Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

8 işçinin öldüğü maden kazasından kurtuldu, 4 yıl sonra madende öldü (3)CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİMaden işçisi Mustafa Sarı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozlu İlçesi Merkez Topbaşı Mahallesi'ndeki evine götürüldü.

22.11.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 işçinin öldüğü maden kazasından kurtuldu, 4 yıl sonra madende öldü (3)

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Maden işçisi Mustafa Sarı'nın Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozlu İlçesi Merkez Topbaşı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Evin önünde dua edildi, helallik alındı. 37 yaşındaki Ayten Sarı, eşinin tabutunun arkasından, "Ben seni dün işe yolladım. Bana yalan söyledin. Geri gelmedin. Ben seni kırmızı valizle işe gönderdim. Sen albayrakla geri geldin. Benim hayat arkadaşım. Ben şimdi kimlere yanayım." diye ağıt yaktı.

Safatepe Camii'nde ki cenaze törenine Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, TTK Genel Müdürvekili Ercan Gebeş ve TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Sarı'nın oğulları Doğukan ve Emre Sarı, babalarının tabutunun başından biran olsun ayrılmadı. Sarı'nın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Kargalar Köyü'nde toprağa verildi. Yaklaşık 1 ay önce maden ocağında iş başı yapan Mustafa Sarı'nın ilk maaşının bankaya yattığı, fakat çalıştığı için henüz almadığı öğrenildi.

Mustafa Sarı'nın kayınpederi 61 yaşındaki İsmail Tuna, göçük haberini internetten öğrendiklerini anlatarak, şöyle dedi:

"Damadım 7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen ve 8 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasından yaralı kurtuldu. Bu kazadan sonra bir süre inşaatlarda çalıştı. 2 çocuğuna bakabilmek için tekrar maden ocağına girdi. Son çalıştığı bu özel maden ocağında da hayatını kaybetti."

KOZLU'DA BİRLİKTE YARALANDIĞI ARKADAŞINI KURTARAMADI

Cenaze törenine dün akşamki göçükten yara almadan kurtulan 36 yaşındaki Hüseyin Akyaz'da katıldı. 7 Ocak 2013'de Kozlu maden ocağında 8 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazada da Mustafa Sarı ile birlikte yaralandığını anlatan Akyaz, "İkimiz o ocakta olduğu gibi dünkü ocakta da birlikte çalışıyorduk. Göçük meydana gelince ben kaçtım, Rıdvan'ı kurtardım ama Mustafa kömür yığınlarının altında kaldı. Geçen 17 Ekim'de bu ocağa birlikte başladık. Kozlu'daki göçükten kurtulduktan sonra bir daha ocağa girmeyiz diyorduk ama hayat şartları bizi zorladı. Ben dün gece sabaha kadar kurtarma çalışmalarına katıldım. Avucumla kömür taşıdım, arkadaşımın cenazesini çıkardım." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

====================

HDP'li Konca: Türkiye Cumhuriyeti bir kriz yaşıyor

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Besime Konca, Türkiye'de bir krizin yaşandığını ileri sürerek, "Türkiye Cumhuriyeti bir kriz yaşıyor. ya demokratikleşecek, ya da çatışmalı bir biçimde bir iç savaşta ona değil belki yüzlerce parçaya bölünecek" dedi.

HDP Bingöl İl Başkanlığında düzenlenen, "Şimdi Halk Konuşuyor" programında konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP'ye yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaların gerekçesinin 7 Haziran 2015'te yapılan seçim sonuçları olduğunu söyledi. Yaptıkları halk toplantılarının kendileri için tarihi toplantı olduğunu söyleyen HDP'li Konca, "10 vekilimiz, binlerce partimizde çalışan, siyaset yapan arkadaşımızın cezaevinde olmasının bir tek gerekçesi, 7 Haziran seçimleridir. Çünkü, yüz yıllık bir zihniyeti kırdık. Partilerimizi de kapatabilirler. Ama, biz 1990'lardaki gibi değiliz. 1990'larda sesimizi Türkiye metropollerinde duyuramıyorduk. Bugün bütün dünya, kuzeyi de. batısı da, Avrupası, da Amerikası da, Orta doğusu da Kürt halkının direniş biçimi ile gündemdedir. Avrupa'daki halkımızın ayakta olma biçimi, Türkiye için bir demokratikleşme, özgürleşme talebidir" dedi. HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, ülkede bir kriz yaşandığını ileri sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kendimizi çok daha güçlü bir noktada hissediyoruz. Çok da iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir kriz yaşıyor. ya demokratikleşecek, ya da çatışmalı bir biçimde bir iç savaşta ona değil, belki yüzlerce parçaya bölünecek. Ekonomisi ile bölünecek, inançlarıyla, mezhepleriyle, kimlikleriyle ağır bir kriz yaşayacak. Bugün Kürtlerin durduğu nokta, Türkiye'deki demokratik güçlerin durduğu nokta, teslim olmadıkları tek şey, budur. Güçlü olduğumuz için bu kadar saldırı altındayız. Onun için bu toplantıda moralimizi daha da güçlendirmek, daha güçlü doğru siyasetlerimizi geliştirmek için söz hakkını arkadaşlarımıza bırakacağız, önerilerini alacağız." Toplantı, HDP'lilerin çözüm önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-HDP İl binasından detaylar

-HDP'li Besime Konca'nın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

====================

Öldürüldüğü iddia edilen iş adamının parçaları baraj gölünde aranıyor

İSTANBUL'da aracı yakılmış halde bulunan tekstilci iş adamı Kenan Kırmaç'ın öldürüldüğü ve cesedinin Çorum'a getirildiği iddiası üzerine Kargı İlçesi'nde arama çalışmaları başlatıldı. Ekipler cesedin parçalanarak atıldığı iddia edilen Maksutlu Köyü mevkisindeki barajda arama çalışması yaptı. İş adamının yakınları da arama çalışmalarını takip etti.

İstanbul Arnavutköy'de tekstil işiyle uğraşan Kenan Kırmaç'ın otomobili, 10 gün önce yakılmış halde bulundu. Evli 2 ki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Soruşturma sırasında bir gasp çetesini ortaya çıkaran polis ekiplerinin gözaltına aldığı bir şüphelinin, arkadaşları ile birlikte Kırmaç'ı öldürerek cesedini Çorum'da parçaladıklarını anlatması üzerine Çorum'da da çalışma başlatıldı.

BALTAYLA PARÇALAYIP KOVAYLA BARAJA ATMIŞLAR

Çorum'un Kargı İlçesi'ne bağlı Maksutlu Köyü mevkiindeki barajda polis, jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

Şüphelilerin öldürdükleri iş adamının cesedini Kargı İlçesi'ne getirdikleri, burada balta ile parçalayarak bir kovayla baraj gölüne attıkları iddia edildi. Botlarla barajda arama çalışması yapan AFAD ekipleri bir kova buldu. 15 kişilik ekiple çalışmalar devam ederken, iş adamı Kenan Kırmaç'ın yakınları ve ailesinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup da aramaların yapıldığı bölgeye geldi.

KOVA BULUNUNCA UMUTLANDI

Arama çalışmalarını yakından takip eden Kenan Kırmaç'ın kardeşi Orhan Kımaç şunları söyledi:

"Arazi şartlarını böyle düşünmedik. Akıntının çok olduğu bir alan bekliyorduk. Araziyi görünce umutlarımız azaldı. Arkadaşlar da kardeşimin bıçak ve balta ile parçalanıp bir kovanın içerisinde nehre atıldığını söyleyince tamamen umutsuz kaldık. Ancak en azından 'kardeşimin ufak bir parçasını bulayım da kendisine bir mezar yapayım, bir mezarı olsun' diye nehrin kıyısında çamur, batak demeden arama yaptık. En sonunda bir kova bulduk. Şimdi bir umudumuz var. Kovanın bulunduğu yerde su durgun. İnşallah bu alanda dalgıçların aramasıyla bir parçasını buluruz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Barajdan detay

-Kıyıdaki ve barjdaki arama çalışmaları

-Yakınlarından detay

-Röportaj

Haber: Yusuf ÇINAR/ KARGI(Çorum), -

========================

Antalya Valisi dalış turizmi için daldı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, dalış turizmine dikkati çekmek için Alanya İlçesi'nde tüplü sualtı dalışı yaptı. Yaklaşık 3 saat süren dalışta oluşturulacak katalog için sualtı çekimleri yapıldı.

Antalya bölgesinin sualtı zenginliklerini belgelemek ve dalış turizmini geliştirmek amacıyla Antalya Valiliği tarafından başlatılan proje kapsamında Vali Münir Karaloğlu, Alanya'da dalış yaptı. Sualtı yönetmeni Tahsin Ceylan ile Vali Karaloğlu'nun bulunduğu dalış ekibi Alanya Kalesi'nin bulunduğu yarımada etrafındaki Alanya Tersanesi ve resiflere tüplü dalış gerçekleştirdi.

'KATALOG ÇEKİMİ YAPILDI'

Yaklaşık 3 saat süren dalışın ardından Alanya Limanı'ndan karaya çıkan Vali Münir Karaloğlu, gazetecileri açıklama yaptı. Antalya'nın 640 kilometrelik bütün sahilinin sualtı envanterini çıkardıklarını belirten Vali Karaloğlu, "Bu çalışmayı Türkiye'nin en önemli sualtı yönetmenlerinden Tahsin Ceylan yapıyor. Kendisiyle beraber daha önce de dalmıştık. Bugün kendisiyle hem yarı su üstü hem sualtı fotoğrafları çektik. Katalogda kullanılmak üzere bir çekim oldu. Alanya Kalesi, Alanya Selçuklu Tersanesi çok önemli bir bölge. Bu envanterin içerisinde Alanya çok önemli yer tutacak. Katalogda kalesiyle, kale etrafıyla, sualtı mağaralarıyla, sualtı görüntüleriyle çok önemli bir yer tutacak. Biz Alanya'yı belediyeyle ve kaymakamlıkla beraber özel bir kataloğa dönüştüreceğiz. Bu çalışmanın neticesinde ise Alanya sualtı kataloğu da çıkmış olacak" dedi.

Yapılan katalog çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, kataloğun tamamlanmasıyla fotoğraf sergileriyle ve çıkacak olan katalogların Antalya'nın en önemli varlığı olan denizini, sualtını da insanların istifadesine sunacaklarını söyledi.

'ALANYA EN ELVERİŞLİ BÖLGELERDEN BİRİSİ'

Antalya turizmini çeşitlendirmek istediklerini vurgulayan Karaloğlu, şöyle dedi:

"Antalya'da turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, Antalya'mızda daha çok şey olduğunu hep söylüyoruz. Bunu da çeşitlendirmek lazım. Sualtı turizmi de bunun bir parçası. Turizmi çeşitlendirme çalışmalarımızın bir parçası. Maalesef dalış turizminden çok fazla istifade etmiyoruz. Kaş'tan Alanya'ya kadar bütün sahillerimiz bunun için elverişli ama Alanya da bugün gördük ki bu işe en elverişli bölgelerimizden biri. Kaş'la beraber Alanya'da da dalış turizminin gelişeceğini önümüzdeki dönemde ümit ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Vali Karaloğlu'nun dalışından görüntüler

Vali Karaloğlu röportajı

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

========================

Ordu'da tahrip edilen kadın heykeli kaldırıldı

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde, kentin yöresel türküsü olan 'Tabya başında üç kız yan yana' türküsünden esinlenilerek yapılarak açık havada sergilenen 3 kadın heykelinin biri, başı gövdesinden ayrılarak tahrip edilmesi üzerine, diğer heykellerin de zarar görmemesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Ordu'nun 'Büyükşehir Belediyesi' statüsüne alınmasından önce dönemin Ordu Belediyesi tarafından yaklaşık 10 yıl önce, Taşbaşı Mahallesi'nde belirlenen, seyir terası konumundaki açık alana kaide yapılıp buraya, kentin yöresel türküsü 'Tabya başında 3 kız yan yana' türküsünden esinlenerek 3 kadın heykeli yerleştirildi. Heykellerden birinin başı gövdesinden ayrılarak kırıldı. 2 gün önce tahrip edilen heykel Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından bugün onarılmak üzere bulunduğu yerden alındı. Tahrip olan heykelin yanındaki 2 kadın heykeli de koruma amaçlı olarak aynı ekiplerce kaldırıldı. Tahrip olan heykelin onarılacağı, onarılamaması halinde ise yenisinin yaptırılacağı ve daha sonra diğer iki heykelle birlikte aynı yerdeki kaideye yerleştirileceği de belirtildi

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-Tahrip edilen heykellerin fotoğrafları

-Heykellerin kaldırıldığı yerden görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

=========================================

Kıvılcımlar yatağı tutuşturdu, 7 aylık bebeğin vücudunda yanıklar oluştu

İZMİT'te, Kadriye Tavcı 7 aylık torununu uyuttuktan sonra dinlenirken uyuya kaldı. Kadriye Tavcı bebeğin ağlama sesiyle uyanırken, sobadan sıçrayan kıvılcımlarla alev alan yatakta bebeğin vücudunun yandığını gördü. Kadriye Tavcı'nın çığlıklarını duyarak eve koşanlar bebeği kurtararak hastaneye kaldırdı. Yangında dumandan etkilenen 5 kişi ise tedavi altına alındı.

Yangın, Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi'nde iki katlı evin üst katında oturan Tavcı ailesine ait dairede meydana geldi. İddiaya göre, Kadriye Tavcı 7 aylık torunu Dilara Tavcı'yı uyuttuktan sonra kendisi de dinlenirken uyuya kaldı. Torununun ağlama sesiyle uyanan Kadriye Tavcı, sobadan sıçrayan kıvılcımlarla yatağın tutuştuğunu, yataktaki bebeğin vücudunun yandığını gördü. Kadriye Tavcı'nın çığlıklarını duyan komşuları hemen eve girdi. Komşuları, Kadriye Tavcı ve torununu evden çıkardı. Vücudunda yanıklar oluşan Dilara Tavcı komşuları tarafından Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Dilara Tavcı hastanede tedavi altına alındı.

Yangında dumandan etkilenen Kadriye Tavcı baygınlık geçirdi. Ayrıca eve girip yardımcı olurken dumandan etkilenen Tolgahan Öte, Ali Haydar Tavcı, Koray Fincankıran ve kardeşi Hüseyin Fincankıran sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Olayı anlatanlar

-Ambulansta dumandan etkilenenlere müdahale edilmesi

-Hastaneye götürülmeleri

Haber: İZMİT(Kocaeli), -

=========================================

Araç içerisinde öldürülmüş halde bulundu

ŞİŞE TOPLAYAN ÇOCUKLAR BULDU

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Venk mahallesi mevkiinde, araç içerisinde tornavida ile öldürülmüş bir gencin cesedi bulundu.

Venk mahallesi kırsal alanında, tarlaya park etmiş bir araç gören çocuklar durumu ailelerine bildiler. Olay yerine gelen vatandaşlar, araç içerisinde öldürülmüş halde birini görünce, durumu polisi çağırdılar. Olay yerine gelen polis 01 DML 40 plakalı otomobilin içerisinde, boynundan ve karın bölgesinden tornavida ile öldürülmüş bir erkek cesedini buldular.

Yapılan ilk incelemede öldürülen şahsın 33 yaşındaki Seyfettin Pekcan olduğu anlaşıldı. Seyfettin Pekcan'ın daha öncede yaralama ve çeşitli suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Seyfettin Pekcan'ın, öldürülmeden önce katil yada katillerle boğuştuğu anlaşıldı. 33 yaşındaki genci öldüren katil yada katillerin yakalanması için polis çalışma başlattı.

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

=========================================

Yüksekova Kaymakamı Çenet'ten sanatçı Yılmaz Erdoğan'a çağrı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışında konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Hakkarili yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Yüksekovalalıra moral için gelin burada bir set kurun, bu halkın gönlünü alın"dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi bünyesinde 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi' düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hakan Türk, Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir ile kurum amirleri katıldı. Açılışta konuşan Kaymakam İbrahim Çenet, Hakkarili yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'a çağrı yaptı. Yüksekovalılara moral olması için bir filmini de Yüksekova'da çekmesini isteyen Kaymakam Çenet, "Çağrımız, gelsinler buraya bir set kursunlar. Bu halkın gönlünü alsınlar. Onlar bu halkın içinden çıktılar. Halkı unutmasınlar. Devlet olarak biz birçok hizmet açtık ama gelsinler bir okul yapsınlar. Hakkari bölgesine bir faydaları olsun. Havalimanı açtık, Yılmaz Erdoğan 32 virajda başı dönmesin, İstanbul'dan uçağa binip 2 saatte burada insin. Biz onları çok güzel ağırlarız hepsini seviyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari)-

==========================

İçme suyu isale hattı bu kez Göltürkbükü'nde patladı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 3 yıldır aralıklarla sorun yaratan içme suyu isale hattı, bu kez Göltürkbükü Kavşağı'nda patladı. Yaklaşık 2 saat boşa akan sular nedeniyle 5 işyerini su bastı, karayolunun bir bölümü ise kullanılamaz hale geldi.

Bodrum'da daha önce 46 kez patlayarak kent sakinlerinin hayatını kabusa çeviren su isale hattı, bu kez Bodrum'un Göltürkbükü Kavşağı'nda patladı. Yaklaşık 2 saat boşa akan sular, Bodrum-Yalıkavak yolunu kullanılamaz hale getirdi, 5 işyeri su ve sonrasında çamurlar içinde kaldı. Bodrum-Yalıkavak yolunda jandarma ve belediye ekipleri, trafik akışını güçlükle sağlayabildi. Tonlarca suyu yola akarken, karayoluna yığılan çamur ve kaya parçaları iş makineleriyle temizlenmeye başlandı.

İnşaat mühendisi 54 yaşındaki Can Çelikpala, "Bodrum'un birçok yerinde şantiyemiz var ve bu hattın ne zaman nerede patlayacağını kimse bilmiyor. Bir hat bu kadar çok patlar mı? Bu insanların canına malına yazık değil mi? Yapan kalitesiz malzeme kullanmış, bırakmış gitmiş. En büyük tesellimiz şu ana kadar bir can kaybı yaşanmamış olması. Ama olmayacak anlamına gelmiyor. Çünkü hat serseri mayın gibi ne zaman nereden patlayacağı belli değil" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Suyun patlamasının ardından caddenin sular altında kalması işyerlerini su basması

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement