Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA (6)SİİRT BELEDİYE BAŞKANI BAKIRHAN ADLİYE'YE ÇIKARILDISiirt'te, bu sabah Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan,...

16.11.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA (6)

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI BAKIRHAN ADLİYE'YE ÇIKARILDI

Siirt'te, bu sabah Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı. Bakırhan'ın gözaltına alınması ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever imzası ile yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/1737 sayılı soruşturma dosyasında PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK 314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün çağırısı ve talimatı doğrultusunda Siirt ilinde meydana gelen birden fazla yasadışı toplantı gösteri yürüyüşlerine katılarak örgüt lehine söz ve eylemde bulunmak, Siirt Belediyesi Başkanlığı adına tescilli araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırmak şeklinde birden fazla eyleme katılarak üzerine atılı suçu işlediğine yönelik kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller bulunması nedeniyle Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, gözaltına alınmıştır. Mahkemeden alınan kararlar doğrultusunda arama ve el koyma işlemleri devam etmekte olup, kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

TUNCELİ'DE 13 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

Tunceli'de sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile Eş Başkan Nurhayat Altun'un da bulunduğu 13 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Tunceli Adliyesine çıkarıldı.

Haber: Turan KOYUNCU - Mehmet Yücel DURAK/ Siirt,

=========================================================

OTOBÜSÜN ÇARPTIĞI OTOMOBİLDEN FIRLAYAN KADIN SÜRÜCÜ ÖLDÜ

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde bir yolcu otobüsü, aynı istikamette seyreden otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle koltuğundan fırlayıp yola savrulan otomobil sürücüsü ve henüz 2 aylık anne olan 32 yaşındaki Tuğba Erdoğan ambulans ile kaldırıldığı hastanede can verdi.

Kaza, Sorgun Atatürk Bulvarı kavşağında bugün saat: 15.00 sıralarında meydana geldi. Sivas istikametinden Ankara yönüne gitmekte olan Ercan Dinç (36) yönetimindeki 58 VA 050 plakalı yolcu otobüsü, aynı istikamete gitmekte olan Tuğba Erdoğan (32) yönetimindeki 33 HH 420 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazanın şiddetiyle otomobil sürücüsü Tuğba Erdoğan şoför koltuğundan fırlayarak yola savruldu. Olay yerine gelen 112 Acil ambulansı tarafından Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan Erdoğan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tuğba Erdoğan'ın Ankara'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda memur olarak görev yaptığı, Sorgun'daki bir yakınlarını ziyaret için geldiği ve 2 aylık anne olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Otomobilden görüntü,

-Yolcu otobüsünden görüntü,

-Detay görüntüler

Haber: Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

========================================================

VURULDU, 2 KİLOMETRE KAÇTI İLK MÜDAHALEYİ KENDİSİ YAPTI

KONYA'da 17 yaşındaki Tayyip T. kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından av tüfeğiyle sağ ayağından vuruldu. Olay yerinden yaralı halde yaklaşık 2 kilometre kaçan Tayyip T., daha sonra kemerini çıkarıp bacağını bağlayarak kan kaybını önlemeye çalıştı. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Tayyip T.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Muhacir Pazarı yakınında meydana geldi. İddiaya göre 2 kişiyle belirlenemeyen nedenle tartışan Tayyip T., av tüfeğiyle sağ ayağından vuruldu. Ayağına isabet eden saçmayla yaralanan Tayyip T. yaralı halde olay yerinden 2 kilometre yürüyerek kaçtı. Kentin en işlek bölgesi olan Zafer Meydanı'na gelen Tayyip T., daha fazla gidemeyeceğini anlayınca yere yığıldı. Yaralı genç bu sırada kan kaybını önlemek için kemerini çıkararak, bacağına bağlayarak kendisine ilk müdahaleyi yaptı. Çevredeki esnafın durumu fark ederek polis ve sağlık görevlilerine bildirdi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Tayyip T.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis olaya karışan 2 kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yaralıdan detay

-Yaralının ambulansa alınması

-G enel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

==========================================================

CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLAYIN KAZA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

SAMSUN'da 23 yaşındaki Mahmut Demir'i pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla aranan 35 yaşındaki Mustafa A., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Mustafa A., ölen genci tanımadığını söyleyip, olayın kaza olduğunu öne sürdü.

Olay İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 3 gün önce meydana geldi. Mustafa A. ile bir grup arkadaşı mahalledeki boş alanda içki içmeye başladı. İddiaya göre alkolün etkisiyle küfür etmeye başlayan Mustafa A.'yı grup içinde olan 18 yaşındaki F.K. mahalle arasında küfür etmemesi konusunda uyarınca aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından gruptan ayrılan Mustafa A., yakında olan evinden pompalı tüfeği alarak tekrar olay yerine gelip F.K.'ya vurmaya başladı. İddiaya göre, şüpheli elindeki tüfeği F.K.'nın omzuna vurduğunda tüfek ateş alıp olay yerinin yakınındaki Mahmut Demir'in göğsüne isabet etti. Kanlar içinde yere düşen yaralı olay yerine çağırılan ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak öldü. Şüpheli Mustafa A. ise kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan cinayet masası ekipleri dün Mustafa A.'nın İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde bir evde saklandığını tespit etti. Eve baskın yapan polis şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Polise ifade veren Mustafa A., ölen genci tanımadığını ve aralarında hiçbir husumet olmadığını belirterek, "Kavga sırasında tüfek kazayla patladı" dedi. Emniyetteki ifadesinin ardından şüpheli Mustafa A. geniş güvenlik önlemi altında bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Şüphelinin Emniyet müdürlüğü'nden çıkışı

-Şüphelinin adliyeye girişi

-Adliye ve Emniyet Müdürlüğü binasının dışından detay

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN-DHA

==============================================================

KAYSERİ'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Kayseri- Malatya yolu uygulama noktasında durdurdukları İstanbul plakalı bir araçta yaptığı aramada, 3 kilo eroin ele geçirildi. Aynı yerde Gaziantep plakalı bir araçta yapılan aramada ise 8.05 gram esrar, 26.55 gram metamfetamin bulundu. Uyuşturucu maddelerle ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kayseri-Malatya yolundaki uygulama noktasında İstanbul plakalı bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 3 kilo eroin ele geçirildi. Araçtaki S.D. ve B.A. gözaltına alındı.

ESRAR VE METAMFETEMİN

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aynı uygulama noktasında durdurdukları Gaziantep plakalı araçta yaptıkları aramada da, hassas terazi ve 2.95 gram esrar ele geçirildi. Araçta bulunan B.A., N.K. ve F.A. gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve çantalarında yapılan aramada da toplam 5.10 gram esrar, 26.55 gram metamfetamin bulundu. Gözaltına alınan 3 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Gözaltına alınan biri kadın 2 şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan KURT/KAYSERİ, DHA)

=======================================================

SOKAK KEDİSİNE TECAVÜZ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde hayvan severler tarafından trafik kazası şüphesiyle veterinere getirilen 2 yaşındaki dişi sokak kedisine kimliği belirsiz kişilerce tecavüz edildiği ortaya çıktı.

Marmaris Hayvan Barınak ve Sokak Hayvanları gönüllüleri tarafından bugün Cumhuriyet Caddesi Uzunyalı Mevkii sahil yürüyüş yolunda yerde hareketsiz yatarken bulunan sokak kedisi, trafik kazası şüphesiyle veteriner kliniğine getirildi. Uzman Veteriner Hekim tarafından kontrol edilen sokak kedisinin vücudunda kırık, yara ve travma belirtesi tespit edilmedi.

Genital bölgede yapılan incelemede aşırı kanama olduğu belirlenen kedi incelemeye alındı. Kedinin tecavüze uğradığı, organlarının parçalandığı, idrar ve dışkısını tutamadığı tespit edildi. Tedaviye alınan kedinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Veteriner Hekimi Deniz Yosun Switijnk, "Trafik kazası şüphesiyle hayvan severler derneği tarafından kliniğimize sokak kedisi getirildi. Yapılan muayenede sadece genital bölgesinde yırtılma ve kanama tespit edildi. Bundan dolayı trafik kazasına bağlayamadık. Sokak kedisinde yaptığımız incelemede vücudunun bir yerinde patolojik lezyona rastlayamadık. Trafik kazasına bağlı darbe, çıkık, kırık, yara, vurgu ve iç kanama görülmedi. Görünen tek patolojik lezyon genital bölgede yırtık ve kanama. Sadece bu bölgede kanama var. Maalesef yaptığımız tetikler sonucu ve aklımıza gelen tek şey yabancı bir cisimle yaralanması ve tecavüz edilmesi oldu" dedi.

SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİLER

Bu durumu öğrenen Marmaris Hayvan Barınağı ve Sokak Hayvanları Gönüllüleri kedinin fotoğrafını çekerek, "Maalesef güne çok kötü başladık. Bu güzel kız trafik kazası diye getirildi. Hemen özel veterinere götürdük. Ne yazık ki tecavüz teşhisi konuldu. Çok kan kaybetmiş, vücut ısısı düşük, muayenede resimler çok kötü. Umarım yaşar dua edin" Türkçe ve İngilizce sosyal medyada paylaşımda bulundu. Hayvan severler, sahil yürüyüş yolunda sokak kedisine ne olduğuna dair MOBESE kameralarından araştırılma yapılması için polise başvuracağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Veteriner kliniğinde tedaviye alınan sokak kedisinden görüntü

Uzman Veteriner Hekim Deniz Yosun Switijnk ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

====================================================

ORDU'NUN YAYLALARINA KAR YAĞDI (2)

KAR KALINLIĞI 5-10 SANTİME ULAŞTI

Ordu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 5-10 santimetreye ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kabadüz Çambaşı Yaylası, Aybastı Perşembe Yaylası ve Akkuş İlçesi'nin yüksek kesimlerine kar yağışının devam ettiğini söyledi. Meteoroloji'nin uyarısı üzerine kentte Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli kar tedbirlerini aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Rakım itibariyle Akkuş bölgesinde 5 santim kar var. Kar yağışı yağmur karışık devam ediyor. Meteoroloji bu konuda zaten gerekli uyarıları yapmıştı. Bizde ekiplerimizle bütün tedbirleri aldık. 325 araç ve iş makinesiyle 410 personelimiz karla mücadele için hazır. Bu kış mevsiminde 26 bin kilometre yol ağımızda karla mücadele çalışması yapacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda karla mücadeleye tüm ilçelerde ekiplerimizle hazırız. Şu an itibariyle de Ordu'da kar nedeniyle kapalı mahalle yolumuzda yok. Hiçbir olumsuzluk yok" dedi. Öte kar yağışının en fazla Akkuş İlçesi'nde etkili olduğu belirtildi.

Haber: Nedim KOVAN/ Ordu,

=======================================================

FETHİYE'DE KASIM'DA DENİZ KEYFİ

ÜLKENİN büyük bölümünde düşen hava sıcaklıklarına inat Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yazdan kalma günler yaşanıyor. İlçede güneşli havayı fırsat bilerek sahile inen vatandaşlar, denize girerek güneşlendi.

Hava sıcaklığının 19, deniz suyu sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Fethiye'de, plajlarda yazdan kalma görüntüler oluştu. Güneşli havayı fırsat bilerek Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'na gelen, aralarında yerleşik yabancıların da bulunduğu vatandaşlar, deniz keyfi yaptı. Kimileri denize girip yüzerken, kimileri plajda sere serpe güneşlendi.

"CENNET GİBİ BİR YERDE YAŞIYORUZ"

Plajda denize girenlerden Sevim Arıcak, geçen hafta Ankara'da olduğunu belirterek, soğuk havayla mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. Fethiye'de Kasım ayında bile denize girebildiğini dile getiren Arıcak, "Bugün Ankara'ya kar yağışı başlamış. Fethiye'de ise yazdan kalma bir gün yaşanıyor. Deniz suyu sıcaklığı havadan daha yüksek. Cennet gibi bir yerde yaşıyoruz. Ülkenin iç Anadolu ve Doğu bölgesi karlar altındayken biz burada denize girip güneşlenebiliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Plajda güneşlenen vatandaşların görüntüsü

Denizde yüzen vatandaşların görüntüsü

Sevim Arcak ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

========================================================

AVRUPA'DA SOYKIRIMA UĞRAYAN ROMANLAR EDİRNE'DE ANILDI

EDİRNE'de 'Roman soykırımı anma günü' etkinliğinde konuşan Edirne Roman Eğitimi Gönüllüleri Başkanı Turan Şallı, Nazi Almanya döneminde 2 milyona yakın roman vatandaşın katledildiğini belirterek, "Yaşadığı her ülkede, her coğrafyada romanlar ayrımcılık yokluk ve yoksullukla hala mücadele etmektedir. Yine üzülerek ifade ediyorum, Türkiye'de durum böyle, değişen bir şey yok. Ama tek bir farkımız var, Türkiye Cumhuriyeti devleti, Osmanlı dahil olmak üzere hiçbir açıdan siyasi ve politik açıdan romanlara soykırım uygulamamıştır" dedi.

Edirne'de Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Almanya'nın 2'inci Dünya Savaşı'nda Yahudilerle birlikte 2 milyon roman vatandaşına soykırım uyguladığı gerekçesiyle, 'Roman soykırımı anma günü' etkinliği düzenledi. Devecihan Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Barosu'ndan avukat Nebahat Çavuş, Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Bölümü araştırma görevlisi Muhammet Tağ, roman vatandaşlar ile sivil toplam örgütü temsilcileri katıldı.

Davetlilere 'Roman Soykırımı' adlı kitapçığın dağıldığı etkinlikte konuşan Edirne Roman Eğitimi Gönüllüleri Başkanı Turan Şallı, roman ya da çingene vatandaşların Avrupa ülkelerinde uğradıkları zulmü hatırlatarak farkındalık yaratmak istediklerini dile getirip, "Bizim burada asıl amacımız romanların Avrupa ülkelerinde yaşarken ödemiş oldukları bedellerin, soykırımın, daha doğrusu romanların uğramış olduğu soykırımı anlatıp toplumda farklılık yaratmak. Aslında biz bu projeyi Temmuz ayında düşünüyorduk, fakat ülkemizde yaşanılan darbe girişimi neticesinde bugün yapmak zorunda kaldık. Bizim asıl amacımız şu, demokrasi temel haklar her birey için geçerlidir. Etnik soykırımın dini, dili, nesli yoktur, sonuç olan insan haklarının hak ihlalidir. Avrupa coğrafyası roman için tarihi karanlık sayfalarla doludur. Evet üzücüdür, yine yaşadığı her ülkede, her coğrafyada romanlar ayrımcılık yokluk ve yoksullukla hala mücadele etmektedir. Yine üzülerek ifade ediyorum, Türkiye'de durum böyle, değişen bir şey yok. Ama tek bir farkımız var, Türkiye Cumhuriyeti devleti, Osmanlı dahil olmak üzere hiçbir açıdan siyasi ve politik açıdan romanlara soykırım uygulamamıştır. ve bunun en büyük örneklerinden birini biz gördük. Çünkü biz bu ülkeyle insanlarla kaynaştık, bütünleştik. Ama Avrupa ülkeleri maalesef sen bizden değilsin imajı yaratarak romanları dışladı ve hala bunu yaşatmaktadır" dedi.

"AVRUPA ÜLKELERİ ROMANLARIN NESLİNİ TÜKETMEK İSTEDİ"

Şallı, Avrupa ülkelerinde 1300 yılından bu yana romanlara uygulanan soykırımı ve kısırlaştırma gibi insan haklarına aykırı uygulamalarla roman neslini katledip bitirmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Romanların neslini bitirmek için Avrupa ülkeleri elinden geleni yapmış. Roman vatandaşlarını toplumun istenmeyen haline getirmişler. Geçmişte her 4 kişilik bir roman ailesinden birini kısırlaştırmışlar. Resmen yok etmek için mücadele vermişler. Almanya'da Nazi döneminde sadece Yahudiler değil 2 milyon çingene yani roman vatandaşı katledilmiştir. Almanya bunu tanıyıp 500 bin roman vatandaşına tazminat ödemiştir. Bizim tek istediğimiz sadece insan gibi ayrıştırılmadan yaşamak" dedi.

"NAZİ ALMANYASI ÇİNGENELERE SOY KIRIM UYGULADI"

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Bölümü araştırma görevlisi Muhammet Tağ, Nazi Almanya'sının 1'nci Dünya Savaşı'ndan sonra tüm dünyada çingeneler polis tarafından gözaltında tutulurken Almanya'da çingene avına başlandığını söyledi. Tağ, "Çingene felaketinin ortaya atılması, 1899'da Münih'te sonradan çingene tehlikesiyle mücadele ofisi adına alacak olan birim kurucusu Alfred Dilman'a kadar uzanmaktadır. Almanlar 1933-1945 yılları arasında üstün ırk yaratmak hedefiyle diğer milletlerden veya etnik gruplardan olan milyonlarca insanı yok etti. Almanlar toplama kamplarında insanları yakmak için hazırlanan özel fırınlarda toplu olarak yakarak, gaz odalarında zehirleyerek ve kısırlaştırarak 21 milyon insanı katletti. Alman sosyal, sağlık ve kültür politikaları yerleştirmek için aşağı ırktan olarak tanımladıkları iki grubu hedef seçmiştir. Bunlardan iki din bazında Yahudiler diğerleri ise çingenelerdir. Eldeki verilere bakıldığında Almanlar 2'nci Dünya Savaş'ında 500 bin ila 1.5 milyon arasında çingene ve 6 milyon Yahudiye soykırım uygulamıştır. Almanlar, çingenelere karşı soykırımı 2'nci Dünya Savaşı öncesinde başlatıp çingeneleri kan testi yaparak sınıflandırmıştır. Her ne kadar durumları aynı olsa da çingenelere yapılan soykırım Yahudiler kadar hatırlanmamaktadır" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Soykırım hazırlanan afiş

Salona girenler

Turan Şallı röp.

Salondan genel detay

Hazırlanan Soykırım kitapçığı

Turan Şallı açıklama

Muhammet Tağ açıklaması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=============================================================

ŞIRNAK VE BİNGÖL'DE 837 BİN LİRA DEĞERİNDE KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

ŞIRNAK ve Bingöl'de Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, 837 bin lira değerinde 211 bin 685 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralar ile ilgili Bingöl'de 1, Şırnak'ta ise 56 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 1-15 Kasım tarihleri arasında çeşitli noktalarda yaptıkları yol kontrol uygulamasında, piyasa değeri 820 bin lira tutarında 206 bin 685 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek, 56 şüpheli içinde adli işlem başlatıldığı bildirildi. Jandarma ekipleri, yol kontrol uygulamalarında durdurdukları araçlarda yaptıkları aramalarda, bir aracın motor bölümü ve tekerlek arasında gizlenmiş halde kaçak sigara ele geçirirken, bazı araçlarda ise, kaçak sigaraları gizlemek için özel bölmeler yapıldığı görüldü. Yol kontrol uygulamalarında ele geçirilen 206 bin 685 paket kaçak sigaranın jandarma ekipleri tarafından imha edildiği bildirildi.

BİNGÖL'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada ise, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Muş'tan Bingöl'e bir kişinin araç ile gümrük kaçağı sigara getireceği bilgisi üzerine operasyon yapıldığı belirtilerek, "15 Kasım 2016 günü saat 21.00 sıralarında bahse konu araç Bingöl ili Bahçelievler mahallesinde görülerek durdurulmuştur. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden minibüste yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 17 bin TL olan muhtelif markalarda 5 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak 1 bir şahıs hakkında adli işlemlere başlanmıştır" denildi.

Haber: Sekvan KÜDEN- Aziz ÖNAL/ŞIRNAK, BİNGÖL, -

=========================================================

SİNOP'TA FOTOKAPAN AYI GÖRÜNTÜLEDİ

SİNOP'ta Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yerleştirilen fotokapan ayı fotoğrafladı.

Sinop'ta Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında kentin yüksek bölgelerindeki ormanlık alanlara, yaban hayatını gözlemlemek için yerleştirilen fotokapan bir ayı görüntüledi. Proje kapsamında memeli izleme çalışmaları ve yaban hayatı yönetimine ilişkin yapılacak çalışmalar için veriler toplandığı belirtildi. Fotokapanlar yardımıyla büyük memeli türlerinin yayılış alanları, yoğunlukları, habitat istekleri ve beslenme tercihleri ve bölgelerindeki yaban hayatı- insan çatışmasının belirlenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Haber: İbrahim ASLAN/SİNOP,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement