Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)KIZILTEPE'DEKİ NEVRUZ'DA "APO" SLOGANINA POLİS MÜDAHALE ETTİMARDİN Kızıltepe İlçesi'ndeki Nevruz kutlamaları olaylı geçti.

21.03.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KIZILTEPE'DEKİ NEVRUZ'DA "APO" SLOGANINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

MARDİN Kızıltepe İlçesi'ndeki Nevruz kutlamaları olaylı geçti. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın konuşmasından sonra kalabalık içerisinde bulunan bir grup PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atmaya başlayınca, polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ettiği grup üyeleri, sokak aralarına kaçtı.

Kızıltepe'de ilçe otogarı bitişiğindeki boş alanda kutlanan Nevruz etkinlikleri, saat 11.00'da başladı. Kutlama alanına gelen vatandaşlar, polisin üst yaptığı üstü aramasından sonra alana girmelerine izin verildi. Alana gelen vatandaşlar, Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerek coşkuyla Nevruz'u kutladı.HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP ve DBP'li yöneticilerle birlikte Nevruz ateşini yaktı. Daha sonra burada oluşturulan platforma çıkan HDP'li Sancar, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarına atıfta bulunarak, 16 Nisan'da yapılacak referandum için Nevruz alanına gelenlerden, "Hayır" için destek istedi. Sancar, konuşmasını tamamladıktan sonra platformdan ayrıldığı sırada, kalabalık içerisinde bulunan bir grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atmaya başladı. Polis yetkilileri, slogan atılmaması konusunda HDP'li Sancar ile yaptıkları görüşmeye rağmen kalabalık grubun slogan atmaya devam etmesi üzerine polis, kalabalığa müdahale etti. Polisin, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdühale ettiği gruptakiler, daha sonra ara sokaklara kaçarak kayboldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Nevruz alanı ve kutlamalar

Gençlerin halay çekmesi

HDP'li Sancar'ın konuşması

Polisin gaz bombasıyla müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), -

===================================================

2)BAKAN AKDAĞ: ABD VE ALMANYA'NIN 300 SENE ÖNCE YAPTIĞINI BİZ 1000 YIL ÖNCE YAPTIK

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, ABD ve Almanya gibi devletlerin küçük devletçikleri bir araya getirerek federal devletler kurup böyle bir devlet yapısına sahip olduğunu belirterek, "Onların 200-300 sene önce yaptıklarını biz 1000 sene önce hemde hiç bir federasyona ihtiyaç duymadan, kalmadan, beylikleri bir araya toplayarak, Osmanlı Devleti altında toplamışız" dedi.İncelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Murat Zorluoglu tarafından karşılanan Bakan Akdağ, şeref defterini imzaladıktan sonra makam odasına geçti. Vali Zorluoğlu'ndan brifing aldıktan sonra burada konuşan Bakan Akdağ, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutlayarak, çocukluğunda yaşadığı Nevruz anılarını anlattı.

"TERÖR BASKISINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Daha sonra süreç ve referandumla ilgili konuşan Bakan Akdağ, "Bu güzel günleri Türkiyemiz'de zaman zaman huzursuzluğa alet etmek isteyenler oldu. Şükürler olsun ki hükümetimizin çok yerinde kararlı mücadelesiyle bugünler Türkiye'de geride kalmıştır. Artık terörün herhangi bir günü, bir sebebi bahane ederek milletimizin üstüne baskı kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu husustaki kararlığımız, İç işleri bakanlığımızın, güvenlik, kolluk kuvvetlerimizin kararlı çalışmalarıyla devam ediyor. Ayda bir sayın Cumhurbaşkanımız bizi Külliye'de bakanlar kurulunu toplar biliyorsunuz. Külliyedeki toplantılarda her zaman güvenlik önemli bir madde olarak konuşulmaktadır. Bu hususta milletimiz müsterih olsun. Bu ülkede Allah'ın izni ile sayıları kaç olursa olsun, arkalarında hangi kuvvetler bulunursa bulunsun, teröre fırsat vermeyeceğiz, başını ezdiğimiz terörün bir daha başını kaldırmayacak şekilde baskılamaya, üzerine gitmeye devam edeceğiz. İnşallah 16 Nisan'daki referandum Türkiye'yi güçlendirerek, gerek ekonomik açıdan, gerek terörle mücadele açısından, gerekse gençlerimize iş alanları oluşturmak açısından Türkiye'de yeni bir sayfa açacaktır" dedi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAN BATIYA GÖÇÜ DURDURMAK İSTİYORUZ"

Elazığ'ın cazibe merkezi programı içerisinde yeraldığını hatırlatan Bakan Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan batıya yaşanan göçü durdurmayı hedeflediklerini belirterek, "Elazığ'ın da içinde olduğu illerimizde biliyorsunuz hükümetimiz cazibe programı adı altında çok ciddi bir teşvik programı başlatmış durumdadır. Şimdi geldiğimizde sayın valimizden, ticaret odası başkanımızdan öğrendim, 200'ün üstünde başvuru var. Elbette bunlar değerlendirilecek. Bunlardan uygun olanlar yatırıma dönüşecek. Ama sonuç itibariyle Elazığ'ın da söz konusu 23 ilden birisi olarak çok güçlü bir yatırım cezbedeceğine, çekeceğine dair emareler oluşmuş durumda. Bundan dolayı doğrusu çok memnun oldum. Çünkü bizim maksadımız hükümet olarak Doğu Anadolu'da Güney Doğu Anadolu'dan, Orta Anadolu'dan batıya göçü önlemektir. Göç bir taraftan, göç edilen, yani kendisinden göç edilen, gidilen şehirleri ekonomik açıdan zayıflatırken, vatandaşlarımızın göç ettiği, gidip yerleştiği şehirlerde de şehircilik problemlerine ve başka sosyal problemlere yol açmaktadır. Dolayısıyla inşallah bu cazibe programıyla Elazığ'ın da içinde bulunduğu 23 ilimiz ciddi bir sanayi hamlesine kavuşmuş olacak ve kalkınmamız bu illerde hızlanacaktır" diye konuştu.

Bakanlığı ile ilgili Elazığ'dan sonra Baskil ve Keban ilçelerinde de incelemelerde bulunacağını anlatan Bakan Akdağ, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ALMAN MİLLETVEKİLİNİN NE SÖYLEDİĞİNE KIYMET VERMEM"

Bir Alman milletvekilinin, referandumda "Evet" çıkması durumunda Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almayacakları yönündeki bir gazetecinin sorusunu Bakan Akdağ, "Bir Alman milletvekilinin ne söylediğine doğrusu hiç kıymet vermem. Biz büyük bir milletiz. Türkiye'yi şu yada bu şekilde sindirmeye korkutmaya, ürkütmeye çalışanlar buna beyhude uğraşıyorlar. Türkiye büyük yürüyüşüne devam edecektir. 16 Nisan'dan sonra bugün hızlı adımlarla yaptığımız bu yürüyüş, Allah'ın izni ile koşar adım devam edecektir" diye yanıtladı.

"SURİYELİ DOKTOR VE SAĞLIK PERSONELİ SURİYELİLER'E SAĞLIK HİZMETİ VERECEK"

Suriyeli doktorlarla ilgili son durum hakkındaki bir başka soruya da Bakan Akdağ, "Suriyeli doktorlardan diploma getirenlere eğitimler verdik. Sınavlar yaptık. Türkiye'de Suriyeli doktorları yada diğer Suriyeli sağlık çalışanlarını, Suriyeli misafirlerimize hizmet edecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Ama altını çiziyorum; özellikle Suriyeli misafirlerimize hizmet edecek şekilde. Bu sene içerisinde bunlar gerçekleşecek" şeklinde karşılık verdi.

"BİN YIL ÖNCE BEYLİKLERİ OSMANLI DEVLETİ ADI ALTINDA TOPLADIK"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yayın yapan bir televizyonun hava durumunu verirken, Doğu Anadolu Bölgesi'ni "Kürdistan" diye vermesi konusundaki değerlendirmesi soruna Bakan Akdağ, "Havalarını alırlar. Bu millet, bundan bin sene önce bu topraklarda bir üniter devlet kurdu. Referandumla ilgili de bazen yalan yanlış biçimde federasyondan falan bahsedenler var. Elbette ki mevcut referandum, mevcut Anayasa, üniter devlete sıkı sıkıya bağlı bir yapıyı muhafaza ediyor. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Almanya gibi, Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkeler kendi tarihsel süreçleri içerisinde küçük devletçikleri bir araya getirerek, federal devletler kurup böyle bir devlet yapısına sahip olmuşlar. Biz onların son 200-300 yılda yaptıklarını bin sene önce hem de hiçbir federasyona ihtiyaç kalmadan, beylikleri biraraya toplayarak Osmanlı Devleti altında toplamışız. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk, 1923'te. Bu büyük millet, bir kurtuluş savaşı verdi ve peşinden de cumhuriyeti kurduk. Bu cumhuriyet bir üniter yapı kurdu. Türkiye'nin bu üniter yapısı sapasağlamdır. Hem böyle bahsedildiği gibi bir meseleye Türkiye'nin ihtiyacı yoktur, hem de bu milletin bunlara müsaade etmesi mümkün değildir. Dolasıyıla birileri heveslenebilirler ama her zaman olduğu gibi bundan sonra o da hevesleri kursağında kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Akdağ'ın gelişi

Bakan Akdağ'ın karşılanması

Bakan Akdağ'ın konuşması

Soru-cevap

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

=====================================================

3)KALKINMA BAKANI ELVAN'IN REFERANDUM TURU

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'de MHP ilçe teşkilatı ile esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Merkez Toroslar İlçesi Kuavi Milliye Caddesi üzerindeki esnafı gezen Lütfi Elvan, sorun dinledi. Elvan'ın yanına gelen bir kadın "Uyuşturucuya hayır, bıktık, yorulduk, boğazımıza kadar geldi. Özellikle Sağlık Mahallesi'nde. . Çok şikayet ettik ama netice aynı. Benim evimin altında var ya. Evimin altında yapıyorlar gazlardan duramıyorum" dedi. Bunun üzerine Elvan, "Mersin'de uyuşturucuya yönelik inanılmaz bir mücadele başlattık. Görünce anında ihbar edeceksiniz. Emniyet ve jandarmayı arayabilirsiniz"dedi.

Elvan, MHP Akdeniz İlçe Başkanlığı'nda ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kalkınma Bakan Lütfi Elvan esnaf ziyareti yaparken

-Elvan uyuşturucuyla mücadele isteyen bir kadınla konuşurken

-Elvan esnafla sohbet ederken

-Elvan simit ikram ederken

-MHP İlçe teşkilatının tsbelası

-Elvan'ı Toroslar belediye Başkanı Hamit Tuna karşılarken

-Elvan ve beraberrindekiler İlçe başkanının makamında otururken

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04: 55 BOYUT: 331.01 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=====================================================

4)KANSERDEN ÖLEN UZMAN ONBAŞI TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde görev yaparken, yakalandığı akciğer kanseri hastalığı dolayısıyla hayatını kaybeden 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Koç, memleketi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Turhal ilçesine bağlı Necip köyünde yaşayan Seyhan ile Ayşe Koç çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan İbrahim Koç, yaklaşık 1.5 yıldır görev yaptığı Şırnak'ın Silopi ilçesinden 8 ay önce izne gelerek köyüne geldi. Burada öksürük şikayeti dolayısıyla hastaneye başvurdu. Yapılan incelemede İbrahim Koç'un akciğer kanseri olduğu tespit edildi. Rahatsızlığının ardından GATA'da tedavi gören İbrahim Koç, dün hayatını kaybetti.

Ankara'dan Tokat'a getirilen cenaze Ali Paşa Camine getirildi. Burada öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon ve 48'inci Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazı sonrası Türk Bayrağına sarılı tabutu silah arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Cenaze, Turhal ilçesine bağlı Necip köyüne götürülerek toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Camiden görüntüler

-Cenaze namazının kılınması

-Cenazenin uğurlanması

-Uzman çavuşun fotosu

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

==============================================

5)PKK'LILAR CEZAEVİNDE AÇLIK GREVİ BAŞLATTI

OSMANİYE T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK üyesi 5 kişi, cezaevi koşullarının ve görüş günlerinin yeniden düzenlenmesini isteyerek süresiz açlık grevi başlattı.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Toprakkale 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Z.D.(25), M.K. (29), İ.C. (22), İ.S. (22) ve M.K.A.'nın (25) yazılı dilekçe vererek süresiz olarak açlık grevine başladıkları belirtildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Osmaniye/ Merkez - İbrahim EMÜL

OSMANİYE, -

==============================================

RUS 'ÇILGIN MANKEN' DOSSO DOSSİ'DE

ANTALYA'da 8-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Dosso Dossi Fashion Show'un açılışı, ünlü isimlerin katılacağı defileyle yapılacak. Açılış defilesinde 'çılgın manken' lakaplı Rus Viktoria Odintsova ile tescilli Rusya güzeli Victoria Lopyreva aynı podyumu paylaşacak.

Dosso Dossi Fashion Show ve Rixos The Land of Legends Theme Park ortaklığında gerçekleştirilecek şova, dünyaca ünlü isimler katılacak. Gökdelenlerin çatısında çektirdiği fotoğraflarla tüm dünyada adından 'Çılgın manken' olarak söz ettiren Viktoria Odintsova, podyumda yürüyecek yıldızlar arasında. Moda çekimleri için gittiği Dubai'de hiçbir güvenlik önlemi almadan kendini bir gökdelenden sarkıtmasının ardından dikkatleri üzerine çeken Viktoria Odintsova, bir anda sosyal medyada en çok konuşulan isimler arasına girdi. 22 yaşındaki Rus modelin Instagram'da 3 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

RUS GÜZEL PODYUMDA

Dosso Dossi Fashion Show'a katılacak diğer isim ise 2003 Rusya Güzeli Victoria Lopyreva. Rusya'nın en beğenilen spor spikeri olarak anılan Victoria Lopyreva, özellikle sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarıyla her geçen gün ününe ün katıyor. Manchester City Teknik Direktörü Guardiola ile verdiği pozla şöhretini Rusya sınırlarının ötesine taşıyan Lopyreva, dünya basınının da en çok röportaj yaptığı spor spikeri oldu. 34 yaşındaki Victoria Lopyreva, aynı zamanda ülkesinde düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nın da elçilerinden.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, -

========================================================

7)HASSA'DA NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ AKDENİZ NALBURUNLU YARASAYA RASTLANDI

HATAY'ın Hassa İlçesi'nde bulunan 'Sugediği-3' isimli lav tüpü mağarasında nesli tehlike altında bulunan Akdeniz Nalburunlu Yarasa'ya rastlandı.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç ve uzman öğretim üyeleri tarafından yaklaşık 2 yıldır ayrıntılı incelenen alandaki lav tüplerinde, doğa ve doğal kaynakların Korunması için Uluslararası Birlik (IUCN) tarafından kırmızı listesinde tehdide açık (NT) olarak listelenen, diğer nalburunlu türlere nazaran daha az görülen ve bilimsel adı Rhinolophus euryale, Blasius 1853 olan Akdeniz nalburunlu yarasa türüne rastlandığı belirtildi.

"YILDA BİR YAVRU DOĞURUYORLAR"

Yapılan araştırmalarla ilgili bilgi veren Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, "19 Mart 2017 tarihinde Sugediği-3 olarak adlandırılan lav tüpünde bu türün erkek bireylerinden oluşan oldukça kalabalık hibernasyon kolonileri tespit edilmiştir. Yaklaşık iki yılda eşeysel olgunluğa erişen bu tür, yılda sadece bir kez çiftleşmekte ve bir yavru doğurmaktadır" dedi.

LAV TÜPLERİNDE KEŞFEDİLEN YARASA TÜRÜ 4'E YÜKSELDİ

Bu keşifle birlikte lav tüpü mağaralarında keşfedilen yarasa türlerinin dörde ulaştığını belirten Öğünç, şu bilgileri verdi;

"Lav tüplerinde daha önce kayıt verilen IUCN kırmızı listesinde hassas (VU) olarak sınıflandırılan uzun ayaklı yarasa ve Mehely'in Nalburunlu yarasası ile Tehdite açık (NT) olarak sınıflandırılan uzun kanatlı yarasa türlerine, Akdeniz nalburunlu yarasasının ilavesi ile Leçelik alanda (volkanik kalıntı) yayılış gösteren yarasa türlerinin sayısı 4'e çıkmıştır. Bilindiği gibi Leçelik alanın bir bölümüne Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması planlanmaktadır ve Yarasa mağaralarının bir kısmı bu alanın içinde yer almaktadır. Ayrıca Leçelik alan DSİ raporlarına göre günlük yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiye yetecek miktarda sağlıklı içme suyu sağlamaktadır. OSB'nin bu alana yapılması hem bu çok değerli su kaynağını kirletecek, hem de tümü Türkiye'nin taraf olduğu Uluslararası sözleşmelere göre koruma altında olması gereken yarasa türleri ve bu türlerin yaşama ortamlarını yok edecektir. Leçelik alan ayrıca volkanik yapısı ve oluşumları ile eşsiz jeolojik zenginlikler sunmaktadır. Leçelik alanın korunması alanın eşsiz jeolojik yapısı, zengin su kaynağı ve biyolojik çeşitliliğinin korunması, bu zenginliğin gelecek nesillere aktarılması açısından çok büyük bir önem taşımaktadır."

LAR

Ramazan ÇELİK/HASSA (Hatay),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement