Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)KEMAL KILIÇDAROĞLU, EL BAB ŞEHİDİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya ziyaretine, Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er Ömer Akkuş'un Kaynarca İlçesi'ndeki baba ocağını ziyaret ederek başladı.

08.03.2017 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KEMAL KILIÇDAROĞLU, EL BAB ŞEHİDİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya ziyaretine, Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er Ömer Akkuş'un Kaynarca İlçesi'ndeki baba ocağını ziyaret ederek başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'ya gelişinde TEM Otoyolu Arifiye gişeleri çıkışında karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu buradan Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab'da şehit düşen sözleşmeli er Ömer Akkuş'un Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'ndeki baba ocağını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, şehit Ömer Akkuş'un babası Mahmut ve annesi Ayşe Akkuş'a başsağlığı dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'na şehit evinin yan tarafında bulunan Uzakkışla Köyü Camii bahçesinde çay ve kuru pasta ikram edildi. Burada bir süre şehit ailesi ve vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programa katılmak üzere Adapazarı'na gitti.

ATATÜRK İLKELERİNİ SORDU

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun TEM otoyolu Arifiye gişelerinde karşılanışı sırasında Yakup Çoruh adlı bir kişi yanına yaklaşarak, "Atatürk'ün, büyük liderin partisinin genel başkanı hoş geldiniz Sakarya'mıza. Sakaryalılar olarak bir ricam var efendim sizden. Atatürk ilkelerini sayabilecek misiniz efendim? Bir ikincisi de oylanacak olan anayasanın 18 maddesinin 8'inci maddesinde başbakanın olmadığını araştırırsanız görürsünüz efendim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanma. Bir şey söyleyebilir miyim? Başbakanlık zaten yok. Oradaki açıklama şu; Ben size şunu söyleyeyim. Diyelim ki seçimler oldu. Bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda. Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Bugünkü şartlarda öyle olması lazım. Şimdi diyelim ki ilk seçimde yüzde 51'i tutamadı. İkinci seçime gidiyoruz, başkan için yüzde 51'le partide çoğunluğu değil, bir başka kişi başkan seçildi, mümkün mü? Olabilir. O zaman mecliste çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?" dedi.

ÜLKEYİ SOYANLARDAN NEDEN HESAP SORULMADIĞINI DA SOR

Gürsel Tekin ise, "Sen de onlara şunu sor, deyin ki, 'Yahu bir ülkenin Bakanlar Kurulu'nun 3'te 1'i ülkeyi soydu, bunlara neden hesap sormadınız?' bu soruyu sorarsan seni kutlayacağım" dedi.

CHP lideri ile vatandaş arasında yaşanan diyalog şöyle;

Vatandaş : "Atatürk'ün büyük liderin partisinin genel başkanı hoş geldiniz Sakarya'mıza.

Kılıçdaroğlu: "Sağolun

Vatandaş: "Sakaryalılar olarak bir ricam var efendim.

Kılıçdarooğlu: "Söyle söyle

Vatandaş: "Atatürk'ün ilkelerini sayabilecek misiniz efendim

Kılıçdaroğlu: "Hiç meraklanma, hiç meraklanma

Vatandaş: "Bir zahmet efendim Bir sayarsanız çok memnun olacağız efendim. Bir ikincisi oylanacak olan anayasanın 18'inci maddesinin 8'inci maddesinde başbakanlığın olmadığını araştırırsanız görürsünüz efendim.

Kılıçdaroğlu: "Bir şey söyleyebilir miyim?

Vatandaş: "Buyrun efendim

Kılıçdaroğlu: "Başbakanlık zaten yok

Vatandaş: "Başbakanlıkla geçen gün yanlış bir açıklama yapmıştınız efendim şunu okumanızı 8. Maddeyi efendimö

Kılıçdaroğlu: "Hayır oradaki açıklama, Tabi oradaki açıklama şu…

Vatandaş: "AK Partili değilim ben

Kılıçdaroğlu: "hayır hayır…

Gürsel Tekin: "Ak Partilisin, biz hepinizi biliriz.

Kılıçdaroğlu: "Ben size şunu söyleyeyim diyelimki seçimler oldu partide yani bir parti çoğunluğu sağladı parlamentoda. Normalde bugünkü şartlarda onun başkanının başbakan olması lazım. Öyle mi?

Vatandaş: "Ama başbakanlık yok ki. Öyle olması lazım doğrudur doğrudur.

Kılıçdaroğlu: "Bugünün şartlarında öyle olması lazım

Gürsel Tekin: "Soru sordun dinle bi

Kılıçdaroğlu: "Şimdi diyelim ki ilk seçimde Yüzde 51'i tutamadı. İkinci seçime gidiyoruz. Başkan için Yüzde 51 ile partide çoğunluğu olan mecliste çoğunluğu olan partinin değil bir başka kişi başkan seçildi. Mümkün mü?

Vatandaş: "Olabilir

Kılıçdaroğlu: "O zaman Mecliste çoğunluğu olan partiyle başkan uyumlu çalışabilir mi?

Vatandaş: "Ama bu halk yani gereğini yapar zaten Sayın Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu: "Hayır hayır siz dediniz ya…

Vatandaş: "Bu oylama, Engin Bey lütfen alttan da sıkıştırmayın beni. Beni öyle sıkıştırmayın alttan da… Yani bu iş halk oylamasıdır.

Kılıçdaroğlu: Tamam

Vatandaş: "Yüzde 50'yi geçtikten sonra zaten iş bitmiştir Engin Bey. Sakarya'nın başka sıkıntıları da var Onları genel başkanınıza da yansıtmıyorsunuz "

Kılıçdaroğlu: "Hiç meraklanmayın

Vatandaş: "Saygılar efendim

Kılıçdaroğlu: "Saygılar benden

Gürsel Tekin: "Benim bir ricam olacak burada… Mesela gelen AKP'lilere de bir tanesine de sorun

Vatandaş: "Aynısını soracağım.

Gürsel Tekin: "Şunu sor deyinki: bir ülkenin bakanlar kurulunun 3'te 1'i ülkeyi soydu bunlardan niye hesap sormadınız bu soruyu sorarsan seni kutlayacağım vallahi

Vatandaş: "Ama bu soygun sadece bunu dönemde değil varsa ki ben kınamıyorum her dönemde oldu ama bir ikincisi sayın maliye bakanımıza siz ulaşabilirsiniz geçen buraya geldi ben ona bir şey anlattım

Gürsel Tekin: "Maliye bakanı da o yolsuzlukların hırsızlıkların hepsini biliyor vallahi biliyor

Vatandaş: "Ona sorun Sakarya ile ilgili bir sıkıntıyı ona kim anlattı diye ne olduğunu anlarsınız ondan efendim.

Yakup Çoruh'un bir kamu kurumunda işçi olarak çalıştığı, daha önce de bir cenaze töreni sırasında Hakan Şükür'e tepki gösterdiği, sosyal medya profilinde de Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafını kullandığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-CHP Genel başkanı karşılama

-Yanına yaklaşan Yakup Çoruh adlı vatandaşın soru sorması

-Genel Başkan ve Gürsel Tekin cevap vermesi

//////////////

-Kılıçdaroğlu'nun şehidin evine girerken görüntüsü

-Şehit evinden çıkışı ve vatandaşlarla görüşmesi

-Camii bahçesinde çay ikram edilmesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

====================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

2)MERSİN BAROSU'NDA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE 'HAYIR'LI METİN KRİZİ

MERSİN Baro'sunun 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde 'hayır' kelimesi büyük harflerle yazılı bildiri gerilime neden oldu.

Barodaki etkinlikte Başkan Ali Er açılış konuşmasını tamamlamak üzereyken Kadın Sorunları Merkezi üyesi Av. Şilan Türk, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuk Komisyonu'nca (TÜBAKKOM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan metinde büyük harflerle 'Hayır' yazılı metni göstererek kürsüye çıktı. Av. Türk, bu yüzden metnin 'siyasi' olarak değerlendirilerek Baro tarafından okutulmadığını söyleyip görevlerinden istifa edeceklerini duyurdu. Baro Başkanı Er'in Şilan Türk'ü kolundan iterek uzaklaştırmak istediği görülünce bir grup avukat tepki gösterdi. Kadın meslektaşlarının desteğiyle kürsüye çıkan Türk, metnin okutulmaması nedeniyle Merkez üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Baro Başkanı Ali Er ise, "'Evet' de olsa aynısını yapardım, 'Hayır' da olsa. Kimse barolara bu metni dayatamaz. Hayırı küçük yazsalar hiç bir sorun olmayacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Baro Başkanı Ali Er'in Avukat Şilan Türk'ü kürsüden iterek uzaklaştırırken

Tartışmalardan görüntüler

Kadın avukatlatın tepkisi

Avukatlar birbirleriyle tartışırken

Şilan Türk istifa mektubunu okurken

Ali Er açıklama yaparken

Genel ve detay görüntüler

Baro Başkanı Ali Er'in Avukat Şilan Türk'ü kürsüde itmesi

SÜRE: 07: 36 BOYUT: 513.42

SÜRE: 01'04" BOYUT: 4.42 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=================================================

3)FOÇA'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İZMİR'in Foça İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle yollar suyla dolup taştı.

Foça'da dün (salı) gece başlayan, bugün de süren ve aralıklarla etkisini artıran sağanak yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Tıkanan rögarlar ve mazgallardan taşan sular, sokak ve caddelere doldu. Atatürk Mahallesi'nde zemin katta kalan bazı ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı. Denizkent semtine giden yollarda, bazı bölümlerde çökmeler oluştu. Sökülen kaldırım taşları ise yolda trafik akışını olumsuz etkiledi.

Foça Belediyesi, İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Foça İtfaiye Grubu'na bağlı ekipler, yağışın başladığı saatlerden beri yolları açmaya, gelen şikayetler doğrultusunda su basan ev ve işyerlerinde sıkıntıları gidermeye çalışıyor.

Öte yandan; 8 Mart Kadınlar Günü için ilçeye gezi planlayan bazı kadın grupları, yağmurun etkisinin daha az görüldüğü Demokrasi Meydanı, Sevgi Caddesi ve Küçükdeniz Limanı çevresinde şemsiyeleriyle dolaşarak kutlamalarını gerçekleştiriyor

Görünt Dökümü

Barış Caddesi'nde suyla dolu yoldan araç geçişleri

Pazaryeri dolayında su baskınları

Demokrasi Meydanı'nda yağmur altında kadınlar günü dolayısıyla gezen kadınlar

Atatürk Mahallesi'nde dereye dönüşen sokaklar

Çöken yol ve kalkan kaldırım taşları

(Haber- Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

=================================================

4)ALİSTAİR'İN KATİLİNİ ÖLDÜREN, ÖNCE TEBRİK ETMİŞ SONRA ATEŞ AÇMIŞ

İZMİR'de 14 yıl önce kafeteryada kavga ettiği Ali Bektaş ile bebek arabasında uyuyan 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'u öldüren, çarptırıldığı 36 yıl ağır hapis cezasını çektikten sonra tahliye edilen 46 yaşındaki Daimi Akyüz'ün, 3'üncü evliliğini yaptığı sırada eski koğuş arkadaşı 35 yaşındaki Erdal T. tarafından öldürülmesinde, yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kaçan katil zanlısı Erdal T.'nin, Akyüz'ün düğününe gittiği, sigara içmek için mekan dışına çıkan Akyüz'ü önce tebrik ettiği, ardından da tabancayla öldürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.İzmir'in Foça İlçesi'ne bağlı eski belde Yeni Foça'da, 7 Temmuz 2003'te meydana gelen olayda, annesi Özlem Grimason ve anneannesi Gülay Eşsizhan'ın oturduğu kafeteryada bebek arabasında uyuyan Alistair Grimason, arka masalarda çıkan silahlı kavgada, isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirdi. Özlem ve David Grimason çiftinin çocukları Alistair ile kavga ettiği Ali Bektaş'ın ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden olan Daimi Akyüz, yakalanıp, tutuklandı. Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Daimi Akyüz, 19 Temmuz 2004 tarihinde 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

DÜĞÜNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

İşlediği suçun cezasını çeken Daimi Akyüz, aradan geçen süreçte hükümlülerin lehine yapılan yasal düzenlemelerden de yararlanarak iki hafta önce tahliye oldu. Üçüncü evliliğini yapmak isteyen Akyüz ve yakınları, geçen cuma akşamı, düğün salonu olarak da hizmet veren Kültür Mahallesi'ndeki restoranda bir araya geldi. En mutlu günlerinden birini yaşayan Daimi Akyüz, yakını 36 yaşındaki Zafer Yıldırım ile sigara içmek için restoranın dışına çıktı. Salon dışında iddiaya göre düğüne gelen Erdal T., Akyüz'ü tebrik edip belinden çıkarttığı tabancayla ateş etti.

Silah sesi üzerine panikle dışarı çıkan düğün salonundakiler, damat Akyüz ile Yıldırım'ı kanlar içinde yerde görünce olayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri Akyüz ve Yıldırım'ı ambulansla Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Daimi Akyüz İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Zafer Yıldırım ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Akyüz kurtarılamazken, Yıldırım tedaviye alındı.

GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Sağlık durumu iyi olan Yıldırım'ın ilk ifadesinde, Akyüz ile Erdal T. arasında bir tartışma yaşanmadığını, hatta Erdal T.'nin Akyüz'ün elini öpmek istediğini, "Allah mutlu mesut etsin ağabey" dediğini, bu ifadenin ardından da tabancayla ateş ettiğini söyledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında düğüne giden Erdal T.'nin arkadaşları gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan 5 kişi, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede, Aliağa Sulh Ceza Hakimi Aslı Yentüz Hakverdi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Katil zanlısı Erdal T., hakkında da ayrıca yakalamaya yönelik tutuklama kararı verildi.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan şüphelilerden Urla Belediyesi'nde şoförlük yapan Onur P., öldürülen Daimi Akyüz ile Erdal T.'yi Bergama Açık Cezaevi'nde aynı koğuşta kaldıkları için tanıdığını söyledi. Onur P., savcılık ve hakimlikte verdiği ifadesinde, "Daimi ve Erdal ile birlikte aynı cezaevinde bir yıl birlikte kaldım. Erdal ile Daimi'nin arasında herhangi bir sorun yoktu. Araları çok iyiydi, hatta beraber yemek yiyorlardı. Herhangi bir kavgalarına şahit olmadım" dedi. Düğüne de arkadaşlarının kendisini araması üzerine gittiklerini anlatan Onur P., "Düğün salonunun iç tarafında bulunan Daimi ve Zafer'i görüp yanlarına gittik. Birlikte kapı önüne çıktık. Daimi sigara istedi. Kısa bir süre sonra yine cezaevinden tanıdığım Kadir K. yanımıza gelip Daimi ve Zafer'e ' Erdal abi de burada sizinle görüşmek istiyor' dedi. Zafer, bize 'Siz burada bekleyin' dedi. Üçü birlikte Erdal'ın olduğu, çocuk parkının bulunduğu alandaki arabaya doğru gitti. Erdal, yürüyerek Daimi'nin yanına geldi. Elini öpmek için eğildi. Kısa bir süre sonra birkaç el silah sesi duydum. Erdal'ın elinde silahla Daimi'ye ateş ettiğini gördüm. Daimi, ağacı kendine siper edip, sağ sola hareket ediyordu. Bir süre sonra Daimi'nin yere düştüğünü gördüm. Erdal da çocuk parkından yukarı doğru kaçtı. Zafer'in de yerde yaralı olduğunu gördüm. Erdal'ın Daimi ve Zafer'i vuracağını bilmiyordum, böyle bir şey olacağını bilseydim zaten düğüne bile gitmezdim. Ben sadece Daimi'yi düğününde tebrik etmek için oraya gitmiştim" dedi.

Diğer şüpheliler Tunacan A., Velit K., Emrah D. ve Mehmet O., üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

HUSUMETİN NEDENİ BELLİ DEĞİL

Her yerde aranan henüz izine rastlanmayan Erdal T. ile Zafer Yıldırım arasında nasıl bir husumet olduğunun ise henüz netlik kazanmadığı bildirildi. Daha önce Erdal T.nin tahliye olduktan sonra Akyüz'ü en mutlu gününde öldüreceği yönünde tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Bahri KARATAŞ/ İZMİR, - İ

=======================================================

5)PROFESÖR DİLBAZ: ŞİDDETLE FLÖRT EDİLMEZ

ÜSKÜDAR Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Bağımlılık Merkezi Koordinatörü ve psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, "Şiddetle flört edilmez. Şiddet göstermek aşka dair olamaz. Genç kızlarımızda zaman zaman böyle durumları görüyoruz. Fazlaca kıskanılmak, sözel şiddete maruz kalmak sanki aşkın göstergesiymiş gibi algılanıyor. Öyle bir durum yok" dedi. Psikiyatri Bilimleri ve Araştırmaları Derneği tarafından Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezindeki Cornelia Diamond Otel'de düzenlenen 2'nci Psikiyatri Zirvesi ve 9'uncu Ulusal Anksiyete Kongresi başladı. Kongreye ilişkin Üsküdar Üniversitesi Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi, Psikiyatri Bilimleri ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu, Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Bağımlılık Merkezi Koordinatörü ve psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz ve kongrede eğitim verecek İngiliz psikoterapist Kathleen O'Hara'nın katıldığı basın toplantısı yapıldı.

Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, çoğunluğu psikiyatrist olan 500'ün üzerinde katılımcının yer aldığı ve 3 gün sürecek kongrenin ana konularının kadına yönelik şiddet ve göç tedavisi olduğunu söyledi. Bunun yanında şizofreni, depresyon, yaşlı hastalara yaklaşım ve psikolojinin tüm alanlarının ele alınacağını aktaran Prof. Dr. Dilbaz, ayrıca yıl içinde psikolojik alandaki gelişmeleri masaya yatırılacağını vurguladı.

'ŞİDDETLE FLÖRT EDİLMEZ'

Kadınların maruz kaldığı şiddeti ifade edemediğini kaydeden Prof. Dr. Dilbaz, kadınlarda şiddetin ağrı, depresyon, kaygı ve bayılmalar gibi belirtilerle ortaya çıktığını anlattı. Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, " İç Anadolu, Orta Anadolu, Güneydoğu Anadolu'ya gidildiğinde kadının daha çok psikiyatriye başvurmasını nedenleri altında bunlar yatıyor. Biraz altına bakıldığında çoğunun altında bir travma olduğunu görüyoruz. Şiddetle flört edilmez. Şiddet göstermek aşka dair olamaz. Genç kızlarımızda zaman zaman böyle durumları görüyoruz. Fazlaca kıskanılmak, sözel şiddete maruz kalmak sanki aşkın göstergesiymiş gibi algılanıyor. Öyle bir durum yok" dedi.

'ÖĞRENİLMİŞ BİR ÇARESİZLİK VAR'

Göçle gelen kadınların da yüksek oranda şiddet mağduru olduğunu aktaran Prof. Dr. Dilbaz, "Var olan koşullardan dolayı şiddetten de kaçamıyorlar. Öğrenilmiş bir çaresizlik var. Dille kendilerini anlatamıyorlar. Başvuru yapacakları yerleri bilmiyorlar. O nedenle şiddetten kaçamadıklarını görüyoruz. Ülkemizdeki şiddetten mağdur olan kadınların hem tedavisi hem de eğitimlerine yönelikte psikiyatrist ve psikolog grubunu eğitime tabi tutuyoruz" dedi.

SURİYELİLERLE EVLİLİK

Türkiye'de geçen yıl en fazla evliliğin Suriyelilerle yapıldığına ilişkin bir araştırmadan da bahseden Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, 60'lı yaşlardaki erkeklerin Suriyelilerle evlendiğini, kadının kendini kurtarabilmek için 'olur' dediğine, bunun da başka bir şiddet konusu olduğuna işaret etti. Türkiye'de kadın cinayetleri sayısı ve görünürlüğünün arttığını belirten Dilbaz, bir olayın medyada çok yer almasıyla insanların bir süre sonra duyarsızlaşmaya başladığını, karısını öldüren kocanın ne kadar hapis cezası aldığı sorgulanırken bunun altında yatan nedenlerin sorgulanmadığını vurguladı.

AİLE İÇİ ŞİDDET

Aile içi şiddetin bir cinsiyete yönelik olduğunu ve kadının erkekten daha fazla psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığına dikkati çeken Dilbaz, şöyle dedi:

"Karşılık verdiğinde dahi kadın, ruhsal ve fiziksel açıdan yaralanan taraftır. Aile içi şiddetin en riskli olduğu durumlar ayrılma dönemleridir. Kadın ve partnerinin ayrı yaşamaları da bu durumda koruyucu olmayabilmektedir. Travmaya uğramış kadının güvenlik, yasal, sosyal ve mali desteğinin sağlanması, yalnızca kadının değil sahip olduğu çocuklarının ve sonuç olarak toplumun bir ihtiyacı haline gelmektedir."

Prof. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu da kadın ve travma konusunun önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizin sosyo-kültürel yapısı, kadınları ister istemez daha fazla baskı ve şiddetin daha kolay mağduru durumuna düşürebiliyor. Kadınların dolayısıyla hem travmaya karşı sosyal programlarla korunması hem de tedavi programlarında daha özel destekler alması çok büyük bir önem kazanıyor" dedi.

İngiliz psikoterapist Kathleen O'Hara da kadınların şiddet konusundaki farkındalığının artmaya başladığını söylerken, bu konuda yapılan organizasyon ve kongrelerin farkındalık için çok önemli olduğunu kaydetti. Türkiye'de yaşayan Suriyeli göçmenlere psikolojik destek veren psikiyatristlere eğitimler verdiğini de vurgulayan O'Hara, bu eğitimlere gelenlerin ne kadar büyük problemler olduğunu anlattığını belirtti. Orada çalışan psikiyatristlerin de ruhsal olarak travmaya uğradığını aktaran O'Hara, "Koşullar ve grup kolay değil. Travmayı tedavi etmeye çalışan psikiyatristler de travmaya uğruyor" dedi. Göçmen kadın ve kızlardan birçoğunun kaybolduğunun bilindiğini anlatan O'Hara, bunlara ne olduğunun bilinmediğini savundu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Basın Toplantısından detay

Nesrin Dilbaz'ın konuşması

Oğuz Karamustafalıoğlu

Kathleen O'Hara

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

========================================================

6)OSMANİYE BELEDİYESİ'NDEN ALMANYA'YA TEPKİ

OSMANİYE Belediyesi meclis üyeleri, halk oylamasına dair Almanya'da düzenlenmesi planlanan mitinglerin Alman yetkililer tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

Meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, şunları söyledi

"Türkiye'de devam eden referandum süreci ile ilgili olarak, başta Almanya olmak üzere, bazı Avrupa ülkelerinde Türk Bakanların veya siyasetçilerin, gurbetçi vatandaşlarımızla bir araya gelmesi sudan bahanelerle engellenmektedir. Aynı ülke yönetimlerinin, konu bölücüler veya teröristlerin toplantısı olduğunda nasıl dostane bir tavır aldıkları herkesin hafızasında canlılığını muhafaza etmektedir..Bu engellemelerin altına imza atan merkezi veya yerel yöneticileri kınadığımızı, Osmaniye Belediye Meclisi ve Başkanı olarak hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu Türk ve Dünya kamuoyuna bildirmeyi bir görev sayarız."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Belediye Başkanı Kadir Kara ve yanında iki meclis üyesi ile

Başkan Kadir Kara tepki bildirisini okurken

Başkan Kara, Ak Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin toplu görüntüsü

BOYUT: 112 MB SÜRE: 03' 32"

Haber: İbrahim EMÜL- Kamera: OSMANİYE,

=========================================================

7)ÜZERİNE MERMER BLOĞU DEVRİLEN KAMYON ŞOFÖRÜ ÖLDÜ

AFYONKARAHİSAR'dan Manisa'nın Soma İlçesi'ne mermer getiren kamyon şoförü 26 yaşındaki Hasan Karakaş, yükü boşaltılırken üzerine devrilen mermer bloğunun altında kalarak yaşamını yitirdi.

Afyonkarahisar'daki bir mermer fabrikasında çalışan kamyon şoförü Hasan Karakaş, bugün, 10 DV 727 plakalı mermer yüklü kamyonuyla Soma'da faaliyet gösteren mermer işletmesine geldi. Karakaş, mermer bloklarının indirildiği sırada halatı düzeltmek için kasaya çıktı. O sırada bir blok Karakaş'ın üzerine devrildi. Devrilen mermerin altında kalan Karakaş, kanlar içinde kaldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Mermerin altından çıkarılan Karakaş'ın öldüğü belirlendi. Karakaş'ın cesedi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Güvenlik Kamerası görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Sağlık ve itfaiye ekiplerinden görüntü

Blok Mermerlerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR/ SOMA (Manisa),

========================================================

8)KÖPEĞE ÇARPMAMAYA ÇALIŞIRKEN TAKLA ATTI

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde, Zafer Çolak yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapınca kontrolünü kaybettiği

otomobil takla attı. Hafif yaralanan Zafer Çolak tedavi altına alındı.

Kaza, Başiskele Ovacık Mahallesi'nde meydana geldi. Zafer Çolak idaresindeki 34 NE 2955 plakalı otomobili ile ilerlerken yola çıkan köpeği fark ederek manevra yaptı. Zafer Çolak'ın hakimiyetini kaybettiği otomobil takla atarak ters döndü. Hafif yaralanan Zafer Çolak araçtan çıktı. Köpek ise koşarak uzaklaştı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil ekibi Zafer Çolak'a müdahalede bulunarak Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

Araçtan görüntü

Sürücüye müdahale edilmesi

Yoldan görüntü

(Haber-Kamera: Faruk KIYAK- BAŞİSKELE(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.


Advertisement