Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Silopi'de araçta 30 tabanca ele geçirildiŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, bir araçta yapılan aramada 30 adet tabanca ele geçiridi, 2 kişi gözaltına alındı.

03.12.2016 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silopi'de araçta 30 tabanca ele geçirildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, bir araçta yapılan aramada 30 adet tabanca ele geçiridi, 2 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Silopi İlçesinde ihbar üzerine Güvenlik Kuvvetlerimizce yakalanan bir araçta Bölücü Terör Örgütüne ait olduğu değerlendirilen 26 adet tabanca ve 4 adet otomatik tabanca ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Haber: ŞIRNAK, -

===================

ADANA'da kent çöplerinin döküldüğü Sofulu'da 2 kesik kadın bacağı bulundu.

Çöplerin işlendiği arıtma bölgesinde cinayete kurban gittikten sonra üst kısımdan kesildiği anlaşılan aynı kadına ait bacakların bulunması üzerine Cinayet Masası olayı incelemeye aldı. Cesedin diğer parçaları da aynı çöplükte araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çöp arıtma tesisi genel örüntüsü

Çöplüğün görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

==========================

Öldürülen Tuğçe ailesi zarar gelmemesi için platonik aşığının yanına inmiş (2)

VUCUDUNDAN 5 SAÇMA ÇIKARTILDI

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün evlenme teklifini kabul etmediği Aykut Ertunç tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülen Tuğçe Uludağ'a Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. ve vücudundan 5 saçma çıkarıldı.

Ailesine teslim edilen Tuğçe'nin cenazesi daha sonra Gemlik'te Umurbey Mahalles'ndeki evinin önüne götürüldü. Duaların okunmasından sonra cenaze Çarşı Camii'ne getirildi. Burada cenaze törenine çok sayıda vatandaş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kadınlar katıldı. Acı günlerinde taziyeleri kabul eden Tülay ve Özden Uludağ çifti gözyaşlarını tutamadılar.

Tuğçe Uludağ, ikindi üzeriı kılınan cenaze namazının ardından Umurbey Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA

===================================

Meral Akşener; 'Hangi lider tankların üzerine çıktı biri bana söylesin'

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Bursa'da 'Demokrasi Hayatımız ve Darbeler' panelinde yaptığı konuşmada, kendisiniN tankların üzerine çıkmadı diye eleştirildiğini ileri sürerek, "Hangi lider tankın üzerine çıktı biri bana söylesin ben de 'Akşener eksik yaptı' diyeyim" diye konuştu.

Genel Merkez tarafından görevden uzaklaştırılan eski MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz tarafından, Bursa Kervansaray Otel'de düzenlenen 'Demokrasi Hayatımız ve Darbeler' konulu panele, Genel Başkan adayı olduğu MHP'den ihraç edilen Meral Akşener konuşmacı olarak katıldı. Salonun tamamen dolduğu toplantıda konuşan Meral Akşener, konuşmasında 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşları ve askerleri saygı ile andığını söyledi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE SAYGI

"15 Temmuz gecesi, hainlere, alçaklara karşı direnirken şehit olan vatandaşlarımızı ve emniyet güçlerimizi saygıyla anıyorum, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diyen Meral Akşener, şunları söyledi:

"Bugün milli irade için buradayız. Milli iradenin tecellisinin var olabilmesi için, o ülkede demokrasinin olması şarttır, elzemdir, zorunludur. En çok milli iradeden bahsedenler, kendi işlerine geldiği zaman 'milli irade lazımdır, şarttır' diyorlar. 15 Temmuz gecesi bir kalkışma yaşandı. O gece, darbe teşebbüsü ve kalkışmadır bana göre. 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü, devletin şahsına, kurumsal yapısına ve seçilmiş iktidarına yapıldığını görünce millet sokağa çıktı ve tankların karşısında durdu."

Konuşmasında, "Milletimiz o gece, devleti de sokaktan topladı" diyen Meral Akşener, "Dolayısıyla 15 Temmuz'un galibi milletimizdir. O gece için 'Akşener tankların üzerine çıkmadı' diyorlar. Hangi lider tankın üzerine çıktı biri bana söylesin ben de 'Akşener eksik yaptı' diyeyim" diye konuştu.

PSİKİYATRİK DEMOKRASİ MODELİ

Demokrasinin olmazsa olmazının muhalefet olduğunu belirten Akşener, "Muhalefet eksiği söyler, iktidar hizmet yapar. Muhalefet bu hizmetlerin doğru yapılıp yapılmadığını denetler. Bu, psikiyatrik iktidar dönemlerinde neler olur. Savaş bileşeni hayatımıza girer. Bu gün olduğu gibi. Hainler, olumsuzlar, yok olması tariflenir. Bu tariflenme kim tarafından, iktidar tarafından. Şimdi bakıyoruz muhalefete, zaten iktidar partisinin CHP seçmeniyle işi yok. Geriye MHP kalıyor. Ben size neden bu kadar iyi anlaştıklarını söyleyeceğim. Psikiyatrik demokrasi modeli anlayışı bizim partimize de, söz konusudur da ondan" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

================================================

Hanefi Avcı: Devlet, Adil Öksüz'ü takip etmedi

ESKİ Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Samsun'da verdiği konferansta devletin Adil Öksüz'ü takip etmediğini belirterek, "Adil Öksüz'ü ve onun gibi 4-5 insanı takip etselerdi, biraz izleselerdi biz 15 Temmuz'a gelmeden hepsini tutuklardık ve bu olayı yaşamazdık. En azından darbenin yapılacağını çok önceden görürdük. Ama devlet bunları takip etmedi" dedi.

Aydınlar Ocağı Samsun Şubesi'nin Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlediği 'Devlet Güvenliğine Yönelik Yapılar' adlı konferansa konuşmacı olarak katılan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, devletin Adil Öksüz'ü takip etmediğini belirterek, "Başına 4 milyon lira ödül konmuş olan Adil Öksüz diye bir adam var. Adil Öksüz bizim bildiğimiz Silahlı Kuvvetlerin imamı. Bu adamın bu görevde olduğu resmi ifadelelerle sabit. Latif Erdoğan diyor ki, 'Ben ifademde, hem emniyette, savcılıkta ve istihbaratta anlattım.' Kemalettin Özdemir de 'Ben bu insanın cemaatin askeri imamı olduğunu ifade ettim.' Ben kendi gözümle okudum. 14 Ocak 2015'te bir kişi ifadesinde diyor ki, 'Ben geçmişten beri askeriyede görevliyim. Bizim eskiden Deniz Kuvvetleri imamımızdı. Şimdi Hava Kuvvetleri imamı.' Bunun gibi askerleri yöneten 200'den fazla cemaat imamı, ağabeyi isimler de var. Şimdi şöyle düşünün, eğer bu devlet bu güvenlik kuvvetleri, Adil Öksüz'ü ve onun gibi 4-5 insanı takip etselerdi, biraz izleselerdi biz 15 Temmuz'a gelmeden hepsini tutuklardık ve bu olayı yaşamazdık. En azından darbenin yapılacağını çok önceden görürdük. Ama devlet bunları takip etmedi" dedi.

'İMAMLARIN İSİMLERİNİ VERDİM'

Hükümetin cemaate mani olmadığını ve devleti teslim ettiğini, kendisinin İstanbul ve Ankara savcılıklarına dilekçe vererek MİT'i, Genelkumay'ı ve yargıyı yöneten imamların isimlerini verdiğini ancak savcıların da görevini yapmadığını söyleyen Hanefi Avcı, "Ben, İstanbul ve Ankara savcılıklarına 3 tane dilekçe verdim. Dilekçelerimde hem olayları anlattım hem de bu cemaatin emniyeti yöneten yani cemaatin emniyet bakanı seviyesindeki adamın ismini ve kimliğini verdim. 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil'in. Askeri yöneten imamın adını verdim. Yani cemaatin Genelkurmay Başkanının adını verdim. Bunlar belgelerle sabittir. Yargıyı yöneten imamın da ismini verdim. MİT'i yöneten imamın da adını ve kimliğini verdim. İsimleri hep belli. 2014'ten sonra teker tekler yurt dışına kaçtılar. Devlet bunları zamanında yakalayıp hesabını sormadı. 2003'ten 2013-2014 arasında bütün bu teşkilatları yönettiklerine göre o zamanlar çok pervasızlardı. Çok rahat hareket ediyorlardı" dedi.

'ADİL ÖKSÜZ NEDEN TAKİP EDİLMEDİ'

Avcı, "Bu insanların telefonları, irtibatları, ilişkileri, adresleri, kimlerle beraber gezdiklerini ortaya çıkarırsanız bütün bu cemaatin kurumdaki adamını da ortaya çıkarırsınız" diyerek şöyle devam etti: "Onlara da bakılmadı ve biz 15 Temmuz'la karşı karşıya geldik. Şimdi hepimiz kendimize şu soruyu soralım; Eğer 15 Temmuz'u yapanlar yabancılarsa, eğer Amerikalılar, Ruslar etkilemişse, İsrail yapmışsa, peki, bu cemaate karşı bu operasyonu yaptırmayan mani olan Amerika'mıydı ' Bizim devlet görevlilerimiz neden gereğini yapmadılar' Bizim hükümetimiz neden bu adamlar mani olmadı ve devleti bunlara teslim etti? Devlet görevlerinde bunlara mani olması lazımdı, olmadık. Peki, siyasi hükümetin hatası, yanlışı olabilir sebepleri vardır. Ama savcılar neden görevini yapmadı? Ellerinde benim verdiğim isimler var. Ayrıca ben onlara nerede nasıl delil bulacaklarını da tarif etmişim. Savcılar da görevini yapmadılar. Adil Öksüz'ün bilinmesine rağmen neden bu devlet, bu adamı takip etmedi? Niye bu adamın peşine düşüp de darbeyi önceden görüp, bu ülkeyi baderilerden atlatmadı?"

Görüntü dökümü

-------------------

Salondan detaylar

Hanefi Avcı'nın açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

========================================

Ak Parti milletvekili Tezcan ve eşi kazada ölümden döndü (2)- Yenisi

MERSİN- Adana otobanında meydana gelen zincirleme trafik kazasında Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve eşi ölümden döndü. 1'i çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiği kazada, Kezban ve Yılmaz Tezcan çiftinin aracını kullanan danışman hafif yaralandı, diğer araçlarda da 2 kişi ağır yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Mersin- Adana otoyolunda meydana geldi. Suriyeli 38 yaşındaki Talal Haj Jasem'in kullandığı 16 SCN 008 plakalı otomobil, aynı güzergahta giden sürücüsü kimliği saptanamayan 33 NHJ 57 plakalı TIR'a çarptıktan sonra, savrularak Ak Parti Milletvekili Yılmaz ve eşi Kezban Tezcan'ın içinde bulunduğu, milletvekili danışmanı Görkem Avcı'nın kullandığı 33 TY 122 plakalı otomobile çarptı.

3 aracın karıştığı kazada, Suriye uyruklu Abdurrahman Haj Jasem olay yerinde, 11 yaşındaki oğlu Süleyman Haj Jasem ise Tarsus Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın hayatını kaybetti.

Hurdaya dönen otomobilden yara almadan kurtulan milletvekili Yılmaz Tezcan ve eşi Kezban Tezcan'ın aracını kullanan danışman Görkem Avcı hafif, diğer araçlardaki 2 kişi ağır yaralandı.

Kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri ambulanslar yaralıları hastaneye taşırken, milletvekili Yılmaz Tezcan ve eşi Kezban Tezcan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), -

============================================

Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 33 yaşındaki Ömer Keskin, tartıştığı babası 65 yaşındaki Hasan Keskin'i bıçaklayarak öldürdü.

Olay, saat 16.00 sıralarında Zonguldak-Ereğli arasındaki yolun Kandilli yol ayrımı mevkisinde meydana geldi. İşsiz Ömer Keskin, iddiaya göre yol kenarında açtığı tezgahta meyve-sebze satan Hasan Keskin'in yanına giderek tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Ömer Keskin, yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp babasını göğsünden ve boğazından bıçakladı. 4 çocuk babası Hasan Keskin, olay yerinde hayatını kaybetti. Ömer Keskin, gelen jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Hasan Keskin'in eşi Emine Keskin'in, ilçeye bağlı Gökçeler Köyü'nde oturdukları evi bir süre önce terk edip Ereğli'de oturan oğlunun yanına yerleştiği öğrenildi. Hasan Keskin'in, bugün şeker hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gören eşini ziyaret edip barıştığı ve bu yüzden çok mutlu olduğu söyleyen arkadaşı Yalçın Duman, "Çocuklarıyla arası açıktı. Bugün güle oynaya yanıma geldi. 'Hanımı yanıma alacağım. Çocukları istemiyorum' dedi. Eşini hastaneden çıkaracaktı. Hatta bu yüzden para verdim ona. Ondan sonra bu olay olmuş" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemeden sonra Hasan Keskin'in cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Sinan KABATEPE- Özge CERRAH/EREĞLİ (Zonguldak), -

==========================

Varillerden sızan akaryakıt alev aldı; 3 araç zarar gördü

GAZİANTEP'te, boş arazideki bir kulübede bulunan varillerden sızan akaryakıtın alev almasıyla bölgede park halindeki 1 yakıt tankeri ve 2 otobüs zarar gördü.

Olay, akşam saatlerinde Karacaahmet Mahallesi'ndeki boş arazide meydana geldi. İddiaya göre; arazide bulunan kulübedeki varillerin içindeki akaryakıt sızarak, plakasız yakıt tankeri ile 27 D 9356 ve 27 EY 056 plakalı park halindeki yolcu otobüslerinin bulunduğu alana aktı. Sızan kaçak akaryakıtın bilinmeyen nedenle parlamasıyla başlayan alevler önce yakıt tankeri, ardından da 2 yolcu otobüsüne sıçradı. Olayı görenlerin ihbarıyla sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Yakıt tankerinin kullanılamaz hale geldiği yangında yolcu otobüslerinde de hasar oluştu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Zarar gören araçlar

İtfaiye ve polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

==============================

İnebolu'da dalgalar yola ulaştı

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle denizde oluşan dev dalgalar sahil yoluna kadar ulaştı.

İlçede saatteki hızı 50 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. İnebolu Limanı'nda dev dalgalar oluştu. Kıyıdaki dalgakıranları aşan dalgalar, zaman zaman Zafer Yolu Caddesi'nde yola kadar ulaştı. Sahil yolu çalışmalarının devam ettiği caddede yer yer su birikintileri oluştu. Dalgaları izlemek isteyen bazı kişiler de ıslanmaktan kurtulamadı. Balıkçılar ise rüzgar nedeniyle denize açılamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-İnebolu Zafer Yolu Caddesi'nde dalga görüntüsü

-Yola gelen dalgalar

-Su birikintileri

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/ İNEBOLU(Kastamonu),

==============================

Masal kahramanı kostümleri ile yürüdüler

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesinde faaliyet gösteren Bir Dilek Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte masal kahramanlarının kostümlerini giyen merkez çalışanları ve eğitim gören çocuklar, mehteran takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü yaptı.

Etkinliğe, Kemalpaşa Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Gönülbağı, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Kemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Erol Pektaş ile öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde konuşan Bir Dilek Özel Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Necmiye Şen, 30 kişiden oluşan bir ekiple, 215 engelli çocuğa merkezde hizmet verdiklerini söyledi. Şen, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün sadece bir güne yayılmasını asla istemiyoruz. Engelli olmak nasıl bizim, engelli çocuklarımızın imtihanıysa, onların hayatını kolaylaştırıp güzelleştirmekte bizim imtihanımız. Amacımız, engelli çocuklarımızı bir gün dahi olsa mutlu edebilmek. Masal kahramanları kostümleri ile onlara bir gün de olsa bir masal yaşatmak, farkındalık yaratmak istedik" dedi.

Daha sonra, masal kahramanlarının kostümlerini giyen merkezde çalışan öğretmenler ve engelli öğrenciler, ellerinde dövizlerle Dere Mesire Alanı'na kadar yürüdü. Burada etkinliğe katılanlara tavuklu pilav ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Bir Dilek Özel Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Necmiye Şen'in konuşması

Bir Dilek Özel Rehabilitasyon Merkezi önünden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ümit YILDIZ/ KEMALPAŞA (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement