Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Manisa'daki kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandıMANİSA'da, sürücüsünün önündeki TIR'a çarpmamak için manevra yaparken kontrolünü yitirdiği otomobilin neden olduğu ve toplam 4 aracın karıştığı kazada, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

17.04.2017 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'daki kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

MANİSA'da, sürücüsünün önündeki TIR'a çarpmamak için manevra yaparken kontrolünü yitirdiği otomobilin neden olduğu ve toplam 4 aracın karıştığı kazada, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında, İstanbul- İzmir Karayolu'nun Manisa girişi Gediz Köprüsü yakınlarında meydana geldi. İstanbul yönünden gelen İrem Çelik, yönetimindeki 45 NK 172 plakalı otomobille, önündeki TIR'a çarpmamak için manevra yaptı. Aynı yönde ve önünde olan Aydın Yılmaz'ın yönetimindeki 35 RBT 38 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Daha sonra karşı şeride geçen otomobil, Nuri Yıldız yönetimindeki 35 KA 348 plakalı otomobile yandan çarptı, yine karşı yönden gelen Ali Demirci yönetimindeki 35 GA 2449 plakalı otomobille karşılıklı çarpıştı. İrem Çelik yönetimindeki otomobil, takla atıp ter döndü. Kazada sürücü İrem Çelik, kardeşi Ayça Çelik ve aracında bulunan Ayşe Feryal Tezcan ile diğer araç sürücüsü Ali Demirci yaralandı. İrem Çelik'in otomobilinde bulunan Ayşe Fazla Çelik (54) ise kaza yerinde öldü. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı. Karayolu her iki yöne yaklaşık 40 dakika kapalı kaldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kapanan İstanbul- İzmir Karayolu

Bekleyenler

Kaza yeri

Araçlar

Yerde yatan ceset

Görgü tanığının olayı anlatması.

Haber- Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA,

==============================================

AK Partililer, yüzde 18.74 oy aldıkları Cizre'de halaylı kutlama

TÜRKİYE genelinde yüzde 51.4 oranında "evet" çıkmasından sonra Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde AK Partililer, müzik eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı.

Cizre İlçesi'nde 47 bin 86 oy ve yüzde 81.26 oranında "Hayır" karşılık, 10 bin 858 oy ve yüzde 18.74 oy oranına rağmen AK Parti Cizre ilçe teşkilatı, Türkiye genelinde yüzde 51.4 oranında "evet" çıkmasını parti önünde halay çekerek kutladı. Alibey Mahallesi'ndeki AK Parti İlçe Teşkilatı önünden geçen Adliye Sokak üzerine kurulan müzik sistemi eşliğinde yerel sanatçılar Kürtçe ve Türkçe parçalar seslendirirken, az sayıdaki partili de müzik eşliğinde halay çekti.

AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven, ortaya çıkıp oynayanların ve sanatçıların üzerine sık sık para atarak, coşkulu sevinç gösterisi sergiledi. Ellerinde Türk Bayrakları alan partililer, sık sık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehinde tezüharatlarda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Müzisyenlerin şarkı söylemesi

-Partililerin halay çekmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), -

================================================

Tepebağ Höyüğü'nde yeni dönem kazısı başladı

ADANA'da geçmişi 8 bin yıl öncesine dayanan Tepebağ Höyüğü'nde kış mevsimi nedeniyle ara verilen arkeolojik kazı, kent protokolünün katıldığı törenle tekrar başladı.

Tepebağ Höyüğü kazı alanında yeni bir çalışma alanına ilk kazmayı Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bern Üniversitesi'nde görevli Kazı Danışmanı Dr. Deniz Yaşin birlikte vurdu. 2013'te başlayan çalışmaların devam ettiğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, "8 bin yıllık bir tarihi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu turizmle buluşturmak istiyoruz. Adana'nın tarihi dokusunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Tepebağ Höyüğü'nün turizm açısından bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Sözlü "Tepebağ'ın her alanı kazılmaya değer. İnsanlık tarihi burada yatıyor. İnsanlığın kazanımlarına ev sahipliği yapmış bir alan burası. Buradaki kültürel zenginliğimizin ortaya çıkması için çalışıyoruz. Benim gönlüm arzu ediyor ki, tarihi niteliği olmayan tüm binalar burada yıkılmalı. Tepebağ'da kazı bittikten sonra bu alan bir cazibe merkezi olacaktır" diye konuştu.

NEOLOTİK DÖNEME ULAŞABİLİRİZ

Kazının 9 ay süreceğini açıklayan Dr. Deniz Yaşin ise Neolitik döneme kadar ulaşacaklarını düşündüğünü vurgulayarak şu bilgileri verdi:

"Höyüğün nehre bakan kısmına kazma vuruldu. Burada alanımız çok kısıtlı. Gönül isterdi ki bir yamaçta açalım. Buranın kronolojisini daha iyi çıkarabilirdik. Tepebağ Höyüğü'nün kronolojisini çıkarmaya çalışıyoruz. Burası şu ana kadar ulaştığımız bilgilere göre Geç Tunç çağına kadar yani MÖ 1500 yılına kadar gidiyor. 3 bin 500 öncesine kadar ulaşmış durumdayız. Çevredeki arkeolojik buluntularla burada bulduğumuz parçaları karşılaştıracağız. Tahminlerimize göre burası Adaniya ise MÖ 6 bin yıl öncesine kadar geriye gideceğini, hatta daha eskiye gideceğini düşünüyorum. Neolitik döneme kadar gideceğini düşünüyorum. Burada bir arkeopark yapılması düşünülüyor."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kazı yapılan alandan detay görüntüler

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün görüntüsü

Başkan Sözlü'nün Vali Mahmut Demirtaş'ı karşılaması

Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyetin kazı çalışmasının yapıldığı alana doğru gidişi

Vali Demirtaş'ın görevliden bilgi alması

Vali Demirtaş ve heyetin yeni çalışma alanına ilk kazmayı vurmaları

Vali Demirtaş'ın konuşması

Başkan Hüseyin Sözlü'nün konuşması

Detay görüntüler

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement