Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Adana'da 25 DEAŞ şüphelisi adliyedeADANA'da DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi.

17.02.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 25 DEAŞ şüphelisi adliyede

ADANA'da DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinin Kiremithane ve Yeşilbağlar mahallelerinde bazı grupların, terör örgütü DEAŞ adına propaganda yapıp, örgüte eleman kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirledi. Tespit edilen 53 ayrı adrese, 5 Şubat'ta Özel Harekat ve TEM şube ekiplerince baskın yapıldı. Şafak vakti yapılan operasyonda DEAŞ terör örgütü üyesi oldukları belirtilen 25 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde 12 gün boyunca sorgulanan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların adliyeye girmeleri

Zanlıların konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=====================================

Bakan Eroğlu: Barajlarda doluluk sorunu yok, karlar eriyince seviye daha da artacak (2)

SULAMA PROJESİNİN TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'nın İmamoğlu İlçesi'nde düzenlenen toplu temel atma töreninde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 624 milyon lira yatırım bedelli İmamoğlu Sulaması 3'üncü Kısım ve 4'üncü Kısım Sulama Tesisleri ile 2 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Eroğlu, ayrıca Adana'da 10 aileye gelir getirici tür, 11 aileye ORKÖY sertifikası verdi.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerle 480 bin 470 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

Bakan Eroğlu, törenin ardından El-Bab'ta şehit olan uzman çavuş Gökhan Kılıç, uzman onbaşı Emre Mücahit Topal'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Veysel Eroğlu'nun konuşması

Temel atma töreninden görüntüler

Haber-Kamera: Uğur SELÇİK/İMAMOĞLU (Adana),

========================================

Samsun'da hamsi 10 TL'ye düştü

SAMSUN'da karlı ve soğuk havanın bölgeyi terk etmesinin ardından kilosu 25 TL'den satılan hamsi 10 TL'den alıcı buldu. Balıkçılar havaların biraz daha düzelmesiyle fiyatların daha da düşeceğini belirtti.

Deniz mahsulleri arasında en çok tüketilen ve aynı zamanda kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi, Samsun'da karlı ve soğuk havadan dolayı yaklaşık bir aydır kilosu 20 ile 25 TL arasında satıldı. Soğuk havanın bölgeyi terk etmesinin ardından kilosu 10 TL'ye kadar düştü.

Fiyatın havalar ısındığı zaman daha da düşeceğini belirten balıkçı Hasan Köse, "Balık fiyatları şu an normal. Hamsi 25 TL'den 10 TL'ye, Mezgit 25 TL'den 13 TL'ye Barbunya 10 TL, Denizsomunu 13 TL, Deniz Alabalığı 10 TL'ye düştü. balık bollaştıkça daha da düşer. Fiyatlar hava şartlarından dolayı yüksekti. Şu an normale geçtik. Balık çok olduğu zaman fiyatlar düşer" dedi.

Balıkçı Kurtça Aydın ise hamsinin kilosunun 7 TL'ye kadar düşeceğini belirterek, "Deniz şu an rahat olduğu için hamsi çok. Geçen hafta fiyatı 25 ile 20 TL arasındaydı. Hamsi şu an kilosu 10 TL'ye düştü. Yani hamsi daha da bollaşacak gibi görünüyor. balık az daha bol çıkarsa hamsinin kilosu 7 TL'ye kadar düşer. Vatandaşlar şu an hamsi, mezgit, levrek, çupra, palamut ve barbunu tercih ediyor" diye konuştu.

Vatandaşlar ise yaptıkları açıklamalarda balık fiyatlarının düştüğünü, İstanbul'da balık fiyatlarının daha da yüksek olduğunu Samsun'da balığı ucuz alarak yiyebildiklerini söyledi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Limandaki gırgırlardan detaylar

-Limanın genel görütntüsü

-Balık Halinden detay

-Balıkçılardan detaylar

-Balık satıcıları ile röportajlar

-Vatandaşalar ile röportajlar

-Balık satışından detaylar

-Muhabir anonsu

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

============================================

Otomobilin yayaya çarptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, koşarak yolun karşısına geçmek isteyen Nuri Ceran'a otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Ceran, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, önceki gün Çorlu- Çerkezköy karayolu Kamyon Barajı mevkiinde meydana geldi. Nuri Ceran, koşarak yolun karşısına geçmek istediği sırada İngiltere uyruklu Jamie Heather idaresindeki 34 RJ 7912 plakalı otomobil çarptı. Yaklaşık 30 metre sürüklenen Ceran ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ceran, ilk mücadelesinin ardından İstanbul'daki başka bir hastaneye sevk edildi. Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Heather ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ağır yaralan ve vücudunda kırıklar olduğu belirlenen Nuri Ceran'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KAZA KAMERAYA YANSIDI

Nuri Ceran'ın ağır yaralandığı kaza, çevredeki bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde yolun karşısına koşarak geçmeye çalışan Nuri Ceran'a o sırada yoldan geçen Jamie Heather'ın kullandığı otomobilin çarptığı görüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kaza anı güvenlik kamerası

-Ceran'a çarpan otomobil

-Trafik ekipleri

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: TEKİRDAĞ,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaptı. Hatipoğlu, mahalle ziyaretleri ve esnaf buluşmalarıyla vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşları sandığa giderek oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet etti.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi
    16:42 Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi

    Manisa'da yapılan operasyonda durdurulan bir hafif ticari araçta 50 kilogram sentetik ecza hammaddesi ve 200 bin sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suç geliri olduğu değerlendirilen 7 bin 500 lira da ele geçirildi. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'
    16:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız. Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu ve kalpten gelen duasıdır dedi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.

  • İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı
    16:40 İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullanmasına izin vererek sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı
    16:40 Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Kurslara katılan kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı elde etti.


Advertisement