Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)EL BAB ŞEHİDİ TEĞMEN FURKAN YAYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDIFIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Teğmen Furkan Yayla'nın cenazesi, memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde gözyaşları arasında...

13.02.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EL BAB ŞEHİDİ TEĞMEN FURKAN YAYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

FIRAT Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Teğmen Furkan Yayla'nın cenazesi, memleketi Giresun'un Görele İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öğle saatlerinde Görele Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit teğmenin cenazesi Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün kuzeninin oğlu olan Şehit Teğmen Furkan Yayla'nın cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, eski bakanlardan Faruk Özak, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehidin annesi Hülya, babası Etem, kardeşi Talha, yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Şehit ağabeyinin üniformasını giyen kardeşi Talha uzun süre annesi Hülya Yayla ile birlikte tabutun başında durdu, ayakta durmakta zorlanan babası Etem'e destek olmaya çalıştı.

KURTULUŞ GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit teğmen Furkan Yayla, Görele'nin kurtuluş günü olan 13 Şubat'ta İl Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Çanakçı İlçesi'nin Akköy köyünde toprağa verildi.

Beker olan Şehit Teğmen Yayla'nın üç gün önce Suriye'ye gittiği ve 2015 yılında mezun olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tören alanından görüntüler

Şehidin yakınlarının tabut başında görüntüleri

-Cenaze namazının kılınması

-Yakınlarının ağlamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU GİRESUN DHA

==========================================================

2)DOKTOR KIZININ MÜDAHALESİ, ANNESİNİ KURTARMAYA YETMEDİ

ANTALYA'da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Saliha Sağnıç'ın kullandığı otomobile bir başka otomobil çarptı. Dr. Sağnıç'ın müdahalesi, kazada yaralanan annesi Jale Sağnıç'ı kurtarmaya yetmedi.

Kaza, dün saat 22.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi Termessos Bulvarı üzerinde meydana geldi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak çalışan Saliha Sağnıç, annesi Jale Sağnıç ile birlikte 07 SS 059 plakalı otomobille yola çıktı.

Termessos Bulvarı üzerine çıkmak üzereyken iddiaya göre süratli olan ve ışık ihlali yaptığı öne sürülen Gökşin K. yönetimindeki 42 BKB 32 plakalı otomobil, Saliha Sağnıç yönetimindeki otomobile yandan çarptı. Yol kenarındaki elektrik direğini de yıkan iki otomobil dönerek yolun kenarına savruldu. Diğer otomobilin sürücüsü Gökşin K. yaya olarak araçtan çıkıp kaçarken, Saliha Sağnıç kazayı yara almadan atlattı. Ancak otomobilin arka koltuğunda oturan annesi Jale Sağnıç ağır yaralandı.

ANNESİNE MÜDAHALE ETTİ

Olay yerinde kalbi duran Jale Sağnıç'a ilk müdahaleyi doktor kızı yaparken, kazaya görenler 112'ye haber verdi. Kısa sürede gelen sağlık ekibi kalp masajına devam ederken, Saliha Sağnıç gözü yaşlı, annesinin kurtarılmasını bekledi. Kalbi çalıştırılan Jale Sağnıç, ambulansla kızı ve doktor oğlu Ömer Harun Sağnıç'ın çalıştığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Sağnıç, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kaza yerinden kaçan sürücü Gökşin K. ise bugün Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Gökşin K., kazadan sonra korktuğu için kaçtığını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------

Sağlık ekipleri Jale Sağnıç'ın duran kalbini çalıştırmaya çalışırken

Kaza yapan araçlardan, sağlık ekiplerine PAN

İtfaiye eri kaza yapan araçların elektrik tesisatını kontrol ederken

Ağlayan kadın doktoru teskin etmeye çalışan vatandaşlardan görüntü

Sağlık ekiplerine yardım etmeye çalışan vatandaşlardan görüntü

Kalp masajından görüntü

Sağlık ekiplerini izlerken ağlayan doktordan görüntü

Jale Sağnıç'ın sedyeye alınması ve ambulansa taşınması

Jale Sağnıç'ın doktor kızı Saliha Sağnıç'ın ağlaması

Görgü tanıkları sürücünün kaçtığın polise söylemesi

266 MB/// 02.22"

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

==================================

3)CHP'Lİ BİÇER'DEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bahreyn yolculuğu öncesinde yaptığı açıklamada, "16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz'un bir cevabı olacaktır. 15 Temmuz'a önemli bir çıkış olacaktır. ve 'hayır' diyenlerin konumu aslında 15 Temmuz'un bir yerde de yanında yer almaktır. Bunu kimse sağa sola çekmesin" diyen Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ı eleştirip, istifaya davet etti. Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisi CHP'nin Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ve ilçe kadın kolları başkanları ile Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nin tarihi Manisa bezi dokuma tezgahlarında çalışyan kadınları ziyaret etti. Ziyarette Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mücebbel Kafkaslı, patentini aldıklarını Manisa bezini kendilerinden başka kimsenin dokuyamayacağına dikkati çekip, amaçlarının 'MANBEZ' adı altında kurdukları kooperatif bünyesinde bin kadına istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Tarihi Manisa bezinin Türk Kadınlar Konseyi sayesinde tekrar gün ışığına çıkmasının önemli olduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, TBMM'de çeşitli siyasi partideki kadın milletvekillerinin Manisa bezinden yapılan şalları taktığını kaydetti. Kadın istihdamının kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çeken CHP'li Biçer, "Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, Manisa bezi üretimi ile kadının istihdamına destek sağlıyor. Biz de bu çalışmalara gereken destek neyse vereceğiz. Kadınlarımızın istihdamına, Manisa bezinin yeniden hayat bulmasına bizde katkı sağlamaya hazırız" dedi. Milletvekili Biçer, daha sonra tezgahının başına geçerek Manisa bezi dokumaya çalıştı.

"CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRDİ"

Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Milletvekili Biçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bahreyn yolculuğu öncesinde Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamasındaki "16 Nisan aynı zamanda 15 Temmuz'un bir cevabı olacaktır. 15 Temmuz'a önemli bir çıkış olacaktır. ve 'hayır' diyenlerin konumu aslında 15 Temmuz'un bir yerde de yanında yer almaktır. Bunu kimse sağa sola çekmesin" sözlerini eleştirdi. Yapılacak anayasa değişikliği referandumunda, 'hayır' oyu kullanacaklarını Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AK Partililer'in FETÖ'cü olarak ilişkilendirilmesini kınadığını belirten Biçer, "Cumhurbaşkanın sözleri, devlet sorumluluğuna, ciddiyetine ve makamları işgal eden kişilere hiç yakışmayan bir söylem. 15 Temmuz'un travmasını bize yaşatanlar uzaydan gelmedi. 15 yıldır bu ülkeyi kimin yönettiği belli. Bu ülkede olan her şeyden, uçan her kuştan ve ayrıntıdan kimin sorumlu olduğu bellidir. 15 yıldır tüm makamları işgal edenler AK Partililer. Devletin hiç kurumunda CHP'nin kuralları ve ilkeleri geçerli değil. Bu nedenle olan her şeyden onlar sorumlular" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DAN CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR"

"FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmasının sebebi Cumhurbaşkanı" diyen Biçer, "15 Temmuz'dan AK Parti sorumludur. En başta Cumhurbaşkanı sorumludur. Eskiden, 'terörist' dedikleri ve FETÖ ile ilişkilendirdikleri kişileri her makamda göreve alanlar, yetkilendirenler, koruyup, ollayanlar aslında kendileri. Cumhurbaşkanı ve önceki dönemde başbakanlık yapan kişi, yetkili kendisi olduğu için teröre yardım ve yataklık yapan bizzat kendisidir. 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü ve onanla bağlantıları olduğu kişileri hala tam olarak bilmiyoruz. Bu nasıl bir örgüt ise her yerde var. Bakkalından öğretmenine kadar bu örgütle ilişkilendiriyor. Ama bu zamana kadar hiçbir AK Partili belediye başkanı, bakan, milletvekili veya partili bu kadar kıyamet koparken FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmamış. Bu gerçekle bağdaşmaz. Madem FETÖ'nün okullarında çocukları okuyanların hepsi terörist, orada okumuş, mezun olmuş, diplomasını almış milletvekilleri ve çocukları okumuş olan milletvekillerini bir açıklasınlar bakalım" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Manisa Milletvekili Biçer açıklamasının son kısmında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı istifaya davet edip, "Cumhurbaşkanı'na şunu öneriyorum: 'Vatandaşa şunu açıklasın; desin ki 'Ben, bu FETÖ'yü bu vatanın başına bela ettim. Bu işi yapamadım. Vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamadım. Sorumluydum. Bu makamın hakkını veremedim. Elime yüzüme bulaştırdım. Bu makamı bırakıyorum. Buyurun daha iyi biri gelsin ve vatandaşımın can, mal güvenliğini korusun' desin. Şimdi kalkıyor, ortada bu kadar gerçek varken, terör örgütleriyle CHP'yi ilişkilendirmeye çalışıyor. Bu bizim hayatımızda duyduğumuz en büyük yalan ve algı operasyonu. Vatandaşlarımız buna inanmıyor. Çünkü kandırılanlar tarafından kandırılmak bizim vatandaşımıza yakışmaz. Vatandaşımız kandırılmayacak. Cumhurbaşkanının son çırpınışları. Bunun cevabını ağır bir şekilde referandumda alacak. Cumhurbaşkanının bu açıklamasını da kınıyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in ziyaretinden görüntü

-Milletvekili Biçer'in Manisa bezi dokuma tezgahı başında görüntüsü

-CHP'li Biçer'in açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, DHA)

=====================================================

4)YOL ORTASINDA OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜ BIÇAKLADILAR

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde motosikletli 2 kişinin, durdurdukları otomobilin sürücüsünü bıçakla yaralaması cep telefonuyla görüntülendi.

Atatürk Bulvarı'nda dün meydana gelen olayda, plakası kapatılmış motosikletli 2 kişi, takip ettikleri otomobilin sürücüsü 26 yaşındaki M.A.'yı Öğretmenevi yakınlarında durdurdu. Motosikletten inen saldırganlar, yol ortasında M.A.'yı bıçakla yaraladı. Diğer sürücüler tarafından bıçaklama anı cep telefonuyla görüntülendi. Henüz kimlikleri saptanamayan 20 yaşlarındaki saldırganlar motosikletle olay yerinden kaçtı. Yaralanan M.A. ise ihbar üzerine götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Cep telefonu görüntüsü)

Otomobilin sürücü koltuğundaki kişinin bir şahıs tarafından bıçaklanması

SÜRE : 13 SN BOYUT 3.5 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

================================================

5)MERSİN'DE OYUNCAK TABANCAYLA MARKET SOYGUNU

MERSİN'de oyuncak tabancayla girdikleri marketi soyan 4 şüpheli tutuklandı.

Olay, Selçuklar Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam saatlerinde ellerinde silah bulunan ve yüzleri maskeli olan 3 kişi, markete girdi. Market sahibi V.G.'yi etkisiz hale getiren şüpheliler, yazar kasadaki 1500 lira ile çelik kasadaki 650 dolar, 200 euro, 1500 lira ve bir cep telefonunu alarak kaçtı. İhbar üzerine çevrede araştırma yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayı gerçekleştiren B.K., M.Y. ve M.G. ile araç sürücüsü M.T. yakaladı. Zanlılarla birlikte 1 tüfek, 3 farklı markalarda el telsizi, 3 cep telefonu, 1 oyuncak tabanca, 1 eldiven, 1 pasaport ele geçirdi.

Tutuklanan 4 şüphelinin market soygununda tüfekle birlikte oyuncak tabanca kullandıkları, yakalanmamak için de güvenlik kameralarının kayıt cihazını da yaktığı ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Zanlılar emniyetten çıkartılırken

Zanlılar polislerin arasında götürülürken

Yüzlerini kapatırken

Polis araçlarına bindirilirken

Polis araçları emniyetten çıkarken

Oyunca tabanca polisin elinde

Süre: 01'08" Boyut: 38 MB

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

====================================================

6)CİNAYET ŞÜPHELİSİ 4 SURİYELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

GAZİANTEP'te, motosiklet satışında çıkan kavgada 21 yaşındaki İsa Mustafa'yı bıçakla öldüren 4 Suriyeli şüpheli adliyeye sevk edildi.

Geçen cumartesi gecesi Mevlana Mahallesi'nde meydana gelen olayda, İsa Mustafa aralarındaki motosiklet satışı konusunu görüşmek için Suriye uyruklu Ömer Silo, Hüseyin Derik, Hatım K. ve Ala H. ile bir araya geldi. İddiaya göre çıkan tartışmada İsa Mustafa, kim tarafından kullandığı bilinmeyen bıçakla yaralanırken, 4 kişi kaçtı. Kavgayı görenlerin ihbarıyla ambulansla özel bir kliniğe götürülen İsa Mustafa, doktorların müdahalesine karşın yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre içerisinde Ömer Silo, Hüseyin Derik, Hatım K. ve Ala H.'yi yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan 4 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Şüphelilerin hastaneye getirilmesi

Şüphelilerin hastaneden çıkarılması

Şüphelilerin araca bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 130 MB

====================================================

7)AYAKKABI TAMİRİNE 70 YILINI VERDİ

SİVAS'ın Suşehri ilçesindeki tek ayakkabı tamircisi olan 80 yaşındaki Metin Eke, 70 yılını verdiği mesleğin gözden düştüğünü, ilçedeki son temsilcisi olduğunu söyledi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaşayan evli 3 çocuk babası olan 80 yaşındaki Metin Eke, 10 yaşındayken ilçede ayakkabı tamircisi Nevzat Yüce'nin yanında çırak olarak çalışmaya başladı. Sadece ilkokulu bitiren Eke, 6.5 yıllık çıraklık döneminin ardından zamanla kendini geliştirip, bu işi meslek haline getirdi. 1973 yılında karayollarında işçi olarak çalışmaya başlayan Eke, hafta sonlarında da kendi açtığı dükkanda ayakkabı üretim ve tamiri yapmaya devam etti. 1995'te karayollarından emekli olduktan sonra da ilçe merkezinde Camiorta Mahallesi'nde kendisine ait küçük dükkanda ayakkabı tamirciliğine devam etti.

'ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞIİM'

Meslekte 70 yılını geride bırakan Eke, artık çırak bulamadığını, daha önce yetiştirdiklerinin de bu işi yapmadığını söyledi. Geçmişte mesleğin ilgi gördüğünü, ama hazır giyim sektörünün gelişmesiyle gözden düştüğünü belirten Eke, "Suşehri'nin tek ayakkabı tamircisi şu anda benim. Daha önce bir kaç tane daha vardı ama hepsi kapattı. Bu zamana kadar 11 çırak yetiştirdim ama hiç biri bu işi sürdürmedi ve başka mesleklere yöneldi. Ben de şimdi bu işi para kazanmak için değil, boş zamanlarımı geçirmek için bir nevi hobi olarak yapıyorum. Çok çeşitli ve her fiyatta ayakkabı üretimi olduğu için genelde eskiyenler tamire getirmiyor, yenisini almayı tercih ediyor. O yüzden de pek fazla tamirle ilgilenen yok. Çocuklarım da memuriyeti seçti. Ben ömrümün sonuna kadar, bu işi ilçede sürdürmeye devam edeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Dükkandan görüntü

-Eke'nin ayakkabı tamiri ile uğraşması

-Konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.


Advertisement