Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Dha Yurt Bülteni - 10

Şehit Deniz için mevlidHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Gerki Tepe Üs Bölgesi'ne sızmaya çalışan terör örgütü üyelerinin, roketatarlı saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Onur Deniz için mevlid okutuldu.

28.03.2017 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Deniz için mevlid

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Gerki Tepe Üs Bölgesi'ne sızmaya çalışan terör örgütü üyelerinin, roketatarlı saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Onur Deniz için mevlid okutuldu.

Şehidin Osmaniye'nin Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Burada ikindi namazından sonra okunan mevlid programına Vali Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, çeşitli kurumların temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Al, şehit Onur Deniz'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Şehit babası Mustafa Deniz ile bir süre görüşen Vali Al "Başımız sağ olsun. Şehidimizin mekanı cennet olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Vali Kerem Al'ın şehit babası ile tokalaşması

Şehit babasının misafirlerle tokalaşması

Kur'an okuyan imam

Programa katılanlardan detay görüntüler

Şehit babası ve valinin yan yana görüntüsü

Kur'anı-Kerim okunurken asker ve sivil vatandaşlardan detay görüntüler

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun dua okuması

Vali Kerem Al şehit babası ile sohbet ederken

Vali Al ve protokolün şehit evinden ayrılışı

Şehit evi önündeki Türk bayrağı

Haber: İbrahim EMÜL/ Kamera: OSMANİYE,

===============================

MHP'li Ayhan neden 'evet' dediklerini açıkladı

DENİZLİ'ye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP'nin ülkede sistem krizinin rejim krizine dönüşmesini engellemeye yönelik uzlaşmacı tutum sergilediğini belirterek, "MHP olarak hiç hasar almadan milli bütünlüğümüzü, bekamızı korumak için bu yola girdik" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, MHP Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Cirit ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni (DGC) ziyaret etti. DGC'nin yeni Başkanı Osman Nuri Boyacı ve yönetim kurulu üyelerine başarı dileyen Emin Haluk Ayhan, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. MHP'nin referandumda net olarak 'evet' dediğini söyleyen Ayhan, "Gündem referandum üzerine yoğunlaşmış durumda. Biz MHP olarak net bir şekilde evet dediğimizi ifade ediyoruz. Devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz" dedi. MHP'nin programına göre hareket ettiğini, gerek iktidar, gerek muhalefetle zaman zaman uzlaşmacı tutum sergilediğini belirten Emin Haluk Ayhan, "MHP programındaki dayanaklara göre hareket ediyor. MHP geçmişi itibariyle ülkede sistem tıkanmaya yüz tuttuğunda sistem krizinin rejim krizine dönüşmesini engellemeye yönelik uzlaşmacı bir tavır sergilemiştir. 12 Eylül'den önce de CHP'yle hasım duruma gelmesine rağmen TBMM'de başkan seçilememesi durumunda CHP'li adayın seçilmesi konusunda girişimde bulunmuştur. Başörtüsü meselesinde de MHP uzlaşmadan yanadır. MHP zaman zaman kendi düşüncelerine de uygun olarak, ülkenin önündeki sistem krizlerinde aşmak için girişimlerde bulunuyor. Referandum sürecine nasıl girildiği sorulursa, bu olay 367 kriziyle birlikte başladı. TBMM'de kendi adayını da göstererek MHP devreye girdi ve sistem krizi bir anlamda çözülmüş oldu" diye konuştu.

"İKTİDARA YÖNELİK SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLER BİR KENARDA DURUYOR"

367 krizinin halk tarafından cumhurbaşkanı seçilmesi sonucunu doğurduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Emin Haluk Ayhan, muhalefet partisi olarak iktidara yönelik eleştirileri ile ilgili olarak "Son zamanlarda özellikle televizyonlarda Cumhurbaşkanına mevcut anayasayla verilen görevlerin çok olduğunu, bunun karşılığında sorumluluğu olmadığı beyan edildi. Dikkat ediyorsanız ülkede bir takım problemler yaşanmaya başladı. Biz buna ilave olarak içerde ve dışarıda bekaya yönelik örneğin Güney Doğu Anadolu'da fevkalade önemli olaylar olduğunu, ülkenin iç güvenliğinin tehdidinin ortaya çıktığını, güneyde Suriye'de problemlerin ortaya çıkmaya başladığını görüyoruz. MHP olarak hiç hasar almadan milli bütünlüğümüzü, bekamızı korumak için bu yola girdik. Biz iktidarı tenkit ettik. İktidara yönelik söylediğimiz sözler bir kenarda duruyor. Onları o günün şartlarında söyledik. Bugün Güneydoğu'da meydana gelen olayların, uygulanan çözüm süreciyle ve benzeri olaylarla etkisinin olmadığını söylemek mümkün mü? Değil. Şu anda bizim bu bölgesel ve içerdeki problemleri çözmemiz lazım" dedi.

"MUHALEFET OLMAK HER ŞEYE KARŞI ÇIKMAK DEĞİLDİR"

Ekonomiyle ilgili zaman zaman sert eleştirilerde bulunduğunu anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Biz söylemlerimizi sürdürüyoruz. İstihdam anlamında, milli gelir, dış ticaret anlamında hepsini söylüyoruz. Muhalefet olmak her şeye karşı çıkmak değildir. MHP bu dönemde milli beka için, milli birlik ve beraberliğimizi bozmamamız gerektiğini ifade ediyor. Önemli olan şey MHP, gerek iktidar gerek diğer muhalefet partileri her zaman işbirliğine yöneliktir. Bazı muhalefet partileri konuşmacı bulamadığı zaman MHP'den ihraç edilenlere konuşma vererek onu telafi etmeye çalışıyor" diye konuştu. Ayhan, Avrupa ile yaşanan gerilimle ilgili olarak ise, "Avrupa'nın bir problemi de demokrasi gelişti falan deniliyor ama birçok ülkede monarşi hakim. Türkiye'nin böyle objektif şartlara rağmen mükemmel bir referandum olayının götürülmesi onlar açısından da sıkıntı yaratıyor. Böyle bir şeyin Türkiye'de olabilmesi onlarda sıkıntı yaratıyor. Genel başkanımızın olaya bakışı net. MHP olarak Türkiye'nin olumlu geleceği dedik her zaman AB ile ilgili. Bunu çok önceleri söyledik. Bakışlarımız net, açık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ın Cemiyeti ziyaretinden görüntü,

-Emin Haluk Ayhan'ın konuşması.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================

Barda müşterilerin kavgasında, müzisyen öldürüldü

ESKİŞEHİR'de bir barda müzisyenlik yapan 33 yaşındaki Seydihan Çalışkanoğlu, müşteriler arasında sandalyeye ceket bırakma yüzünden çıkan kavgayı yatıştırmaya çılışırken bıçaklanarak öldürüldü.

Olay gece saat 01.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Adalar Sokak'taki bir barda meydana geldi. Babası 59 yaşındaki Hüseyin Karaoğlu ile birlikte barda içki içen 25 yaşındaki Emrah Karaoğlu, masalarındaki sandalyeye ceketini bırakan yan masada oturan bir kişi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bar çalışanları Emrah Karaoğlu ile babası Hüseyin Karaoğlu'nu dışarı çıkardı. Sokakta devam eden tartışmada Emrah Karaoğlu, iddiaya göre kendisini uzaklaştırmaya çalışan Seydihan Çalışkanoğlu'nu bıçakladı. Ağır yaralanan Çalışkanoğlu 112 ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra bir taksiye binerek kaçan Emrah Karaoğlu ile babası Hüseyin Karaoğlu, Yıldıztepe Mahallesi'ndeki evlerinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan baba- oğulun, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Baba oğulun adliyeye getirilirken,

-Adliyenin dışından,

-Öldürülen müzisyenin sağlık fotoğrafları bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR,

===========================================

Gürcü turist, otel odasında ölü bulundu

ANTALYA'ya tatile gelen Gürcistan vatandaşı 35 yaşındaki Irakli Dzimistarishvili, konakladığı otel odasında ölü bulundu. Dzimistarishvili'nin aldığı aşırı doz uyuşturucu nedeniyle öldüğü ileri sürüldü.

Olay, saat 14.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Kaleiçi Zeytin Sokak'ta bulunan otelde meydana geldi. Evli ve iki çocuk babası Irakli Dzimistarishvili, yerleştiği otele 2 günlük kayıt yaptırdı. Dzimistarishvili'nin dün akşam saatlerinde uçağına binmediğini öğrenen ve telefonlarına cevap alamayan Gürcistan'daki eşi, oteli arayarak bilgi verdi. Otel görevlisi kapıyı çalmasına rağmen cevap alamayınca yedek anahtarla odaya girdi.

Dzimistarishvili'yi hareketsiz halde gören otel görevlisi durumu polise bildirdi. Otele gelen polis ve sağlık ekipleri Gürcü turistin hayatını kaybettiğini belirledi. Dzimistarishvili'nin cesedinin yanında ve çantasında uyuşturucu madde ve enjektör bulundu.

Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından Dzimistarishvili'nin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Aşırı doz uyuşturucudan öldüğü üzerinde durulan Dzimistarishvili'nin kesin ölüm nedeni, otopsinin ardından belli olacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Polis araçlarının görüntüsü

-Otel dış plan görüntü

-Cenazenin otelden çıkartılması

-Cenaze aracına konması

-Cenaze aracının morga gidişi

-Ölen turistin opak resmi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===========================================

Güvenlik korucuları yemin etti

OSMANİYE'de 150 güvenlik korucusu, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yemin edip göreve başladı. Törene Osmaniye Valisi Kerem Al da katıldı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, yaptığı konuşmada koruculara seslenerek "İçtiğiniz andı bir an bile unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizam çerçevesinde, doğruluk ve dürüstlükten ayrılmadan, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur" dedi.

"AMANOSLAR'DA TERÖRÜ DUYMAK İSTEMİYORUZ"

Vali Al ise konuşmasında güvenlik konusunun önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki, bugün görevine başlayan 150 güvenlik korucumuzla ilimizin güvenlik standardı daha üst seviyelere çıkacak; araziyi bilen güvenlik korucularımız, jandarma ve emniyet mensuplarımızla birlikte, bizlere güç katacak, özellikle terörle mücadele konusunda gücümüzü artıracaktır. Göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Amanoslar'da terör duymak istemiyoruz. İnşallah en kısa sürede bunu sonlandıracağız. Sizlere güveniyoruz. Çünkü araziyi en iyi sizler biliyorsunuz."

Vali Kerem Al, törenin ardından askeri silah ve araçları inceleyerek, bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

İl Jandarma Komutanlığı tabelası

Tören alanındaki güvenlik korucuları, detay görüntüler

Güvenlik korucularının yemin etmesi

Vali Kerem Al'ın güvenlik korucularını selamlaması

İstiklal Marşı okunurken detay görüntüler

güvenlik korucusu Mustafa Delikişi konuşması

İl Jandarma Komutanı metin Düz'ün konuşması

Vali Kerem Al'ın konuşması

Protokol mensuplarının askeri araç ve silahları gezmesi

İl jandarma Komutanlığı ve güvenlik korucuları

Haber: İbrahim EMÜL/ Kamera: OSMANİYE,

===========================================

Yozgat'ta otomobil dere yatağına uçtu: 1 ölü

YOZGAT'ta kontrolden çıkan otomobil 30 metreden dere yatağına düştü, içinde sıkışan sürücü hayatını kaybetti.

Kaza, E-88 Karayolu, Sarıhacılı mevkiinde meydana geldi. Nevzat Aslanboğa (56) yönetimindeki 66 LB 233 plakalı otomobil, Ankara'dan Yozgat istikametine seyir halindeyken Sarıhacılı köprüsü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkıp, karşı şeride geçtikten sonra yaklaşık 30 metre yüksekliklenip, yol kenarındaki dere yatağına uçtu. Yoldan geçen sürücülerin kazayı fark etmesi sonucu olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, otomobil sürücüsü Nevzat Aslanboğa'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekipleri, dere yatağında ve otomobil çevresinde başka birinin olma ihtimaline karşı araştırma yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kaza yeri

-Otomobilden görüntü

-Sağlık ve itfaiye ekipleri

-Detay

-Yoldan görüntü

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

===========================================

Adıyaman'da otomobil hırsızlığına 2 gözaltı

ADIYAMAN'da park halindeyken çalınan otomobil, Gaziantep'te ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Otomobilin çalınması güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, geçen Pazar günü Karapınar Mahallesi'nde meydana geldi. Sedat Kaya'ya ait 02 BF 390 plakalı otomobil, gece saatlerinde evinin önünde park halindeyken çalındı. Sabah otomobili park ettiği yerde bulamayan Kaya, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları ile MOBESE kayıtlarını inceledi. Polislerin yaptığı incelemede otomobilin Gaziantep'e giriş yaptığı belirlendi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortak düzenlenen çalışmayla otomobil ele geçirildi. Olayla ilgili Adem G. ve Erdoğan K. ise gözaltına alındı. Otomobili çalma anı ise çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Olay yeri

Güvenlik kamerası görüntüleri

Otomobilin çalınma anları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement