Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)İSTİKLAL MARŞI'NIN ARAPÇA OKUNMASINA TONYA TEPKİLİTrabzon'un Tonya İlçesi'nde İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı Arapça okumasına ilçe sakinleri tepki gösterdi.

14.03.2017 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İSTİKLAL MARŞI'NIN ARAPÇA OKUNMASINA TONYA TEPKİLİ

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı Arapça okumasına ilçe sakinleri tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Tonya İlçe Başkanı ve emekli öğretmen Muhammet Karadeniz, " Emekli öğretmen olduğum için konuya eğitimci gözüyle bakmak isterim. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve Anayasamızın üçüncü maddesinde İstiklal Marşı'nın Türkçe okunması gayet açık ve nettir. Burada bir okulda 12 Mart ile ilgili düzenlenen programda İstiklal Marşı Arapça okundu. Burada çocuklarımızın bir günahı yok. Bu programı düzenleyen okul öğretmenleri, idarecileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve onun akabinde Kaymakamlığımız bu programa onay verdi. Bu program Tonyalılar olarak bizi son derece üzmüştür. Şiddetle kınıyorum. Burada parmağı olan herkesin ortaya çıkarılak hukuk çerçevesinde soruşturmalarının yapılmasını ve kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyorum. Bu açıklamamın aynı zamanda bir suç duyurusu niteliği taşıdığını belirtmek istiyorum. Önce insan sonra da bir eğitimci olarak üzüntülü olduğumu ifade etmek istiyorum dedi.

ART NİYET VAR İDDİASI

İlçede 37 yıllık esnaflık yapan Fikri Sağlam da yaşananların eğitim camiasında bir ilk olduğunu belirterek, " Haberi duyduğumda inanın şoke oldum. Milli Eğitim camiasında ilk defa böyle bir şey duyuyorum. İstiklal Marşı'mız yüz binlerce şehidimizin kanıyla yazıldı. Arapça okunmasında bir art niyet olduğunu düşünüyorum. Şaşırdık yani. Bu tür bir olayın Evet-Hayır referandum sürecinde yaşanması kafamda soru işaretleri uyandırdı. Buradan bir kaos oluşmasını mı ya da nemalanmayı mı düşünüyorlar onu da bilmiyorum. Araplar İstiklal Marşı'nı merak etse Google'dan yazar bakarlar, tercümesini okuyabilirler. Burada çocukların kullanıldığını düşünüyorumö diyerek tepkisini dile getirdi.

'SORUMLULAR HESABINI VERMELİ'

Tonya Belediye Meclis üyesi Bekir Uzunoğlu ise olanların kabul edilemez olduğunu ve üzgün olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir. Çocukların bu şekilde kullanılmasını hiç doğru bulmuyorum. Ülkemizde bir taraftan yoğun bir şekilde milliyetçilik edebiyatı yapılıyor, bir taraftan da milli marş Arapça okunuyor. Bunlar doğru şeyler değil. Özellikle çocukların böyle amaçlar doğrultusunda kullanılmasını hiç doğru bulmuyorum. Burada muhakkak idari ve adli bir işlem uygulanmalıdır ve sorumlular bunun hesabını vermelidir. Tonya'da insanlar üzgün bu konuda. Bu şekilde anılmak bizi üzdü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin İstiklal Marşını arapça okumaları

-Muhammet Karadeniz'in konuşması

-Fikri Sağlam'ın konuşması

-Bekir Uzunoğlu'nun konuşması

-Okulun dışından detaylar

-Detaylar

(Haber Fatih TURAN - Kamera: Selçuk BAŞAR/TRABZON DHA

========================================================

Bakan Tüfenkçi: Hollanda'ya ekonomik yaptırım düşünmüyoruz (EK)

2)"15 TEMMUZ BASİT BİŞEY DEĞİLDİ"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi toplantıda yaptığı konuşmada 15 Temmuz'u hatırlattı. Bakan Zeybekçi, şöyle dedi:

"Bir anda o hain örgüt, milleti ve tüm kazanımlarını yok etmek için uçaklarla gökleri yardı. Hala tozu dumanı bu ülkenin üzerinde dolaştığı için bazı şeyleri anlatamıyoruz. Önemli teşvikleri hayata geçiren ülke konumuna geldik. 1990'da Berlin duvarının yıkılmasıyla dünya çok farklı bir yere geldi. Dünyada yeni düzeni kuran artık tek bir kalem var, o da ekonomidir. Bu dönemden 2002'ye kadar dünyanın saati hızla dönerken, bizim saatimiz durdu. Bütün Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların altında yatan rol, bu hastalıkları getirdi. Türkiye'nin burnu hafif suyun üstünde kalsın, istediklerinde batırsınlar istiyorlar. Bu sistem, Türkiye'ye biçilen rol, Türkiye'nin hayrına olan işlerde fren çekti. Türkiye durdu ve geriledi. Dünya inanılmaz büyürken, koalisyonlara mahkum edildi. 2001'de Türkiye'de hepimizin bildiği anayasa kitapçığı faizleri çok arttırdı. Türkiye bugün o günleri yaşamamış olsa, iki tane net kemiksiz bütçesi olacaktı. Türkiye dünyanın 13-14'üncü büyük ekonomisi olacaktı. Referandum var. Bugün konuşulan bir siyasi parti meselesi değildir. Bu mesele sizin meselenizdir. İstiklal ve istikbal meselesidir. Bu yeni sistemin içerisinde 2019'da yapılacak seçimlerde 'AK Parti yüzde 10 önde başlar diye bir şey mi var?' Bu ülke artık yüreği ağzında seçime gitmesin. Bu bir milli meseledir. Türkiye'de yazılan ve oynatılan senaryonun değişmesidir. Evet bundan sonra Türkiye çok başka bir noktaya gelecek. Türkiye 35 milyar dolarlık ihracattan 135 milyar dolarlık ihracata vardı. Türkiye çok başka noktaya geldi. Türkiye IMF'den gönderilen memurlar tarafından yönetilse, 100 liralık verginin 87 lirasını faiz olarak ödeseydi sıkıntı olmazdı. Türkiye ne zaman dünya hava trafiğini değiştiren 3'üncü havaalanı inşaatını başlattı, ne zaman 'Kanal İstanbul' dedi, ezberleri bozduysa, Gezi, 17-25 Aralık ve diğerleri yaşandı. 15 Temmuz basit bir şey değildi. 15 Temmuz'da bu ülke bir işgal girişimini engelledi ve demokrasi devrimi ortaya koydu."

BUNLAR DARBE GİRİŞİMİNİN DEVAMIDIR

Türkiye'ye karşı son günlerde Avrupa'da gelişen olaylara da değinen Bakan Zeybekçi, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olanların bunların da arkasında olduğunu söyledi. Zeybekçi, "Avrupa ülkelerinde hareketlenmeler oldu. Bunlar da darbe girişiminin devamıdır. Türkiye'nin AB'nin birçok ülkesiyle iyi ilişkiler içerisinde olmasını istemiyorlar. Bunlar bir tuzaktır. Yaşananlarla ilgili dikkatli olmak lazım. Benim bir bakanımı, vatandaşımı atı, itiyle saldırıp zulüm yapan, bir bakanıma ahlaksız parmak sallatanlardan da hesabını mutlaka soracağız. Bunun çıkışı yok, herkes yaptığının bedelini ödeyecek. Gereğini sonuna kadar yapacağız. Türkiye mutlaka hedefine ulaşacak. Anadolu coğrafyası zayıfların coğrafyası değil. Bu coğrafyada kalmak istiyorsak, etrafımızı temizlemeliyiz" dedi.

SEÇİM BÜROSU AÇTILAR

Bakan Tüfenkçi ve Zeybetçi daha sonra Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Ak Parti Van İl Başkanlığı'nın seçim bürosunun açılışına katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Bakanlar, Van Milletvekili Beşir Atalay ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ile birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı. Toplanan kalabalığa da 'Evet' oyu kulanmaları istendi.

Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR-VAN/DHA)

=====================================================

BAKAN YILMAZ: İKİ BAŞLILIĞI KALDIRIYORUZ (EK)

3)SİVASLILAR İLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir programı kapsamında Balçova ilçesinde Sivas Yiğidolar Dernekleri Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Hemşehrilerin birbirine benzediğini belirten Bakan Yılmaz, "İnsan yaşadığı yerin havasına, suyuna benzer. Dolayısıyla biz hep birbirimize benzeriz. Biz Sivaslılar da birbirimize benzeriz" dedi.

"ALLAHTAN BİRLİK DİLE"

Burada yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in "Veysel sen Allah'tan birlik dile ikilikten gelir bela. Dava insanlık davası" sözlerini hatırlatan Bakan Yılmaz, "İnsan olmak her şeyin önündedir. Eksikler var hatalar var ama iddiamız şu; ben eksiklerin söylenmesini kabul ederim. Ama bir de artılarımız var. Ama günün sonunda terazinin kefesinde yaptıklarımız yapmadıklarımızdan daha fazla çıkar. Her seçimde bu aziz millet seçimlerde bizi bir adım önde çıkardı" dedi.

"PARTİ MESELESİ DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anayasa meselesi parti meselesi değil, memleket meselesi" sözlerini hatırlatan Yılmaz, "Aynen imza atıyorum bu anayasa meselesi memleket meselesidir. Evet diyen de hayır diyen de olacaktır. Kararı aziz millet verecek. Mecliste de 'evet', 'hayır' diyen oldu ama sonunda söz milletindir" diye konuştu.

Vatandaşlara neden evet demeleri gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, yeni sistemde ülkeyi yönetebilmek için oy oranının yüzde 50 ve üzeri olmasının şart olduğuna ve bunun daha demokratik olduğuna işaret etti.

"MEVCUT SİSTEM YANLIŞ"

Mevcut sisteme değinen Bakan İsmet Yılmaz, "Bu sistem yanlış. Niye hükümeti milletin temsilcileri belirliyor? Onlar görevi yapsın, asık suratlı, çatık kaşlı bürokratlar gelsin! Bunlar hükümete çeki düzen versin! Neden? Çünkü hükümet, millet hata yapar! Ancak 2007'de bir icat çıkardılar; 367. Biz seçemeyince millete şunu sorduk; Biz seçemedik cumhurbaşkanını. 'Seçmek ister misin' diye sorduk, 'evet seçeceğim' dedi. Yetki dolayısıyla milletin" diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutanlar arasında yer aldıkları için Sivaslılara teşekkür ederek, 16 Nisan'da sandıklardan 'Evet' çıkması için federasyon üyelerinden durmadan çalışmaları talebinde bulundu.

Görüntü Dökümü

----------------------------:

Bakan İsmet Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

==================================================

4)GEÇ KALDIĞI İÇİN SINAVA ALINMAYAN GENCE BAŞKAN SÖZLÜ SAHİP ÇIKTI

ADANA'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) geç kalınca sınava alınmayan 19 yaşındaki Mehmet Kara'ya, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü de sahip çıktı.

ÖSYM'nin ilk kez uyguladığı kural gereği sınav için kapılar 09.45'te kapanırken, Adana'da Cebesoy Ortaokulu'na sınava girmek için gelen Mehmet Kara, kapıda kaldı. İçeri alınmayınca gözyaşlarına boğulan Mehmet Kara'ya Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent yardım elini uzattı. Levent'in bir arkadaşı, kafede garson olarak çalışan Mehmet Kara'nın bir yıllık eğitim ücretinin tamamını ödedi.

BAŞKAN DESTEK OLACAK

Bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret eden Mehmet Kara, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Gençlik Merkezi'nde eğitim görmekte olduğunu, çalıştığı iş yerinden sınav giriş yerine 30 saniye gecikince sınava alınmadığını belirtti. Başkan Sözlü, öğrenci Kara'ya yaşadığı mağduriyetten dolayı pes etmemesi gerektiğini, bundan sonraki tüm eğitim öğretim masraflarını karşılayacağını söyledi.

ADANA,

=======================================================

5)MOTORU ARIZALANAN BOTTAKİ 18 MÜLTECİYİ SAHİL GÜVENLİK KURTARDI

KUŞADASI'ndan lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Suriyeli 18 mülteci, botun motor arızalanınca Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Sahil güvenlik ekipleri dün gece, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup mültecinin Kuşadası Güzelçamlı ile Yunanistan'ın Samos Adası arasındaki bölgede batmak üzere olan lastik botta zor anlar yaşadığını haber aldı. İhbar üzerine bölgeye giden ekipler, motor arızası sonrası dalgalar arasında kalan mültecileri buldu. Müdahale eden ekipler 5 kadın, 8'i çocuk toplam 18 Suriye uyruklu mülteciyi kurtardı. Mülteciler karaya getirilerek, jandarmaya teslim edildi. Mültecilerin daha sonra Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

Burhan CEYHAN/KUŞADASI (Aydın), -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement