şiardayız, bu bilinçteyiz. Hakkari 'deki bu tablo çok önemli" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yapılan üst araması

-Valilik önünde toplanan kalabalık

-İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkanı Ramazan Özdemir'in konuşması

-Ellerindeki bayraklarla dua eden kalabalık

-Ellerindeki bayraklarla PKK aleyhine slogan atılması

-Detaylar

-STK'ların Vali Vekili Hasan Ongun 'u ziyareti

-Ongun'un açıklaması

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

=======================================================

5)ŞEMDİNLİ'DE TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde düzenlenen yürüyüşle terör protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen yüzlerce kişi, sloganlar attı.

Yoğun kar yağışı altında Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde biraraya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Şemdinli Cumhuriyet Caddesi'nden Serment Caddesi'ne, oradan da İlçe Emniyet Müdürlüğü kavşağına gelen kalabalık, yürüyüşü başlattıkları Şemdinli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde bitirdi. Yürüyüşe Şemdinli Kaymakamı Tunahan Çil, askeri yetkililer, Derecik Belde Belediyesi Başkanı Ekrem Çetinkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, kurum amirleri, memurlar, korucular ve ilçe halkı katıldı.

Şemdinli Korucular Derneği Başkanı Feyzullah Şen, yürüyüş sonrası kısa bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik için biraraya geldiklerini belirten Şen, "Teröre karşı tek yürek olmak, bir olmak ve birlik olmak için toplandık. Yıllardır kardeşi kardeşe kırdıran ocaklara ateş düşüren düşmanlarımızın taşeronluğunu yapan tüm terör örgütlerini bir kez daha kınıyorum. Bizler inadına al bayrağın altında kardeşçe nasıl yaşanacağını göstermek için buradayız. Milletimizin sahip olduğu en önemli şey üzerinde yaşadığı vatan toprağı, gölgesinde huzur bulduğu al bayrağıdır. Gün birbirimize sahip çıkma günüdür. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yapılan yürüyüş

-Atılan sloganlar

-Yürüyüşten detaylar

HAKKARİ/DHA

=================================================

6)AK PARTİLİ ÖZTÜRK: DARBECİ GENERAL CUMHURBAŞKANI'NI ALTINLARLA ÇEKİP SERVİS EDECEKTİ

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris'teki otele düzenlenen ve 2 polis memurunun şehit düştüğü saldırıya katılarak, 3'üncü helikopterden baskını komuta ettiği belirtilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk, "Darbeci generalin görevi, Sayın Cumhurbaşkanını sağ ele geçirdikten sonra önüne altın koyarak, yurtdışına kaçacaktı süsü verip, görüntüleri dünyaya servis edecekti" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, beraberinde Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça ve Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal ile birlikte basın toplantısı düzenlendi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, "FETÖ'cüler en büyük darbeyi İslam dinine vurdular. Esas milat, 17 Aralık'tır. Bir algı operasyonu yaptılar. Türkiye'nin en büyük yatırımlarına harç koymuş işadamlarına 25 Aralık'ta operasyon yaptılar. 17 Aralık'taki operasyon 15 Temmuz'a benziyor. Çünkü içinde algı var. 17 Aralık'ta bir evde 6 para makinesi çıkar mı? İnsanlar ayakkabı kutularının içine para mı koyar? 17 Aralık FETÖ'cüler tarafından tamamen Tayyip beye yönelik bir algı operasyonuydu. Milletin yüzde 73'ünde Recep Tayyip Erdoğan'a destek var. 15 Temmuz'da darbeyi milletimiz kabullenmedi. Halkımız Marmaris'te 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız talimatı vermeden etten duvar ördüler. Kurşunlar uçuşuyordu. Bu görüntüleri göre göre otelin geldiler. Adamlar planlı gelmişler. İmralı ve Otluk Koyu üzerinde defalarca uçuş yapmışlar. Çiğli'deki astsubayımız helikopterin motorunu ters çevirerek hainlere zaman kaybı yaşatmış. Gökhan Şahin Sönmezateş'in helikoptere binmesi tesadüf değildir. Tamamen Cumhurbaşkanını canlı alacaktı. Amacı algı operasyonuyla cumhurbaşkanımız ve ailesini itibarsızlaştırmaktı. 17 Aralık'ta yaptıkları gibi. Sönmezateş'in görevi Cumhurbaşkanımızı canlı aldıktan sonra önüne altın koyarak, yurtdışına kaçacaktı süsü verip, görüntüleri dünyaya servis edecekti. Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin gönlündeki yerini zedelemek istiyorlardı. Son günlerdeki terör saldırılarındaki gibi milletimizin uyanık olması gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olarak uyanık olacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Basın toplantından görüntü

Nihat Öztürk'ün açıklaması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

=============================================

7)DİYARBAKIR HANİ'DE ÇATIŞMA: 2 PKK'LI ÖLÜ

DİYARBAKIR'da Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 7 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden sonra dün başlatılan operasyon kapsamında çıkan çatışmada, 2 PKK'lı öldürüldü. Operasyonun zorlu kış şartlarına rağmen devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasına göre, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinin kırsal kesiminde yer alan 7 köyde dün sabah saatlerinde geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra bölgede, 'Bayrak-34' adlı operasyon başlatıldı. Zorlu hava koşullarında asker ve polisin müşterek yürüttüğü operasyonda, Hani ilçesi Kırım köyü kırsalında çatışma çıktı. Mağarada gizlenen ve güvenlik güçlerine ateş açtıkları belirtilen 2 PKK'lı çatışma sonucu etkisiz hale getirildi. Operasyonun devam ettiği belirtildi.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, -

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement