Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)EL BAB ŞEHİDİ 3 AY ÖNCE EVLENMİŞTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab'ta sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın 3 gün önce bu göreve gittiği 3 ay önce de evlendiği bildirildi.

08.02.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EL BAB ŞEHİDİ 3 AY ÖNCE EVLENMİŞ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin El Bab'ta sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın 3 gün önce bu göreve gittiği 3 ay önce de evlendiği bildirildi. Uzman Çavuş Gökhan Kılıç'ın şehit olduğu haberini bugün öğle saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer verdi. 3 ay önce Hasret Kılıç ile evlenen Gökhan Kılıç'ın şehit olduğunu duyan babası Mehmet ile annesi Fadime Kılıç fenalık geçirdi. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne ile baba gözyaşlarına boğuldu. Evin olduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.Yıllık izinde olduğu ve 3 gün önce birliğine katılıp El Bab'a gittiği kaydedilen Gökhan Kılıç'ın cenazesinin yarın Adana'da toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Şehit evinin görüntüsü

Sağlık ekiplerinin evin önünde beklemesi

Şehidin eşiyle çekilen düğün fotoğrafı

Şehidin babası ile çekilen fotoğrafı

SÜRE: 31 SANİYE BOYUT: 59,5 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==================================================

Enkaz altından çıkarılan depremzede: Beni kızım kurtarmış(EK)

2)O ANLARI HATIRLAYINCA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ayvacık'taki 5.3 büyüklüğündeki depremde yıkılan evlerinin enkazından babasını kurtaran 17 yaşındaki Nurcan Köseoğlu, o anları hatırlayınca gözyaşlarını tutamadı. Köseoğlu, "Deprem anında üstüme küçük taşlar dökülmeye başlayınca babamla uyandık. Deprem uyanmamızdan hemen sonra ki, üç saniye içinde olup, geçti. Sarsıntının ardından baktığımda babam enkazın altındaydı. Babam yatak odasından çıkmak isterken enkaz altında kalmıştı. Ensesinde büyükçe bir dirsek taşı vardı. O taşı üzerinden aldım. Sonra kendisini yerden kaldırdım. Sıcağı sıcağına acısını hissetmiyordu. Onu bulunduğu yerden çıkardım. Ardından dış kapıya gittim ancak sıkıştığı için açılmıyordu. Yerdeki keseri alıp, kapıyı zorlayarak açtım. Bu arada kapının arkasına devrilen buzdolabını da kaldırdık. Sonrasında ise kapıyı açarak, kendimizi dışarı attık. Kendimizi dıyarı attığımızda yollarda ambulanslar falan vardı. Babamı ambulansa bindirdik. Önce Ayvacık'a hastaneye götürdüler. Ardından Ezine'ye sevk ettiler. Tedavisinin ardından taburcu olup, köye döndü" dedi.

"Ev harabeye dönmüştü" diyen Köseoğlu, şöyle devam etti:

"Ancak, ikinci depremde evimiz daha da yıkıldı. Evdeki televizyonların ikiside devrilip, kırıldı. Mağduriyetimiz büyük. Ama şimdilik yine de iyiyiz. En azından canımızı kurtardık. Artık o eve girmemiz mümkün değil. Şimdilik çadırda kalmaya devam ediyoruz. Konteynerlere taşınacağımız söyledi. Orada bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Baba ve kızın yanyana görüntüsü

-Nurcan Köseoğlu'nun deprem anını anlatması

-Gözyaşlarına hakim olamayan Nurcan Köseoğlu'nun görüntüsü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=========================================================

3)MARDİN NUSAYBİN'DE PKK'YA AİT İLK KEZ ANTİ TANK FÜZESİ ELE GEÇİRİLDİ

MARDİN'in Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen ve PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonda ilk kez anti tank füzesi olarak bilinen ve karadar-karaya, karadan-havaya atılabilen METİS M1 füzesi ele geçirildi. Söz konusu füzenin şimdiye kadar Türkiye'de ele geçirilen ilk füze olduğu belirtildi.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-7 Şubat tarihleri arasında, Nusaybin İlçesi Çalıköy ve Kuyular Mahalleleri kırsal alanında faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve arazide gizlenen örgüte ait patlayıcı madde sığınak ve barınakları bulmak maksadıyla, Bornova Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince müşterek operasyon gerçekleştirildi. Valilik açıklamasına göre, "Kartal-5 Şehit J.Uzm. Çavş. Yıldırım Oflaz" adı verilen operasyonda, Türkiye'de ilk kez karadar-karaya, karadan-havaya atılabilen METİS M1 anti tank füzesi ele geçirildi. Açıklamaya göre, füze ile birlikte ele geçirilen diğer malzemeler şöyle:

"2 adet atış kulaklığı, 4 adet anti tank roket mühimmatı, 1 adet anti personel mühimmatı, 2220 adet bixi fişeği, 22 adet palaska, 6 adet telsiz, 1 adet mesafe ölçer, 8 takım leşker kıyafeti ve 25 çift ayakkabı, 1 adet frekans takip cihazı, 1 adet frekans alıcı, 3 adet radyo, 100 metre elektrik kablosu, Pil ve pil bloğu, çok miktarda tıbbi malzeme, çok sayıda örgütsel doküman."

Açıklamada ayrıca, Çalıköy Mahallesi yolu üzerine terör örgütü mensuplarınca 500 kilo patlayıcı tuzaklanmış 1 adet El yapımı patlayıcı düzeneği imha edildiği ve kontrollü patlama sonucu yolda 4x4,5 metre genişliğinde 1,5 metre derinliğinde çukur oluştuğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ele geçirilen mühimmatlardan görüntüler

-Ele geçirilen füzeden görüntüler

-El yapamı patlayıcının imha edilmesi

-Patlamadan sonra oluşan çukurdan görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,-

==============================================

4)TOKAT'TA 'KIRMIZI CIVA' OPERASYONU

TOKAT'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 250 mililitrelik metal tüp içerisinde 'Kırmızı cıva' olduğu tahmin edilen şüpheli madde ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tarafından alınan ihbar doğrultusunda, kentte yaşayan V.T.'nin Denizli'den temin ettiği 'Kırmızı cıva' olduğu tahmin edilen şüpheli maddeyi Tokat'a bir otobüs firması ile gizli bir şekilde getirdiği bilgisine ulaşıldı. Ekipler bunun üzerine firmanın merkezine giderek burada şüpheli maddeyi teslim alan V.T. ile birlikte yanında bulunan İ.T., ve H.Ö.'yü gözaltına aldı. Metal tüp içerisinde 'Kırmızı cıva' olduğu tahmin edilen şüpheli maddeye de el koydu. 3 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen maddenin incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkililerine teslim edileceği öğrenildi. Nükleer sanayide ve patlayıcı yapımında kullanılan kırmızı civanın oldukça zehirli ve pahalı bir madde olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Ele geçirilen malzeme

Haber: Fatih YILMAZ/ TOKAT,

==================================================

5)KEÇİYİ OKUL ÇANTASINDA TAŞIYAN HAMDU SENA'YA ZİYARET

TÜRKİYE Damızlık Koyun Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetimin, yeni doğum yapmış keçiyi sırtında, yavrusunu da çoban köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasında taşırken çekilen fotoğrafı sosyal medyada paylaşım ve beğeni rekoru kıran ortaokul 1'inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin'i ziyaret etti. Küçük kıza çeşitli hediyeler veren ve ve 1 yıllık eğitim masraflarını karşılayacaklarını açıklayan heyet, küçük kızı 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda Ankara'ya davet etti.

Rize'nin İkizdere İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki Yağcılar Köyü'ne gelen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik ve yöneticiler, Rize temsilcileri Fahrettin Melemşe ile birlikte Hamdu Sena'nın evine gitti. Hamdu Sena heyeti, ağabeyi Ali Rahman, babası Atilla Bilgin ve kuçağındaki, 'Kar topu' adını verdiği keçi yavrusuyla karşıladı. Birlik Başkanı Nihat Çelik, küçük kıza ve ağabeyine dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi ile baba Atilla Bilgin'e de cep telefonu hediye etti.

BU DAVRANIŞ TARİHE GEÇECEK

Bir yıllık eğitim masraflarını karşılayacakları küçük kızı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Ankara'ya davet eden Nihat Çelik, doğum yapan keçiyi sırt çantasında, yavrusunu da çoban köpeğinin sırtındaki okul çantasında taşıyan Hamdu Sena ve ağabeyine teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Bu çocuklarımızın yaşı küçük ama örnek bir davranış gösterdiler. Kızımız, 'Hayvanları çok seviyorum, herkes de çok sevsin' demişti. Bu sözler gerçekten hafızlarda kalacak. Hayvan sevgisi, insan sevgisi çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğduğu bu topraklardan yüreği şefkat dolu bir çocuğun çıkması bizim için sürpriz değildir. Rize ve Karadeniz insanlarının yüreklerinin sevgi ve şefkat dolu olduğunu biliyoruz. Bu kızımızın önünde saygıyla eğiliyoruz ve kendisini kutluyoruz. Davranışı tarihe geçecek."

Hamdu Sena Bilgin'de hediyeler için heyete teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Hamdu Sena ev kardeşinin görüntüleri

Hediyeler verilmesi

Başkanın açıklaması

Hamdu Sena'Nın konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=================================================

6)ANKARA RİZELİLER DERNEĞİ'NDEN KIRIKKALE'DE HAMSİ ŞÖLENİ

ANKARA Rizeliler Derneği ile Kırıkkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda 4 gün sürecek ve yaklaşık 3 ton hamsinin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı Hamsi Şöleni'nin startını verdi. Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu, Rize'yi bu kez Kırıkkale'de 4 gün süreyle tanıtacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, vatandaşları hamsiye doyuracaklarını söyledi. Vatandaşlar, ekmek arası hamsi için uzun kuyruk oluşturdu.

Hamsi Şöleni'nin açılışına Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, il müdürleri, Kırıkkale Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Kaygusuz, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Hamsi Şöleni ile Karadeniz'in hamsi kızartması, hamsi mıhlaması, kara lahanası, mısır ekmeği, laz böreği ve çayını tanıtılacaklarını belirten İdris Kansızoğlu, "Hamsi şölenlerimiz Türkiye'de devam ediyor. Başlangıcını Ankara'da Keçiören ve Yenimahalle'de yaptık. Daha sonra Kırıkkale'de Belediye ve Karadenizliler Derneğimiz ile beraber yaptık. Hamsi Şöleni ile Rize'mizi Dünyaya tanıtacağız. Rizemiz zaten Türkiye'ye sığmıyor, dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. 22 tane metropol ilimiz var. Rizemizin hamsisini, buğulamasını, kara lahanasını, özellikle ÇAYKUR'umuzun çayını Kırıkkale'ye tanıtmaya geldik. Gösterilen ilgiden çok memnunuz, Kırıkkale halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Hamsi Şöleni'nin ardından açılan stantları gezen protokol, 'hayırlı iş' dileğinde bulundular. Rizeliler Derneği tarafından vali ve beraberindekilere hamsi balığı ile birlikte Karadeniz yöresine özgü ürünlerinden oluşan ikramda bulunuldu. Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Pazar gününe kadar devam edecek Hamsi Şöleni'nin kente ayrı bir renk getireceğini söylediler.

Ücretsiz dağıtılan ekmek arası hamsi ve çay ikramı için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Detay

Ekmek arası Hamsi balığı kuyruğu

Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu'nun açıklaması

Vali, belediye başkanı ve protokol üyelerinin ekmek arası hamsi dağıtması

Açılış ve standartların gezilmesi

İkram

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement