Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

ÇUKURCA VE ŞEMDİNLİ'DEKİ BİRLİKLERE PKK'DAN SALDIRI: 6 ASKER YARALANDIHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi ile Yüksekova arasında bulunan Hisar Dağı bölgesinde operasyonda olan asker mayına bastı 1 asker yaralandı.

06.11.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇUKURCA VE ŞEMDİNLİ'DEKİ BİRLİKLERE PKK'DAN SALDIRI: 6 ASKER YARALANDI

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi ile Yüksekova arasında bulunan Hisar Dağı bölgesinde operasyonda olan asker mayına bastı 1 asker yaralandı. Aynı bölgede PKK'lı teröristler tarafından yapılan havan saldırısında ise 5 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugün öğlen saatlerinde Çukurca'nın doğusu ile Yüksekova ilçesi arasındaki Hisar Dağı bölgesinde operasyonda olan bir asker mayına basarak yaralandı. Ayın bölgede bulunan askerlere PKK'lı teröristler Kuzey Irak tarafından havanla saldırdı. Saldırıda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar genişletilerek sürdürülüyor.

Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu, Gediktepe ve Kamışlı üs bölgelerine PKK'lı teröristler uzun namlulu silah ve havanla saldırı düzenledi. Üs bölgesindeki askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Çatışmada ölü yada yaralı olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ÇUKURCA (Hakkari),-

======================

SEBAHAT TUNCEL, TUTUKLAMA İSTEMİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİ'NE SEVK EDİLDİ

HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmalarını Adliye önünde protesto ederken gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, adliyede çıkarıldığı savcılıkta tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Diyarbakır'da geçen cuma günü, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde bir grup partiliyle beklerken, polisin uyarısına rağmen dağılmamaları üzerine DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 10 kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Tuncel, bugün Adliye'ye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Tuncel, tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.

Haber: DİYARBAKIR/DHA

======================

BAŞBAKAN YILDIRIM: DEMOKRASİ İÇİN TERÖRE SAHİP ÇIKMAYALIM (EK)

ERZİNCAN BAYBURT'A GEÇTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'dan saat 13.30 sıralarında helikopterle Bayburt'a geçti. Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.

İLGİNÇ PANKARTLAR

Bayburt Saat Kulesi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreni için alana ilginç pankartlar asıldı. İki vince bağlanan dev pankartlarda, 'Bir yanım Erzincan, vermem Bayburt'u. Yıkılsın Fetoş, vermem Reisi' ve 'Meşhurdur Binali'miz, tadına doyum olmaz. Dünyada Ağbal'ımız, ekonomisine rakip olmaz' ifadeleri yer aldı. Binalara asılan diğer pankartlarda ise, 'Mademki Bayburtluyuğ, Başkanlık istürük', 'Oğul bali hoşgeldin','Göz gördü gönül sevdi, aşkımıza Çoruh şahit' ve 'Biz Şahap'a sahabolduk. Sen de Bayburt'a sahabol' ibareleri yer aldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI, ATAK HELİKOPTERİ UÇTU

Tören alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis meydana çıkan tüm cadde ve sokakları araç girişine kapattı, arama noktaları oluşturdu. X-Ray cihazlarından üzerleri aranarak alana alınan vatandaşlara Türk bayrakları dağıtıldı. Tören öncesi alanı incelemek için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, davetlilerin alındığı kapıdan X-ray cihazından geçerek alana girdi. Keskin nişancılar meydanın çevresindeki binalarda görev aldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın helikopterle gelişi sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Atak helikopteri ile bir polis helikopteri de alanın üzerinde güvenlik uçuşu gerçekleştirdi.

'BAŞKANLIK İSTİYOR MUSUNUZ?' DİYE SORDU

Toplu açılış ve temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden, Bayburt'un AK Parti'ye kurulduğu günden itibaren en güçlü desteği verdiğini hatırlatıp eşekkür ederek sözlerine başlayan Başbakan Binali Yıldırım, alanda asılı olan 'Mademki Bayburlu'yuğ, Başkanlık istürük' afişini okudu ve kalabalığa, 'Başkanlık istiyor musunuz?' diye sordu. 'Evet' cevabı alan Yıldırım, "Bayburt bizi anladı. Biz Bayburt'u anladık. Her zaman olduğu gibi sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi. Türkiye'nin parasını Bayburt'lu olan Maliye Bakanı Naci Ağbal'a emanet ettiklerini ifade eden ve kente yapılan yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, Kop Dağının Milli Park ilan edildiğini müjdeledi.

'BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE HİZMETLER GÖRMEDİ'

AK Parti iktidara gelmeden önce Bayburt için, 'Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' ifadesinin kullanıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım "Şimdi ne diyoruz; 'Bayburt Bayburt olalı böyle hizmet görmedi'. Helal olsun, hayırlı olsun. Her şey Türkiye ve millet için. Geceli, gündüzlü bütün gayretlerimiz, bütün çalışmamız sizin bu gülümseyen yüzünüz için. Sizin mutlu ve bahtiyar etmek için" dedi.

ORTAK HAVALİMANI MÜJDESİ

Gümüşhane ve Bayburt için Şalyazı mevkiine ortak havalimanı yapılacağını müjdeleyen Başbakan Yıldırım, "Şalyazı havalimanını önümüzdeki yıl yapıyoruz. Gümüşhane ve Bayburt' un ortak havalimanı olacak. Bayburt artık havalanıyor, havadan yoluna devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN VAKTİ ÇOKTAN GELDİ'

Alanda asılı olan, 'Bir yanım Erzincan, vermem Bayburt'u. Yıkılsın Fetoş, vermem Reisi' i ' pankartını okuyan Başbakan Binali Yıldırım, 'Bayburt'a yakışan budur' dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

"14 yıl önce siz bu emaneti AK Parti'ye verdiniz. Sizden aldığımızı güçle yola koyulduk. Bu yol her geçen gün büyüyen Türkiye'ye çıkıyor. Bu yol her türlü darbecileri, teröristleri tedavülden kaldırmış, özgürlüklerin alabildiğine genişlediği demokrasi yoludur. Artık eski Türkiye'ye dönüş yok. 15 Temmuz'da bunu Bayburt gösterdi. Bayburt 15 Temmuz gecesi Türkiye'ye, bayrağına, hükümetine ve reisine sahip çıktı. Sağ olun, var olun. Artık yeni Türkiye var. Milletimizle birlikte en büyük Türkiye için, 'durmak yok yola devam' diyoruz. 14 yıldır sizden aldığımız güçle bütün vesayet odaklarına karşı mücadele verdik, vermeye devam ediyoruz. Kimse bizi bu onurlu mücadeleden alıkoyamaz. Kimse milletimiz için iş, AŞ ve hizmet üretmemizin önüne çıkamaz. Yapacağımız anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi ile bütün şer odaklarını bu ülkenin gündeminden tamamen çıkaracağız. Artık milli iradeyi ne FETÖ, ne bölücü terör örgütü tehdit edemeyecek. Anayasa değişikliği ile millet iradesi ekonomi, siyaset ve hukukta kesintisiz ve güçlü bir şekilde tecelli edecek. Türkiye artık bütün bu yükleri üstünden atıp özgürce ve kendinden emin bir şekilde kararlılıkla yoluna devam edecek. Geçmişte bu millete ağır bedeller ödeten bu sistematik arızları da tamamen ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin ufkunu açacak bu anayasa değişikliğini gerçekleştirme vakti çoktan geldi."

'ALÇAK ŞEBEKELERİ TEKER TEKER DİZE GETİRECEĞİZ'

Milletle AK Parti arasına mesafe koymak isteyenler olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "Onlar bilmiyor ki AK Parti ile bu milletin arasına hiç kimse giremez. Biz milletten ayrı değiliz ki, milletin ta kendisiyiz. Siyasetimiz millet siyaseti, hayallerimiz sizin hayallerinizdir. Kim bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmaya yeltenirse 15 Temmuz'da cevabını aldığı gibi yine alacaktır. 15 Temmuz'da hiçbir hain planın bu milleti dize getiremeyeceğini bütün dünya gördü. Bu milletin iradesi asla esir alınamaz. Bugün dünyanın en adi ve insanlık dışı terör yapıları ile içeride ve dışarıda çetince mücadele ediyoruz. Hepsi aynı yerden düğmeye basılmışçasına harekete geçen bu alçak şebekeleri teker teker dize getireceğiz. Bu millete en küçük bir kötülük yapan kim olursa olsun hesabını mutlaka verecek. Başka yolu yok. Sadece bomba atanlar yakıp yıkanlar değil teröre destek verenlerde hesabını verecek" dedi.

'ÇAĞRILINCA KUZU KUZU GİDİP İFADE VERECEKSİN'

Konuşmasına ezan okunması nedeniyle ara veren Başbakan Yıldırım, ezan bittiğinde şehitler için Fatiha okunmasını istedi, ardından da HDP'lilerin tutuklanmasına değinerek konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Yıllardır, 'teröre ve terör örgütüne karşı olduğunuzu, terörü kimden gelirse gelsin lanetlediğinizi açıklayın' dedik. Tek kelime etmediler. İnsanları sokağa ve eyleme çağırdılar. Çıkan olaylarda birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep oldular. Ne pişmanlık duydular, ne de terörü lanetlediler. Şimdi de şikayet ediyorlar. Bu ülkenin yıllardır hizmetsiz bıraktıkları şehirlerine yatırım için gönderilen paraları teröre aktardılar. Belediye araçları ile hendekler kazdılar, insanlara hayatı dar ettiler. Mahkeme ifadeye çağırınca adalete meydan okuyup, 'gelmeyiz' dediler. Bu ülkenin her vatandaşı mahkeme çağırınca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyorsunuz? Siz gidenlerden büyük babanın evladı mısınız? Türkiye hukuk devletidir. Hukuk herkes için lazım. Herkes hukukun önünde eşit. Hiç kimsenin hukuk üzerinde bir geçiş hakkı yok. O halde çağrılınca kuzu kuz gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlara da şikayet etmeyeceksin. Bugün hukuk herkes için işliyor. Kanun neyse o herkes için yapılır. İfadeni veremiyorsan mahkeme ifadenden vazgeçip dosyayı bir kenara atamaz. Öyle veya böyle getirecek, ifadeni alacak ve gereğini yapacak. ya beraat edersin, ya da suçunun karşılığını görürsün. AK Parti'ye vaktiyle iktidardayken çok haksız bir kapatma davası açıldı. Biz, 'mahkemeyi tanımıyor muyuz' mu dedik. Gittik, davamızı savunduk. Haklılığımızı ortaya koyduk ve sonunda mahkeme AK Parti'yi kapatmamak üzere kararını verdi. Dolayısıyla hukuka riayet etmek her vatandaşımızın görevidir. Eğer bunu yerine getirmezsen yapılacak bellidir. Hukuk gereğini yapar."

'HİÇBİR SİYASETÇİ KONUMUNU KULLANARAK TERÖRE KALKAN OLAMAZ'

HDP'nin meclise gitmeme yönündeki kararına değinen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Zaten çokta geldikleri yok. Ara sıra geliyorlar. Millet vekilini seçip Ankara'ya gönderiyor. Niye? 'Git meclise, işlerimizi takip et. İhtiyacımız olan kanunları çıkar.' Siz milletten vekalet aldınız. Biz sizden aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız. Aynen okulu kıran öğrenciler gibi. Öğrenci okula dersini görmeye, öğrenmeye gidiyor. Milletin vekaletini alanlar millete hizmete edip meclise gidecek. Mecliste milletin verdiği görevleri yapacaklar. 'Meclise gitmiyorum' dediğiniz zaman millete saygısızlık ve hakaret yapmış olursunuz. Siz meclise gitmezseniz millet de size seçimlerde gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de sizi tanımaz. Bu kadar basit. Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün. Gelin meclise, ne diyecekseniz söyleyin. Mesele konuşmak, fikrini ifade etmek değil. Mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz. Terörle iç içe olamaz. Terör faaliyetlerinin içine giremez. Bunu hiçbir demokratik ülke asla kabul etmez. Milletin seçtiklerinin görevi millete hizmet etmektir. Şehirlerde hendek kazmak değil, dağdakilere para yetiştirmek değil. İşinizi düzgün yapmazsanız Türkiye bir hukuk devleti hukuk devletinde de yanlış yapan hesabını sonuna kadar verir. Yanlışı bende yapıyorsam benimde hesabımı versin. Herkes hesabını hukuk devletinde, hukuk içerisinde vermek zorundadır. Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri toplayarak terör örgütlerine silah için, insan öldürmek için gönderenler elbette bunu karşılığını göreceklerdir. Başka bir çaresi yok."

Önlerinde anayasa değişikliği ile ilgili önemli bir gündem olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Allah'ın izni ile Türkiye güçlü bir iktidarla, güçlü bir Cumhurbaşkanlığı ile yoluna devam edecek" diyerek konuşmasını tamamladı.

15 PROJENİN TEMELİ ATILDI, 3 PROJENİN AÇILIŞINI YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Demirözü, Aydıntepe, Aydıncık, Çimağıl, Dövmekaya, Sarımeşe, Soğukgöze, Erikdibi barajları ile sulama ve taşkın kontrol projelerinin yer aldığı 15 projenin temelini attı, Konursu Barajı, Pınarlı Göleti sulaması 2'inci kısmı ve Hamamözü köyü yerleşim alanları Kale ve Yayla dere ıslah projelerinin de yer aldığı 3 projenin açılışını da kurdele keserek gerçekleştirdi. Projelerin toplam bedelinin 159 milyon lira olduğu belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra da helikopterle Erzincan'a hareket etti.

Muhammet KAÇAR-Fatih TURAN/BAYBURT,

========================================================

RAYDAN ÇIKAN YÜK TRENİNİN IRMAĞA UÇMASINI AĞAÇ ÖNLEDİ

KARABÜK'te, yamaçtan düşen kaya parçasına çarpan yük treni raydan çıktı. Lokomotif ve 4 vagon, Filyos Irmağı'na düşmekten ağaç sayesinde kurtuldu.

Makinistler Mümtaz Kınay ve Erdal Demirsoy yönetimindeki 24231 sayılı 20 vagonlu yük treni, Karabük'ten Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'ne kömür almak için yola çıktı. Trenin lokomotifi, Karabük ile Yenice İlçesi arasındaki Şahin Kayası mevkiinde yamaçtan raylara düşen kayalara çarptı. Raydan çıkan lokomotif ve 4 vagon, Filyos Irmağı'na düşmekten ağaç sayesinde kurtuldu. Makinistler kazayı yara almadan atlattı.

Kaza nedeniyle Karabük- Zonguldak arası tren seferleri iptal edildi. Raydan çıkan lokomotif ve vagonları kurtarma çalışması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Kaza yeri

-Raydan çıkan lokomotif ve vagonlar

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================

Validen Sivasspor'a yürüyüşlü destek

SİVAS Valisi Davut Gül, bugün saat 17.00'da oynanacak Elazığspor maçından önce Sivasspor'a destek olmak için bir grup taraftarla birlikte İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüş yaptı.

Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, saat 14.30 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 200 taraftar grubuyla buluştu.

Vali Gül ve beraberindekiler boyunlarına Sivasspor atkısı takarak tezahüratlar eşliğinde İnönü Bulvarı üzerinde yürümeye başladı. Elazığspor'un konakladığı otel önüne kadar yürüyen vali ve yanındakiler, konuk takım Elazığspor lehine tezahüratlarda da bulundular.

Otelin önünde Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş'la buluşan vali ve yanındakiler, karşılaşma için başarılar diledi. Vali ve yanındakiler, daha sonra maçın oynanacağı 4 Eylül Stadyumu'da gitti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Protokol ve taraftar grubunun yürüyüşü

-Otel önünde tezahürat

-Protokolün Elazığspor Başkanı Karataş ile sohbeti

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

============================

Barış için pedal çevirdiler

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, ikincisi bu yıl 'Barış' temasıyla düzenlenen Uluslararası bisiklet turu, Yunanistan'ın Midilli ve Lesvos adasından bisiklet tutkunlarını da katılımıyla yapıldı. Etkinliğe, 88 bisiklet tutkunu katıldı.

Ayvalık Bisikletlileri, Derneği, Ayvalık Tabiat Platformu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslarararası Bisiklet Turu, Ayvalık Öğretmenevi önünden başladı. 18 kilometrelik parkurdaki tura Ayvalık'ın yanı sıra Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçeleri ile mahalleye dönüştürümen Akçay Beldesi, İzmir'in Bergama ve Dikili'ye bağlı Çandarlı mahallesi ile Yunanistan'ın Midilli ve Lesvos Adası'ndan 80 bisiklet tutkunu katıldı. Etkinliğe Körfez Bisiklet Platformu 30 kişilik ekibiyle katıldı. Katılımcılar arasındaki 60 yaşındaki Parkinson hastası Saygın Koç ile 12 yaşındaki diyabet hastası Erdem Erikci ve sağlık personeli olan babası Erdinç Erikci, etkinlikte "Diyabet ve parkinsonun yaşama engel değil. Bisikletli yaşamı sağlık kazandırır" mesajı verdi.

"BU TURLARIMIZI GELENEKSEL OLARAK DÜZENLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Etkinliği koordine eden Ayvalık Bisikletlileri ve Ayvalık Tabiat Platformu Sorumlusu Piraye Bayman, "Bisiklet özgürlüktür, barıştır, huzurdur. Bisiklet sağlıktır. Her yıl sonbaharda bu turları geleneksel olarak düzenlemeye devam edeceğiz. Bisiklet yollarının çoğalması, bisiklet park yerlerinin olması, taşıtların bize özen göstermeleri tek arzumuz. Biz büyüyeceğiz ve Ayvalık'ı bisiklet cenneti yapacağız. Bu yıl ki bisiklet turumuzun teması barış. Barış, her zaman gereken bir şey. Artık yeter, kan dökülmesin diyoruz ve 'Barış hemen şimdi' diyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Bisikletlilerden görüntü

-Etkinliği koordine eden Ayvalık Bisikletlileri ve Ayvalık Tabiat Platformu Sorumlusu Piraye Bayman ile röp.

-Bisiklet ekibi hep bir ağızdan "Barış hemen şimdi" diye haykırması

-Etkinliğe katılan diyabet hastası Erdem Erikci ve sağlık personeli olan babası Erdinç Erikci ile röp.

-Etkinliğe katılan parkinson hastası Saygın Koç ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK, DHA)

===============

Hülya Koçyiğit, Çorum'da Hitit defilesini izledi

ÇORUM'a gelen Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit, Hititlerin başkenti Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı nedeniyle Boğazkale İlçesi'nde düzenlenen 'Hitit Sinema Sinema Günleri' ve 'Hitit Defilesi' etkinliğine katıldı.

Hititlerin başkenti Hattuşa'nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne alınışının 30'uncu yılı nedeniyle Çorum'un Boğazkale İlçesi'nde 'Hitit Sinema Sinema Günleri've 'Hitit Defilesi' düzenlendi. Programa Türk sinemasının ünlü ismi Hülya Koçyiğit de katıldı. Koçyiğit, burada kendisinin de 43 yıl önce oynadığı 'Gelin' filmini izledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Koçyiğit, fotoğraf çektirdi. Boğazkale'de tarihi Dulkadiroğulları Konağı'nda gerçekleştirilen programa Koçyiğit'in yanı sıra, Boğazkale İlçe Kaymakamı Osman Aydoğan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Hitit Defilesi' büyük beğeni topladı. Programın ardından konuşan Hülya Koçyiğit, Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Hülya Koçyiğit'den detay

-Defileden detaylar

-Hülya Koçyiğit'in açıklaması

-Detaylar

Haber: Yusuf ÇINAR/BOĞAZKALE (Çorum), -

================

Marmaris'te aşure etkinliğinde birlik olma çağrısı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bu yıl 23'üncüsü düzenlenen etkinlikte 5 bin tabak aşure dağıtıldı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çağrıda bulunan Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kasım Çağlı, "CHP çatısı altında faşizme karşı ortak cephe oluşturmak zorundayız" dedi.

Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği tarafından Beldibi Mahallesi'nde, aşure günü düzenlendi. Beldibi Cem Evi önünde bugün düzenlenen etkinliğe, CHP'li Marmaris Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Kaplan ve Halil Gökovalı, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, HDP Muğla İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Özel, sivil toplum örgütleri temsilcileri yanı sıra çok sayıda Marmarisli aileleriyle katıldı. kazanlarla aşurelerin pişirildiği etkinlikte, yerel sanatçı Altan Tüfekçi sazı ile türkülerle etkinliği hareketlendirdi. Müzik dinletisi sonrası dualar okunarak stantlarda toplam 5 bin tabak aşure ile kavurma, gözleme, lokma ve çeşitli içecekler dağıtıldı.

"CHP ALTINDA FAŞİZME KARŞI ORTAK CEPHE OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ"

Etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, gelinen aşamada yezitle, uzlaşma, demokrasi için tüm yollar bitmiştir. 'Herkes CHP altında bir olmalıdır' diyen Çağlı, "Ülkemiz son 14 yıldır her tarafından kan, gözyaşı, katliamlar ve iç savaş çığırtkanlıkları yapılıyor. Hangi etkinlik köken ve dinden olursa olsun kayıp gidenler için yas tutamıyoruz. Üstümüze çöken bu kapkara bulutu dağıtmalıyız yoksa yok olacağız. Meclis yok hükmünde, parlamenter düzen tamamen yok edilmiş, dokunulmazlıklarda, tezkerede yine kapıda, sonuç ortada. Cadı avı tüm hızıyla devam ediyor. CHP'lilere saldırma, yaralama, Cumhuriyet gazetesini çökertme, HDP'li vekilleri tutuklayıp zindanlara atma. Aykırı hiçbir sese 'Hoşgörü yok' denilerek boğazlanmamız. Yaşayarak öğrendik ki her geri adım bizleri sınırlıyor, yezite daha geniş alanlar sağlıyor. Dostlar birleşmeliyiz artık tek çaremiz budur yoksa zindanlarda birleşeceğiz. Ülkede sivil toplum örgütleri, alevi teşkilatlarını, meslek odalarını ve diğer muhalefet siyasi partileri bir araya getirme görevi CHP'nindir. CHP altında faşizme karşı ortak cephe oluşturmak zorundayız. ya bu cepheyi kuracağız ya da kasabın önündeki koyunlar gibi sıramızı bekleyeceğiz. Faşizmde sınır yoktur. Bunu önleyecek olan halkın birlikteliğidir. Artık bir, dik ve tek olarak yezidin faşizmine karşı olmalıyız" dedi.

POLİS, EĞİTİM-SEN ÜYELERİNE TİŞÖRTLERİNİ ÇIKARTTIRDI

Pir Sultan Abdal Derneği'nin etkinliğine davetli olarak katılan bir grup Eğitim-Sen Marmaris Şubesi üyesinin giydiği arkasında "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" ve önünde "Eğitim-Sen Marmaris Şubesi" yazılı tişörtler polis tarafından çıkartıldı. Polis, Eğitim-Sen üyelerine dün (Cumartesi)saat: 19.00'da Muğla Valiliği tarafından yayınlanan bir hafta süreyle izinsiz gösteri ve basın açıklaması yapılmayacağı genelgesi olduğunu söyledi. Eğitim-Sen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar, böyle bir kararı yeni öğrendiklerini, sadece üzerlerine sendikanın tişörtlerini giydiklerini ve açıklama yapmak için değil etkinliğe katılmak için burada olduklarını söyledi. Eğitim-Sen üyeleri polisle yapılan görüşmelerin ardından alkışlarla üzerlerindeki tişörtleri çıkardı.

Yaşanan gerginlik sonrası Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri, Eğitim-Sen üyelerini çağırarak yaşananları alkışlarla bir süre protesto etti. İki saat süren etkinliğin ardından kalabalık olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

-Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği aşure etkinliğinden görüntü

-Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kasım Çağlı'nın açıklaması

-Eğitim-Sen Marmaris üyeleri ile polis arasındaki tişört gerginliğinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement