Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Kocaeli'de Bylock operasyonunda 5 kişi adliyeye sevk edildiKOCAELİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla aralarında Başiskele Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Kemal Erdem'in de bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi.

20.03.2017 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de Bylock operasyonunda 5 kişi adliyeye sevk edildi

KOCAELİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla aralarında Başiskele Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Kemal Erdem'in de bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Başiskele Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Kemal Erdem, Gebze Teknik Üniversitesi'nde çalışan 2 kişi ile 2 öğrenciyi gözaltına aldı. Bylock kullandıkları iddia edilen 5 kişi emniyetteki işlemlerin ardından bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber: Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

===============================================

'Gol kraliçesi' Dicle'nin ölümü halterci babasına çok ağır geldi

AĞRI Birlik spor kadın futbol takımının 'gol kraliçesi' olan ve 'uçan kız' lakaplı 19 yaşındaki Dicle Aslan'ın ölüm haberi ile adeta yıkılan milli halterci babası Murat Aslan, "Onu çok özleyeceğim. Pırlanta gibi bir evlattı. Bugüne kadar birçok yük kaldırdım ama Dicle'nin yükü çok ağır geldi" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2'nci Ligde mücadele eden Ağrı Birlikspor takımını taşıyan minibüs, Konya İdmanyurdu ile oynayacağı maça 19 Mart günü giderken kaza geçirdi. Patnos İlçesinin Yeni Cezaevi mevkisinde Kamil Bayram yönetimindeki 04 M 0434 plakalı minibüs, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı. Minibüste bulunan 14 kadın futbolcu ile 3 yönetici ve sürücü yaralandı. Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Dicle Aslan'ın durumu ağır olduğu için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Dicle Aslan, Van'da yapılan müdahaleye karşı kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Dicle Aslan'ın cenazesi, Ağrı'da Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki şehir mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

HALTERCİ BABAYI YIKAN ÖLÜM

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencisi olan ve Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda 4 maçta 9 gol attığı için 'Uçan kız' ve 'Gol Kraliçesi' unvanlarını alan kızı için Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Hazreti Hamza Camisi'ndeki taziye evinde yakınları ile birlikte 'başsağlığı' dileklerini kabul eden Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünde halter antrenörü Murat Aslan, Dicle'nin ölüm haberi ile adeta yıkıldığını söyledi Dicle'nin futbolun dışında basketbol ve halter gibi bazı spor dallarıyla da uğraştığını ifade deen ikisi kız 3 çocuk babası Murat Aslan bir taraftan taziyeleri kabul ederken şunları söyledi:

"1975 yılında haltere başladım. Sekiz Türkiye şampiyonluğu olmak üzere birçok derecem ve rekorlarım bulunmakta. Bugüne kadar da birçok milli halterci yetiştirdim. Halen halter antrenörlüğü yapıyorum. Kızım sporda çok başarılıydı. Futbola arkadaşlarının isteği ile başladı. Aslında o da benim gibi iyi bir halterciydi. Çok üzgünüm. Tarif edilemez bir acı. Allah'tan gelen bir şey. Onu çok özleyeceğim. Pırlanta gibi bir evlattı. Bugüne kadar birçok yük kaldırdım ama bu yük çok ağır geldi."

YÖNETİCİ AYDEMİR: KEŞKE DİCLE'NİN YERİNE BEN ÖLSEYDİM

Dicle'nin öldüğü kazada hafif şekilde yaralanan Ağrı Birlikspor Kulübü Yöneticisi Bülent Aydemir, yaşadıkları o anları anlatınca ağlamaya başladı. Takımı Play-Off maçları için Malatya'ya götürdüklerini hatırlatan Aydemir, "Minibüste 14 futbolcu, 3 yönetici ve bir de şoför vardı. Hava yağışlıydı. Şoför stabilize yola girince araç takla attı. O sırada oturduğu yerden kalkıp arkadaşının yanına geçmek isteyen Dicle Aslan arka camdan fırlamış. Yanına gittiğimde kanlar içerisindeydi. Dünya başımıza yıkıldı. Aynı kazada 9 kızımız da yaralandı. Şu an hastanede tedavi gören sporcumuz yok. Benim kızım Hasret Aydoğan da futbolcu ve minibüsteydi. O da yaralandı. Keşke Dicle'nin yerine ben ölseydim. Pırlanta gibi bir kızdı" diye konuştu.

VALİ IŞIN TAZİYEDE BULUNDU

Taziye evine gelen Vali Musa Işın da aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Yaşanan kaza nedeniyle çok üzgün olduklarını belirten Vali Işın "Bayan futbol takımı Malatya'ya maça giderken elim bir trafik kazası geçiriyor. Bir kızımız yaşamını yitirirken yaralananlar da oluyor. Kızımız sevilen sayılan başarılı bir futbolcuydu. Üzüldük. Allah rahmet eylesin. Taburcu edilen yaralı kızlarımıza da acil şifalar diliyorum. Onların uçak biletlerini aldık. İstirahat için memleketlerine göndereceğiz. Futbol takımının bir bölümü çeşitli illerden gelen sporculardan oluşuyordu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Taziye evi olan Hz.Hamza Cami

-Taziye evi önüde bekleyen vatandaşlar

-Taziye evindeki vatandaşlar

-Dua okunması

- Murat Arslan'a taziye veren vatandaşlar

-Ağrı Valisinin taziye evine gelmesi

-Ağrı Valisi Musa Işın ile röp

-Baba Murat Arslan ile röp

-Kulüp yöneticisi Bülent Aydemir ile röp

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ AĞRI,

==================================================

Dicle Üniversitesinde Nevruz gerginliği: 16 öğrenci gözaltına alındı

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Hukuk Fükültesi önünde Nevruz kutlaması yapmak isteyen öğrencilerden birinin PKK marşı olarak bilinen bir marşı söymemesi üzerine polis gözaltına almak isternken, polis ve öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Polis ile öğrenciler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle 16 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde Nevruz kutlaması yapmak isteyen öğrenciler ile etkinliğin izinsiz olduğunu söyleyen polisler arasında gerginlik çıktı. Bir öğrencinin PKK marşı olduğu belirtilen bir marşı söylemesi üzerine polis onu gözaltına almak isterken diğer öğrenciler gözaltına alanmaya engel olmak istedi. İlk başta sivil polisler ve öğrenciler arasında yaşanan arbedeye daha sonra çevik kuvvet polisleride katıldı. Yaşanan gerginlik sonucu polis 16 öğrenciye gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler Emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Öğrenciler ve polislar arasında yaşanan gerginlik

-Polisin öğrencileri gözaltınra almaya çalışması ve öğrencilerin direnmesi

-Öğrencilerin gözaltına alınması

-Gerginlikten görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-

==================================================

Dalyan'da bisiklet heyecanı

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu'nun Muğla Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlediği Türkiye Bisiklet Şampiyonası Puanlı 2. Ayak Yol Yarışları, Ortaca'ya bağlı dünyaca ünlü turistik belde Dalyan'da yapıldı. Dalyan, Gökbel, Mergenli, Sarıgerme mevkileri çevresinde 129 kilometrelik parkurda 3 tur olarak koşulup pazar günü sona eren yarışlara 71'i kadın, toplam 539 sporcu katıldı.

Yarışların kış turizmini geliştirmek amacıyla yapıldığını ifade eden Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözen, "Federasyonumuza yarışların Dalyan'da düzenlenmesi için başvuruda bulunmuştuk. Yapılan incelemeler sonucunda organizasyon ilçemize verildi. Yarışlarımız güven içerisinde, başarılı bir şekilde geçti. Tüm sporcularımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda da bu tür etkinlikleri düzenleyeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yarışlardan görüntü

Ödül töreninden görüntü

Genel ve detay görüntü

HABER-KAMERA: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

==================================================

Başkan Dalgıç, babasını son yolculuğuna uğurladı

ÇEŞME Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, 80'inci yaş günü kutlamasında fenalaşıp yaşamını yitiren babası Hüseyin Dalgıç'ı, gözyaşlarıyla toprağa verdi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki bir restoranda, dün (pazar) akşam, bütün ailenin katıldığı akşam yemeğiyle 80'inci yaşını kutlayan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın babası Hüseyin Dalgıç, bir anda fenalaşıp yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Dalgıç, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hüseyin Dalgıç, bugün kentte son yolculuğuna uğurlandı.

Hüseyin Dalgıç için Alaçatı Pazar Yeri Camii'nde düzenlenen törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine çok sayıda da çelenk gönderildi.

Cenaze töreni sırasında kardeşleriyle birlikte taziyeleri kabul eden Başkan Muhittin Dalgıç da gözyaşını tutamadı. Cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken, taziye sırasında izdiham oluştu. Çeşme Müftüsü Yahya Akman'ın öğlende kıldırdığı namazın ardından Hüseyin Dalgıç'ın tabutu, Başkan Dalgıç ve kardeşleri tarafından omuzlanıp, cenaze aracına kadar taşındı. Hüseyin Dalgıç, Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Hüseyin Dalgıç'ın fotoğrafı

Taziye, cemaat, cenaze namazından görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement