Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Eski kocadan "Tasarlayarak öldürmedim" savunmasıBALIKESİR'in Edremit ilçesinde, hakkında koruma kararı bulunan boşandığı eşi 24 yaşındaki Esra Gövem'i bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Tolga Y. (Yavaşer) ile kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen üvey kardeşi Serdar Ö.

13.01.2017 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski kocadan "Tasarlayarak öldürmedim" savunması

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, hakkında koruma kararı bulunan boşandığı eşi 24 yaşındaki Esra Gövem'i bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Tolga Y. (Yavaşer) ile kendisine yardımcı olduğu ileri sürülen üvey kardeşi Serdar Ö.'nün (Serdar Öner) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Tolga Y. eşini tasarlayarak öldürmediğini öne sürüp, "Ani bir öfkeyle oldu. Tahrik indiriminden yararlanmak istiyorum" dedi.

Edremit'te bir oto kiralama şirketinde çalışan Tolga Y., 3 yıl önce evlendiği ve mobilya halı satılan mağazada çalışan Esra Gövem'den 7.5 ay önce boşandı. Mahkeme çiftin 2 yaşındaki kızları E.Y.'nin velayetini annesine verdi. Tolga Y., geçen 29 Mayıs sabahı mahkemenin hafta sonlarında görebilmesine izin verdiği kızını E.Y.'yi almak için, boşandığı Esra Gövem'in oturduğu Camivasat Mahallesi 32. Sokak'taki baba evine gitti. Genç kadın, tehdit edildiği için hakkında koruma kararı bulunmasına rağmen boşandığı eşinin kızını görmesine izin verilmesi nedeniyle, çocuğu teslim etmek için apartmanın önüne çıktı. Gövem ile Tolga Y. arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Tolga Y., cebinden çıkardığı bıçakla Esra Gövem'i göğsünün üç yerinden bıçaklayıp, kızını da alarak, kendisini olay yerine getiren üvey kardeşi Serdar Ö.'nün aracıyla kaçtı. Gövem, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan üç gün sonra polise teslim olan Tolga Y., tutuklandı. Yanında götürdüğü kızı ise anneannesine teslim edildi. Tolga Y. ve kendisine olayda yardım ettiği ileri sürülen Serdar Ö. hakkında Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün görülen ilk duruşmasına tutuklu sanık Tolga Y., üvey kardeşi tutuksuz sanık Serdar Ö., öldürülen Esra Gövem'in annesi Ferda Gövem, babası Hasan Gövem ve tarafların avukatları katıldı. Sanık Tolga Y., mahkemedeki ifadesinde, boşandığı eşini tasarlayarak öldürmediğini öne sürüp, "Ani bir öfkeyle oldu. Tahrik indiriminden yararlanmak istiyorum" dedi. Serdar Ö. ise kendisiin olayla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürüp, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme, ifadelerin alınmasının ardından sanık Tolga Y,'nin tutukluluğun devamına ve beş tanığın talimat ile ifadelerinin alınması için Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de bir basın açıklaması yaparak, Esra Gövem'i öldürenin hak ettiği cezayı almasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Öldürülen Esra Gövem'in fotoğrafı

-Sanık Tolga Y.'nin fotoğrafı

-Duruşma çıkışında açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durdurucağız Platformu'nun açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sefer TALAY/ BURHANİYE (Balıkesir),

=============================================

Yargıtay Başkanı Cirit, Edremit'te

YARGITAY Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in de bulunduğu heyet, Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısı için Ankara'dan uçakla Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne geldi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yapılacak Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı için Yargıtay üyeleriyle birlikte Ankara'dan Edremit'e gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Kocaseyit Havalimanı'nda davullu, zurnalı ve develi karşılama yapıldı. Burhaniye Belediye Başkanı AK Partili Necdet Uysal tarafından havalimanına getirtilen develer, büyük ilgi gördü. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın da karşıladığı Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, develerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sürpriz karşılamaya şaşıran Yargıtay Başkanı Cirit'e deveciler tarafından boynuna poşu takıldı. Daha sonra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyetler organizasyonun yapılacağı otele geçiş yaptı. Koca Seyit Havalimanı VİP otoparkına alınan develer, ardından yarın (cumartesi) güreşecekleri Burhaniye ilçesine götürüldü. Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki heyet, daha sonra cuma namazı kılmak için Burhaniye İlçesi'nin Pelitköy Mahallesi'ne geçti. Cirit, Burhaniye Pelitköy'de annesi adına yaptırdığı Ummuhan Hatun Camii'nde Cuma namazına katıldı. Cami çıkışında ise lokma hayrı yapıldı.

GÖRNÜTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in havaalanından karşılanması

Namaz sonrası amiden çıkışı

Haber- Kamera: BALIKESİR,

=============================================

3 yaşındaki çocuğun üzerine kaynar süt döküldü

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde üzerine kaynar süt dökülen 3 yaşındaki Akif Aktuğ, ambulans helikopter ile Kayseri'ye sevk edildi.

İlçeye bağlı Yoğunoluk Köyü'nde oturan Firdevs Aktuğ, evinin bahçesindeki ateşte süt kaynattı. Sütü ateşin üzerinden alan genç kadın, kapak getirmek için eve gitti. Bu sırada bahçede oynayan Aktif Aktuğ'un üzerine henüz bilinmeyen bir şekilde süt kazanı devrildi. Çığlık atan küçük çocuk annesi ve komşuları tarafından Kadirli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Vücudunda ikinci derece yanık oluşan küçük çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından tedavisi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Adana'dan kalkan ambulans helikopterle Kadirli Şehir Stadyumu'ndan alınan minik Akif, Kayseri'ye götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Helikopterin ainişi

Sağlık ekiplerinin yaralı çocuğu ambulansa taşıması

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/ KADİRLİ(Osmaniye), -

=============================================

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: Dolar geliri olan, başka para biriminden borçlanmasın

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Batman'da yaptığı konuşmada, işadamlarına kur tavsiyesinde bulunarak, "Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, lütfen o para biriminden borçlanın. Türk Lirası geliri olan, Euro borçlanmasın. Dolar geliri olan biri başka para biriminden borçlanmasın" dedi.

MÜSİAD Batman Şubesi'nin özel bir otelde yapılan 5'inci Olağan Genel Kuruluna, Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Batman Şubesi üyeleri ve bazı işadamları katıldı. Mevcut Başkan Suad Özdemir'in yeniden başkan seçildiği Genel Kurulunda konuşan Genel Başkan Olpak işadamlarına yükselen dövizle ilgili tavsiyelerde bulunarak, "Amerika'nın yeni başkanının politikalarını bekliyoruz. İngiltere, Avrupa'dan çıkınca ne olacak? Henüz belirsiz. Dünyanın fabrikası olan Çin'de yavaşlama nereye gidecek? Bilmiyoruz. Sıkıntılar sadece Türkiye'ye yönelik değil. Buna rağmen hep büyüyen Türkiye, ilk defa son çeyrekte küçüldü"dedi.

Toplantıya katılan işadamlarına dalgalı kur karşısında da tavsiyelerde de bulunan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Özellikle kur deyince aklımıza Amerikan doları geliyor. Oradaki oynamanın bir ayağı da dış kaynaklıdır. Yani yurt dışında bizim müdahil olmadığımız Amerikan dolarının değer kazanmasıyla ilgili kısmından bahsediyoruz. Bir başka ayağı ise maalesef görünen o ki, spekülatif kısmıdır. Bakıyoruz tahvil piyasasında benzeri bir oynama yaşanmıyor. Diğer taraftan ülkenin risk biriminin değişmesinde benzeri bir problem görünmüyor. Ciddi bir şekilde yurt dışından bu günlerde para çıkışı yok. O zaman demek ki spekülatif bir süreç var. Bir müddet daha dişimiz sıkmamız gerekecek. Bu tür zor anlarda az riske girmek istiyorsanız; hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, lütfen o para biriminden borçlanın. Türk Lirası geliri olan Euro borçlanmasın, dolar geliri olan başka bir para biriminden borçlanmasın" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-MÜSİAD Başkanı Olpak'ın konuşması

-Salondan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=============================================

Mersin'de kar keyfi (2)

AŞKAN KOCAMAZ, ÖĞRENCİLERLE KARTOPU OYNADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yenişehir Eyüp Aygar Fen Lisesi bahçesine getirilen kar ile kartopu oynayan öğrencilerle bir araya geldi. Okul bahçesine dökülen kar ile eğlenceli dakikalar yaşayan öğrenciler, kartopu oynayarak gönüllerince eğlendi. Başkan Kocamaz, okul bahçelerinde ilk defa kar görmenin ve kartopu oynamanın sevincini yaşayan öğrenciler ile kartopu oyunu sonrası bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. Hüseyin Polat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler için de kamyonlarla kar getirilerek, engelli öğrencilerin kartopu oynama hayali gerçeğe dönüştürüldü.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, merkez genelinde Yahya Akel Fen, Akdeniz 75.Yıl Fen Lisesi, Yenişehir Piri Reis İlkokulu ve Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne kamyonlarla kar götürerek öğrencilere kar keyfi yaşattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, okula gelirken

Başkan Kocamaz, okul yöneticileri ile görüşürken

Başkan Kocamaz, öğrencilerle bir araya gelirken

Başkan Kocamaz, öğrencilerle konuşurken, kar topu oynarken

Haber: Mustafa ERCAN/ MERSİN,

=============================================

AK Partili gençler Suriye'ye 25'inci TIR'ı uğurladı

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Şükrü Ecertaş, Suriye'ye 25'inci yardım TIR'ı gönderdiklerini, hedeflerinin ise 100 TIR olduğunu söyledi.

Genel Başkan Melih Şükrü Ecertaş, beraberindeki heyet ile Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki törene katıldı. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 25'inci yardım TIR'ını İdlip ili kırsalındaki sivil halka gönderdiklerini belirten Melih Şükrü Ecertaş, hedeflerinin ise 100 TIR yardım olduğunu söyledi. Ecertaş, AK Parti Gençlik Kolları olarak özellikle dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir zulüm altında mağdur olan tüm halkların yanında olduklarını anlattı. Ecertaş, "Suriye tarafında ciddi anlamda mağdur olan özellikle Esat zulmü altında ezilen halk var. Bu halkın ihtiyacının karşılanması için yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın koordinasyonunda çalışmalarımız devam ederken, ihtiyaçlar konusunda arkadaşlarımızın da önerilerini alıyoruz. Bu kapsamda ağır kış şartlarına uygun gıda maddesi ve kışlık temiz giysi gönderiyoruz. Hedefimiz 100 TIR" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cilvegözü sınır kapısı

Giden yardım TIR'lar

AK Parti Genel Başkanı Ecertaş açıklaması

Hareket halindeki TIR'lar

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

=============================================

Erzurum EYOF'a hazır

Erzurum'u 11-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivalinin (EYOF) heyecanı sardı. Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan EYOF için 40 ülkeden 832 sporcu katılacak. Alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, curling, artistik patinaj, buz hokeyi, sürat pateni, kayakla atlama ve kar kayağı branşlarında 14-17 yaş arasındaki gençler dereceye girebilmek için mücadele edecek. 300'e yakın sağlık personeli de olası bir kazaya müdahale için EYOF boyunca görev yapacak. Türkiye'nin 9 branştada festivalde yer alacağını söyleyen EYOF Genel Koordinatörü Necati Kaplan, tüm tesislerde hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. 40 ülkenin kesin kayıt yaptırdığını bildiren Kaplan, Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) ile bağlantıya geçtiklerini terör olayları nedeniyle EYOF'un iptalinin söz konusu olmadığını vurguladı. Necati Kaplan, "Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanıyla bizzat görüştük. Kesinlikle böyle bir iptalin söz konusu olmadığını ve EYOF'un planlandığı şekilde ülkemizde düzenleneceğini teyit ettik. Tüm tesislerimiz, gelen sporcular ve ailelerin kalacağı yerler hazır. Erzurum'da ve Türkiye'de güvenlik zaafiyeti yok. Spor severleri Erzurum'a bekliyoruz" dedi. Şehrin yöresel yemeği olan cağ kebabı ve kadayıf dolması tatlısı, salonunu işleten Muammer Tanhaş, EYOF ile birlikte esnafın bir nebzede olsa rahat bir nefes alacağını söyledi. Palandöken'de bulunan 5 otelin de festival boyunca protokol ve sporcular için hazır olduğunu belirten Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akca, EYOF'un Erzurum'un yüzünü güldüreceğini aktardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Esnaf Recai Emeç ile röp.

-Esnaf Muammer Tanhaş ile röp.

-EYOF Koordinatörü Necati Kaplan ile röp.

-Sway Otel Müdür Yardımcısı Ömer Akca ile röp.

-Muhabir Hümeyra Pardeli'nin anonsları

-EYOF tanıtım videosu

Haber: Hümeyra PARDELİ-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

==============================================

Forkliftin altında kalan işçi öldü

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde beyaz et üretimi yapılan bir fabrikaya ait mezbahanede çalışan 29 yaşındaki Gökhan Donder, kullanırken devrilen forklift'in altında kalarak yaşamını yitirdi.

İş kazası, bugün sabah saatlerinde, Bandırma'da Ayyıldız Mahallesi'nde bulunan beyaz et üretimi yapan fabrikaya ait mezbahanede meydana geldi. Forklift operatörü olarak çalışan Gökhan Donder'in kullandığı araç, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrildi. Aracın altında kalan evli ve 2 çocuk babası Donder olay yerinde yaşamını yitirdi. 7 yıldır mezbahanede çalışan Gökhan Donder'in cansız bedeni, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Haber: Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    10:41 Mudanya'da Radar Hız Denetimlerinde 20 Sürücüye 81 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Halkın güvenliği açısından önemli olan bu denetimlerin devam edeceği belirtildi.

  • Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Karaman'ın Ermenek ilçesinde otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.


Advertisement