Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

CHP'li Sındır: Terör konusunda pirüpak olan yegane parti CHPCHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, referandumda 'hayır' diyenlerin terörle ilişkilendirme algısının yürütüldüğünü öne sürdü.

22.03.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Sındır: Terör konusunda pirüpak olan yegane parti CHP

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, referandumda 'hayır' diyenlerin terörle ilişkilendirme algısının yürütüldüğünü öne sürdü. Sındır, "Tam tersi terör konusunda pirüpak olan yegane parti CHP'dir" dedi.

16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili çalışma yapmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Kamil Okyay Sındır, partisinin Dulkadiroğlu ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Sındır, referandumun parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu belirterek 'evet' çıkması durumunda tek adam rejimine geçileceğini iddia etti. Referandum çalışmaları kapsamında zaman zaman saldırı ve engellemelerle karşılaştıklarını da belirten ve bu olayları da genellemenin doğru olmayacağını ifade eden Sındır, şunları söyledi: "Çünkü biz 16 Nisan sonrasında da bu ülkenin yurttaşları olarak bu ülkede, yaşamaya devam edeceğiz. Kırgınlıklar, kutuplaşmalar, gerginlikler değil demokratik hakkımızı kullandığımız sandık olarak görüyoruz referandumu. Bir grup çete, bundan rahatsız olan 'Evet diyorum ama evet çıkmayacak herhalde' deyip panik içerisinde olan bazı grupların münferit güç kullanarak fiziksel müdahalelerle saldırılar yaptığına şahit oluyoruz. Dileğimiz bunların olmaması. Sadece saldırı değil, aynı zaman bakıyorsunuz kimi yerde valilikler evet cephesindekilere izin verirken hayır cephesindekilere miting izni, toplantı izni, gösteri ve yürüyüş yapma izni vermiyorlar, 'OHAL var' diyorlar. Bunları sürekli yaşıyoruz maalesef ama halkımız her şeyin farkında."

'TERÖRİSTLERİ ÇADIR MAHKEMELERİNDE AKLADILAR'

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partilerinin son günlerde Kandil ile kıyaslandığı yönünde yöneltilen bir soruyu ise şöyle yanıtladı: "Bunlara çocuklar güler. Daha dün Habur Sınır Kapısı'ndan Kandil'den gelenlerin coşkuyla, davul zurnayla girdiğini, sınır kapısında Türk bayrağı ve Atatürk'ün resminin dahi konmadığını, çadır mahkemelerinde aklanarak teröristlerin ülkeye nasıl sokulduğunu, buna kimin izin verdiğini, o mahkemeleri kimin kurduğunu, Oslo'da protokolleri kimin imzaladığını, Sayın Cumhurbaşkanı bizzat kendi ağzından MİT'in PKK'yla, Apo'yla, Kandil'le görüşme yaptığını ifade ettiği hepsi kayıtlarda var. Artık kimse bunu gizleyemiyor, saklayamıyor. Dolayısıyla kimse CHP'yi herhangi bir terör örgütüyle, ne PKK'sıyla, ne FETÖ'süyle, ne IŞİD'iyle ilişki kuramaz, tam tersi pirüpak olan yegane parti de CHP'dir. Diğer partileri tenzih ederim ama bu ülkeyi yönetenler 'Çözüm süreci' adı altında hendeklerin kazıldığı zamanlarda, bombaların yerleştirildiği dönemlerde valilere talimatla 'Dokunmayın, ellemeyin' dedi. TSK'nın müdahalesini engelleyenleri, PKK'nın bugüne nasıl geldiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Kandil'le, İmralı'yla kimlerin görüşmeler yaptığını, Dolmabahçe'de kimlerin oturup, Apo'nun mektuplarının kimler tarafından okunduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Vatandaşımız da biliyor hiç endişeniz olmasın. Şu anda evet cephesinin toplumda algı yönetmeye yönelik birinci maddesi bu hayır cephesini terörle ilişkilendirme algısını vermektir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Toplantıya katılanlar

Sındır'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

=============================================================

GERGİNLİK YAŞANDI

Dün Diyarbakır'da Nevruz kutlama alanına bıçakla girmeye çalışan Kemal Korkut isimli şahıs polisler tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüştü.

Kemal Korkut'un cenazesi bugün Malatya'ya getirilerek Battalgazi ilçesinde toprağa verildi. Öldürülen gencin cenazesi Battalgazi ilçesindeki Alibaba mezarlığı gasil hanesine getirildi. Bu sırada mezarlık görevlileri Alibaba mezarlığının sit alanı olduğunu o nedenle defin yapılamayacağını söylemeleri üzerine bir gerginlik yaşandı. Gasilhanede sularında kesildiğini iddia eden öldürülen gencin yakınları mezarlık görevlileri ile tartıştılar. Bu sırada gasil hanenin suyu açılarak cenaze yıkandı. Ancak görevliler Alibaba mezarlığına defin yaptırmayarak cenazeyi taşımak içinde cenaze aracını veremeyeceklerini söylediler.

Bunun üzerine cenaze daha sonra morg önünde bulunan bir yakınlarının minibüsüne alınarak Topbaş Mezarlığı'na getirildi.

Cenaze burada aile bireylerinin ağıt ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Mikail PELİT/MALATYA,

===============================================================

MERSİN'DE 17 MESLEK ODASI REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYECEK

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu adına bir araya gelen 17 oda temsilcisi, Anayasa değişikliği referandumda 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Çevre, Elektrik, Gıda, İnşaat, Harita, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Maden, Makine, Mimarlar, Orman, Peyzaj, Şehir Plancıları, Ziraat, Fizik ve İç Mimarlar Odası İl temsilcilerinin imza attığı metin Kimya Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Cevdet Günal Tüzün tarafından okundu. Mimarlar Odası önünde bir araya gelen ve TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu adına hazırlanan basın bülteninde şöyle denildi:

"Ülke ve halkın temel sorunlarına yönelik hiçbir çözüm içermeyen Anayasa değişikliği sadece 'Tek Adam' sistemine geçişi önermedir. Halkımız, Anayasa değişikliği ile ülkemizin bir felakete sürüklenmek istendiğini çok açık şekilde anlamıştır. Referandum çalışmaları, iktidarın yoğun ve şiddetli baskısı altında, antidemokratik koşullarda yürütülmektedir. Devlet olanakları ile evet mitingleri düzenlenirken Hayır çalışmaları Valiliklerce keyfi olarak yasaklanmakta ve engellenmektedir. Korku rüzgarı bu defa tersine esmektedir. Yıllarca baskı ve korku ile halkı terbiye etmeye çalışanlara yanıt hayır ile verilmektedir. Sanal düşmanlar, gerçek dışı hikayeler ve manipülasyonlar tutmamaktadır. TMMOB tüm bunlara ve referandum sandığında önümüze getirilecek olan Anayasa değişikliğine hayır diyecektir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Meslek odaları başkanlarının bir arada görüntüsü

Basın açıklaması için bir araya gelenler

Kimya Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği Cevdet Günal Tüzün'ün konuşması

Mimarlar Odası binasına 'Hayır' pankartı asılması

Haber- Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN

==============================================================

EĞİTİM VE UYGULAMA OKULU'NDA DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLERE

KIRIKKALE Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu'nda down Sendromlu öğrenciler için düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Murat Sekman, İtfaiye Müdürü Koray Aslan ve itfaiye ekipleri ile Mehmet Işıtan Uygulama Okulu'nu ziyaret ettiler. Belediye tarafından uygulama okulda bulunan öğrencilere Türk bayrağı, balon ve çeşitli hediyeler verildi. Bu arada öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte düzenlenen günde bayram etkinliği yaşarken, Belediye Başkan Yardımcı Bakır ile beraberindekiler, çocukların sevinçleri karşısında duygulu anlar yaşadılar.

Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır yaptığı açıklamada, "Down sendromu nedeniyle okulumuzu ziyaret edip, öğrencilerimizi gördük Okulumuzun eksiklikleri konusunda okul yöneticileri ve aileleriyle görüştük, yardımcı olmaya çalışacağız. Onların yanlarında olup, çocuklarımızı kutlamak istedik. Öğrencilerimizin mutluluğuna ortak olmak bizleri de mutlu ederken duygusal anlar yaşamış olduk. Bu vesileyle okulumuzun eksikliklerini Belediye olarak kısa zamanda gidermeye çalışacağız. xOnlar bizim çocuklarımız" dedi.

Okul Müdürü Sami Yanık ise bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekür etti.

Görüntü dökümü

---------------------

Okuldan detay görüntüler

Belediye başkan yardımcısı bakır ın çocuklara bayrak dağıtması

Çocukların ellerinde bayraklarla adeta bayram yaşaması

Ailelerin görüntüsü

Belediye başkan yardımcısı bakır ın açıklamasıı

Okul müdürü sami yanık ın açıklaması

Haber: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE,

=======================================================

140 gün sonra bitkisel hayattan çıktı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde beyin kanaması sonucu girdiği bitkisel hayattan tam 140 gün sonra çıkan 87 yaşındaki Emine Hanım Yakar, ailesinin yüzünü güldürdü.

Salihli'de yaşayan 4 çocuk 13 torun sahibi Emine Hanım Yakar, 140 gün önce beyin kanaması geçirdi. Salihli Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Yakar, hayata tutunmayı başardı; bitkisel hayattan çıktı. Vücudunda kısmi felç bulunduğu belirtilen Yakar'ın 2 hafta sonra normal servise alınıp fizik tedaviye alınacağı belirtildi.

Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Gökhan Gürsoy, "87 yaşındaki hastamızın bitkisel hayattan normal hayata dönmesi sevindirici. Başta hekim arkadaşlarım olmak üzere tüm anestezi yoğun bakım çalışanlarımıza yoğun çabaları sonucu hastamızı hayata döndürdükleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Nilüfer Yıldırım ise "Hastamız 140 gün önce bilinci kapalı bir şekilde hastanemize getirildi. Yapılan muayenede beyninde damar tıkanıklığı ve beyin kanaması teşhis edildi. Derhal müdahale edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlandı. 140 gün sonra da gözlerini açtı. Onun gülümsemesi bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bir süre sonra da normal servise alacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Emine Hanım Yakar'ın görüntü

Nöroloji Uzmanı Dr. Nilüfer Yıldırım'ın konuşması

Haber- Kamera: Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ (Manisa),

=========================================================

Yeni Şırnak için temel atıldı

Şırnak'ta TOKİ tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde yapılacak olan bin 600 konut ve 100 iş yeri için bugün ilk temel atıldı.

Merkez Gazipaşa Mahallesi'nde yıkılan evlerin yerine TOKİ tarafından yapılacak olan bin 600 konut ve 100 işyerinin yeraldığı 1'inci etap temel atma törenine Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer ile firma yetkilileri katıldı.

Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3 aylık bir süre içerisinde bir çok işi tamamladıklarını belirterek, "İlk etap TOKİ inşaatlarımızın bu gün itibariyle çalışmalarına başladık. Firmamız geldi bu gün temel kazısına başladı. Yine bu çerçevede TOKİ tarafından hemen yan tarafta ikinci etap sözleşmesi de imzandandı. En kısa sürede ikinci etap işleri de başlayacak. Şu aşamada bin 600 konut ve 100 tane işyerinin ihale işlemleri tamamlandı. Şu anda göründüğü üzere yapımına da başladık. Vatandaşlarımız sabırsızlıkla işler ne zaman yapılacak diye bekliyordu. Biz Şırnak olarak ta zaten sokağa çıkma yasağın bitimine müteakip yaklaşık üç aylık bir sürede birçok işi tamamladık. İçme suyu ihalesi tamamlandı. Yer teslimini yaptık. 17 milyon bedelli ve artı KDV. Kanalizasyon aynı şekilde tamamlandı. Firma mevsim koşulları nedeniyle ara verdi çalışmalarına. Onun dışında 105 KM sıcak asfalt ihalemiz yapıldı. Onun içinde mevsim koşullarını beliyoruz. Park, belediye hizmet binası, terminal proje çalışmaları bitti. En kısa zamanda mevsim koşullarında normale dönmesiyle birlikte hızlı bir şekilde Şırnak'ı şantiye havasına sokacağız Allah'ın izniyle. Vatandaşlarımızdan sadece biraz sabır istiyoruz. Bir çok yere göre Şırnak çok hızlı bir şekilde yatırımlar almaya başladı. Vatandaşlarımız bazen niye başlamıyor diye sitemde bulunuyor ama 3 aylık gibi kısa bir sürede bu kadar ihalenin yapımı ve yer teslimin yapılması bizim için çok hızlı bir süreçti. İnşallah Şırnak'ı çok kısa bir sürede çok güzel bir aşamaya getireceğiz" dedi.

Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer de 1'inci etap konut ve işyerlerinin Gazipaşa Mahallesi'nde yapıldığını belirterek, kent genelinde 6 bin 500 konutun yapılacağını hatırlatarak, "Gazi Caddesi'nde 2 etap var. Bu iki etapta toplamda bin 600 konut, 100 iş yeri var. Yalnız Şırnak genelinde 6bin 500 konut, 1000 iş yeri olacak. Bunun ilk çalışması bugün başladı. Şuanda gördüğümüz çalışma birinci etap oluyor. İkinci etabın çalışması da 1 hafta 10 gün içerisinde başlayacaktır. İşin teslim süreleri de 1 sene gibi kısa bir süre. Bin 600 konut için konuşuyorum. Bahçelievler, Dicle, yeni mahallelerinin çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığınca yapılıyor. TOKİ'ye gönderiliyor. TOKİ'de son şeklini alıp ihale aşamasına geliyor. İnşallah çok kısa süre içinde bitecek ve Şırnaklı vatandaşlarımızda bu eziyetten kurtulacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

-İş makinelerinin çalışması

-Turan Bedirhanoğlu'nun çevreyi denetlemesi

-Turan Bedirhanoğlu ve Cengiz Başer'in konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

=======================================================

Suriyeli annenin çocuk özlemi

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, yaşayan Suriyeli Merve Sıddık, Halep'te kalan çocuklarına kavuşmak istiyor.

Merve Sıddık, geçen ay rahatsız eşini ülkesinde tedavi ettiremeyince çocukları 6 yaşındaki Muhammed ile 4 yaşındaki Revan'ı Halep'te komşularına emanet ederek Gaziantep'e geldi. Gaziantep'te eşini kaybeden ve ülkesine de dönemeyen kadın, Nizip'te yaşamını sürdürmeye başladı. Ancak acılı kadın oğlu ve kızını yanına alamadığı için sürekli gözyaşı döküyor. Yetkililerden yardım beklediğini ve tek isteğinin eşinin emaneti olan çocuklarına kavuşmak olduğunu belirten Merve Sıddık, "Eşim rahatsızlanınca Türkiye'ye sevk ettiler. Ancak Türkiye'ye gelirken sadece eşimle birlikte benim gelmeme izin verdiler. Bende evde olan çocuklarımı komşuma emanet ettim. Burada maalesef eşim vefat etti bende Nizip'te kaldım. Çocuklarım Suriye'de ve onlara kavuşmak için yetkililerin yardımını bekliyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Suriyeli anne ile röp.

Suriyeli kadının çocuklarının resmini göstermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP, ( DHA)

=====================================================

İslahiye'de öğrenciler, 116 yaşındaki nineyi ziyaret etti

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, Yesemek Anaokulu öğrencileri, 'Yaşlılar Haftası' kapsamında, öğretmenleriyle birlikte 116 yaşındaki Ayşe Uskar'ı evinde ziyaret ederek sağlıklı ve uzun yaşamanın sırrını öğrendi.

Yesemek Anaokulu Müdürü Müslüm Polat, öğretmen ve okulu temsilen 6 öğrencisiyle birlikte 'Yaşlılar Haftası' kapsamında Ayşe Uskar'ı ziyaret ederek elini öpüp, çiçek verdi. Atatürk Mahallesi'nde oğlu Hasan Uskar ile birlikte oturan ve nüfus cüzdanında 1901 doğumlu yazan Ayşe Uskar, yaşına rağmen sağlığını korurken, uzun yaşamanın sırrını sağlıklı beslenmeye borçlu olduğunu söyledi. Aydın'da yörük çadırında dünyaya geldiğini belirten 4'ü kız 9 çocuğu 60 torunu bulunan Ayşe Uskar, bireysel ihtiyaçlarını karışladığını belirterek, "Ben sağlığımı temiz hava ile yediklerime borçluyum" dedi. Uskar, öğrencilere de sağlıklı beslenmeleri tavsiyesinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Öğrencilerin yaşlı kadına çiçek vermesi

Nine ile öğrencilerin sohbeti

Ayşe Uskar'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement