Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Nusaybin'de 5 PKK'lı terörist ölü ele geçti (2) (Yeniden)MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik hava destekli operasyonunda, aralarında bölücü örgütün 'Mavi Listede' aranan sözde Mardin sorumlusunun da bulunduğu 5 terörist ölü ele geçirildi.

29.11.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de 5 PKK'lı terörist ölü ele geçti (2) (Yeniden)

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik hava destekli operasyonunda, aralarında bölücü örgütün 'Mavi Listede' aranan sözde Mardin sorumlusunun da bulunduğu 5 terörist ölü ele geçirildi.

Sabah saatlerinde Nusaybin'e bağlı Akarsu, Koruköy, Yavruköy ve Küçükkardeş mahalleleriyle birlikte sokağa çıkma yasağının ardından Büyükkardeş Mahallesi kırsalında tespit edilen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı. İnsansız hava araçlarının tespit ettiği PKK'lı grubun bulunduğu bölge havadan ateş altına alındı. Daha sonra karadan da jandarma ve polis özel harekat timlerinin sevk edildiği bölgede PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Öğlen saatlerine kadar süren çatışmada, 5 terörist öldürüldü.

Ölü ele geçirilen teröristler arasında 'Mavi listede' 300 bin lira ödülle aranan ve örgütün sözde Mardin sorumlusu olan 'Seyit Reşo' kod adlı PKK'lı Hasan Turan'ın da bulunduğu açıklandı. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçti.

Görüntü Dökümü

----------------

'Seyit Reşo' kod adlı PKK'lı Hasan Turan'ın fotoğrafı

Haber-Kamera: MARDİN

===============================

9 katlı binada yangın paniği

BATMAN kent merkezindeki Tilmerç Mahallesi'nde bulunan bir sitedeki 9 katlı binanın 3'üncü kattında çıkan yangın, bina sakinleri arasında paniğe yolaçtı.

Tilmerç Mahallesi Mavi Kent Sitesi'ndeki 9 katlı bir binada, Ali Akman'a ait 3'üncü kattaki dairede henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede alevlerin perde ve koltukları sarmasıyla büyüyen yangında alevler balkon ve pencerelerden dışarıya sıçradı. Yangın nedeniyle yükselen dumanlar, binadaki üst katlarda bulunan dairede kalan vatandaşları olumsuz etkiledi. Üst katlarda bulunan vatandaşlardan bazıları kapı ve pencereleri kapatırken, bazıları da kendilerini dışarı atmaya çalıştı. Bu sürede yangından çıkan dumanlardan zehirlenen 12 kişi, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haber verilmesi üzerine olay bölgesine gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alındı. Evdeki eşyalar tamamen yanarak kül olurken, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangına itfaiye ekiplerinin müdahelesi

Alevlerin dışarıya sıçraması

Pencere ve balkondan yükselen dumanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,

============================================

Alacak meselesi silahlı kavgaya dönüştü: 6 yaralı

MANİSA'da alacak meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, 6 kişi yaralandı. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Aralarında alacak meselesi bulunan O.D. (Onur Doğan) ile bir turizm firması (İdeol Turizm) sahibi M.K. (Mahmut Kalıpçı) arasında bugün tartışma çıktı. M.K.'nin Yunusemre İlçesi Mimar Sinan Bulvarı Hüseyin Genç Yaya Üst Geçidi yakınında bulunan işyeri önünde çıkan tartışma büyüdü. İddiaya göre; O.D.'nin arkadaşı olduğu belirlenen bir grup, yol kenarında park edili bir otomobilden tabanca ve pompalı tüfeklerle inip işyerine ve çevreye ateş açtı. Açılan ateş sonucu M.K. kaçıp kurtuldu. M.K.'nin arkadaşlarının da diğer gruba silahla karşılık verdiği öne sürüldü. Olayda 6 kişi yaralandı. Yaralılardan O.D. (Onur Doğan), C.T. (Caner Turan) ve M.M. (Murat Menteş) Grandmedikal Hastanesi'ne, S.Ö. (Serkan Özen) ve G.K. (Göbel Köşak) Manisa Devlet Hastanesi'ne, A.Ö. (Aguş Özanıt) ise Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi. Olayın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayıda mermi çekirdeği ve kovan tespit etti. Çatışmanın izi 20 metrelik alanda görüldü. Olay yerinde mermilerin isabet ettiği park halindeki çok sayıda araç ise hasara uğradı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden mermi çekirdeği görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Mehmed HAKKI ÖZBAYIR- Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

========================================

'Otizmli öğrenci okulda dışlandı' iddiası

ANTALYA'da anaokuluna giden otizmli 5 yaşındaki Berat Alperen Gürsoy'un ailesi, öğretmenin çocuklarını dışladıkları iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu.

İnşaat işçisi 38 yaşındaki Ersin Gürsoy ile eşi 34 yaşındaki Kerime Gürsoy, 3 çocuklarıyla birlikte geçen yıl İstanbul'dan Antalya'ya taşındı. Ersin Gürsoy, otizmli oğlu 5 yaşındaki Berat Alperen'i, Habibler Mahallesi'ndeki Alpay Kalkandelen Anaokulu'na yazdırdı. Ancak aile, öğretmen S.B'nin otizmli çocuklarını dışladıkları iddiasıyla çeşitli girişimlerde bulundu. Anne Kerime Gürsoy, öğretmenin oğlunu sınıftaki etkinliklere dahil etmediğini ve diğer çocuklardan ayrı tuttuğunu ileri sürdü. Diğer çocuklar plastik hamurla oynarken, çocuğunun öğretmenin yanında betonda oturtulduğunu öne süren Kerime Gürsoy, "Çocuğumu hiçbir şekilde oyunlara katmıyor. Bunları kapı aralıkken gözlerimle gördüm. Diğer çocuklar oynarken benim çocuğum cep telefonuyla oynayan öğretmenin yanında bekliyor. Çocuğumun okuldaki oyuncakları kırdığını söyleyerek onlarla oynamasına izin vermiyor, benim evden oyuncak getirmemi istedi. Kendisi de bir oyuncak getirmiş. Berat'ın sadece bu oyuncaklarla oynamasına izin veriyor" diye konuştu.

VELİ TOPLANTISINA ALMAK İSTEMEDİ İDDİASI

Kerime Gürsoy, öğretmen S.B'nin veli toplantısına kendisini almak istemediğini belirterek, şöyle devam etti: "Ben de o velilerden biriyim. Benim toplantıya girmeme izin vermedi. Ben ağlayınca okuldan bir yetkili teselli edip toplantıya soktu. Toplantıda söz hakkı istedim ama öğretmen bana 'Sen saygısızsın' dedi. Beni konuşturmuyor. Müdüre beni şikayet etti. Ben sadece çocuğumun hakkını arıyorum. Öğretmen Berat'ı okulda istemiyor. Kahvaltıda Berat'ı köşeye oturtuyor. Berat hep geride. Çocuk bir sıkıntı yaşayınca öğretmen hemen bana Berat'ı getiriyor."

MİLLİ EĞİTİME ŞİKAYET

Baba Ersin Gürsoy, daha önce de başka bir okulda Berat dolayısıyla sıkıntı yaşadıklarını belirterek, bu yüzden bu okulu tercih ettiklerini söyledi. 'Düzelirler' düşüncesiyle kimseyi şikayet etmediklerini kaydeden Gürsoy, "Engelli çocukları ikinci planda tutuyorlar. Biz de çocuklarımızın diğer çocuklar gibi aynı ortamda büyümesini istiyoruz. Diğer aileler de şimdi Berat'ı istemiyor. Geçen yıl da bu öğretmen ile engelli bir öğrencinin ailesi sorun yaşamış. Biz bu öğretmeni istemedik ama yaş grubunda sadece bu öğretmen vardı. Böyle öğretmenleri okullarda istemiyoruz. Bu öğretmen hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayetçi olduk, aynı zamanda BİMER'den de şikayetçi olacağız" diye konuştu.

Şikayet üzerine ve olayın sosyal medya üzerinden paylaşılmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün inceleme başlattığı kaydedildi. Öğretmen S.B. ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Anne ve babanın okuldan çıkarken görüntüsü

Okulun dış plan görüntüsü

Çocuğun görüntüsü

Anne ve babanın açıklaması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

=======================================================

İzmir'de 2 günde metrekareye 85 kilo yağış düştü

İZMİR'de gece boyunca etkili olan sağanak yağmur yaşamı olumsuz yönde etkiledi, birçok ev ve işyerini su basarken, trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. İzmir'de iki günde metrekareye 85.1 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

İzmir ve ilçelerinde dün başlayan sağanak yağmur, gece boyunca etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Cadde üzerindeki rögarlar taştı, alt geçitleri su bastı. Yağıştan dolayı özellikle bazı araçların yolda kalması, sabah saatlerinden itibaren şehir trafiğini de olumsuz yönde etkiledi. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Birçok kişi, işyerine ulaşmakta gecikmeler yaşadı. Trafik ekipleri ise önemli kavşak ile ana yollarda önlemler alıp araç akışını yönlendirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İzmir'e iki günde düşen yağış miktarını açıkladı.

İzmir merkeze metrekareye 85.1 kilogram yağış düştüğü bilgisi verildi. Bunun yanı sıra Gaziemir'de 98.8, Güzelbahçe'ye 96.1, Gümüldür'e 88.4, Bergama'ya 86.5 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Bu arada bugün aralıklarla devam edecek olan sağanak yağış, yarın ise yerine soğuk havaya bırakacak. Parçalı bulutlu olacak olan kentte sıcaklıkların da 6 ile 10 dereceye kadar düşmesinin beklendiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mehmet GÜNEY/İZMİR, -

=========================================

Fırtına ve yağmur Tire'de hayatı zorlaştırdı

EGE Bölgesi'nde dünden itibaren etkili olan sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar, İzmir'in Tire İlçesi'nde de kendisini gösterdi. Çukurda kalan bazı ev ve işyerlerini su basarken, sıkışan trafik nedeniyle zor anlar yaşandı.

Tire ilçesinde şiddetli lodos fırtınası, yerini gök gürültülü sağanak yağmura bıraktı. Bugün sabah saatlerinde şiddetlenen yağmur kentte hayatı felç etti. Okullarına gitmek isteyen öğrenciler zor anlar yaşadı. Yoğun yağış yüzünden göle dönen ara sokakları kullanamayan sürücüler ana caddeleri tercih etti. Bazı trafik lambalarının da arızalanması nedeniyle trafik düğümlendi. Toplu Konut Sitesi'ndeki bazı evler ile çukurda kalan semtlerde ev ve işyerlerini su bastı.

Bahçesini su basan Ersan Kirazoğlu Sağlık Meslek Lisesi'nde birçok öğrenci mahsur kaldı. Türkiye'nin en büyük açık hava pazarı olarak bilinen salı pazarında ise çoğu esnaf sergi açamadı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, herkesin görevinin başında olduğunu belirterek, oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

Haber: Kamuran KIZILBOĞA/ TİRE (İzmir), -

===========================================

Fenalaşan yolcu halk otobüsüyle hastaneye götürüldü

Araç kamerası görüntüleri

ŞANLIURFA'da bindiği şehir içi halk otobüsünde fenalaşan yolcu, şoför Sinan Altundağ tarafından hastaneye yetiştirildi.

Maşuk Mahallesi'ne sefer yapan Sinan Altundağ'un kullandığı 63 H 0193 plakalı halk otobüsüne geçen pazartesi günü binen ismi öğrenilemeyen erkek bir yolcu, aniden fenalaştı. Şoför Altundağ, yolcunun fenalaştığını fark edince aracın kapılarını kilitleyerek güzergahını değiştirdi. Otobüste bulunan vatandaşların da yardım ettiği fenalaşan yolcu, Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Otobüsteki o anlar ise araç kamerası tarafından kaydedildi.

Şoför Altundağ, yolcunun fenalaştığını görünce vakit kaybetmeden hastaneye götürerek insanlık görevini yaptığını belirterek, "İlk kez böyle bir şey başıma geldi. Biraz heyecanlandım ve sonra otobüsü durdurup hastanın yüzüne su döktük. Daha sonra direksiyonun başına geçerek hastaneye doğru gittim. Hasta adamı hastaneye bıraktıktan sonra yine seferime devam ettim. Ben insanlık görevimi yerine getirdim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Araç kamerası görüntüleri

Yolcunun fenalaşması

Vatandaşların yardım etmesi

Otobüsün hastaneye gitmesi

Vatandaşın sedyeye konulması

Otobüs şoförü Sinan Altundağ ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Siverek'te hizmet evleri açıldı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde belediye tarafından Katırkuyu ve Eskihan mahallelerinde yaptırılan çok amaçlı hizmet evleri, törenle açıldı.

Eskihan ve Katırkuyu mahallelerinde düzenlenen çok amaçlı hizmet evlerinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, hizmet evlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bizim için akrabamız, yakınımızın olması fark etmez. Bizler bu hizmetleri Karakeçi, Kırvar, Bucak ve Karacadağ bölgesinde de yapıyoruz. Kısacası hizmeti götürdüğümüzde adil davranmaya çalışıyoruz. Temel hedefimiz görev süremizin sonuna kadar bu hizmetlere eksiksiz bir şekilde devam etmek ve büyük kısmını bitirmek. Çok amaçlı hizmet evlerimiz mahalle halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Hizmet evleri

Başkanın konuşması

Açılış töreni

Davul zurna

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement