Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

BAYKAL; ATATÜRK, TEK ADAM OLMAYI REDDEDEN ADAMDIRCHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İkide bir tek adam, tek adam. O zaman Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsun" sözlerine, "Tek adam olmayı reddeden adamdır o. Tek adam olmak peşinde koşan adam değil.

20.03.2017 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAYKAL; ATATÜRK, TEK ADAM OLMAYI REDDEDEN ADAMDIR

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İkide bir tek adam, tek adam. O zaman Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsun" sözlerine, "Tek adam olmayı reddeden adamdır o. Tek adam olmak peşinde koşan adam değil. 'Sen tek adam ol' diyenlere 'hayır' diyen adamdır" diyerek cevap verdi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde kent meydanında halka hitap etti. Baykal, Anayasa değişikliği teklifinin meclis anayasası olmadığını söyleyerek, "Bugüne kadar bütün anayasalar millet anayasası, meclis anayasası. Şimdi ilk kez meclisin egemen olduğu egemenlik anlayışının yerine tek kişi egemenliği. Yani meclis ikinci plana, geriye bir kişi başkan. Başkansan görevlisin. İktidarın kaynağı değilsin sen. İktidarın kaynağı hale gelmeye çalışıyor. Meclisle aşık atan bir başkan. Denetlenemeyen, hesap sorulamayan, fiilen yargılanamayan bir başkan. Her şeyin üstünde. Böyle bir şey yok" dedi.

CUMHURBAŞKANINI KIZDIRMAKTAN ZEVK ALMIYORUM

Tek adam eleştirisini sürdüren Baykal, "Sayın Cumhurbaşkanı kızıyor biliyorum ama ben onu kızdırmaktan zevk alan bir insan değilim. Ama yine de söylemem lazım. Bu bir tek adam anayasasıdır. Bunu saklamak mümkün değil, örtmek mümkün değil. Egemen kimdir? Millet mi yoksa tek adam mı? Olay bu. Biz hep millet diye yürüdük. Bütün geçmiş dönemlerde hep millet adına partiler değişti. Yine değişir. Bak sen 15 yıldır götürüyorsun. Sen eğreti eğreti geldin oraya. Geldiğin zaman ben sana 'korkma millet karar aldı' diye anlayışımı net olarak ortaya koydum. Sen geldiğin zaman milletvekili olamıyordun ya. Bu meclis sana milletvekili olma hakkını veren meclis. Milletvekili oldun. Başbakan olmuşsun. Cumhurbaşkanı olmuşsun. Oynama milletle. Milletin egemenliğiyle, meclisle oynama" diye konuştu.

ATATÜRK'E HAKARET CEVABI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İkide bir tek adam, tek adam. O zaman Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsun" sözlerine de cevap veren Baykal, şöyle konuştu:

"Tek adam deyince biz Atatürk'e hakaret ediyormuşuz, çünkü Atatürk de tek adammış. Mustafa Kemal, İzmir işgal edildikten sonra artık karar verdi. 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan Anadolu'ya geçti. İlk tamimi, 'Milletin istiklalini yine milletin azmi ve kararı kurtarır' dedi ve bu noktada meclisi inşa etmeye başladı adım adım. Erzurum'a gitti. 'Türkiye'ye sahip çıkacak biri lazım' dedi. 'Paşam sen varsın ya' dediler. 'Hayır ben yokum millet var' dedi. 'Millet ayağa kalksın' dedi ve milleti ayağa kaldırmak için Erzurum'da Sivas'ta kongre yaptı ve Ankara'da TBMM'yi açtı. Bütün kudreti o verdi. Savaşı o meclis yaptı. Bütün paşalar o meclisin emrine girdi, öyle değil mi? Birisi olmayan meclisi açmış, milleti meclise kavuşturmuş, tek partiden çoklu partiye geçirmiş, demokrasiye gelinmiş, şimdi sen çıkmışsın millete 'çekilin kenara ben varım' diyorsun. Tek adammış. Tek adam olmayı reddeden adamdır o, tek adam olmak peşinde koşan adam değil. 'Sen tek adam ol' diyenlere 'hayır' diyen adamdır. ve o meclis 'tek adam yapalım' diye teklif getirenlere yüzüne bakarak Mustafa Kemal'in 'hayır biz meclisi feshetme yetkisini vermiyoruz' diyen meclistir. Şimdi sana 'hayır' diyebilecek bir babayiğit var mı? Şimdi yüzde 49.5 oy almış başbakanını 'çekil' deyip çekiyorsun sen. Şimdi ne başbakan kalacak, ne bakan kalacak, ne bakanlar kurulu kalacak, ne mahkeme kalacak. Basın zaten pusmuş. İş adamlarının sesi çıkamaz hale gelmiş. Bu tek adamlık değil mi?"

'MİLLETİN EGEMENLİĞİNİ MİLLETTEN ALMA'

Anayasa referandumunun parti işi olmadığını söyleyen Baykal, "Parti işi diye bakarsan ayıp edersin. Doğru diye düşünüyorsan takdir senin. O zaman gel bizi de ikna et. Yol ve köprü yapmaya devam etsin. Çanakkale Köprüsünün yeni temeli atıldı. Çok memnun oldum. Devam etsin. Bunları yaparken anayasa değişikliğine ihtiyaç hissettiniz mi? Nasıl yaptıysanız bundan sonrada öyle devam edin. 'Yol yapıyorum' diye 'köprü yapıyorum' diye milletin egemenliğini milletten almaya kalkma. Milletin hizmetinde olmaya devam et" dedi.

'KÜME DÜŞECEĞİZ'

Baykal, Türkiye'nin 1920'lerden itibaren 1'inci ligde yani dünya liginde oynadığını, şimdi ise küme düşürülmeye çalışıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"1930'larda nazizim, faşizm geldi. Biz onlara özenmedik. Şimdi bu anayasa çıkarsa bilin ki biz dünya liginden küme düşeceğiz. Bölgesel lig olacağız. Orta doğu ligi var, Latin Amerika, Güneydoğu Asya ligi var. Bir de Dünya Ligi var. Dünya Liginde oynama iddiasındaki Türkiye bu anayasa çıktığı zaman yolu bölgesel lige doğru gidecek. Hangi lig o? Suriye, Irak, Katar, Libya. Yapmayın, olamaz böyle bir şey. Gerçekten olamaz. Bu bir parti işi değil. Ne olur arkadaşlar. Yine parti anlayışını sürdür, yarın istediğin partiyi başa getir ama bu o değil. Bizim istikametimizi geri çevirmeyin. Tehlikeli istikametlere doğru sürüklemeyin."

Halktan Türkiye'nin 100 yıllık yolculuğunu geri çevirmemelerini isteyen Baykal, "Bu yolun sonu ileride aydınlıktır. Hukukun üstünlüğüdür. Herkesin eşitliğidir. Herkesin kendi kimliğini kültürünü özgürce yaşamasıdır. Bu yol oraya doğru gidiyor. Bunu geri çevirdik mi ligden küme düşeriz. Başka bir istikamete gireriz sakın ha. Şimdi bunların kampanyasını kim yürütüyor? Cumhurbaşkanı, Başbakan yapıyor. Cumhurbaşkanı tarafsız. E ne bu yani gelip hakaret ediyor, küfür ediyor 'hayır' diyenlere. Olur mu canım ya sen Cumhurbaşkanısın ya. Daha şimdiden böyle" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Baykal'ın Cumhurbaşkanının açıklamasına cevabı

-Diğer konuşmaları

-Halktan detaylar

-Belediye ziyareti

-Golf aracıyla dolaşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN - Yeliz ALAGÖZ/ ÇAYCUMA (Zonguldak), -

============================================================

DİYARBAKIR VALİSİ AKSOY: LİCE'DE BU SABAH 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, Lice ilçesi kırsalında 5 Mart'ta başlatılan ve halen devam eden, 'Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu' ile ilgili olarak, bugün 2 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiğini dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 8'e çıktığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile önce Kocaköy ilçesinde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezinin açılışını yaptı. Daha sonra Lice ilçesine geçen Vali Aksoy, Kaymakam Sinan Başak'ı ziyaretinde gazetecilere ilçe kırsalında devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Vali Hüseyin Aksoy, Lice kırsalında güvenlik birimlerince 5 Mart'ta başlatılan müşterek operasyonun devam ettiğini belirtirek, "Dün itibariyle bir bölgede 4, başka bir bölgede ise 2 terörist ölü ele geçirilmişti. Bu kapsamda 1 uzman Çavuşumuz ve 1 Yüzbaşımız çatışmada yaralanmış kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu. Operasyon büyük kararlılıkla devam etmektedir, bu sabah 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Alanda güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam etmektedir, çalışmalar kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir. Operasyonda, 1 biksi, 2 M-16 ve 5 Kalaşnikof ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi" dedi.

Vali Aksoy, İçişleri Bakanı Soylu'nun dün gece saat 02.30 Diyarbakır'a geldiğini, yapılan operasyonla ilgili güvenlik birimlerinden brifing aldıktan sonra sabah saatlerinde 2 şehit için düzenlenen uğurlama törenine katıldıktan sonra kentten ayrıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Vali Aksoy'un karakol ziyareti

-Nöbet kulübesinde asker ziyareti

-Vali Aksoy'un Kocaköy'e gelişi

-Vatandaşlarla bir araya gelişi

-Vali Aksoy'un Lice ziyareti

-Vali Aksoy'un konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

============================================================

CEZAEVİ FİRARİSİ, CİNAYET SUÇUNDAN TEKRAR CEZAEVİNDE

ÇORUM'da izinli çıktığı cezaevine dönmeyen, buluştuğu galerici arkadaşı 32 yaşındaki Ümit Şahin'i öldürüp cesedini gömdüğü iddia edilen 37 yaşındaki Ünsal A., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorum'da 2014 yılında komşusunun oğlu olan lise öğrencisi 16 yaşındaki A.U.'yu kaçırarak yağma ve hürriyeti yoksun bırakma suçlarından tutuklanan ve aldığı hapis cezasının kalan kısmını açık cezaevinde geçirdiği belirtilen Ünsal A., izinli olarak çıktığı açık cezaevine dönmedi. Cezaevi görevlileri İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Ünsal A.'nın bulunması için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmada Ünsal A.'nın geçen cuma günü galerici arkadaşı bir çocuk babası Ümit Şahin'in aracında görüldüğü tespit edildi. Ümit Şahin'in de evine dönmemesi üzerine yakınları kayıp başvurusunda bulundu. Her iki kişiyi de arama çalışmaları sürerken polis ve jandarma ekipleri ortak operasyon başlattı.

Ünsal A.'yı telefon sinyalleri ile takibe alan polis, Amasya'daki bir eğlence mekanında telefon sinyalini tespit etti. Burada yapılan aramada zanlıya ulaşamayan ekipler, bu defa telefon sinyallerinin Çorum merkeze Bağlı Eskiköy'de geldiğini belirledi. Polis ve Jandarma ekiplerinin ortak operasyonu sonucunda Ünsal A. Eskiköy Köyü civarındaki kırsal alanda yakalandı.

Ünsal A. polise verdiği ifadesinde, bir konudan dolayı tartıştığı Ümit Şahin'i tüfekle önce ayağına, daha sonra göğsüne ateş ederek öldürdüğünü itiraf etti. Zanlı, cinayetin ardından Ümit Şahin'in cesedini boş bir araziye gömüp, üzerine taşlar koyarak mezar görüntüsü verdiğini söyledi.

Ünsal A.'nın cinayeti işlediğini itiraf etmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde kazı yapılarak Ümit Şahin'in cesedine ulaşıldı. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Ümit Şahin'in cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin ardından ailesine teslim edilerek, Çorum'da toprağa verildi. Katil zanlısı Ünsal A. ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Katil zanlısı Ünsal A'nın adliye getirilişi (Başka bir suçtan arşiv)

Öldürülen galerici Ümit Şahin fotoğrafları

Katil zanlısı Ünsal A'nın polis aracıyla götürülmesi

Detaylar

Haber- Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=============================================================

Kuyumcu soygununda şaşkına çeviren ayrıntı

PLANLAYIP ALTINLARI GÖMEN ZANLININ İKİ AYAĞI DA ALÇIDA

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, geçen cuma günü bir kuyumcuya girip işyerindeki 1'i kadın 3 kişiyi pompalı tüfekle etkisiz hale getirdikten sonra yaklaşık 100 bin TL değerinde altın bileziği alıp kaçan soyguncular, polisin sıkı takibiyle yakalandı. 2 zanlının işyerine girdiği sırada otomobil içinde bekleyen 3'üncü zanlı G.M.'nin topuk kemiklerinin kırık olması nedeniyle iki ayağının da alçıda olduğu, soygunun ardından altınları da bir araziye gömdüğü ortaya çıktı.

Çiğli İlçesi Anadolu Caddesi numara 951'de bulunan Murat Gökçekaya'ya ait Murat Kuyumculuk'a geçen cuma günü saat 10.00 sıralarında yüzleri maskeli 2 kişi geldi. İddiaya göre, soygunculardan biri elindeki pompalı tüfekle, kuyumcuda çalışan 1'i kadın 2 personel ve işyeri sahibini tehdit etti. Çevredekilerin kendilerini fark ettiklerini anlayan 2 soyguncu, toplam değeri yaklaşık 100 bin TL olan 35 altın bileziği alarak kaçtı.

PLAKASIZ OTOMOBİL KİRALIK ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı. Bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, plakasız beyaz bir otomobille kaçtıklarını, aracı da Cumhuriyet Mahallesi'ndeki pazaryeri yakınlarında terk ettiklerini belirledi. Soyguncuların, olay yerine çağırdıkları bir taksiyle uzaklaştığını saptayan polis, önce kiralık otomobilin, ardından da taksinin plakasını tespit etti.

24 SAAT GEÇMEDEN YAKALANDILAR

Soygunu yapanların, C.K., S.A., G.M. ve A.E.A. olduğunu belirleyen polis, olayın üzerinden 24 saat geçmeden zanlıları evlerinde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan C.K.'nın pompalı tüfeği taşıdığı, S.A.'nın kuyumcu dükkanına giren diğer zanlı olduğu, G.M.'nin kiralık otomobilin içinde bu kişileri beklediği, A.E.A.'nın da taksi şoförü olduğu, araçlarını terk eden zanlıları alıp gitmek istedikleri yere götürdüğü ortaya çıktı.

AYAKLARI ALÇIDA

Gözaltına alınan zanlılardan C.K., S.A. ve G.M.'nin olay günü bir araya gelip plan yaptıkları anlaşıldı. Daha önce yüksek bir yerden atladığından, 2 ayak topuk kemiğinin kırılması nedeniyle ayakları alçıya alınan G.M.'nin, plan yaptıktan sonra diğer 2 zanlıyla hareket ettiği, polisin kendilerini aradığını öğrenince Bahçelik Mevkii'ne taksiyle giderek altınları bir zeytin ağacının dibine gömdüğü belirlendi. G.M.'nin gösterdiği yerde kuyumcu dükkanından çalınan altınlar, ayrıca diğer zanlıların da ifadeleri doğrultusunda pompalı tüfek ele geçirildi.

YÜRÜMESİNE POLİSLER YARDIM ETTİ

Zanlılar polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu arada, ayakları alçıda olan G.M.'nin polis otosuna kadar gitmesi ve araca binmesine polisler yardım etti. Rahat tavırları dikkat çeken G.M., "Buraya çay içmeye de geleceğim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Zanlılar adliyeye sevk edilirken görüntü

-Olay anına ait güvenlik kamerası görüntüsü

-Gömüldüğü yerden çıkartılan altınlardan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber, Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR, DHA)

=============================================================

Görev yeri değiştirilen hizmetli kadın, zorla okula girmeye kalktı (2)

AÇIĞA ALINDI

Sosyal paylaşım sayfasında kendinin yarıçıplak fotoğraflarını yayınladığı için hizmetli olarak çalıştığı Eskişehir Meserret İnel İlkokulu'ndan Rehberlik Araştırma Merkezi'ne görevlendirilen S.H.C., Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı.

Eskişehir Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Meserret İnel İlkokulu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın hizmetli S.H.C.'nin açığa alındığını söyledi. Başyiğit, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşımız iki yıl önce Van Erciş İlçesi'nde göreve başlamış bir hanımefendi. Engelli memur ataması yoluyla atanmış, psikolojik sorunları var, ilaç kullanıyor. Zannediyorum son dönemde ilaçlarını kullanmayı ihmal etmiş. Bu hanımefendi Aralık ayında okulumuza atandı. Atandıktan sonra Ocak ayında bununla ilgili şikayet konusu gündeme geldi. Biz soruşturma başlattık. Arkasından bu şikayetlerle ilgili 3 dilekçe daha değişik zamanlarda geldi. Her gelen dilekçeyi soruşturmanın içerisine dahil ettik. Geçen hafta içerisinde de en son bu hanımefendinin görev yerini değiştirdik. Bunu öğrencisi olmayan Rehberlik Araştırma Merkezi'ne almıştık. Ancak, basında çıkan haberleri de gördükten sonra arkadaşlarımız savcılığa gerekli suç duyurusunda da bulundular, siber suçlarla ilgilenen Emniyet yetkilileriyle de görüştük, Vali beyi de bilgilendirdik. Bu süreç içerisinde hanımefendiyi bu sabah saat 08.00 itibariyle açığa aldık. Şu anda devlet memuru olarak herhangi bir yerde çalışması söz konusu değil."

VELİLER OKUL MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTEDİ

Meserret İnel İlkokulu'nda çocukları okuyan veliler okul önünde toplanarak 'Müdür istifa' diye bağırdı. Veliler, okulda daha önce de öğrencilere yönelik taciz olaylarını yaşandığını belirtti.

Dışarı çıkarak okulun karşısında velilerle görüşen Eskişehir Meserret İnel İlkokulu Müdürü Necdet Gözal "Şu anda o şahıs zaten açığa alındı, okulumuzla hiçbir ilgisi yoktur. Sabah okula geldi ama biz tedbirimizi aldık ve okula sokmadık. Biz bununla ilgili tüm yazışmalarımızı yaptık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılık olayın takibinde" dedi.

Okul müdürü Gözal, velilerin kendisine yönelik tepkileri artınca sivil polislerle birlikte okula geri döndü. Bir süre okul önünde bekleyen veliler daha sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Okul önündeki velilelerin 'Müdür istifa diye bağırmaları',

Okuldan çıkan velilerin,

Okul Müdürü snecdet Gözal'ın okul dışında velilerle konuşması,

Velilerin tepkisi üzerine okul müdürünün sivil polislerle birlikte okula gitmesi,

Velilerin protestosu,

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in gazetecilere hizmetli kadının açığa alındığını açıklamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

=============================================================

MOTORCULARDAN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI

ANTALYA'da sosyal medya üzerinden örgütlenen motosiklet tutkunları, Kalekapısı'ndaki Kızılay çadırında kan bağışında bulundu.

Kendilerine Antalya Gezgin Motorcular Kulübü (AGM) adını veren grup, kan bağışı yapmak için sıraya girdi. Ancak bağış yapmak için gelenlerden bir kısmının kan değeri düşük olduğu, bir kısmı da ilaç kullandığı için bağış yapamadı. Yapılan analizlerden sonra gruptaki 10 motosikletli kan bağışı yapabildi.

Grup adına açıklama yapan Gültekin Baykuşlar, farklı mesleklerden motosiklet tutkunlarının yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinden örgütlenip AGM'yi kurduklarını söyledi. Amaçlarının trafikte güvenli sürüşü sağlamak olduğunu anlatan Baykuşlar, kan bağışı gibi sosyal projelere de imza attıklarını söyledi.

Kulüp üyelerinden Süleyman Kandemir ile Aslı Atalay, kendilerinin aynı zamanda sağlık çalışanı olduklarını belirterek, kan ihtiyacını en iyi bilenlerden oldukları için bağışta bulunduklarını söyledi. Motosikletli grubun kan bağışı Kızılay çalışanlarını da sevindirdi. Kapalı yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'ndeki Kızılay çadırında haftanın yedi günü bağış toplandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kulüp organizatörü Gültekin Başkuşlar'ın konuşmaları

Kulüp üyelerinin Kızılay çalışanlarıyla birlikte selfie yaparken görüntüleri

Kızılay çalışanının günlük kan bağışlarıyla ilgili bilgi vermesi

Kulüp üyelerinin konuşmaları

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=============================================================

KÖPRÜBAŞI'NDA UÇAK KOLTUĞUNDA ÇAY KEYFİ

TRABZON'un Köprübaşı İlçesi Beşköy Mahallesi'nde uçak koltuğunda çay içme ve maç izleme keyfi yaşanıyor. Mahalledeki bir lokale yerleştirilen uçak koltuklarında maç izleyen yöre sakinleri, "Takım da iyi günündeyse, 3 puan da alınırsa adeta uçuyoruz" dedi.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, yenileme çalışmaları nedeniyle bir uçaktan sökülen eski koltukları memleketi Köprübaşı İlçesi Beşköy Mahallesi Büyük Doğanlı mevkiine gönderdi. Yörede bir lokale yerleştirilen 12 uçak koltuğunda, çaylarını uçak konforunda yudumlayarak maç izleyen mahalle sakinleri, kendilerine bu jesti yapan Karaman'a teşekkür etti.

"ADETA UÇUYORUZ..."

Uçak konforunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden İsmail Özkay, "Bu konforlu kotuklarda oturuyoruz. Çok rahat oluyor. Uçağa binme heyecanını da yaşıyoruz. Maç izlerken takım da iyi günündeyse, 3 puan da alınırsa adeta uçuyoruz. Görenlerin de çok ilgisini çekiyor. Çok konforlu bir ortam oluşturduk" dedi, koltuklar geldikten sonra sandalye kullanan kalmadığını söyledi.

"ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Uçak koltuğunda kemerleri takarak maç izlediklerini ifade eden yöre sakinlerinden Hüseyin Çakaloğlu da, "Uçak koltuğunda çay içmek, vakit geçirmek, sohbet etmek çok şahane. Allah razı olsun gönderenlerden. Bu hafta Galatasaray maçı vardı. Burası tıklım tıklım doluydu. Kemerleri bağladık, hoplayarak maçı izledik. Çok güzel bir duygu. Bazı sıkıntılarımız da var tabi. Uçak koltuğumuz var ama 2 camimimizin imamı yok. Umarım bu sorunumuz da çözülür" diye konuştu.

RAHATLIK VERİYOR

Hasan Onay, uçak koltuğunda çay içmenin kendisine rahatlık verdiğini dile getirirken, Hasan Bulut ise misafirlerini bu ortamda ağırladıklarını ve onlarında oldukça memnun kaldıklarını söyledi.

GÖRENLER ŞAŞKINLIK YAŞIYOR

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman'a teşekkür eden Abdurrahman Köksal ise, "Bize bu duyguyu yaşatan Ahmet bey ve ilgililere teşekkür ediyoruz. Sağolsun, burada uçak konforunu yaşıyoruz. Böyle bir şeyi ilk kez oluyor. Dışardan gelenler ilk anda haliyle şaşkınlık yaşıyor, ortamı fotoğraflamak istiyor. Burası bir mahalle ve lokalde uçak koltukları var. Bazı arkadaşlarımız uçağın içini bilmedikleri için koltuklara oturarak hissediyorlar. Çok hoş ve güzel. Bize bu mutluluğu yaşatan Karaman sağolsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Lokalden ve uçak koltuklarından görüntüler

Yapılan açıklamalar

Detaylar

Haber: Fatih TURAN Kamera: Selçuk BAŞAR/ TRABZON,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı
    15:06 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde silahlı kavga: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. İki grup arasında başlayan kavgada S.T., husumetli olduğu T.K.'yi hedef alarak ateş etti. Kavgada yoldan geçen bir kişi de saçmalardan etkilenerek yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler ise polis tarafından yakalandı. S.T. tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.


Advertisement