Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Çorum'da FETÖ soruşturmasında 5 askeri personel tutuklandıÇorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 1 albay, 1 üsteğmen, 3 astsubay tutuklandı.

13.11.2016 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da FETÖ soruşturmasında 5 askeri personel tutuklandı

Çorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 1 albay, 1 üsteğmen, 3 astsubay tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 albay, 1 üsteğmen, 3 astsubay gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 askeri personel bugün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheliler R.A.R.(52), A.P.(39), E.S.(33), Ş.K. (43) ve G.D.(40), tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Tutuklananların sağlık raporu için hastaneye getirilmeleri

-Polislerden görüntü

-Detaylar

(SÜRE: 1. Dk) (BOYUT: 34 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

==================================================

Dağcılar, Erfelek Şelalerine tırmandı (Görüntü Ekiyle Yeniden)

Sinop'ta bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 dağcı sporcunun katıldığı 'Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği' sona erdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nca organize edilen Sinop Valiliği, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü işbirliğinde dördüncüsü düzenlenen 'Ulusal Dağcılık ve Erfelek-Tatlıca Şelaleleri Tırmanış Şenliği'nde yaklaşık 200 sporcu 28 takım halinde Erfelek İlçesinde bulunan Tatlıca Şelaleleri'ne tırmanış gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saatte tamamlanan zorlu etap sonrası sporcular Sinop'tan ayrıldı.

15 ilden yaklaşık 200 dağcı sporcunun katıldığı şenlik hakkında bilgi veren Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Ersan Çetin, "Bugün şelale tırmanışımızı yaptık. Bu tırmanış için özellikle sonbaharı seçiyoruz ki Erfelek'in ve şelalenin bütün güzelliği tam bu zamanalar da oluyor. Çok güzel bir manzara var. İsterim ki daha fazla ilden arkadaşlarımızda katılsın gelsin hep birlikte bu güzellikleri paylaşalım" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------

-Şelalelerden detay

-Dağcıların tırmanmaları

-Dağcılar ile ropörtaj

-Sinop Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü İl Temsilcisi Ersan Çetin'in açıklamaları

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/ERFELEK(Sinop),

=============================================

Bolu'da 12 dakika arayla iki deprem

Bolu'da akşam saatlerinde 12 dakika arayla meydana gelen iki depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 20.48'de merkez üssü Kürkçüler olan Richter ölçeğine göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 12 dakika sonra da bu kez merkez üssü Kızılağıl köyü mevki olan 2.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler, kentte hafif şekilde hissedilirken can ve may kaybına yol açmadı.

Mutlu YUCA/BOLU,

=============================================

Gelini deve oynatarak evden çıkardılar

ESKİ bir gelenek olan deve oyunu ile gelin çıkaran köyün gençleri, davetlileri un ve yumurtaya buladı.

Erzurum'un merkez Palandöken ilçesinde oturan Seda Çiftçi, nakileyeci İbrahim Çiftçi ile hayatını birleştirdi. Damatın arkadaşları gelin çıkarmak için sabah saatlerinde toplandı. Kadın kostümü giyenin gençler, yaptıkları deve maketi ve ile gelinin evinin önünde davul-zurna eşliğinde oynadı. Gençler, devenin heybesinde getirdikleri un ve yumurtayla davetlilere hoş bir süpriz yaptılar. Halay çekeler biranda kendilerini un ve yumurtaya bulanmış halde buldular.

Erzurum'un merkez Aziziye ilçesine bağlı Yoncalık köyünden olan damat İbrahim Çitçi, "Arkadaşlarım olan köyün gençleri, hem bize hem de devatlilere unutulmaz bir gelin çıkarma programı hazırlamışlar. Brezilya futbolcuları arasında doğum günleri yapılan un ve yumurtayı Erzurum'a getiren arkadaşlarıma teşekür ediyorum" diye konuştu

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Deve oynatılması

-Davetlilerin oynaması

-Bir kişinin eşek üstünde gitmesi

-Davetlilerin birbirine yumurta ile vurması

Haber-Kamera: ERZURUM,

============================================================

Adıyaman'da amatör maçta kavga

ADIYAMAN'da, Bölgesel Amatör Ligi'nde oynanan Adıyamanspor 1954 ile Malatya Yeşilyurt Belediyespor karşılaşmasının ardından rakip takım oyuncuları ve taraftarlar, sahada tekme- tokat kavga etti.

Bölgesel Amatör Ligi'nde, Atatürk Stadı'nda yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı karşılaşmada Adıyamanspor 1954, rakibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın sonunda rakip oyuncular arasında başlayan sözlü tartışma, tribünlerdeki taraftarların da sahaya inmesiyle tekme-tokat kavgaya dönüştü.

Çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle taraflar ayrılırken, sakinleştirilen oyuncular soyunma odalarına alındı, taraftar ise stadyumdan çıkarıldı. Olayların yatışmasının ardından Malatya Yeşilyurt Belediyespor kafilesi, güvenlik önlemleri arasında stadyumdan çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Atatürk Stadı

Sporcuların bir birine girmesi

Taraftarın sahaya inmesi ve kavgaya karışması

Çevik kuvvetin önlem alması

Metin Alper'in sahaya inmesi ve taraftarları sakinleştirmesi

Oyuncuların tekme ve tokat kavga etmesi

Tekme ve tokatların havada uçuşması

Sporcuların bir birilerine girmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement