Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KUZU KUZU GELDİ (2)ANTALYA MİTİNGİNDEN NOTLARCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişiyle ilgili Antalya açıklarında güvenlik önlemleri alındı.

25.03.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: KUZU KUZU GELDİ (2)

ANTALYA MİTİNGİNDEN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişiyle ilgili Antalya açıklarında güvenlik önlemleri alındı. Bir savaş gemisi ve sahil güvenlik botları denizde devriye görevi yaptı. Erdoğan'ın Antalya ziyaretine havadan 3 helikopter eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Antalya mitinginde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Antalya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel eşlik etti.

Erdoğan'ın konuştuğu meydanın yanında bulunan Kepez Arena önündeki Seyhan Caddesi saatler öncesinden trafiğe kapatıldı. Çevredeki cadde ve sokaklardaki park halinde bulunan araçlar kaldırıldı ve yerlerine kum yüklü kamyonlar yerleştirildi. Mitinge katılan vatandaşlara alan girişinde Türk Bayrağı ve su dağıtıldı.

Alana girişler mitingden yaklaşık 3 saat önce başlatıldı. Alan etrafında oluşturulan giriş kapılarında vatandaşlar tek tek üst aramasından geçirildi. Miting alanının etrafındaki yüksek binalara ise keskin nişancılar yerleştirildi.

Türk bayrakları, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan resimleriyle de süslenen meydana 'Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya'ya Hoşgeldiniz' yazılı pankartlar asıldı.

Hava sıcaklığının 21 derece olduğu kentte, fenalaşanların olduğu meydanda 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edilen vatandaşlar, meydan dışına alınarak tedavi edildi.

Mitinge katılan bazı kadınların avuç içlerine yaktıkları kınayla 'evet' yazdıkları görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye hizmet binası açılış töreninin ardından valiliği ziyaret etmeyi planlıyordu. Belediyedeki incelemeleri ve kabulleri iki saati aşınca valilik programını iptal etti ve miting alanına geçti.

Görüntü Dökümü

----------------

-Sahil güvenlik gemisinin uzaktan görüntüsü

-Geminin sahil ile görüntüsü

-Denize giren çocukların görüntüsü

-Türk bayrağı ve Antalyaspor bayrağından detay görüntü

-Falezler genel görüntü

/42 MB 1 dk 19 SN/

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Bülent TATOĞULLARI- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

EMİNE ERDOĞAN: 15 TEMMUZ HALK DEVRİMİDİR

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 15 Temmuz'un dünyada benzeri olmayan bir halk devrimi olduğunu belirterek, "Yüreklerindeki iman, kalplerindeki vatan aşkıyla tankları durduran milletimiz inşallah 16 Nisan'da da darbe zihniyetini ebediyen tarihe gömecektir" dedi.

Emine Erdoğan, Antalya Cam Piramit'te 15 Temmuz Derneği'nin düzenleği kahvaltıya katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde katledilen 120 şehidin 361 yakınının katıldığı kahvaltıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya ile Ak Parti Antalya Milletvekilleri Sena Nur Çelik ile Gökcen Özdoğan Enç de yer aldı. Emine Erdoğan'dan önce Cam Piramit'e gelen Bakan Kaya, masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ile sohbet edip, taleplerini dinledi. Hülya Işılar adlı şehit annesi, Bakan Kaya'dan 15 Temmuz'da Ankara'da şehit olan oğlu 22 yaşındaki Halil Işılar'ın adının bir okula verilmesini istedi. Bugüne kadar oğlunun adının hiçbir yere verilmediğini anlatan Işılar'ın bu talebini not alan Kaya, gereğinin yapılması talimatını verdi.

DUYGULANDIRAN GÖSTERİM

Öğle saatlerinde salona gelen Emine Erdoğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu eşlik etti. Kahvaltı, Kuran tilaveti ve Antalya Müftüsü Osman Artan'ın dualarıyla başladı. Darbe girişimiyle ilgili videonun gösterildiği kahvaltıda duygulu anlar yaşandı. Bu sırada Emine Erdoğan başta olmak üzere şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Konuşmasının başında Mehmet Akif Ersoy'un 'Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber' dizelerini anımsatan Erdoğan, şehitlerin asil ve vakur duruşlarıyla cenneti alada layıkıyla karşılık bulacaklarına gönülden inandığını belirtti. 15 Temmuz'un takvim yapraklarında herhangi bir tarih olmadığını, ülkemizin ve aziz milletin sırtından vurulduğu, çirkin bir günün adı olduğunu anlatan Erdoğan, "O gecenin dehşetini de cesaretini de anlatmaya kelimeler asla yetmez. Yaşlıların bastonlarıyla kadınların ellerinde dualarla sokağa fırladığı, gençlerin vatan aşkıyla herşeylden vazgeçtiği bir geceydi 15 Temmuz" dedi. Müezzinlerin boğazları düğümlenerek sela okurken milletin evlerinden sadece abdestlerini alarak çıktığını, yanlarında başka bir şeyin olmadığını anlatan Emine Erdoğan, "Akın akın meydana koştular. O gece unutulmaz, sineye çekilmez bir geceydi" dedi.

'KADERİMİZ ALLAH'IN ELİNDEYDİ'

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve Marmaris'ten İstanbul'a nasıl geldiklerini de anlatan Emine Erdoğan, şöyle konuştu:

"FETÖ hainleri ve işbirlikçileri Cumhurbaşkanının yurtdışına kaçtığı yalanını yayarken biz milletimizle buluşmak için çoktan yola çıkmıştık. Gecenin karanlığında üzerimize salınmış F-16'ların arasından geçerken yolumuzu tek şey aydınlattı. Müslümanların dara düşüp hatırlayıp teskin olduğu o ayet. 'Onlar tuzak kurarlarken Allah da tuzak kuruyordu. Kuşkusuzki Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.' Bu ayet kalplerimizi korkudan emin kıldı. Çünkü biliyorduk ki Allah en büyük karar vericiydi. Kaderimiz onun elindeydi. Bu mutlak gerçeği imanla ve rabbimin izniyle İstanbul'a geldik. Halkın gücünün üstünde hiçbir güç tanımıyorduk. Milletimizle buluştuk. Sonrasını hepiniz biliyorsunuz. O gece ihanetin ve vahşetin akıl almaz boyutları, memleketimizin üstüne zifiri bir karanlık gibi çökmüştü. Ta ki korkuyu korkuitan, ölümü öldüren, cesareti bir zırh gibi giyinen milletimiz meydanları doldurana kadar. O gece vatan bayrak için bütün ayrılıklar yok olup eridi. O gece Cemil Meriç'in ifadesiyle bu ülkede ilerici, gerici, sağcı solcu değil, namuslu ve namussuz insanlar vardı. 15 Temmuz gecesi biz millet olmayı öğrendik."

'BİR HALK DEVRİMİ'

Her 10 yılda bir darbelerin yaşandığını anımsatan Erdoğan, 15 Temmuz'da bu büyünün çözüldüğünü söyledi. Milletin darbeye geçit vermeyip ülkenin çocuklarının geleceğini tankların altında ezdirmediğini anlatan Erdoğan, 15 Temmuz'un dünyada benzerine az rastlanacak bir halk devrimi olduğunu söyledi. Erdoğan, "15 Temmuz, vesayetçi güçlere karşı millet iradesinin zaferiydi. Milletimiz o gece siyasi iradeye bir ödev verdi, 'Vesayetleri bu ülkenin bütün hücrelerinden temizle' dedi. 16 Nisan referandumu işte bu ödevin metnidir. Yüreklerindeki iman, kalplerindeki vatan aşkıyla tankları durduran milletimiz, inşallah 16 Nisan'da da darbe zihniyetini ebediyen tarihe gömecektir" diye konuştu.

16 Nisan'ın Türkiye için büyük bir milat olduğunu düşündüğünü söyleyen Emine Erdoğan, "Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracağına, milletimiz için yeni bir sayfa açacağına inanıyorum" dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından şehit yakınlarıyla gruplar halinde fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında da duygulu anlar yaşandı. Bazı şehit yakınları ellerinde 'evet' etiketleriyle fotoğraf çekimine katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

- Barkovizyon görüntüsü

- Salondaki masalardan görüntü

- Yakın plan kadın görüntüleri

- Türk bayraklı yazma takan kadından görüntü

- Salondaki şehit afişlerinden görüntü

- Arama yapan polislerden görüntü

- Küçük çocukların görüntüsü

- Bir şehiden posterinin masaya konulması

- Bakan Kaya davetlilerle selamlaşırken

- Salondaki masalardan detay görüntüler

- Bakan Kaya bir çocuğu severken ve bir kadınla öpüşürken

- 15 Temmuz şehidinin annesi Hülya Işıların masasından görüntü

- Hülya Işılar röp

- Masalardan görüntü

- Emine Erdoğan salondakilerle selamlaşırken

- Bayraklardan görüntü

- Görüntü çeken bir kadından görüntü

- Salonun genel görüntüsü

- Kuran-ı Kerim okunurken görüntü

- Dua okunurken görüntü

- Sinevizyon gösterisi

- Emine Erdoğan (ağlarken)

- Şehit ailelerinden görüntü

- Emine Erdoğan şehit aileleriyle fotoğraf çektirirken görüntü

273 MB/// 04.28"

Haber: Mustafa KOZAK-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

===========================================

BAKAN ÖZHASEKİ " EVET OYU, YÖNETİM KRİZLERİNİN YAŞANMASINA ENGEL OLACAKö

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Sarız ve Pınarbaşı ilçelerini ziyaret etti. Bakan Özhaseki, "Milletimizin vereceği her bir evet oyu, Türkiye'de bir daha yönetim krizlerinin yaşanmasını engelleyecektirö dedi.

Kayserinin İlçeleri'ndeki ziyaretlerini ilkini Sarız ilçesinde gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada davul zurnayla karşılandı. Vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada " Koalisyon hükümetlerinin oluşturduğu ekonomik ve sosyal krizlerin faturasının çok ağır oldu. Bu yük yine milletimizin omuzlarına yıkıldı. Hükümetlerin ömürlerinin ortalama 15 ay olduğu bir ülkede ülke ne büyüyebilir ne de yatırım yapabilir. Hamdolsun 15 yıldır güçlü bir iktidar var da Türkiye prangalarından kurtulup, birçok alanda sıçrama yaşadı. Fakat bir daha Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında yaşanan uyum ve birlik yaşanmayabilir. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ülkemizin geleceğini teminat altına almak için istiyoruz. Milletimizin vereceği her bir evet oyu, Türkiye'de bir daha yönetim krizlerinin yaşanmasını engelleyecektir, vesayet rejimi acı bir hatıra olarak kalacaktır. Hükümet kurma yetkisi milletimize geçecek, güvenoyunu doğrudan milletimizin kendisi verecektirö diye konuştu. Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet daha sonra Pınarbaşı ilçesine geçerek ilçe halkı bile buluştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Bakan Mehmet Özhaseki karşılama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

Detay görüntü

Haber-Kamera: KAYSERİ/DHA

1 Dosya 1 dakika 56 saniye- 122 MB

======================================================

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ İKİNCİ GÜN (EK)

YATIRIM 2023: ALTYAPI ve SAĞLIK

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci gün programı, 'Feragat Zamanı' panelinin ardından 'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumuyla devam etti. Global Yatırım Holding sponsorluğunda düzenlenen oturum, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilirken, panelistler IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer, NG Grup Başkanı Nafi Güral ve YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan 'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumunda konuştu.

ÇEÇEN: YATIRIMLARA SÜREKLİLİK KAZANDIRMAMIZ LAZIM

Son dönemde Türkiye'deki yatırımları ve bu yatırımlarla büyümenin desteklenmesini değerlendiren IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, alt yapı yatırımlarıyla istihdam arasında bir bağlantı olduğunu söyledi. Alt yapı yatırımlarının süreklilik kazanmasının ekonomiye büyük istikrar getirdiğini belirten Çeçen, "Ülkemizde de son yıllarda özellikle dünyanın da imrenerek, takip ettiği çok büyük mega projeler yapmaktadır. Bu projeler, ekonomiye her yönden katkı sağlamaktadır. Bu yatırımların sürekli hale gelmesi ülkemizin moralini en üst seviyede tutacaktır. Bu yatırımlara ne yapıp yapıp süreklilik kazandırmamız lazım. Mutlaka yeni finansman kaynakları ve finansman modelleri bulmak zorundayız, bunların süreklilik kazanması için. Bu yatırımların yapılması; yeni yatırımlara, yeni cepheler açacaktır. Kalkınmamızın temel unsuru olarak süreklilik kazanmasında ve devam etmesinde büyük fayda görüyorum" dedi.

KUTMAN: YATIRIMLARI ACİLEN YAPMALIYIZ

Türkiye'de alt yapı yatırımlarının uzun süre yapılmadığını ve bu nedenle birikmiş bir talep olduğunu dile getiren Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, "AB'de 2000 yılıyla 2015 yılı arasında toplam 270 milyar Euro'luk alt yapı yatırımı oldu. Aynı yıllar içinde Türkiye'de 198 toplam yatırımla yaklaşık olarak 110 milyar Euro'luk bir yatırım söz konusu. Biz Türkiye olarak çok geriden geldiğimiz için bu yatırımları acilen yapmamız lazım. Bu yatırımlarda da aşırıya kaçmamız lazım, bu da çok önemli. Genel olarak ülkeye baktığımız zaman zor bir dönemden geçtiğimiz kesin; ama dünya da zor bir dönemden geçiyor. Bütün dünyada, 2008 kriziyle gelir dağılımındaki bozukluk çok çoğaldı. Bunun çoğalması neticesinde de bir popülizm doğdu. Bu popülizmin etkilerini yaşıyoruz. Belki popülizm; 4 sene, 8 sene daha devam edecek. Ondan sonra gelecek dönem, yani 2025'lerden sonra gelecek dönem herhalde dünyanın en güzel dönemi olacaktır" diye konuştu.

GÜRAL: AVRUPA İLE GERGİNLİĞİN UZUN SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumunda termal suyun faydalarını anlatan NG Grup Başkanı Nafi Güral; Avrupalıların, termalin en önemli müşterisi olacağını söyledi. Güral, "Avrupa ile yaşadığımız bu gerginliğin çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü ülkeler birbiriyle iyi geçinmek zorunda. Bakın, İkinci Dünya Savaşı'nda birbirini katletmeye çalışan ülkeler bugün aynı birliğin birer parçası. Dolayısıyla Avrupa'da bu gerginlik, makul bir sürede yerini dostluğa terk edecektir. Termalin de en önemli müşterisi Avrupalılar olacaktır. Tabi öncelikle bizim kendi vatandaşlarımız termal imkanlarından yararlanmalı" dedi.

ÖZER: TIBBİ PERSONEL SAYIMIZIN ARTMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin artan nüfusuna ve mevcut hastane binalarının yaşlandığına dikkat çeken Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer, şunları söyledi:

"Hem nüfus artışı hem ihtiyaçlardan dolayı alt yapı yatırım ihtiyacı her zaman bulunmakta. Yatak sayımız artıyor aynı şekilde tıbbi personel sayımızın da artması gerekiyor. Bu manada bizim şu anda üniversitelerimizde yeni tıp fakülteleri açıldı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla doktor ve hemşire istihdam edilecektir. Bu açıdan bir planlama var. Biz sağlık yatırımları olarak yatırımlarımızı yapıyoruz. Bakanlığımızın bir başka birimi, tıbbi hizmetlerin tüm işletmeciliğini onlar yapıyor. Bu konuda yeterli personelimiz var."

ARSLAN: İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ YÜKSEK MALİYETLİ PROJELER DEĞİL

Kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine değinen YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise Yap-İşlet-Devret modelinin faydalarını şöyle anlattı:

"Bu modelin en temel avantajı, kamunun yapması gereken büyük ölçekli alt yapı yatırım projelerindeki finansman yükünü kamu bütçesine yansıtmadan özel sektör marifetiyle yapılmasını öngören bir model. Bu model, öyle yeni bir model de değil; bütün dünyada kullanılıyor. Hatta ilk kullanan milletlerdendir Türk milleti. Bunun en önemli avantajlarından biri kamu bütçesine yük getirmemesi. İkinci maliyet avantajları var. Kamuoyunda iddia edildiği gibi yüksek maliyetli projeler değil bunlar. Zaten planlaması yapılırken, bu işin kamuya olan yükü nedir; ilk başta bu hesaplanır."

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'in konuşması

-Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'ın konuşması

-Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer'in konuşması

-NG Grup Başkanı Nafi Güral'ın konuşması

-YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan'ın konuşması

Haber Bahar DEMİREL-Berktuğ ÖNCÜ-BURSA/DHA

=================================================

OKUL BAHÇESİNDE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

ADANA'da kursa gelen öğrenciler ile okul bahçesinde antrenman yapan amatör sporcuların kavgasında 3 kişi yaralandı. Yaralaan sporcu, başına tabanca kabzasıyla vurulduğunu ileri sürdü.

Merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki Medine Müdafi Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı. Atletizm antrenmanı için okulda bulunan amatör sporcular ile okula hafta sonu kursu için gelen öğrenciler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönünce okula çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Kavga sırasında tabanca kabzasıyla başından yaralandığı ileri sürülen sporculardan Mehmet C.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Mehmet C., başına tabanca kabzasıyla vurulduğunu iddia etti.

15 Temmuz şehitleri anısına okul bahçesine dikilen fidanların yanında bulunan metal isimlik de kavgada kullanıldığı için delil olarak karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Okulun bahçesindeki kalabalıktan görüntü

Polisin yaralı öğrenciyi polis aracına alması

Öğrencinin yüzünü yıkaması ve polislerle konuşması

Sporcuların polis aracının yanına gelmesi

Polis aracındaki öğrenci ile tartışmaları

Ambulanstaki yaralı öğrenci ile polisin konuşması

Öğrencinin polise olanları anlatması

Sporcular ve öğrencilerin kavga etmesi

Okulun önünden görüntüler

Ambulansın gidişi

Kavgada kullandıkları fidan tabelasının görüntüsü

SÜRE: 02'38" BOYUT: 296 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=====================================================

BAKAN IŞIK: EVET OYU KULLANARAK CHP'YE DE İYİLİK YAPMIŞ OLACAĞIZ

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 16 Nisan'dan sonra partililerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirterek, "Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işık, 16 Nisan'da istikrarı doğrudan sandıkta sağlayacak bir düzenin getirileceğini belirterek, "Türkiye, 1982 anayasasında sembolik bir makam olan cumhurbaşkanına çok büyük yetki verdi. Adeta ABD'deki başkanlık sistemindeki olan yetkileri Kenan Evren'e verdi. Sanki Kenan Evren ölmeyecek gibi. Bu parlamenter sistem aslında başkanlık sistemine dönüştüğü bir sistemdi ama 'hayır' kampanyasını yürüten CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu hiç eleştirmedi. Çünkü onların aklına göre cumhurbaşkanı, olsa olsa ya emekli bir asker olur, ya da CHP zihniyetinde bir adam olur anlayışı vardı. Ama siz bir tarafta parlamenter sistem diyeceksiniz, bir taraftan da cumhurbaşkanına sonsuz yetki vereceksiniz, bir taraftan da vatan hainliği dışında hiçbir şeyle suçlamayacaksınız. Bunun neresi parlamenter sistem?" dedi.

16 Nisan'da evet çıkması halinde çok başlılığa son vereceklerini söyleyen Işık, şöyle konuştu:

"İngilizlerde direksiyon sağda, bizde solda, bizim şu anki mevcut sistemimize göre iki tarafta da direksiyon var, iki tane de şoför var, iki şoförlü bir araba, ya duvara toslarız, ya da uçurumdan aşağıya düşeriz. Sayın Kılıçdaroğlu 'uçakta da iki pilot var' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, uçakta birinci pilot var, ikinci pilot var, tüm yetki kimde? Birinci pilot da, iki pilota da aynı yetkiyi verin bakalım ne oluyor? Uçak havada kalır. Dolayısıyla Türkiye bu çift başlılığı ortadan kaldırmak zorundadır. 15 Temmuz bize bu çift başlılığın ortadan kaldırılmasını behemehal gösterdi. Sayın Bahçeli de bu çift başlılık böyle yürümez, gelin bunun üzerinde çalışalım Türkiye için makul bir öneri getirelim diye teklif yapınca şu anda halk oylamasına sunduğumuz metin ortaya çıktı. Gönül arzu ederdi ki CHP de kendi metnini hazırlasın getirsin. Yani her şeye 'hayır' demek muhalefet mi Allah aşkına? Biz bir paket getirdik, sen de bir paket getir meclise, senin milletvekilin yok mu? 130 milletvekilin var. Ama böyle bir teklifin getirilmesi için partide birlik olması lazım, herkesin ayrı kafadan konuşmaması lazım, Sezgin Tanrıkulu ile Muharrem İnce'yi aynı pakette buluşturabilir misiniz? Buluşturamazlar, Varsa yoksa ne yapıyorlar? Varsa yoksa 'hayır', iyi de alternatifin ne? Yarın bu düzenleme yapılmazsa, Türkiye böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı zaman kim düzeltecek? Yoksa siz bilerek bu sıkıntılar devam etsin de Türkiye yine aynı antidemokratik uygulamalara dönsün diye mi uğraşıyorsunuz? Darbeye zemin hazırlansın diye mi düşünüyorsunuz? Madem cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini beğenmiyorsunuz, parlamenter sistemleri güçlendirecek teklifler getirin, o da yok"

Işık, seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç gün boyunca kaçtığını, "Halk oylamasından evet çıktığı gün Kılıçdaroğlu ortaya çıkamayacak. Biliyorsunuz seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu 3 gün ortada yoktu. Şimdi daha fazla ortaya çıkamayacak. Çünkü sadece hayır kampanyası yapmanın Türk halkında bir karşılığı olmadığını kendi de görmüş olacak. Alternatif sunmayan başka çözümler sunmayan bir anlayışın başarılı olmayacağını kendi de görmüş olacak" dedi.

CHP seçmeninin referandumun ardından partilerinin iktidar olması için Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirten Işık, "CHP iktidar olmak istiyorsa Kılıçdaroğlu'nun yerine bu milletin değerlerini bilen, bu milletin değerlerini özümsemiş, Anadolu'nun kendi bağrından çıkarmış bir lider veya genel başkan arayıp bulacaklar. Başka türlü yüzde 50 oy alabilirler mi? Alamaz. Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bakan Işık'ın konuşması

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

====================================================

CHP, 'HAYIR LOKMASI' DAĞITTI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde CHP ilçe yönetimi referandum kampanyasında bugün vatandaşlara 'hayır' lokması dağıttı.

Çorlu'da CHP'liler Omurtak Caddesi Atatürk Meydan'ında bulunan parti binası önünde referandum kampanyası kapsamında vatandaşlara 'hayır lokması' dağıttı. CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, "Hep siyaset, hep siyaset diyoruz. Biraz da arada tatlı olsun ağzımız tatlansın. Vatandaşlarımız ilgisi çok yoğun. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Tatlı dağıtımı

-Vatandaşların beklemeleri

-Vatandaşların tatlı alıp yemeleri

-İlçe Başkanı açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

==================================================

ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ İKİNCİ GÜN (EK)

YATIRIM 2023: ALTYAPI ve SAĞLIK

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci gün programı, 'Feragat Zamanı' panelinin ardından 'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumuyla devam etti. Global Yatırım Holding sponsorluğunda düzenlenen oturum, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilirken, panelistler IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer, NG Grup Başkanı Nafi Güral ve YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan 'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumunda konuştu.

ÇEÇEN: YATIRIMLARA SÜREKLİLİK KAZANDIRMAMIZ LAZIM

Son dönemde Türkiye'deki yatırımları ve bu yatırımlarla büyümenin desteklenmesini değerlendiren IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, alt yapı yatırımlarıyla istihdam arasında bir bağlantı olduğunu söyledi. Alt yapı yatırımlarının süreklilik kazanmasının ekonomiye büyük istikrar getirdiğini belirten Çeçen, "Ülkemizde de son yıllarda özellikle dünyanın da imrenerek, takip ettiği çok büyük mega projeler yapmaktadır. Bu projeler, ekonomiye her yönden katkı sağlamaktadır. Bu yatırımların sürekli hale gelmesi ülkemizin moralini en üst seviyede tutacaktır. Bu yatırımlara ne yapıp yapıp süreklilik kazandırmamız lazım. Mutlaka yeni finansman kaynakları ve finansman modelleri bulmak zorundayız, bunların süreklilik kazanması için. Bu yatırımların yapılması; yeni yatırımlara, yeni cepheler açacaktır. Kalkınmamızın temel unsuru olarak süreklilik kazanmasında ve devam etmesinde büyük fayda görüyorum" dedi.

KUTMAN: YATIRIMLARI ACİLEN YAPMALIYIZ

Türkiye'de alt yapı yatırımlarının uzun süre yapılmadığını ve bu nedenle birikmiş bir talep olduğunu dile getiren Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, "AB'de 2000 yılıyla 2015 yılı arasında toplam 270 milyar Euro'luk alt yapı yatırımı oldu. Aynı yıllar içinde Türkiye'de 198 toplam yatırımla yaklaşık olarak 110 milyar Euro'luk bir yatırım söz konusu. Biz Türkiye olarak çok geriden geldiğimiz için bu yatırımları acilen yapmamız lazım. Bu yatırımlarda da aşırıya kaçmamız lazım, bu da çok önemli. Genel olarak ülkeye baktığımız zaman zor bir dönemden geçtiğimiz kesin; ama dünya da zor bir dönemden geçiyor. Bütün dünyada, 2008 kriziyle gelir dağılımındaki bozukluk çok çoğaldı. Bunun çoğalması neticesinde de bir popülizm doğdu. Bu popülizmin etkilerini yaşıyoruz. Belki popülizm; 4 sene, 8 sene daha devam edecek. Ondan sonra gelecek dönem, yani 2025'lerden sonra gelecek dönem herhalde dünyanın en güzel dönemi olacaktır" diye konuştu.

GÜRAL: AVRUPA İLE GERGİNLİĞİN UZUN SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

'Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık' oturumunda termal suyun faydalarını anlatan NG Grup Başkanı Nafi Güral; Avrupalıların, termalin en önemli müşterisi olacağını söyledi. Güral, "Avrupa ile yaşadığımız bu gerginliğin çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü ülkeler birbiriyle iyi geçinmek zorunda. Bakın, İkinci Dünya Savaşı'nda birbirini katletmeye çalışan ülkeler bugün aynı birliğin birer parçası. Dolayısıyla Avrupa'da bu gerginlik, makul bir sürede yerini dostluğa terk edecektir. Termalin de en önemli müşterisi Avrupalılar olacaktır. Tabi öncelikle bizim kendi vatandaşlarımız termal imkanlarından yararlanmalı" dedi.

ÖZER: TIBBİ PERSONEL SAYIMIZIN ARTMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin artan nüfusuna ve mevcut hastane binalarının yaşlandığına dikkat çeken Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer, şunları söyledi:

"Hem nüfus artışı hem ihtiyaçlardan dolayı alt yapı yatırım ihtiyacı her zaman bulunmakta. Yatak sayımız artıyor aynı şekilde tıbbi personel sayımızın da artması gerekiyor. Bu manada bizim şu anda üniversitelerimizde yeni tıp fakülteleri açıldı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla doktor ve hemşire istihdam edilecektir. Bu açıdan bir planlama var. Biz sağlık yatırımları olarak yatırımlarımızı yapıyoruz. Bakanlığımızın bir başka birimi, tıbbi hizmetlerin tüm işletmeciliğini onlar yapıyor. Bu konuda yeterli personelimiz var."

ARSLAN: İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ YÜKSEK MALİYETLİ PROJELER DEĞİL

Kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine değinen YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ise Yap-İşlet-Devret modelinin faydalarını şöyle anlattı:

"Bu modelin en temel avantajı, kamunun yapması gereken büyük ölçekli alt yapı yatırım projelerindeki finansman yükünü kamu bütçesine yansıtmadan özel sektör marifetiyle yapılmasını öngören bir model. Bu model, öyle yeni bir model de değil; bütün dünyada kullanılıyor. Hatta ilk kullanan milletlerdendir Türk milleti. Bunun en önemli avantajlarından biri kamu bütçesine yük getirmemesi. İkinci maliyet avantajları var. Kamuoyunda iddia edildiği gibi yüksek maliyetli projeler değil bunlar. Zaten planlaması yapılırken, bu işin kamuya olan yükü nedir; ilk başta bu hesaplanır."

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen'in konuşması

-Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'ın konuşması

-Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Özer'in konuşması

-NG Grup Başkanı Nafi Güral'ın konuşması

-YDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan'ın konuşması

Haber Bahar DEMİREL-Berktuğ ÖNCÜ-BURSA/DHA

=================================================

OKUL BAHÇESİNDE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

ADANA'da kursa gelen öğrenciler ile okul bahçesinde antrenman yapan amatör sporcuların kavgasında 3 kişi yaralandı. Yaralaan sporcu, başına tabanca kabzasıyla vurulduğunu ileri sürdü.

Merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki Medine Müdafi Fahrettin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşandı. Atletizm antrenmanı için okulda bulunan amatör sporcular ile okula hafta sonu kursu için gelen öğrenciler arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönünce okula çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Kavga sırasında tabanca kabzasıyla başından yaralandığı ileri sürülen sporculardan Mehmet C.'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Mehmet C., başına tabanca kabzasıyla vurulduğunu iddia etti.

15 Temmuz şehitleri anısına okul bahçesine dikilen fidanların yanında bulunan metal isimlik de kavgada kullanıldığı için delil olarak karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Okulun bahçesindeki kalabalıktan görüntü

Polisin yaralı öğrenciyi polis aracına alması

Öğrencinin yüzünü yıkaması ve polislerle konuşması

Sporcuların polis aracının yanına gelmesi

Polis aracındaki öğrenci ile tartışmaları

Ambulanstaki yaralı öğrenci ile polisin konuşması

Öğrencinin polise olanları anlatması

Sporcular ve öğrencilerin kavga etmesi

Okulun önünden görüntüler

Ambulansın gidişi

Kavgada kullandıkları fidan tabelasının görüntüsü

SÜRE: 02'38" BOYUT: 296 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=====================================================

BAKAN IŞIK: EVET OYU KULLANARAK CHP'YE DE İYİLİK YAPMIŞ OLACAĞIZ

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, 16 Nisan'dan sonra partililerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirterek, "Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işık, 16 Nisan'da istikrarı doğrudan sandıkta sağlayacak bir düzenin getirileceğini belirterek, "Türkiye, 1982 anayasasında sembolik bir makam olan cumhurbaşkanına çok büyük yetki verdi. Adeta ABD'deki başkanlık sistemindeki olan yetkileri Kenan Evren'e verdi. Sanki Kenan Evren ölmeyecek gibi. Bu parlamenter sistem aslında başkanlık sistemine dönüştüğü bir sistemdi ama 'hayır' kampanyasını yürüten CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu hiç eleştirmedi. Çünkü onların aklına göre cumhurbaşkanı, olsa olsa ya emekli bir asker olur, ya da CHP zihniyetinde bir adam olur anlayışı vardı. Ama siz bir tarafta parlamenter sistem diyeceksiniz, bir taraftan da cumhurbaşkanına sonsuz yetki vereceksiniz, bir taraftan da vatan hainliği dışında hiçbir şeyle suçlamayacaksınız. Bunun neresi parlamenter sistem?" dedi.

16 Nisan'da evet çıkması halinde çok başlılığa son vereceklerini söyleyen Işık, şöyle konuştu:

"İngilizlerde direksiyon sağda, bizde solda, bizim şu anki mevcut sistemimize göre iki tarafta da direksiyon var, iki tane de şoför var, iki şoförlü bir araba, ya duvara toslarız, ya da uçurumdan aşağıya düşeriz. Sayın Kılıçdaroğlu 'uçakta da iki pilot var' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, uçakta birinci pilot var, ikinci pilot var, tüm yetki kimde? Birinci pilot da, iki pilota da aynı yetkiyi verin bakalım ne oluyor? Uçak havada kalır. Dolayısıyla Türkiye bu çift başlılığı ortadan kaldırmak zorundadır. 15 Temmuz bize bu çift başlılığın ortadan kaldırılmasını behemehal gösterdi. Sayın Bahçeli de bu çift başlılık böyle yürümez, gelin bunun üzerinde çalışalım Türkiye için makul bir öneri getirelim diye teklif yapınca şu anda halk oylamasına sunduğumuz metin ortaya çıktı. Gönül arzu ederdi ki CHP de kendi metnini hazırlasın getirsin. Yani her şeye 'hayır' demek muhalefet mi Allah aşkına? Biz bir paket getirdik, sen de bir paket getir meclise, senin milletvekilin yok mu? 130 milletvekilin var. Ama böyle bir teklifin getirilmesi için partide birlik olması lazım, herkesin ayrı kafadan konuşmaması lazım, Sezgin Tanrıkulu ile Muharrem İnce'yi aynı pakette buluşturabilir misiniz? Buluşturamazlar, Varsa yoksa ne yapıyorlar? Varsa yoksa 'hayır', iyi de alternatifin ne? Yarın bu düzenleme yapılmazsa, Türkiye böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığı zaman kim düzeltecek? Yoksa siz bilerek bu sıkıntılar devam etsin de Türkiye yine aynı antidemokratik uygulamalara dönsün diye mi uğraşıyorsunuz? Darbeye zemin hazırlansın diye mi düşünüyorsunuz? Madem cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini beğenmiyorsunuz, parlamenter sistemleri güçlendirecek teklifler getirin, o da yok"

Işık, seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç gün boyunca kaçtığını, "Halk oylamasından evet çıktığı gün Kılıçdaroğlu ortaya çıkamayacak. Biliyorsunuz seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu 3 gün ortada yoktu. Şimdi daha fazla ortaya çıkamayacak. Çünkü sadece hayır kampanyası yapmanın Türk halkında bir karşılığı olmadığını kendi de görmüş olacak. Alternatif sunmayan başka çözümler sunmayan bir anlayışın başarılı olmayacağını kendi de görmüş olacak" dedi.

CHP seçmeninin referandumun ardından partilerinin iktidar olması için Kılıçdaroğlu'na güle güle tartışmasını başlatacağını belirten Işık, "CHP iktidar olmak istiyorsa Kılıçdaroğlu'nun yerine bu milletin değerlerini bilen, bu milletin değerlerini özümsemiş, Anadolu'nun kendi bağrından çıkarmış bir lider veya genel başkan arayıp bulacaklar. Başka türlü yüzde 50 oy alabilirler mi? Alamaz. Biz aslında halk oylamasında 'evet' oyu kullanarak CHP'ye de iyilik yapmış olacağız. Çünkü onları da değişime zorlamış olacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bakan Işık'ın konuşması

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

====================================================

CHP, 'HAYIR LOKMASI' DAĞITTI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde CHP ilçe yönetimi referandum kampanyasında bugün vatandaşlara 'hayır' lokması dağıttı.

Çorlu'da CHP'liler Omurtak Caddesi Atatürk Meydan'ında bulunan parti binası önünde referandum kampanyası kapsamında vatandaşlara 'hayır lokması' dağıttı. CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, "Hep siyaset, hep siyaset diyoruz. Biraz da arada tatlı olsun ağzımız tatlansın. Vatandaşlarımız ilgisi çok yoğun. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Tatlı dağıtımı

-Vatandaşların beklemeleri

-Vatandaşların tatlı alıp yemeleri

-İlçe Başkanı açıklama

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

==================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement