Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Kurtulmuş: FETÖ'cü 5 askerin Türkiye'ye iadesini bekliyoruz (2)CUMHURBAŞKANI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ ANLATTIBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Samsat İlçesi'nde çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret ettikten sonra Adıyaman'a geçerek burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri...

23.03.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtulmuş: FETÖ'cü 5 askerin Türkiye'ye iadesini bekliyoruz (2)

CUMHURBAŞKANI HÜKÜMET SİSTEMİ'Nİ ANLATTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Samsat İlçesi'nde çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret ettikten sonra Adıyaman'a geçerek burada sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 1982 Anayasası'nın değişmesiyle ilgili talep, Anayasa'nın kabul edildiği ertesi günden itibaren başlamıştır, 1982'den itibaren başlamıştır. Zaten mevcut Anayasa 18 kez değiştirilerek tam yamalı bohçaya dönüşmüştür. Artık bu Anayasa bu milleti taşımıyor. Her Anayasa bir sistem getirir, bu sistem Türkiye'yi, bu kadar büyük meydan okumalarla karşı karşıya kalan, bu kadar fırsat ve imkanları olan bu ülkeyi, bu aziz milleti taşımıyor. Türkiye'de bu süre içinde siyasi yasaklarla, 12 Eylül 4 partinin liderini yasaklı hale getirdi mi, getirdi. 28 Şubat dönemin Başbakanı rahmetli Erbakan'ı ve ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yasaklı hale getirdi mi, getirdi. Türkiye'de siyasi yasaklar var. Türkiye'de kapatılan partiler var. Şu 67 yılda, 68 siyasi parti kapatılmış, siyasi idamlar var. Türkiye'de Başbakan darağacında asılmış, rahmetli Adnan Menderes. 12 Eylül'den sonra siyasi idamlara yapılmış. Böylesine ağır faturayı ödememizin temel nedeni, sistemin vesayetçi yapısıdır. Türkiye'de her şeyde bir hayır var."

Numan Kurtulmuş, daha sonra valiliği ziyaret edip Vali Abdullah Erin'den kente ilişkin bir süre brifing aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Toplantıya katılanlar

Numan Kurtulmuş'un konuşması

Valilik ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-Selim SONKAYA-ADIYAMAN-DHA)

========================================

CHP'Lİ İNCE: EY DİYANET, DEVLETİN UÇAĞIYLA 'EVET' PROPAGANDASI YAPIYORLAR, ONLARA FETVA VERSENE

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Diyanet İşleri Başkanlığı'na devlet imkanlarıyla propaganda yapılmasıyla ilgili fetva vermesi çağrısında bulunarak, "Ey Diyanet, sen görmüyor musun devletin uçağıyla 'evet' propagandası yapıyorlar. Onlara da bir fetva versene. Onlara da bir fetva ver." dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak referandum için devletin imkanlarıyla 'evet' propagandası yapıldığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na fetva çağrısında bulundu. İnce, şunları söyledi: "Ne ilginç bir ülkeyiz. Ne namuslu insanlarımız var. Ne düzgün insanlar var, bu Anadolu'da. Vatandaşın birisi devlet memuru, arkadaşlarıyla birlikte bir devlet dairesinde çalışıyorlar. Bir tane su ısıtıcı almışlar, su ısıtmak için. Şeker almışlar, çay almışlar, su almışlar. Ama devlet dairesinde, devletin elektriğini kullanarak çay demleyecekler. Acaba diyorlar böyle bir çay demlersek bu haram olur mu? Bu caiz midir? Diyanete soruyorlar, diyorlar ki, 'Ben devlet dairesinde memurum, burada çay demlesek, su ısıtsak devletin elektriğiyle caiz midir?' Diyanet fetva veriyor; caiz değildir diyor. O çayı içemezsin. Onlar da demlemiyorlar. Ey Diyanet, sen görmüyor musun devletin uçağıyla 'evet' propagandası yapıyorlar. Onlara da bir fetva versene. Onlara da bir fetva ver. Devletin örtülü ödeneği, devletin uçağı, devletin helikopteri, devletin parası, devletin TRT'si, biz o TRT'ye hepimiz para ödüyoruz."

CUMHURBAŞKANI VE AK PARTİ 500 SAAT KONUŞMUŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın TRT'ye fetva vermesini isteyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elektrik faturalarının yüzde 2'si TRT payıdır. 'Evet' diyenler de, 'hayır' diyenler de her elektrik faturasından TRT'ye pay ödüyor. Peki TRT'de bizi görüyor musunuz. TRT'yi izlersen, Türkiye'nin yüzde 99'u 'evet' diyor. Bir tane 'hayır' propagandası yok. Bir araştırma yapmışlar 17 televizyon kanalı, 1-20 Mart arasında. O 20 günlük süreyi araştırmışlar. Cumhurbaşkanı ve AKP 500 saat konuşmuş. CHP kaç saat biliyor musunuz? 54 saat. Bu mu adalet, ey Diyanet, senin bir fetvan yok mu TRT'ye. Bu haramdır, bu günahtır, bu kul hakkıdır demeyecek misin. Herkese 4 parmağını gösteriyorsun. Tek vatan diyorsun, tek millet, tek bayrak sayıyorsun. Allah sana beş parmak vermiş. Beşinciyi de göster, beşinciyi. O beşinci de kul hakkı, kul hakkı."

İnce, yapılacak anayasa değişikliğiyle 18 yaşında milletvekilliğine seçilme maddesine değinerek, " 'Evet' dersen, zenginin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak, fakirin çocuğu, senin çocuğun 20 yaşında El-Bab'ta şehit olacak. Git 'evet' ver, o zaman git ver 'eveti'. Ne diyeyim ben sana" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Miting alanından detay

Muharrem İnce'nin konuşması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=============================================

ATSO BAŞKANI ÇETİN: RUSYA BİRKAÇ YILA DOMATES ALMAYI KESİN DURDURACAK

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya'da devletin modern sera kurulumuna çok ciddi destekler verdiğini belirterek, "Bu yüzden domatesteki ambargoyu kaldırmadıklarını düşünüyoruz. Rusya sanırım birkaç sene sonra bizden domates almayı kesin durduracak" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Rus yetkililerinin, Türk domatesine yasağın kaldırılmasına yönelik Türkiye'nin Rusya'dan buğday ithalatı kısıtlamalarını gözden geçirmesi yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. Rusya'ya yakın dönemde buğday kotası koyduklarını belirten Çetin, bu tür kısıtlamaların ilişkilerin gerilmesine neden olduğunu söyledi. Rus uçağının 25 Kasım 2015 tarihinde düşürülmesinden sonra Rusya ile sıkıntı yaşandığına dikkati çeken Çetin, "Geçen sene eylül ayında turizm ve tarımda 4-5 kalemde gelişme oldu. Ambargo kaldırıldı. Turizmde bunun karşılığını görmeye başladık. Tarımdaki ambargolar devam ediyor. Türkiye de buna karşı buğdaya kota koydu. Bu çekişmeleri bırakmamız lazım. Burada güç savaşına girersek iki ülke de zarar görecek" dedi.

'ARADA UÇURUM VAR'

Rusya'daki domates fiyatlarının 3 dolara yakın olduğunu hatırlatan Davut Çetin, "Bizim domateste Rusya'ya ihracat değerimiz 60 cent. Arada uçurum var. Bu konuda hem bizdeki üretici, hem Rusya'daki tüketici zarar görüyor. Bir an evvel bunların ortak yolla çözülmesi gerekiyor. Biz oraya kota koyduk, diğeri ona ambargo koymayla ülke ilişkileri zarar görüyor. Geçen hafta Rusya'ya gittik. Turizmdeki gelişmeleri orada gözlemleyebildik. Turizm normalleşmeye döndü ve 2015 hedeflerine dönmeye başladı" diye konuştu.

'DOMATES ALIMI TAMAMEN DURACAK'

Davut Çetin, Rusya'da devletin modern sera kurulumuna çok ciddi destek verdiğini açıklayarak, şöyle konuştu:

"Bu yüzden domatesteki ambargoyu kaldırmadıklarını düşünüyoruz. Rusya sanırım birkaç sene sonra bizden domates almayı kesin durduracak. Kendini geliştirmeyi devam ettirmek için domates almamayı düşünüyor. Antalya olarak ihracatta ciddi kayıp yaşamadık ama fiyatta biraz düşüş yaşadık. Rusya'ya ihracatımız durunca başka ülkelere yöneldik. Rusya halkı daha büyük zarar gördü. İki ülke olarak bir an önce normalleşmeye dönmemiz lazım. İki cumhurbaşkanı 100 milyar dolarlık ihracat hedefini açıkladı. Ancak bu gelişmelerle bu hedefi yakalayamayız. Bu hedefler için kısıtlamaları ortadan kaldırmamız lazım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Davut Çetin röportaj

ATSO dış plan görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=============================================

Atatürk Stadı'nın isim tabelasının sökülmesi tartışma yarattı (2)

YERİNE ASILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişinde konvoyundaki otobüslerin geçişinde sorun yaratacağı için söküldüğü belirtilen, Denizli Atatürk Stadı'nın girişindeki 'Denizli Atatürk Stadyumu' yazısının bulunduğu tabela, gösterilen tepkilerin ardından tekrar yerine asıldı. Otobüs giriş çıkışlarında aksaklık yaşanmaması için tabelanın seviyesinin yükseltildiği belirtildi.

CHP'LİLERDEN AÇIKLAMA

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından ise stat önünde basın açıklaması yapıldı. Ellerinde tabelanın TIR'a yüklenişinin yer aldığı fotoğraflar taşıyan yaklaşık 50 CHP'linin katılımıyla, açıklama yapan CHP İl Başkanı Teoman Sancar, tabelanın sökülmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Atatürk adının ciddiyetsizce sökülmüş olması ve dün geceden bu yana kafa karıştıran açıklamalar, yetkililerin vatandaşımızdaki Atatürk hassasiyetini anlayamadıklarından kaynaklanıyor. Yetkililer maalesef Atatürk'e olan sevgimizi ve bağlılığımızı anlayamamışlardır. Yıllardır stadımızın girişinde yer alan ve Atatürk Stadı olarak gönüllerimize yazdığımız Atatürk'ümüzün yer aldığı bu tabelanın toplumun vicdanını incitmeden, insanları germeden, kafalarda şüphe yaratmadan, yarım saatlik bir tamiratla çözülebileceği bir şekilde yapılması gerekirken, dün gece alelacele çekicilerle sökülmüş yerinden kaldırılmıştır" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tabelanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sonrası asılacağı sözlerini eleştirerek, tabelanın kaldırılmasının amacını soran Sancar, "Bu konudaki yetkililerin şaşırtıcı beyanlarının yanında, alelacele bu tabelanın yerine takılıyor olması CHP'nin, Atatürkçülerin, duyarlı ve sorumlu vatandaşların başarısıdır. Vali Altıparmak ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize ziyareti öncesi insanların hassasiyetiyle vatanseverliğiyle, Atatürkçülüğüyle oynuyorsunuz. Neden insanlara yanlış beyanlarla kafa karıştırıyorsunuz? Amacınız nedir? Buradan otobüs geçirmek mi yoksa Atatürk'ün ismini görmek istememek midir, sebebi nedir" diye konuştu.

Atatürk'ün adını ne kadar sahiplendiklerini ve eserlerine, değerlerine ne kadar sahip çıktıklarını gösterdiklerini belirten Sancar, "Bu saatten sonra hiç kimse Atatürk sevgisiyle, saygısıyla, yüreklerimizdeki yeriyle lütfen alay etmesin. Mustafa Kemal Atatürk adını, biz burada yaşadıkça yaşatmaya devam edeceğiz. Birileri yarın bu stadın ismini söküp yerine arena yazarlarsa o arenayı da aşağı indirmek bizim görevimizdir. Atatürk'ümüz hiçbir ziyaret için, 10 saniyelik de olsa yere indirilemez. Aşağı indirilemez. Yapılacak bir şey varsa metrelerce yükseltilir, gönüllerimizde yaşar, yüreklerimizde yaşar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tabelanın yerleştirilme işleminden

Stat önündeki CHP'lilerden detay

İl Başkanı Teoman Sancar'ın açıklaması

Partililerin İzmir Marşı söylemesi

TIR'la götürülmesi tepki çekti

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================

TEM'DE ÇARPIŞAN İKİ OTOMOBİL ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 7 YARALI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde TEM Otoyolu'nda iki otomobilin çarpışarak şarampole yuvarlanması sonucu 7 kişi yaralandı.

Kaza saat 15.45 sıralarında, TEM Otoyolu'nun Sakarya- Kocaeli il sınırında meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan sürücülerinin isimleri belirlenemeyen 37 PD 671 plakalı otomobil ile aynı istikamete gitmekte olan 34 GT 7900 plakalı otomobil çarpıştı. İki otomobil çarpışmanın etkisiyle şarampole yuvarlandı. Otomobiller çalıların arasına girerken, Sapanca'dan ambulanslar sevk edildi. Araçlardan çıkarılan Yaşar Kara, Erdem Erdoğan, Doğan İlhan, Samet Arslantürk, Onur Kartal ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Araçlardan görüntü

-Olay yerinden görüntü

Haber: Aziz GÜVENER/ SAPANCA(Sakarya), -

===============================================

FIRINCININ KATİLİ FIRINCI KARDEŞİ ÇIKTI

ADANA'da bıçaklanarak öldürülen 27 yaşındaki Ramazan Çimiş'in kardeşi 24 yaşındaki Cihan Çimiş cinayet şüphelisi olarak yakalandı.

Merkez Yüreğir İlçesi Sepici Mahallesi'ndeki çamlık alanında 3 Aralık 2016'da fırıncı Ramazan Çimiş, tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Ramazan Çimiş'in katilini bulmak için harekete geçen Cinayet Bürosu ekipleri, geniş çaplı araştırma yaptı. Polis ekipleri, Ramazan Çimiş'in katilinin kendisi gibi ekmek fırını çalıştıran kardeşi Cihan Çimiş olduğunu saptadı. Olayın da, Cihan Çimiş'in yanında çalışan ustanın Ramazan Çimiş'in fırınında işe başlamasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Cinayet Bürosu ekipleri, zanlının Bitlis'e kaçtığını belirledi ancak olabileceği adreslere yapılan baskında bir sonuç alınamadı. Polis, dün Adana'ya dönen Cihan Çimiş'i Kiremithane Mahallesi'nde gizlendiği evde yakaladı. Susma hakkını kullanan Cihan Çimiş, nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cinayet zanlının sağlık kontrolüne getirilmes

Polislerin arasında yürümesi

Zanlının polis aracı içinde konuşması

Öldürülen gencin sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

========================================

ADAPAZARI'NDA 24 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

ADAPAZARI'nda jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda çuvallar ve poşetler içerisine konulan 24 kilo 300 gram esrar ele geçirildi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çağlayan Mahallesi'nde Şaban A.'nın evine baskın düzenledi. Narkotik köpekleri ile yapılan aramada evin deposunda 27 çuval ve torbaya konulmuş 24 kilo 300 gram esrar, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan Şaban A. jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarmanın uyuşturucu baskını jandarma kamerası tarafından da görüntülendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Jandarmanın baskın anı

-Aramadan görüntüler

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

==============================================

MOTOSİKLET TUTKUSU NİKAH MASASINDA

ESKİŞEHİR'de motosiklet tutkunu 25 yaşındaki Eray Ayaz ile aynı yaştaki sevgilisi Nisanur Macuncu, nikah masasına motosiklet giysileriyle katıldı. Çifti, nikah töreninde motosiklet tutkunu arkadaşları yalnız bırakmadı.

TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'de (TEI) teknisyen olarak çalışan Eray Ayaz, gönlünü kaptırdığı ve tarih öğretmeni Nisanur Macuncu ile Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen törende nikah masasına oturdu. Nikaha motosiklet kıyafeti ile gelen çifti Alabars Motosiklet Kulübü üyeleri arkadaşları yalnız bırakmadı. İmzaların atılmasından sonra nikah memuru evlilik cüzdanını Nisanur Macuncu'ya verdi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Eray Ayaz, Nisanur ile iki buçuk yıldır arkadaş olduklarını belirtti. Ayaz, "Nisanur daha önceleri benim motosiklete binmemi istemiyordu. Daha sonra o da alıştı ve motosiklet tutkunu oldu. Nikahımız kıyıldı, 15 Nisan'da da düğünümüz var. Balayına motosikletle gideceğiz" dedi.

Nisanur Macuncu da, "Eray bana çiçek ve tek taş yüzük verip 'benimle evlenir misin?' diye sordu. Ben de 'evet' dedim. Çok mutluyum. Onun sayesinde ben de motosiklet tutkunu oldum" diye konuştu. Nikah sonrasında motosiklete binen çift daha sonra arkadaşlarıyla birlikte motosikletlerle kentte tur attı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Çiftin nikah masasındaki görüntüsü,

-Çiftin arkadaşlarıyla birlikte çekilen görüntüsü,

-Nikahın kayılması,

-Eray Ayaz'ın konuşması,

-Nisanur Macuncu'nun konuşması,

-Çiftin motosiklete binip arkadaşlarıyla uzaklaşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-

=============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement