Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 3 şehit, 10 yaralı (4)7 ASKER DAHA YARALANDISuriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 7 Türk askeri daha yaralandı.

24.11.2016 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 3 şehit, 10 yaralı (4)

7 ASKER DAHA YARALANDI

Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda 7 Türk askeri daha yaralandı. Sınır hattına ulaştırılan yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Askerlerin acil serviste tedavileri devam ederken, nasıl yaralandıklarıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Acil servis

Ambulansların gelişi

Yaralı askerler

Askerlerin acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNT GEÇİLİYOR

=======================================

Demir iskele çöktü: 3 işçi yaralı

Samsun'da bir inşaatta ikinci katın zeminine beton dökme işlemi sırasında demir istekelenin çökmesi sonucu 3 işçi yaralandı.

lkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre bir inşaatın ikinci kat zeminine beton dökme işlemi sırasında işçilerin üzerinde bulunduğu

demir iskele çöktü. Yaklaşık 2 metreden düşen işçiler Ahmet Mısırcı, Mustafa Akbulut ve Hakkı Bilen yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri yaralılara yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İnşaatın çevresinde güvenlik önlemi alınırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-İnşaattan detaylar

-Hastanede tedavi gören işçilerden detaylar

-Vatandaşlardan detaylar

-Diğer detaylar

(SÜRE: 02.34) (BOYUT: 82.05MB)

Haber-kamera: Hakan ÇELİKBAŞ-SAMSUN,

===========================================

Çatıdan at düştü

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde çocukların korkuttuğu at, kot farkı nedeniyle aşağıda kalan bir barakanın çatısını kırıp içine düştü. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan atın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Edremit'teki Abidin Pakmaya Anadolu Lisesi'nin alt tarafında bulunan dar sokakta başıboş şekilde dolaşan at, çocuklar tarafından kovalandı. Korkan at, kot farkı bulunan Soğanyemez Mahallesi eski PTT caddesinden, aşağıdaki, balıkçıların kullandığı barakaların üstüne düştü. Eternit çatının bir bölümünü ağırlığıyla kıran at, barakanın içine düştü. Atın burada mahsur kalması üzerine vatandaşlar belediye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen veteriner ve zabıta ekipleri, barakanın kapısından geçemeyen hayvanı düştüğü çatıdan çıkarmak için çalışma başlattı. Önce eternit biraz daha genişletildi. Daha sonra kepçe yardımıyla halatla sabitlenen at, düştüğü yerden aynı şekilde dışarı çıkarıldı. İlk deneme başarısız olurken, 2'inci denemede at kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen at, olay yerine gelen sahibine teslim edildi. Kazada barakanın içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir yaralanmanın önüne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kulübe içerisinde bulunan attan detaylar

Ekiplerin çalışmalar

Atın kepçeye bağlanan halattan kurtulması

Kulübeden çıkarılan atın sakinleştirilmesi

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

===========================================

Bigadiç'te süt çeşmesi

BALIKESİR'in Bigadiç ilçesinde Belediye ve Süt Birliği işbirliğinde parkın içine kurulan çeşmeden haftada bir gün ücretsiz süt akıyor.

Bigadiç Parkı içine kurulan mobil çeşmeden her hafta perşembe günü sıcak süt akıyor. 460 sokak çeşmesinin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 461'inci çeşme, süt çeşmesi oldu. Bigadiç Belediyesi ve Bigadiç Süt Birliği işbirliğinde halkın süt tüketimini arttırmak amacıyla başlatılan uygulama vatandaşların da memnuniyetini kazandı.

Bigadiç Süt Birliği'nin üreticilerden temin ettiği sütü, Bigadiç Belediyesi'nin park içine yaptırdığı mobil süt çeşmesine getirmesiyle, genç yaşlı çok sayıda vatandaş sağlıklı süt tüketebildiklerini söyledi. Yoğun ilgi gören çeşmeden bugüne kadar bir tona yakın süt tüketildiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Parkın içindeki çeşmeden görüntü,

-Süt içenlerden görüntü,

-Süt içenlerle kısa röpler.

(KJ: Haber - Kamera: Hüseyin EMCAN/ BİGADİÇ (Balıkesir)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement