Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Dha Yurt Bülteni-10

1)ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Zinnur Ezim'in cenazesi memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

20.03.2017 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT JANDARMA UZMAN ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Zinnur Ezim'in cenazesi memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Onbaşı Ezim'in cenazesi helikopterle getirildiği Osmaniye'de Kurtuluş Mahallesi'ndeki babasının evine götürülerek burada helallik alındı. Ardından merkeze bağlı Şekerdere Köyü'ne götürülen Şehit Ezim'in cenaze namazı, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından köy mezarlığında kıldırıldı. Baba Mehmet Ezim yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durabildi. Şehit Ezim'in cenazesi yapılan dua ve helallik alınmasının ardından gözyaşları arasında dedesi Bekir Ezim'in yanında toprağa verildi.

Defin sırasında oğlunun mezarı başına gelen anne Hatice Ezim ise, "Toprağını verinde bağrıma basayım. Kuzum hakkım sana bin defa helal olsun, dedene komşumu oldun" diyerek gözyaşı döktü.

Sağlık görevlileri ve kadın askerin kolları arsında güçlükle yürüyebilen anne Ezim, etrafında gördüğü polis ve askerlere "Ben yandım Allah sizlerin acısını ailenize göstermesin" diye dua etti.

Cenaze törenine Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Törene katılan kalabalıktan genel görüntü

Cenaze aracı ile şehidin getirilişi

Cenaze aracının tören alanına girmesi

Şehidin araçtan indirilmesi

Şehidin askerlerin omzunda taşınması

Masa üzerindeki şehidin tabutu ve nöbet tutan askerler

Şehidin Babası Mehmet Ezim yakın görüntüsü

Tören alanından pan görüntü

İl müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu helallik alması

Kalabalığın helal olsun diye bağırması

Cenaze namazının kılınması

Namaz kılanlardan detay

Cenaze namazı sonrası selam verilmesi dua okunması

Baba Mehmet Ezim dua okurken yakın

Cenazenin defin alanına getirilip masa üzerinde bayrağın açılması

Tekbirler eşliğinde definden detay

Anne Hatice Ezim'in mezar başoına getirilmesi

Anne'nin yakın görüntüsü

Anne Hatice Ezim'in toprağı bağrıma basayım demesi

Annenin mezarlıktan çıkartılması

BOYUT: 92.4 MB SÜRE: 02'53"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

===================================================

2)NÖBETTE KAZAYLA KENDİNİ VURAN POLİS TOPRAĞA VERİLDİ

MARDİN'in merkez Artuklu İlçesi'nde nöbet tuttuğu sırada tabancasının ateş alması sonucu yaşamını yitiren polis memuru 23 yaşındaki Burak Fidan'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kemal ve Yurdagül Fidan çiftinin 2'si kız 4 çocuğundan 2'nci büyük ve 4 yıllık nişanlı olan polis memuru Burak Fidan, geçen Cumartesi gecesi nöbet tuttuğu Artuklu Polis Merkezi'nde kazara ateş alan tabancasından çıkan kurşunla vuruldu. Meslektaşlarının ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından Mardin Devlet Hastanesi'ne götürülen Fidan, dün akşam yaşamını yitirdi. Polis memuru Burak Fidan için Besni İlçesi'ndeki Haci Reşit Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, vefat eden polisin akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende polisin Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan annesi Yurdagül ve kız kardeşi Zehra uzun süre gözyaşı döktü. Polis memuru Fidan'ın cenazesi, öğle vakti kıldırılan cenaze namazının ardından Şambayat Beldesi'ndeki aile mezarlığına toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Polisin fotoğrafı

Cenaze töreni

Polisin ailesinin tabuta sarılıp ağlaması

Cenaze namazının kılınması

Helallik istenmesi

Tabutun cenaze aracına taşıması

Cenaze aracının camiden çıkışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 167 MB

=========================================================

ADANA'DA GDO'LU SOYA ÇIKAN KATKI MADDESİ ALARMI(ek)

3)DOÇ. DR. IŞIL VAR: SOYA KULLANILAN ÜRÜNLERİN HEPSİ ARAŞTIRILSIN

Adana'da ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkmasının ardından açıklama yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nde görevli Doç. Dr. Işıl Var, soyanın çok sayıda üründe kullanıldığını belirterek hepsinin araştırılmasını istedi. Soyanın çok iyi ve faydalı bir ürün olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Işıl Var, şunları kaydetti:

"Gıdanın kalitesini iyileştirmek ve besleyici değerlerini arttırmak için soyadan çok yararlanılıyor. Sadece ekmeklerde değil, kurabiyeden bisküvi ve keklere kadar çok yerde kullanılıyor. Önemli olan burada soyanın GDO'lu olup olmadığı. ABD'de olsanız GDO'lu ürünle ilgili haber yapılmaz. Çünkü orada GDO'lu ürünlerin üretilmesi ve satışı konusunda kısıtlama yok. Ama Avrupa'da var. Türkiye'de de var. Dışarıdan gelen ürünlerin de analizi yapılıyor, kullanımına izin verilmiyor. Ekmekte tesadüfen araştırılmış ve bulunmuş. O zaman diğer ürünler de masaya yatırılmalı. Sadece soyayla yapılan vejeateryen ürünler var. Et yemeyenler protein için soya tüketiyor. Bebek mamaların da bile kullanılıyor. Soya ürünleri tüketilmeli ama genetiği değiştirilmiş tohumla üretilen bir soyaysa bu ülkemizde buna kesinlikle izin verilmiyor. O yüzden sadece ekmek değil bence soya ürünlerinin katkı olarak kullanıldığı helva, bebek maması, çikolata ve diyet ürünlerine de bakılmalı. Bunlar da masaya yatırılmalı. Diğer ürünler için de bu araştırmanın ve denetlemenin yapılması gerekir."

Görüntü Dökümü

--------------

ÖZEL

Doç Dr. Işıl Var'ın açıklaması

Vatandaşlar ile Röp.

SÜRE: 05'33" BOYUT: 620 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===============================================

4)TRİBÜNDE KALP KRİZİ GEÇİREN TARAFTAR ÖLDÜ

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde Eğirdirspor ile Isparta Davrazspor arasında oynanan maçı tribünden takip eden 45 yaşındaki Ahmet Yıldırım, kalp krizi geçirerek öldü.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 7'nci Grup maçında Eğirdirspor ile Isparta Davrazspor dün Eğirdir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Davrazspor'u desteklemek için stada gidenlerden Ahmet Yıldırım, fenalaştı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalede kalp krizi geçirdiği belirlenen Yıldırım, ambulansla götürüldüğü Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Isparta'da bir fırında çalıştığı belirtilen Ahmet Yıldırım'ın cenazesi otopsi ardından Sütçüler İlçesi'ne bağlı Beydilli Köyü'nde bugün toprağa verildi.

Davrazspor kalecisi Sofu Baykal, Ahmet Yıldırım'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "İnşallah şampiyonluğumuzu ona armağan edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Tribünden görüntü

Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, -

==================================================

5)BİNGÖL'DE TARAFTARA KÜFREDEN POLİS HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

BİNGÖL'de oynanan 12 Bingölspor- Bergama karşılaşmasının ardından taraftara küfrettiği iddiasıyla Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru hakkında idari işlem başlatıldı. Sivil polisin taraftarı tartakladığı ve küfrettiği anlar ise yakındaki bir kişi tarafından cep telefonu ile kayıt altına alınarak sosyal medyada paylaşıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu 3'üncü Futbol Ligi 3'üncü Grup'ta dün Şehir Stadyumu'nda oynanan ve konuk ekibin 1-0 kazandığı 12 Bingölspor-Bergamaspor maçı sonrası çıkan olaylarda, sivil olduğu belirtilen bir polisin, Bingölspor taraftarı 3 gençle önce tartıştığı görülüyor. Bir taraftarı yakalayan, diğerlerine de, "O. çocukları, seni s...m " gibi ağza alınmayacak küfürler ettiği duyuluyor. Sivil polis bunları yaparken, yakında bulunan başka bir taraftar da cep telefonu ile kayıt altına aldığı görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı. Taraftara küfür ettiği belirtilen polis memuru hakkında idari işlemlerin başlatıldığı belirtilen valilik açıklamasında "19.03.2017 günü 12 Bingöl Spor ile Bergama Belediyespor arasında oynanan futbol müsabakası sonrasında yaşanan tatsız olaylar nedeniyle sosyal medyada ve çeşitli paylaşım sitelerinde gündem oluşturan, polis ve halk ilişkilerine yakışmayan tutum ve davranışlar içerisine giren emniyet personeli hakkında gerekli idari işlem başlatılmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Polis ile taraftarın karşılaşması (Cep telefonu kamerası)

-Polis memurunun taraftara ettiği küfürler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

===========================================

6)SİVEREK'TE, ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 18 Mart Çanakkale şehitleri törenle anıldı. Törenin yapıldığı salon girişindeki Çanakkale şehitleri maketi beğeni topladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde Çanakkale şehitlerini anma tören düzenlendi. Törene; İlçe Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107'nci Topçu Alay Komutanı Albay Behiç Kunaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte ortaokul ve lise öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale zaferini anlatan çeşitli gösteriler, beğeniyle izlendi. Salon girişinde kurulan Çanakkale şehitliği maketi ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kurulan şehitlik maketi

Çanakkale resimleri

Çanakkale konulu skeçler

Öğrencilerin gösterileri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 340

=====================================================

7)BAŞKAN PİRİŞTİNA ERZİNCAN'DA NUTUK DAĞITTI

İZMİR Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Erzincan'da 'Nutuk' dağıttı.

CHP Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla Erzincan'a gelen İzmir'in Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara 'Nutuk' dağıttı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen organizasyonda konuşan Başkan Piriştina, Nutuk'un iyi anlaşılması için Erzincan'a geldiğini bildirdi. Piriştina, "Bağımsızlık mücadelesini, bu büyük mücadelenin hangi koşullar altında verildiğini anlatan bu önemli eseri hepimizin tekrar, tekrar okuması gerektiğine inanıyoruzö diye konuştu.

Başkan Piriştina konuşmasının ardından vatandaşlara 500 Nutuk dağıttı. Kar yağışına rağmen vatandaşlar, Nutuk'tan almak için birbirleriyle yarıştı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Meydanda biriken vatandaşlardan görüntü

Belediye başkanın konuşması

Başkanın nutuk dağıtımı

Vatandaşların kısa süreli izdihamı

Meydandan genel görüntü

(Haber- kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, -

===================================================

8)YARDIMSEVER SURİYELİ KADIN CİNAYETİNE 5 GÖZALTI

Kayseri'de 2015 yılında ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için evinden ayrılan ve bir daha dönmeyen Suriyeli Hamide Cüneyd'in (65) boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cinayetle ilgili 3'ü Suriyeli, 5 kişi gözaltına alındı.

Olay, 2015 yılının Temmuz ayında meydana geldi. Evinden ayrılan ve bir daha dönmeyen Suriyeli Hamide Cüneyd'in kayıp ihbarını alan polis, kadının öldürülebileceği üzerinde de çalışma yaptı. Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde oluşturulan 3 ekip, olay günü yardım almak amacıyla kadını evine çağıran, Suriyeli uyruklu A.E'yi takibe aldı. İki ay süren teknik çalışmanın ardından, Hamide Cüneyd'i, yardım alma bahanesiyle evine çağıran A.E. ve arkadaşı Y.K'nın boğarak öldürdükleri belirlendi. Gözaltına alınan ve sorgularında cinayeti itiraf eden zanlılar, öldürülen kadının altın bilezik, kolye, cep telefonu ve cüzdanını aldıklarını, cesedini ise çuvala koyarak merkez Melikgazi ilçesine bağlı Selçuklu Mahallesi Gülören Sokak üzerinde bulunan moloz yığınlarının arasına attıklarını, üzerini katı atık maddelerle kapattıklarını söylediler.

ATTIKLARI CESEDİ, BİR AY TAKİP ETMİŞLER

Kadına ait bilgi ve belgeleri sobada yakan cinayet zanlıların, Suriye uyruklu bir taksi şoförü ile anlaşarak Gaziantep'e gittikleri ve burada kadından aldıkları altınları ve cep telefonunu sattıkları, dövizleri de bozdurdukları ortaya çıktı. Öldürdükleri kadının cesedini attıkları yeri bir ay boyunca takip eden zanlılar, cesedin üzerinin molozla örtülmesi sonrasında bir daha olay yerine gitmediklerini ifade ettiler. Cinayetle ilgili Suriye uyruklu A.E. Y.K., M.Ö, Türk vatandaşı H.İ. ve H.Ö. de suçun oluşumuna yardım etmekten yakalandı.

CESET ARANIYOR

Polis, öldürülen Suriyeli kadının cesedini bulmak için, atıldığı iddia edilen moloz dolu arazide iş makinesi ile çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Cinayet sanıklarının adliyeye getirilişi

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

1 Dosya 45 saniye- 26 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    01:24 Hatay'da Aranan 9 Kişi Yakalandı, Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement