Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: BATIDAKİLERİN AYARI BOZULUYORYalova'da düzenlenen açık hava mitingine katılan Başbakan Binali Yıldırım daha sonra karayolu ile Bursa'nın Gemlik İlçesi Karsak Mevkii'nde yapımı tamamlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik bölümünü...

12.03.2017 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: BATIDAKİLERİN AYARI BOZULUYOR

Yalova'da düzenlenen açık hava mitingine katılan Başbakan Binali Yıldırım daha sonra karayolu ile Bursa'nın Gemlik İlçesi Karsak Mevkii'nde yapımı tamamlanan İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu'nun Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik bölümünü törenle hizmete açtı. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, geçen Çarşamba günü, toplam 433 kilometrelik otoyolun Kemalpaşa-İzmir arasındaki bölümünü açtığını hatırlatarak, otoyolun üçte birlik kısmının tamamlandığını söyledi.  Bugün açılışı yapılan 25 kilometrelik bölümün yolun tamamına bedel olduğunu bildiren Yıldırım, "En zor kesimi burasıydı. Arazisi, tünelleri, viyadükleriyle çok güzel yol oldu. Ama 2 milyar 250 milyon. Bir servet harcandı. Helali hoş olsun. Bursa'dan İstanbul'a bir saatin altında gidilecek. Belki de 45 dakika. Artık kurallara uyacaksınız. Aşırı hız yok. Yollar kaymak diye gaza abanmak yok. Siz siz olun kurallara uyun. Kurallara uyun çünkü yolların kralı değil yolların kuralı vardır" dedi.  "İşte medeniyet buö diyen Başbakan Yıldırım, "Boş lafla olmaz. Biz bunları yapıyoruz ya batıdakiler, bunların ayarı bozuluyor. Ayarları bozuldu. Daha da bozulacak. Güneş doğudan doğuyor, batıdan hayır gelmezö şeklinde konuştu.  Sağlıkta, enerjide, eğitimde, tarımda çok geri kalındığını ve bunları bilerek göreve geldiklerini de ifade eden Yıldırım, "Sizin desteğiniz ile arkamızda olmanızla 15 yılda çok büyük mesafeler kat ettik. Elhamdülillah ulaştırmada Türkiye'nin yüzünü güldürdük. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz Türkiye'yi böldürmeyizö dedi.

İLK HAFTA GELİRİ ŞEHİT VE GAZİLERE

Başbakan Yıldırım,açılış kurdelesini kesmeden önce bir hafta boyunca yoldan elde edilecek gelirin şehit ve gaziler için açılacak hesaba yatırılacağını söyledi. Açılışı yapılan Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik bölüm için araçlardan 6 lira 75 kuruş alınacak. Osmangazi Köprüsü'nden Bursa arasındaki bölüm ise 18 lira 20 kuruş olacak.

Başbakan Yıldırım açılıştan sonra eşi Semiha Yıldırım ile birlikte kendi kullandığı makam aracıyla mitinge katılacağı Bursa'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Başbakanın konuşması

- Aktüel görüntülar

-Başbakan Yıldırım açılıştan sonra eşi Semiha Yıldırım ile birlikte kendi kullandığı makam aracıyla mitinge katılacağı Bursa'ya hareket etmesi

Mehmet İNAN/Hasan BOZBEY/GEMLİK(Bursa),

=====================================================

2)BOZDAĞ: KILIÇDAROĞLU GİZLİ EVETÇİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından kurulan seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in yanı sıra çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı. İrtibat bürosunun önünde partililere seslenen Bakan Bozdağ, Türkiye'nin kriz ve kaos dönemlerinden kurtulması gerektiğini belirterek, "Türkiye kriz, kaos ve kavgalarla vakit kaybederse o zaman ABD başkanının karşısında oturan merhum Ecevit'in fotoğrafını hatırlarsınız. Böyle onurumuzu rencide edecek bir ezikliği kaldıramayız. Yeni bir sistem Türkiye için şarttır. Yeni bir istikrar var mı var. Ama bu liderlerle dayalı bir istikrar. Özal döneminde, Atatürk döneminde istikrar var, Türkiye kazandı. Tayyip bey döneminde istikrar var Türkiye kazandı. İstikrar bize çok kazandırdı ama lidere bağlı bir istikrar var. İstikrar için millet yeni Özallar, yeni Menderesler, yeni Atatürkler beklemek zorunda kalmasın. Ne zaman böyle liderler ortaya çıkacak bilemeyiz" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Başbakan ayrı partiden olursa, Cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa o zaman çift başlılık olur, kavga çıkar. Bu sistem bunu sağlıyor. Adam gizli evetçi diyorum inanmıyorlar. Bizde tam bunu demek için yapıyoruz sayın Kılıçdaroğlu. Çift başlılık olmasın diye bunu yapıyoruz. Geçmişte Mesut Yılmaz'ı başbakan yapan Özal değil miydi? Kavga ettiler. Tansu Çiller'i, Demirel başbakan yaptı kavga ettiler. Bakın her dönemde cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında alani, bazen gizli, sürekli tartışma, didişme ve kavga olmuştur. Türkiye'nin tartışmalarla geçirecek zamanı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar iyiyse çift başlılık CHP'nin başına iki tane genel başkan seçin. Sen ve Baykal genel başkan olsun, gül gibi yönetin. Belediyeler var eş başkan seçin birlikte İzmir belediyesini yönetsinler. Kendi partisine çift başlı yönetim ata dediğin zaman olmaz diyor. Kendi partin için layık görmediğin çift başlılığı Türkiye için nasıl layık görüyorsun"

Bakan Bozdağ, CHP'nin milletten korktuğu için Anayasa değişiklik paketini Anayasa Mahkemesi'ne götüremediğini ifade ederek, "CHP'nin yüzde 26 oyu var. CHP'nin cumhurbaşkanı seçtirmesi için kaç oy lazım? Yüzde 26 oy lazım. Kimden alacak? AK Parti'den alacak, MHP'den alacak, HDP'den alacak. Bu oyları AK Parti'den diğer partilerden almak için AK Partililere bidon kafalı, cahil, oyunu kömüre satan diyebilir mi? İnançlarınıza saygısızlık yapabilir mi? Ne yapacak AK Partililerin gönlünü alacak bir söylem ve eylem içine girmek zorunda. Diğer bütün partiler de öyle. Bu sistemin adı bile değişim için yetti arttı. Nasıl arttı. Bakın CHP her işi Anayasa Mahkemesi'ne götürüyordu. Bu anayasa değişikliğini de götüreceğim dedi ama vazgeçti. Anayasa Mahkemesi reddedecek. Niye vazgeçti biliyor musunuz? Millete güvendiği için değil, halkçı olduğu için değil, vallahi sizden korktuğu için vazgeçti" şeklinde konuştu.

OKUNAN DUA GÜLDÜRDÜ

Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. AK Parti Düzce İl Yönetim Kurulu üyesi Şinasi Tuzcu'nun okuduğu duadaki "Yarabbi bugün burada Düzcelimizin teveccühü ve evet ile seçim irtibat büromuzu açıyoruz. Bunun Düzce'miz için Türkiye'miz için mübarek olmasını nasip eyle yarabbi. Bugün buradan doğacak sinerjinin Türkiye'nin bütün köşelerinden doğacak sinerji ile birleşip inşallah 16 nisanda sandıklara da yansımasını nasip eyle. Bu sonuçla beraber inşallah 16 Nisan'da yarabbi şer güçlerine güzel bir kapak olmasını nasip eyle ya rabbim" şeklindeki duası gülüşmelere neden oldu. Okunan duanın ardından Bozdağ ve partililer seçim bürosunun açılışını yaptı. Bakan Bozdağ, Düzce programının ardından Akçakoca'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakan Bozdağ'ın konuşmaları

-Bozdağ'ın vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmesi

-Seçim bürosunun açılış görüntüsü

-Okunan duanın görüntüsü

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

=================================================

3)ŞİMŞEK: AVRUPA'DA IRKÇILIK, FAŞİZM VE EKONOMİDE KORUMACILIK TRENDİ VAR

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk bakanlara yönelik tutumları nedeniyle Avrupa ülkelerine tepki gösterirken, "Daha önce hiç böyle bir tutumla karşılaşmadık; hükümet olarak, ne de millet olarak. Avrupa'da bir ırkçılık, faşizm ve ekonomide korumacılık trendi var. Bu Avrupa için gerçekten tam bir felaket. Merkezin aşırı uçların söylemine, eylemine girmiş olması yani aynı tarzı benimsemiş olması, Avrupa için tam bir felaket" dedi.

Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'nde, Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. 16 Nisan'da yapılacak referandum için 'Evet' oyu isteyen Şimşek, değiştirilmesi öngörülen sistemin, Avrupa'yı rahatsız ettiğini savundu. Irkçılık, faşizm ve ekonomide korumacılık trendi olduğunu savunduğu ülkelerdeki durumun, Avrupa için felaket olduğunu belirten Şimşek, şunları söyledi:

"Batının bu tavrı bile başlı başına aslında yeterli; hem doğru yolda olduğumuzun, hem de bu değişikliklerin Türkiye'yi güçlendireceğinin. O bile net. Bazen detaylarda kaybolmamak lazım. Daha önce hiç böyle bir tutumla karşılaşmadık; hükümet olarak, ne de millet olarak. Avrupa'da bir ırkçılık, faşizm ve ekonomide korumacılık trendi var. Bu Avrupa için gerçekten tam bir felaket. Merkezin aşırı uçların söylemine, eylemine girmiş olması yani aynı tarzı benimsemiş olması, Avrupa için tam bir felaket. Aslında bu Türkiye için tam bir fırsat penceresi. Türkiye yeni hükümet sistemi ile istikrarı yakalayıp güçlü bir şekilde birliğini beraberliğini koruyarak daha hızlı bir şekilde arayı kapatabilecek."

"ZATEN RESİM ORTADA"

Ülkeler arasındaki rekabete değinerek, Avrupa ülkelerinin Türk bakanlara yönelik tutumlarına tepki gösteren Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu Anayasa değişikliği bir kişisel ihtirasın, bir kişisel talebin veya bir parti kurgusu değil. Bu gerçekten Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu; eğer gerçekleşirse Türkiye'nin güçlü bir şekilde çok çok daha iyi bir performansla ve yüksek gelirli ülkeler grubuna girecek şekilde yeni bir döneme girmesi demektir. Bakın ülkeler arasında rekabet var, ülkeler arasında yarış var. 'Evet' kampanyasına niye geçit vermiyorlar? Sadece bunu bir düşünün. Batı niye korkuyor? Batı niye kendi değerlerini ayaklar altına alıyor? Hani hukuk devleti, hani temel hak ve özgürlükler. Zaten resim ortada. Sizler hepimizden daha iyi bu resmi okuyorsunuz. Biz Batı'nın bu çifte standardını tabi ki kınıyoruz. Buna en güzel cevap sloganlarla değil, buna en güzel cevap sandıkta güçlü bir 'Evet'tir, Türkiye'yi güçlendirmektir. Allah'ın izni ile bunu başaracağız."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konuşmasının ardından Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapıp Oğuzeli Belediye Başkanı MHP'li Sait Kılıç'ı ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Mehmet Şimşek'in konuşması

Şimşek'in kurdele kesmesi ve açılış töreni

Şimşek'in belediye ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 119 MB

======================================================

4)MALİYE BAKANI AĞBAL: REFERANDUMDAN SİZE NE?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, partisini İl başkanlığı binasını ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Bakan Ağbal, daha sonra Avrupa ülkelerini eleştirerek Türkiye'deki referandumun başka ülkeleri ilgilendirmediğini söyledi. Hollanda da yaşananlara karşı Türkiye'nin misliyle cevap vereceğini kaydeden Bakan Ağbal, 'yöntemi ve zamanı bize ait' diyerek şöyle konuştu:  "Bir referandum süreci yaşıyoruz. Herkes dilinin döndüğünce bu anayasa değişikliğini anlatıyor. Son birkaç gündür izliyoruz. Şiddetle de kınıyoruz. Avrupa'da bakanlarımıza yapılmak istenen muamele karşısında da gerçekten öfkeleniyoruz. Önce Almanya'ya sonra Hollanda ve Avrupa ülkelerinde bakanlarımızın vatandaşlarla buluşmalarını engellemeye çalışıyorlar. Size ne? Türkiye'deki referandum Almanya'nın neyini ilgilendirir. Hollanda'nın neyini ilgilendirir. Bakanlar vatandaşa ne anlatacak da ondan çekiniyorsunuz. Güvenlik sorunu diyorsunuz. PKK'nın elebaşları Avrupa'da koştururken, toplantılar yaparken, uydulardan yayınlar yaparken güvenliği sarsılmıyor da, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları toplantılar yapınca mı güvenlik sıkıntı oluyor? Bu bize güç versin, inancımızı arttırsın. 'Avrupa kork, Avrupa kork' diyoruz. Bu milletin şanlı yürüyüşünü durdurmayacaklar. Avrupa olan bütün vatandaşlarımız bunların hepsini görüyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı böyle bir muameleyi asla kabul etmiyoruz. Türkiye'de bunun karşılığını misliyle verecek. Yöntemi ve zamanı bize ait. 16 Nisan'da esas sandıklarda 'evet' gelecek" Bakan Ağbal, partideki konuşmasının ardından Edirne'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Bakanın partiye gelmesi

-Karşılanması ve partililer

-Bakanın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=================================================

5)DIŞİŞLERİ ESKİ BAKANI YAKIŞ: SESSİZ DİPLOMASİ İLE ÇÖZÜLEBİLİRDİ, SİYASETÇİYİ POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK YANLIŞTIR

AK Parti kurucularından ve Dışişleri eski bakanı Yaşar Yakış, Avrupa ve son olarak Hollanda ile yaşanan krizi değerlendirirken, sorunun sessiz diplomasi ile çözülmesi gerektiğini ve siyasetçinin polis ile karşı karşıya gelmesinin yanlış olduğunu söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Avrupa ülkelerine seslenerek, "Allah rızası için bunlara karışmayın kapıları açın, buradan da mağduriyet edebiyatı yapmasınlar" dedi.

"HANGİ SONUÇ ÇIKARSA ÇIKSIN REFERUNDAM DEMOKRATİK OLMAYACAKTIR"

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Barış Bloku, Demokrasi İçin Birlik, Diyalog Grubu ve Yurttaş Girişimi tarafından organize edilen, "Hukuk Herkes İçin" Paneli, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda yapıldı. ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas'ın moderatörlüğünde yapılan panelde ilk konuşmayı yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Avukatlık ve Baro başkanı iken Adliye ve Cezaevlerine fazla gitmediğini, ancak Milletvekili seçildikten sonra Adliye ve Cezaevlerinden çıkmadığını belirterek, "Türkiye bakımından böyle berbat bir ortamdayız. böyle bir ortamda Anayasa değişikliği yapmaya çalışıyoruz. Bir defa OHAL koşullarında anayasa değişikliği yapılamaz. Ama AKP ve Cumhurbaşkanı muhalefete etkisiz hale getirmeye çalışarak anayasa değişikliğini yapmaya çalışıyor, Hangi sonuç çıkarsa çıksın bu Referandum demokratik olmayacaktır. Çünkü meşru bir ortamda yapılmıyor" dedi.

CHP'li Tanrıkulu, son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının Hollanda'dan sınır dışı edilmesi ile sonuçlanan Avrupa ile yaşanan Referandum çalışmaları krizi ile ilgili olarak ise, "İçeride, düşmanlaştırmadıkları, ötekileştirmedikleri kimse kalmadı, şimdi yurt dışından mağduriyet ithal etmeye çalışıyorlar. Aslında 2008 yılında yurt dışında seçim propagandası yapılamayacağına dair yasa çıkartıldı. Avrupa ülkelerine buradan bir çağrıda bulunuyorum. Allah rızası için bunlara karışmayın kapıları açın, buradan da mağduriyet edebiyatı yapmasınlar, bedelini biz ödüyoruz. Onlara her türlü kolaylığı sağlasınlar ama onlarda aynısını kendi ülkemizde yapsınlar" dedi.

"HİÇ BİR PARTİNİN 17 NİSAN İLE İLGİLİ PROGRAM VE PROJESİ YOKTUR"

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise, savaşın bir kara delik olduğunu, her şeyi yiyip yuttuğunu defalarca söylediklerini ifade ederek, "Savaş sadece canları almıyor, kültürü ve doğayı da yutuyor. HDP, bir kısmı kapatılan geçmişteki partilerin de devamı olarak 1990'dan beri legal siyaset sahnesindedir. Tekçilik üzerine kurulan devletin bütün formüllerini bozmuştur., HDP milyonların alın teri olan ezber bozan bir öyküdür" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürt sorununun güvenlik sorunu olduğunu ve şiddet politikaları ile çözüleceğini söyleyen ilk bakan olmadığını da söyleyen HDP'li yıldırım, "1984 yılından beri bu sorun için 6 Cumhurbaşkanı, 13 Başbakan, 11 Genelkurmay Başkanı ve 29 İçişleri bakanı aynı politikayı yürütmüşlerdir. Bu ne kadar daha sürer bilinmez ama eninde sonunda sorunun çözümü masada olacaktır. Şimdi bütün partiler 16 Nisan'a kitlenmiş ama hiç birinin 17 Nisan ile ilgili bir program ve projesi yoktur. Sanki 17 Nisan'da 'Evet' te 'Hayır' da çıksa bütün sorunlar çözülecektir gibi bir algı yaratılıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE, 16 NİSAN'DAN SONRA DOLMABAHÇE MASASINA DÖNMELİ, MASAYA PYD'DE DAHİL EDİLMELİDİR"

Panelde son konuşmayı yapan Ak Parti kurucularından ve Dışişleri eski bakanı Yaşar Yakış, Türkiye'de durumun o kadar çaresiz olmadığını, sadece gelmesi gereken yere geç geleceğini belirterek, özellikle Türkiye'nin Suriye politikası ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı konuşmaları anlattı. Eski Bakan Yakış, 4 ülkeye yayılmış 35 milyonluk bir Kürt nüfusun olduğunu, Kürtlerin Irak'ta bağımsızlığa doğru gittiğini, Suriye'de ise şu anki duruma göre haklarını alacakları gibi bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, "Türkiye'nin çıkarı Suriye'li Kürtler ile birlikte çalışmaktır. Kuzey Irak'lı Kürtlerle olan ilişkilerin aynısını Suriye'li Kürtler ile yapmalıyız. Suriye'deki Kürtler bağımsızlık peşinde değil ve haklarını istiyorlar. Bu hem Suriye yönetiminin hem Türkiye'nin politikasına uymaktadır. Geçmişte PYD lideri Salih Müslim'e, 'Esat ile savaş senin yanında oluruz' teklifi yapıldı. Salih Müslim bunu kabul etmedi ve bugün başka bir noktadadır. Türkiye, 16 Nisan Referandumunda, 'Evet' te, 'Hayır' da çıkarsa çıksın Dolmabahçe masasına dönmeli ve o masaya PYD de dahil edilmelidir. 16 Nisan'da sonuç ne olursa olsun Kürt sorunun çözümü için yeniden süreç başlatılmalıdır" diye konutu.

Dışişleri eski Bakanı Yakış, Avrupa ve son olarak Hollanda ile yaşanan krizi değerlendirirken, "Yaşanan olaylar tüm taraflar için üzüntü vericidir. Adına sessiz diplomasi denilen şey böyle zamanlar için lazımdır. Sessiz diplomasi ile sorun çözülmeliydi ve siyasetçi ile polisi karşı karşıya getirmek yanlıştır. Bu iş diplomatlara verilmiş olsaydı onlar sessiz diplomasi ile çözerlerdi ve siyasette gereksiz yere yıpratılmazdı. Türkiye bu sessiz diplomasiyi yapmalıydı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Panelden detaylar

-Tanrıkulu'nun konuşması

-Ahmet Yıldırım'ın konuşması

-Yaşar Yakış'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit ASLAN-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

=========================================================

6)AKŞENER: İNCİRLİK'TE TORNADO UÇAKLARININ VARLIĞINA SON VERİN

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Hollanda ile yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Türkiye'nin, Türk devletinin, Türk milletinin kepaze edilmesine, iki paralık edilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz, kesinlikle bunu hoş göremeyiz. Hollanda'yı en ağır biçimde kınıyorum" dedi. Almanya için de iktidara öneride bulunan Akşener, " İncirlik'teki Alman varlığına o Tornado uçaklarının varlığına son veriniz" dedi.

Meral Akşener, bugün referandumda 'hayır' kampanyasını Kütahya'da sürdürdü. Bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Akşener, "Biz her şeyden önce Türk milliyetçisiyiz" dedi. Hollanda'yı ve Almanya'yı en ağır şekilde kınadığını belirten Meral Akşener, şunları söyledi.

"Türkiye'nin, Türk devletinin, Türk milletinin kepaze edilmesine, iki paralık edilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz, kesinlikle bunu hoş göremeyiz. Bize yapılan bu çirkinliği, bize yapılan bu korkaklığın, bize yapılan bu manevi şiddetin karşılığı olarak' Oh olsun size' diyemeyiz. Çünkü orada iki paralık edilen, orada kepaze edilen Türk devletidir, Türk milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Hollanda'yı ve Almanya'yı lanetliyorum, aklınıza gelebilecek her türlü şerit kelimeyi kullandığımı varsayın kullanıyorum."

Almanya ve Hollanda kavga edildiğini ve yaşananların korkunç olduğunu belirten Akşener, "Ama aklıma şimdi şu geliyor. Orada yaşan Türklerin sonrasında neler olacak. Almanya ile kavga ettik gerilim tepede. ve orada yaşayan Türkler, vatandaşlık almamış olanların durumu ne olacak? Koca bir soru işareti. İhracatımızın aşağı yukarı yüzde 60'ı Avrupa ülkelerine yapıldığını hep beraber biliyoruz. Bunu da bir kenara koyduk. Biz Türk milleti olarak acımızdan ölebiliriz. Yine onurumuzun arkasında durabiliriz. Yeter ki iktidarımız onurunun arkasında durabilsin" dedi.

İNCİRLİK'TEKİ ALMAN TORNADO UÇAKLARI

Adana'daki İncirlik Üssü'nde bulunan Alman Tornado uçaklarının varlığına son verilmesini öneren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum. İncirlik'ten kalkan Tornado uçakları var. Almanlara ait uçuyorlar istihbarat topluyorlar, IŞİD ile ilgili istihbaratı bizimle de paylaşıyorlar ama PKK ile ilgili istihbaratı bize vermiyorlar. Eski bir İçişleri Bakanı olarak konuşuyorum. ve siz bunu sadece seyrediyorsunuz. Gülerek seyrediyorsunuz, dişlerinizi sıkarak seyrediyorsunuz. Teklifim şudur; derhal İncirlik'teki Alman varlığına o Tornado uçaklarının varlığına son veriniz" dedi.

'KÜÇÜK EMRAH GİBİSİNİZ"

Referandum kampanyasının eşit koşullarda yapılmamasını da eleştiren Meral Akşener, "Bu ülkenin iktidarısınız onun için dürüstçe açık bir biçimde çıkardığınız yasayı savunun bunu savunmak yerine her yerde mağduriyet peşinde koşmayı bırakınız" dedi.

İktidarın 'Küçük Emrah' gibi ağlayıp sızladığını kaydeden Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çıkardığınız anayasanın eğer arkasında duruyorsanız, doğru olduğuna, iyi olduğuna, Türkiye'yi refaha taşıyacağına, işsizliğin ortadan kaldıracağına, çalınan soruların sorumlularının cezalandırılacağına, hakkı yenmiş o geçlerin haklarının iade edileceğine, hukukun üstünlüğünü sağlayacağına inanıyorsanız dürüst bir şekilde gelin bu salonlara gelin meydanlara bizimle eşit bir şekilde konuşun. İnsanları, halkımızı, milletimizi ikna etmeye çalışın ve şartları eşitleyin. Gitsinler hemşerilerimiz kendi iradelerine göre karar versinler. Manipülasyonla 'öldük bittik bizi dövüyorlar, bizi asıyorlar, bizi kesiyorlar' diye ağlıya ağlıya öldünüz. Yahu hepiniz Küçük Emrah gibisiniz. Küçük Emrah büyüdü çoluk çocuk sahibi oldu."

Görüntü Dökümü

-----------

-Meral Akşener in konuşması geçildi

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, -

============================================================

7)AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAYA: İDAM ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ARDINDAN GÜNDEMDE OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya devlete kurşun sıkanların hangi cezayı görmesi gerekiyorsa görmesinin lazım geldiğini belirterek, "İnşallah idam bu anayasa değişikliğinin ardından gündemde olacak" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol kaya, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde Kuzuluk Tabiat Park'ta partisinin düzenlediği toplantıya katıldı. Erol Kaya bir partilinin "İdam gelecek mi?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı dün bu konuyla ilgili daha geniş bir açıklama yaptı Sultanbeyli'de. Bakalım inşallah idam bu anayasa değişikliğinin ardından gündemde olacağını sizlere altını çizerek ifade edeyim. Bir insanın devlete karşı yapmış olduğu suçları devlet affedebilir ama insana ve insanlığa işlenmiş suçları affetme yetkisi olduğunu düşünmüyoruz. Bugün Silopi'de, Lice'de bizim ülkemize, bizim vatanımıza ihanet eden insanların bedelini ödemeleriyle ilgili hiçbir şüphemiz ve tereddüdümüz yoktur. Bize kurşun sıkanlar, bu devlete kurşun sıkanların ne gerekiyorsa, hangi ceza görmesi gerekiyorsa onu mutlaka görmesi lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Erol Kaya'nın konuşması

(Haber-Kamera: Alaattin ONUR-AKYAZI(Sakarya), -

========================================================

8)BERHAN ŞİMŞEK: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNİN 8 MADDESİ ESAD ANAYASASINDAN ALINMIŞTIR

YOZGAT Demokrası Platformu tarafından düzenlenen toplantıda, Anayasa değişikliği ve referandum süreci konuşuldu. CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek, "18 maddelik Anayasa değişikliği paketinin 8 maddesi Esad Anayasasından alınmıştırö dedi.

Yozgat'ta, Anayasa değişikliği konusunda, düzenlenen toplantıya, Eski bakanlardan Abdullatif Şener, CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek ve Gazeteci Hulki Cevizoğlu konuşmacı olarak katıldı. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Salonu'nda konuşan, eski bakanlardan Abdullatif Şener, referanduma götürülen sistemin diğer ülkelerdeki hiçbir sisteme benzemediğini söyledi. Şener, "Bütün yetkilerin bir kişide toplandığı devlet düzeni bu gün yeryüzünden yavaş yavaş kalkıyor. Zengin medini ülkelerde böyle bir düzen yoktur. Bu kadar yetkiyi Allah'ın veli bir kuluna verin onu delirtirsiniz. Deli bir kuluna verirseniz onu da zır deli yaparsınız" dedi.

Daha sonra söz alan gazeteci Hulki Cevizoğlu ise 16 Nisan'dan sonra milletvekili seçimi yapılacağı görüşünde olduğunu söyledi. Cevizoğlu, "16 Nisan'da evette çıksa hayırda çıksa büyük bir olasılıkla erken seçim var. Şu anda AKP'nin içinde bilmem kaç tane Fetöcü milletvekili olduğunu Tayyip Erdoğan'da biliyor. Bunlar yarın bize kazık atabilir diye AKP'nin içini şimdiden dizayn edebilmek için evet de çıksa, hayır da çıksa 17-18 Nisan'da erken seçim kararının açıklanacağını düşünüyorumö diye konuştu.

CHP 22. Dönem İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek konuşmasına, Hollanda tarafından yapılan uygulamayı esefle kınadığını belirterek başladı. Anayasa maddelerini eleştiren Şimşek, "Bu Anayasa'nın 8 maddesinin hangi anayasadan alındığını biliyor musunuz. Esad'ın anayasası. Şimdi adama sorarlar. Demokrasi götürmek istediğin Esad'ın anayasasının 8 maddesini 18 madde içerisine sokmak bir diktatörlük hevesimidirö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Salondan görüntü

Abdullatif Şener'in konuşması

Hulki Cevizoğlu'nun konuşması

Berhan Şimşek'in konuşması

Salondan detay

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

=====================================================

9)HAKKARİLİ ÖĞRENCİ AĞLAYARAK İSTİKLA MARŞI'NI OKUDU

HAKKARİ'de, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ıncı yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Büşra Tandoğan İstiklal Marşı'nı gözyaşı dökerek okudu. İstiklal Marşı'nın sonunda Türk Bayrağı açan minik öğrenciyi Vali Cüneyit Orhan Toprak yanına çağırarak, sevdi.

Hakkari'de Milli Eğitim Vakfı İlk ve Orta okulu tarafından Kültür Merkezinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ıncı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari il Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Cavit Nartop, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti. Programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatınının anlatıldığı tiyatro gösterisi yapılırken, 23 Nisan İlk ve Orta Okulu öğrencileride şarkılar seslendirdi.

AĞLAYARAK İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıldönümü nedeniyle düzenlenen okuma yarışmasında birinci olan Hakkari Gazi İlkokulu 2. sınıfı öğrencisi 9 yaşındaki Büşra Tandoğan sahneye çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu. Tandoğan, İstiklal Marşı'nın son kıtalarına geldiğinde duygulanıp ağlamaya başlayınca anma törenine katılanlar da duygulandı. Sahnede Türk Bayrağı açan Tandoğan'ı Vali Toprak yanına çağırarak öpüp Türk Bayrağı ve bisikletle ödüllendirdi.

Programda konuşan Hakkari Valisi Toprak, Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andıklarını belirterek,"Her seferinde söyleyip dinlediğimiz ve aynı heyecanı her seferinde yaşadığımız İstiklal Marşı'mızı biraz önce tekrar söyleyerek hep beraber bu gururu, onuru yaşadık. Bugün gerçekten önemli bir gün. Tarihin derinliklerinden gelen yüce milletimizin bekası milli birlik ve beraberliğimizin genel ifadesi olan istiklal Marşı'mızın kabulünün 96. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşamaktayız. 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük bir coşkuyla oy birliğiyle milli marş olarak kabul edilen ve merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kahraman ordumuza hitap edilen İstiklal Marşı'mız, milletimizin yurt ve bayrak sevgisinin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin simgesi olmuştur" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Program için Kültür Merkezine gelen davetlilerden genel görüntü

-Saygı duruşu

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması

-Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi

-Tiyatro gösterisi

-Koro gösterisi

-Sahnaye çıkıp istiklal marşı okuyan Büşra Tandoğan

-Tandoğan gözyaşlarına boğuluken

-Ağlayarak istiklal marşı okuyup bayrak açarken

-Vali Toprak minik kızı öpüp tebrik etmesi

-İstiklal marşı yarılmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verihlmesi

-Vali Toprak büşranın ödülünü verirken

-Toplu resim çekilmesi

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 258 MB

SÜRE: 8 DK 4 SN

================================================================

10)ÇORUM'DA CAMİ AVLUSUNDA POMPALI CİNAYET

ÇORUM'da aralarında husumet bulunan 37 yaşındaki Fatih P., 35 yaşındaki Ümit Taştan'ı cami avlusunda pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Olay Çepni Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi önünde meydana geldi. İddiaya göre Fatih P. aralarında husumet bulunduğu belirtilen Ümit Taştan'ı bir süre takip etti. Ardından okul önüne geldiğinde önce durdurdu ardında da üzerinde taşıdığı pompalı tüfekle Ümit Taştan'a ateş etti. Bu sırada okulun karşısındaki Gençlik Camisi'ne doğru kaçmaya çalışan Ümit Taştan, tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı. Caminin avlusunda yere düşen Taştan'a, Fatih P. bir kez daha ateş etti. Taştan, olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih P. ise koşarak bölgeden uzaklaştı. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri kısa bir süre sonra Fatih P'yi, üzerindeki tüfekle yakaladı. Gözaltına alınan Fatih P. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Cami avlusundaki Ümit Taştan'ın cenazesi ise Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili polis tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Öldürülen Ümit Taştan yerde yatarken

-Olay yeri ekiplerinin çalışma yapması

-Cenazenin tabuta konulması

Detaylar

(SÜRE: 1.30 Dk) (BOYUT: 79 MB)

Haber- Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

==========================================================

11)SAMSUN'DA HOLLANDA BAYRAĞI YAKILDI

SAMSUN'da bir grup vatandaş İstiklal Marşı okuyarak Hollanda bayrağı yaktı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen 10 kişi Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik kriz nedeniyle Hollanda'yı protesto etti. Hollanda bayrağını yakan grup Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu. Grup adına açıklama yapan 32 yaşındakli Ömer Zozik, "Türk Milleti'ni küçük düşürmek kimsenin haddine değildir. Biz Türk gençleri olarak canımız pahasına da olsa vatanımız ve bayrağımız için her yerde her an ölmeye hazırız" dedi. Grup açıklamanın ardından olayız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Grubun Hollanda bayrağı yakması

-Bayrağın yanmasından görüntüler

-Grubun görüntüsü

-Ömer Zozik isimli vatandaşın açıklamaları

(SÜRE: 01.19 Dk) (BOYUT: 42.51 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=====================================================

12)BAŞKALE'DE 70 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

VAN'ın Başkale İlçesi'nde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 70 kilo esrar ele geçirildi.

Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler ilçeye 60 kilometre uzaklıkta İran sınırındaki Esenyamaç Mahallesi'ne operasyon yaptı. Operasyon kapsamında terk edilmiş bir otomobilde narkotik köpekle yapılan aramada bagaj kısmına gizlenmiş paketler halinde 70 kilo toz esrar ele geçirilirdi. Uyuşturucu ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

JANDARMA KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Engin ERTÜRK/ BAŞKALE (Van),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement