Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)ÇUKURCA ŞEHİDİ TOMAK, GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 2 arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 20 yaşındaki Servet Tomak'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

04.12.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ÇUKURCA ŞEHİDİ TOMAK, GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada 2 arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 20 yaşındaki Servet Tomak'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine birkaç ay sonra yapmayı planladığı düğününde diyeceği damatlığındaki gömlek ve kravatı konulan şehidin annesi Hacer Korkmaz, "Oğlum şehit oldu ya bu bana yeter. Ağlamayacağım" dedi. Çukurca'da bulunan 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk alanındaki Güven Dağı üs bölgesinde geçen Cuma günü PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada silah arkadaşları Emre Şahin ve Özgür Mutlu ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Servet Tomak'ın cenazesi, dün Van'da düzenlenen törenin ardından annesi Hacer Tomak'ın yaşadığı Bursa'ya götürüldü. Şehit Tomak'ın cenazesi, ailenin isteği üzerine dün gece saatlerinde memleketi Gaziantep'e getirildi. Şehit Servet Tomak için ikindi vakti Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, şehidin annesi Hacer Korkmaz, babası Mehmet Tomak, ağabeyi Cumali, kardeşi Aziz, askerler ve vatandaşlar katıldı.

TABUTUNA DAMATLIĞI KONULDU

3 erkek kardeşten ortancası olan şehit Sözleşmeli Piyade Er Servet Tomak'ın 7 önce vatani görevini tamamladıktan sonra girdiği sınavda başarılı olup Sözleşmeli Piyade Er olarak Hakkari'de göreve başladığı ve 2 ay önce de soyadı öğrenilemeyen Beyza isimli kız ile sözlendiği belirtildi. Törende şehit Tomak'ın tabutunun üzerine düğünde giyeceği damatlıktaki gömlek ütülenerek kravatla birlikte konuldu.

ŞEHİT ANNESİ: AĞLAMAYACAĞIM

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin şoförlük yapan babası Mehmet Tomak'ı Vali Yerlikaya teselli ederken, annesi Hacer Korkmaz ise sürekli ederek, "Ağlamayacağım. Benim oğlum şehit oldu ya bu bana yeter. Biz Allah'ımızı biliyoruz. Biz hain değiliz, oğlum hain değildi. Gerekirse diğer çocuklarımı da gönderirim. Allah mekanını verdi. Babasının elinden çok çektik. Bursa'ya gittik. Yoksullukla büyüttüm oğlumu. Pusuya düşürdüler çocuğumu" diye ağıt yaktı.

Şehit Tomak'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Cenaze töreni

Törene katılanlar

Şehidin annesi ve kardeşleri

Namazın kıldırılması

Tabutun taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 147 MB

Mücahit YOLCU- Metin Faruk TAMER/GAZİANTEP, -

===================================================

2)CHP'Lİ EKİCİ: CHP OLDUKÇA BAŞKANLIK HAYALİ GERÇEKLEŞMEZ

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP olduğu sürece ülkenin bölünmeyeceğini ve başkanlık hayalinin gerçekleşemeyeceğini söyledi.CHP Gaziantep İl Başkanlığında işçi sorunlarının çözümüne yönelik kurulan 'Emek Bürosu'nun açılışı törenle yapıldı. İşçilerin sorunlarına yönelik yeni çözüm politikalarının üretilmesini amaçlayan büronun açılışı nedeniyle düzenlenen törene; CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer ve partililer katıldı. Açılışta konuşan CHP milletvekili Akif Ekici, parti olarak ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik politika ürettiklerini, emek bürolarının da bu amaç doğrultusunda işçilerinin sorunlarının çözümüne yönelik politikalar oluşturmak için kurulduğunu söyledi. Türkiye'de ciddi sorunlar bulunduğunu ancak başkanlık sisteminin tartışıldığını belirten Akif Ekici, "Ülkemizde doların artışı, işsizlik gibi ciddi sorunlar varken, gündemde ise başkanlık sistemi var. Şunu unutmayalım ki; CHP olduğu sürece ne bu ülkeyi bölebilirler, ne de başkanlık hayallerini gerçekleştirebilirler. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Parlamentoda bunların dayatmalarına direneceğimiz gibi, sokaklarda da halkımız ile buluşup bunların yaptıklarını anlatacağız" diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Gökdağ ise Türkiye'nin dostunun kalmadığını, son olarak AB parlamentosunun aldığı karar ile müzakerelerin askıya aldığını ifade ederek, "Türkiye; cumhuriyet tarihindeki en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Şu an ülkede yaşanan tüm sıkıntıların temelinde tek parti iktidarı var. Başkanlık sistemi ülkede yaşanılan sorunlara çözüm olmayacak" dedi.

Görüntü DÖkümü

----------------------------------

Milletvekillerinin salona gelişi

Akif Ekicinin konuşması

Mehmet Gökdağ'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ahmet SOYDOĞAN- Kamera: Metin Faruk TAMER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 154 MB

=======================================================

3)İNEGÖLSPOR MAÇINDA OLAY ÇIKTI

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grupta İnegölspor'la Eyüpspor arasında oynanan maçta öfkeli taraftarlar, sahaya bıçak, demir parçası, taş yağdırdı.

İnegöl İlçe Stadı'nda oynanan maçta sahaya atılan yabancı maddeler toplanarak görevlilere teslim edildi. Bu arada Eyüpspor'un 86'ncı dakikada Atakan'ın attığı golden sahaya atlayan bir taraftar, güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Maçın bitiminde de onu saha içi karıştı, polis İnegölspor tesisleri önünde de güvenlik önlemi alındı. Maçın son dakikasında ise İnegölspor teknik direktörü İsmail Güldüren, hakem tarafından tribüne gönderildi. Müsabakada 2-1 galip gelen Eyüpspor'un takım otobüsü de geniş güvenlik önlemleri altında İnegöl'den ayrıldı.

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa),

====================================================

4)NİĞDE ' DE MAÇTAN SONRA OLAY

NİĞDE Belediyespor ile Tokatspor arasında 1-1'lik beraberlikle sonuçlanan karşılaşmadan sonra ev sahibi takımın taraftarlarıyla polis arasında arbede çıktı.5 Şubat Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmada 2 takımın taraftarı maç sırasında gerginlik yaşandı. Maçın bitiminde stattan çıkan Niğdeli taraftarlar, misafir tribünlerinde bulunan Tokatspor taraftara dışarıdan taş atmaya başladılar.Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleriyle taraftarlar arasında arbede çıktı. Polis, Niğde Belediyespor taraftarlarını biber gazı sıkarak uzaklaştırdı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Polisin taraftarları uzaklaştırması

Polisler koşarken

Taraftarları uzaklaştırırken

Polis araçlarından görüntü

SÜRE: 36 SANİYE BOYUT: 40 MB

Haber-Kamera: ALİ KADI/ NİĞDE,

=========================================

5)SİVEREK'TE, HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, bir kişinin öldüğü kavganın ardından aralarında husumet başlayan 2 aile, törenle barıştırıldı. Geçen yıl Ağustos ayında İzol aşireti mensubu olan Doğan ve Aytulu aileleri arasında çıkan kavgada Muzaffer Doğan öldü, 4 kişi yaralandı. Olayın ardından aileler arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için İzol aşiretinin önde gelen isimlerinden olan eski milletvekili Zülfikar İzol devreye girdi. İzol'un görüşmelerinin ardından her iki ailenin ikna olmasıyla bugün bir düğün salonunda barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, aileleri barıştıran eski milletvekili Zülfikar İzol ile husumete son veren ailelere mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan törende iki ailenin temsilcileri birbiriyle tokalaşarak ve sarılarak husumeti sonlandırdı.

İki aile fertlerinin birlikte yemek yediği törende konuşan, barışa aracılık eden Zülfikar İzol, husumet ve kan davalarının sona ermesinin çok önemli olduğunu ve herkesin barış için çabalaması gerektiğini söyledi. İzol, barışarak husumete son veren iki aile fertlerini de duyarlılıklarından dolayı kutladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Salondaki kalabalıktan görüntü

Zülfikar İzolun konuşması

Ailelerin birbiriyle tokalaşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 552 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement