Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)YANLIŞ İĞNE VURULDUĞU İDDİA EDİLEN MİNİK YASİN, YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORKAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde, 6 yaşındaki Yasin Efe Kabasakal'ın boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği sağlık ocağında yapılan iğnenin ardından kalbinin durduğu iddia edildi.

20.12.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YANLIŞ İĞNE VURULDUĞU İDDİA EDİLEN MİNİK YASİN, YOĞUN BAKIMDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde, 6 yaşındaki Yasin Efe Kabasakal'ın boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği sağlık ocağında yapılan iğnenin ardından kalbinin durduğu iddia edildi. Kalbi, yapılan müdahalenin ardından tekrar çalıştırılan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavisi süren küçük Yasin'in babası Beytullah Kabasakal, "Çocuğum ölümle pençeleşiyor" dedi.İlkokul birinci sınıf öğrencisi Yasin Efe Kabasakal, dün sabah okula gittikten sonra rahatsızlanınca annesi Neslihan Kabasakal tarafından Pazarcık 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Boğazı ağrıyan küçük çocuğu muayene eden doktor İ.E., iğne yazarak anneden eczaneden almasını istedi. Kabasakal, iğneyi alıp Aile Sağlığı Merkezi'ne tekrar geri döndü. İddiaya göre hemşire minik Yasin'e iğneyi yaptı. Ancak kısa süre sonra çocuğun dudakları morarıp kusmaya başladı, ardından da kalbi durdu.Hemen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan Yasin Efe Kabasakal, ambulansla Pazarcık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada da kalbi duran minik Yasin daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

'BEYİN OKSİJENSİZ KALMIŞ'

Hastanede iyi haber almayı bekleyen 2 çocuk babası Beytullah Kabasakal, oğlunun yoğun bakımda olduğunu ve doktorların kendilerinden her an her şeye hazırlıklı olmalarını istediğini söyledi. Doktorların kendisine olayla ilgili adli işlem başlatıldığını ifade eden baba Kabasakal, "Tek isteğim oğlumun sağlığına kavuşması. İyileşirse şikayetçi de olmam" dedi.

OKULDA RAHATSIZLANMIŞ

Oğlunun sadece boğazının ağrıdığını onun dışında hiçbir sağlık probleminin olmadığını belirten Beytullah Kabasakal, yaşadıklarını söyle anlattı:

"Sabah okula gitmişti, daha sonra öğretmeni beni arayarak 'Yasin rahatsızlandı, annesini arayın gelsin' dediler. Ben de annesini aradım, o da okula giderek çocuğu alıp sağlık ocağına gitti. Orada doktor bir iğne yazıyor. İğneyi eczaneden alıyor ve çocuğa vurulunca çocuk orada ölüp gidiyor. Ambulansı arıyorlar ama 20- 25 dakika beyin oksijensiz kalmış. Daha sonra Pazarcık Devlet Hastanesi'ne götürülüyor ve orada tekrar kalbi duruyor. Şu an çocuğum yoğun bakımda ölümle pençeleşiyor. Doktorlar 'Her an her şey olabilir, beyin ölümü gerçekleşebilir her şeye hazırlıklı olun' diyorlar."

Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri ailenin yanlış iğne yazmakla suçladığı doktor İ.E. hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Beytullah Kabasakal'la röp.

Kabasakal'ın telefonla konuşması

Hastane tabelası

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 130 MB

======================================================

2)KİLİS'TE, DEAŞ İLE İRTİBATLI 7 KİŞİ YAKALANDI

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı olan ve sınırı geçmeye çalışan 7 kişi yakalandı.

Sınır hattındaki Elbeyli'nin Çıldıroba Köyü yakınlarında devriye görevi yapan hudut birliğinde görevli askerler, bir grubun Suriye tarafına geçmeye çalıştığını fark etti. Askerler, 'Dur' ihtarında bulunduktan sonra 7 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan ilk incelemede terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı olduğu saptanan 7 şüpheli, sorgulanmak üzere Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

KİLİS,

===========================

3)GAZİANTEP'TE 3 HAKİME FETÖ'DEN GÖZALTI

GAZİANTEP'te, dün HSYK kararıyla görevden uzaklaştırılan 3 hakim bugün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, hakimlerin terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtidi. Açıklamada, şöyle denildi:

"FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında; HSYK 2'nci Dairesi'nin 19/12/2016 tarihli kararıyla görevden uzaklaştırılan ve ilimizde görev yapan 3 hakim hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gözaltı kararı uygulanmıştır."

GAZİANTEP/DHA

====================================================

4)MUNZUR ÇAYI DONDU

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava koşulları hayatı olumsuz etkilerken, dondurucu havalar nedeniyle hava sıcaklığının eksi 25 dereceye düştüğü Tunceli'de Munzur Çayı, 17 yıl aradan sonra ikinci kez dondu.

Tunceli'de de soğuk hava, bir yandan hayatı olumuz etkilerken, bir yandan da kentte kartpostallık görüntüler oluşmasına yol açtı. Sıcaklıların sıfırın altında eksi 25 dereceyi bulduğu Tunceli'de, Munzur Çayı da son 17 yılda ikinci kez dondu. Munzur Vadisi Milli Parkı içinden geçen ve Uzunçayır ile Keban Baraj göllerini besleyen Munzur Çayı, bölgede etkisini sürdüren dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Tunceli kent merkezinde gece hava sıcaklığı eksi 25 dereceyi bulurken, Ovacık ile Pülümür ilçelerinde hava sıcaklılığı geceleri eksi 30 dereceye iniyor. Yüksek debisine rağmen dondurucu soğuklar karşısında donan Munzur Çayı'nın özellikle Munzur Vadisi'nin bazı bölgeleri ile Tunceli kent merkezinden nehrin çıkışına kadar yaklaşık 10 kilometrelik kısmı tamamen dondu. Munzur Çayı ile birlikte Munzur Çayı'nın döküldüğü Uzunçayır Baraj gölünün de buz tuttuğu görüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Donan Munzur Nehri

-Buzlu nehir ile şehir görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

=====================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

5)ARALIK GÜNEŞİNDE DENİZ KEYFİ

ANTALYA'da sıcak havayı fırsat bilenler, sahile ve piknik alanlarında zaman geçirdi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelenler, Aralık ayının son günlerinde 15 derece sıcaklıkta, denize girerek güzel hava ve denizin keyfini çıkardı. Aralık güneşinde kitap okumayı tercih edenler, kumsalda uzanarak keyif yaptı. Anneler çocuklarıyla deniz üzerinde taş sektirme oyunu oynadı. Denize girmeye cesaret edemeyenler, birbirlerinin fotoğrafını çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Moskova'dan Antalya'ya tatile gelen Rus çift ise denize girmeyi tercih etti. Yılın 4 ayını Antalya'da geçirdiklerini söyleyen Rus çift, Antalya'yı çok sevdiklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Erkek turistin denizde yüzerken görüntüsü

RÖP: Viktor Liudmila

Kadın turistlerin güneşlenirken ve denizde görüntüsü

Sahilde yürüyenlerden görüntü

Banklarda oturanların görüntüsü

Türk kadınla röportaj

Çocukların sahilde oynarken görüntüsü

Detaylar

126 MB/// 03.58ö

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement