Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Ethem Sarısülük davasında, sanık polis için 10 ay hapis cezası istendiANKARA'da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı'ndaki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

28.11.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ethem Sarısülük davasında, sanık polis için 10 ay hapis cezası istendi

ANKARA'da, 1 Haziran 2013 tarihinde Kızılay Meydanı'ndaki Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Cumhuriyet savcısı, tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz'ın, 'meşru müdafaa sınırını aşmak suretiyle taksirle ölüme neden olmak' suçundan yargılanmasını talep etti. Tarafların avukatları, savcılığın yargılanmasını talep ettiği cezanın alt sınırının 10 ay hapis cezası olduğunu söyledi.

Ethem Sarısülük, 1 Haziran 2013 tarihinde Gezi eylemlerine destek amacıyla Kızılay Meydanı'nda yapılan protesto sırasında başına isabet eden kurşunla öldü. Sarısülük'ü vurduğu suçlamasıyla tutuklanan ve Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'olası kastla adam öldürme' suçundan yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz, 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, kararı usulden bozarak, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Ardından davanın güvenlik gerekçesiyle Aksaray'da görülmesine karar verildi, tutuklu olan polis memuru Şahbaz da tahliye oldu.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Ethem Sarısülük'ün annesi ve kardeşleri, tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz da duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Şahbaz, savunmasında, tabancayı, parkta yere düşürüldüğünde, grubun üzerine atlama ihtimali üzerine kılıfından çıkardığını belirtti. Şahbaz, ifadesinde, "Benim parkın içinden yürüyüp çıktığımı söylüyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Ben tekme atılmak suretiyle dışarı sürülmüştüm. Silahı çektiğim andan bahsediyorlar. Ben parkın içinde düşürüldüğümde o gösterici hamle yapmak istedi, ben tekme atmak suretiyle kendimden uzaklaştırdım. Onu kendimden uzaklaştırdığım anda Ethem'in de içinde bulunduğu grubu fark ettim. Öncesinde gruptan haberim yoktu. Silahı da çekme amacım, parktan yere düşürüldüğümde parkın içindeki grubun üzerime atlama ihtimalini düşünüp çıkarttım ben silahımı kılıfından. Mermiyi zaten sürmemiştim. Mermiyi ilk o kaskıma taş çarptığında sürdüm" dedi.

'BEN BİR AĞAÇ KÜTÜĞÜ DEĞİLİM'

Göstericilerin kaldırım taşlarını ikiye bölüp, attıklarını ileri süren Şahbaz, "TÜBİTAK'tan gelen raporda 'atılan taşların, polise ulaşana kadar hızı, kamera kayıt hızını aşmış' diye ifade geçiyor. Saldırının şiddeti gayet ortada. Kaldırım taşlarını ikiye bölmüşler atıyorlar. Aradaki mesafa 4 metre. 40 kişi olmasın, 10 kişi olsun veya 5 kişi olsun istersen. 5 kişi, bir insanı 4 metre mesafeden taşlamak suretiyle yaralamak mümkün. 'Eylemci grup döndü gidiyordu' deniliyor. Eğer dönüp gidiyorlarsa bu taşları bana kim attı efendim? Eş zamanlı taşlar atılıyordu bana. Benim amacım uyarı atışı yapmaktı, bunu gördüler ama taşlamaya devam ettiller. Ben bir ağaç kütüğü değilim, kaldırım taşları bana atıldığında bana işlemesin. Ben orada Allah'tan yere düşmedim" dedi.

Ardından Cumhuriyet Savcısı Halil Çığlı, mütalaasını okudu. Çığlı, "Şimdiye kadar vicdanımın hayır dediği, hiçbir mütalaaya imza atmadım. Nasıl bir savcı mütalaa veriyor bilinsin istedim" dedi. Savcı Çığlı, Ankara Adli Tıp raporu, vurulma anına ilişkin görüntüler, polisin geri çekilmede yaşadığı zorluk, maktulün 5 kez taş atarkenki görüntüsü, olay esnasında sanığın vücudunun çeşitli yerlerindeki yaralanma raporlarının incelendiğini belirtti.

Savcı Çığlı, mütaalasında, "Sanık Ahmet Şahbaz'ın hızlı geri çekilemediği, elindeki kalkanın düştüğü, üzerine gelen göstericiyi uzaklaştırdığı, göstericiler tarafından taşlandığı sırada sanık tabancayı, havaya doğru doğrulttuğu sırada göstericilerin ellerinde atmak için büyük taşlar bulunduğu, bu sırada sanığa 10 dan fazla taş isabet ettiği, Ethem Sarısülük'ün, attığı taşında sanığın kaskına isabet ettiği, polis direnişle karşılaştığında silah kullanma yetkisinin de olduğu, geri çekilmekte olan sanığın meşru savunma şartları içerisinde olduğu, Ahmet Şahbaz'ın tek başına kaldığı, 40 kişilik grubun içerisinde meşru savunma hakları çerçevesinde ateş ettiği, doğrudan ve kastın bulunmadığı, hedef almaksızın ateş ettiği, silahın namlusunun önce yere ardından havaya doğrultması göstericileri karşı ateş etmediği, ne olursa olsun, ölürse ölsün, düşüncesiyle ateş etmesi söz konusu olmadığı, sanığın öldürme kastıyla hareket etmediği, meşru savunma hakları çerçevesinde geri geri çekildiği sırada gerçekleştiği, sanığın ilk atışlarını havaya doğru yapması, 3'üncü atışı sıçrarken bu sırada taşların isabet etmesi, yaralanması, sanığın göstericiler arasında kalması çerçevesinde, bilinçli taksirin de söz konusu olmadığı göz önünde bulundurularak, Türk Ceza Kanunu'nun 22, 25 ve 27'nci maddelerince yargılanmasını talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Aralık tarihine erteledi. Taraf avukatları da savcılığın, sanığın 'meşru müdafaa sınırını aşmak suretiyle taksirle ölüme neden olmak' suçundan yargılanmasını talep ettiğini ve bu cezanın da alt sınırının 10 ay hapis cezasına denk geldiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, -

=============================

CHP'li vekil, Suudi Prens'ten idam kararı verilen şoförler için yardım istedi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Suudi Arabistan'da haklarında idam kararı verilen Hataylı 13 şoförün durumu hakkında kente gelen Suudi Prens Turki Bin Talal Bin Abdülaziz Al Saud ile görüşme yapıp yardım istedi.

Topal Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde esnaf ziyareti sırasında hafta sonu Hatay'da bulunan Suudi Arabistan Prensi Turki Bin Talal Bin Abdülaziz Al Saud ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi. Görüşmede, TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'ın da bulunduğu aktaran Serkan Topal, "Suudi Arabistan'da 13 vatandaşımız idam ile yargılanıyor. Bunlar uluslararası uyuşturucu ticareti yapan şebekelerin kurbanı oldular. Masum insanlar idam edilmeleri doğru olmaz. Türkiye-Suudi Arabistan dostluğu ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak karar verilmesini ilişkilerimiz açısından çok önemli"dedi.

Şoförlerin mağdur edildiğini anlattığını belirten Serkan Topal, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şoför TIR'ı alıyor içerisine yerleştirilmiş uyuşturucuyu nerden bilecek. Zaten mühürlü. Maalesef şoförlerimiz mağdur ediliyor. Bu konuda daha hassas bir yargılama süreci götürülmesini ifade ettik. Kendileri de bu konuyu bilmediğini Arabistan'da bu konuyu araştıracağını ve bize dönüş yapacağını ifade etti."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),-

=============================

Çorum'da FETÖ soruşturmasında 9'u asker, 10 kişi adliyeye sevk edildi

ÇORUM'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9'u askeri 10 kişi adliyeye sevk edildi.

Çorum'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında subay, astsubay ve uzman çavuş ile bir de sivil vatandaşın bulunduğu toplam 10 kişi İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 15 gün önce gözaltına alındı. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan F.G., S.Ö., A.T., İ.D., Ç.Y., Ş.A., T.T., Ş.Ö. A.G.E ve S.A. bugün adliyeye sevk edildi.

Haber: ÇORUM,-

=============================

Kaçırıldığı öne sürülen genç kız bulundu

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde ailesinin kaçırıldığı şikayetiyle polis ve jandarmaya başvurduğu 21 yaşındaki S.D., akrabasının evinde bulundu.

Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 15 Kasım'dan beri kayıp olan ve ailesinin kaçırıldığını öne sürdüğü S.D.'nin bulunması için başlattığı çalışmalardan olumlu sonuç aldı. S.D., Kiraz'ın Yenişehir Mahallesi'nde oturan amcası 44 yaşındaki M.D. ile amcasının oğlu 22 yaşındaki T.D.'nin yaşadıkları evde bulundu. M.D., eşi H.D.ile oğlu T.D. gözaltına alındı. Üç zanlı, emniyete götürüldü. Kaçırıldığını söylediği öğrenilen S.D. ise babası çiftçi 51 yaşındaki Mehmet D. ile annesi 48 yaşındaki Saniye D.'nin yanına döndü.

S.D.'nin, amcası ve ailesi tarafından hayvan damına çağırıldığı, buradan kaçırıldığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haber: Faruk ÇARK/KİRAZ (İzmir), -

==============================

Çanakkale'de şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi dere taştı

ÇANAKKALE'de dün (pazar) akşam başlayan ve halen süren kuvvetli sağanak yağmur, kentte yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Boğazın Avrupa yakasındaki Eceabat'ta Çınarlı Deresi taştı, karayolunun bir bölümü ise sular altında kaldı. Çay ve dere ağızlarından denize boşalan yağmur suyu Çanakkale Boğazı'nı çamur rengine boyadı.

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, yayalara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi içinden geçen Çınarlı Deresi taşınca, ilçede yaşamı felç etti. Kilitbahir Köyü'nden Eceabat İlçesine girişteki Çınarlı Deresi, aşırı yağış nedeniyle taştı. Taşan yağmur suları karayolunu doldurdu. Belediye ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen İlçedeki bazı caddelerde yol trafiğe kapandı. Opet Tarihe Saygı Ortaokulu'na giden bağlantı yollarını da etkileyen yağış nedeniyle araçlar zor anlar yaşadı. Eceabat İlçesinden Gelibolu İlçesine giden yol üzerindeki Kilye Koyu ile Kabatepe arasında kalan tarım arazilerinin büyük bölümü de yağmur suları altında kaldı.

Eceabat Belediyesi ekipleri rögar kapaklarını açıp özellikle ana caddedeki su birikintilerini gidermeye çalıştı. Çınarlı Deresi'nden gelen ağaç dallarını toplayan ekipler, suyun denize akışını sağlamaya çalıştı. Ancak, dereden yoğun miktarda gelen yağmur sularının yolları kaplamasını önleyemedi. Bu nedenle bazı ev ve işyerlerini de su bastı.

Çalışmaları yöneten Eceabat Belediye Başkanı AK Partili Adem Ejder, "Beklenmedik bir yağmur aniden yağdı. Metrekareye 150 kilogramdan fazla bir yağış var. Çınarlı Deresi de aşırı yağış nedeniyle taştı. Problem olan yer sadece burası. Çok şükür can ve mal kaybımız yok" dedi. Başkan Adem Ejder, çiftçilerin 7 aydır yağış beklediğini de hatırlatarak, "Cenabı Allah verdi ama biraz fazla oldu" diye konuştu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, dün (pazar) saat 09.00'dan itibaren metrekareye yaklaşık 150 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Kuvvetli yağış nedeniyle dağlardan çamurla birlikte derelere akan sular denize boşalınca Çanakkale Boğazı'nın rengi de kahverengiye dönüştü. Ayrıca derelerden akan pislikler de denizde öbekler halinde görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Çanakkalev Boğazı'nın kahverengi hali.

Dereden denize boşalan çamurlu sudan görüntü.

Eceabat İlçesindeki Çınarlı Deresi'nin taşması ve deize akan tazyikli sudan görüntü.

Belediye Başkanı Adem Ejder'in çalışmaları yönetmesi ve röportajı.

Eceabat İlçesinde sular altında kalan yollardan görüntü.

Evlerin bahçelerinin sular altında kalmasından görüntü.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera; Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

==============================

Denizli'de aynı aileye 2'inci kez şehit ateşi düştü (2)

ŞEHİT ANNESİ, "OĞLUM BAYRAK ASTI DA GİTTİ"

Denizli'de oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra eve ambulansla getirilen 2 çocuk annesi Ayşe Acar'ın ağıtları yürekleri dağladı. Yarbay kadın asker ile sağlık görevlisinin desteğiyle eve getirilen Ayşe Acar, oğlunun en son evden çıkarken dış kapıya astığı Türk bayrağına doğru yönelerek, "Benim oğlum bayrak astı da gitti. Bu bayrakları beğenmedim ben, oğlumun astığı bayrağa gideceğim. Bu bayrağı benim oğlum astı" demesi yürekleri burktu. Evin içine götürülen Acar, sağlık görevleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

ŞEHİT AMCASININ ÖCÜNÜ ALACAĞINI SÖYLEMİŞ

Acar'ın en son göreve giderken, ailesine "Amcamın öcünü alacağım" dediği öğrenildi. Şehit Acar'ın lise öğrencisi kardeşi Mehmet Acar da okuldan dönüşte evdeki bayrakları ve kalabalığı görünce önce ne olduğunu anlayamadı ardından ağabeyinin şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Mehmet Acar, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bu arada şehit Burhan Acar'ın amcası olan Süleyman Acar'ın 1993'te değil 1999 yılında vatani görevini yaparken Osmaniye'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğu belirtildi.

Şehidin annesiyle aynı ismi taşıyan babaannesi 67 yaşındaki Ayşe Acar, 2 yıl önce, telefon dolandırıcılarına 31 bin 100 lira değindeki ziynet eşyası ile bankadan çektiği 33 bin 700 lirayı kaptırmıştı. Dolandırıcılar yaşlı kadını, sağlık müdürlüğünde çalışan oğlunun PKK soruşturmasında tutuklanacağı yalanıyla kandırıp, aldıkları para ve ziynet eşyasıyla kayıplara karışmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Annenin oğlunun astığı Türk bayrağına yönelmesi ve ağıdı

Babadan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================

Antalya'da halk otobüsü durağa çarptı: 4 yaralı

ANTALYA'da şoförünün paniklemesi sonucu kontrolden çıkan özel halk otobüsü durağa çarptı. Kazada 4 kişi hafif yaralandı.

Kaza, saat sıralarında Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yeşilırmak Caddesi üzerinden Varsak istikametine giden 07 DT 130 plakalı özel halk otobüsünün sürücüsü Necmettin Ergen, durakta başka bir otobüsün beklediğini görünce fren yaptı. Otobüsteki öğrencilerin frenin etkisiyle öne fırlayıp çığlık atması üzerine panikleyen Necmettin Ergen, direksiyon hakimiyeti kaybetti. Kontrolden çıkan otobüs, durağa çarptı. Çarpmanın etkisiyle durak yıkılırken, durağın bazı parçaları üzerlerine düşen anne ile oğlu yaralandı. Otobüsteki iki kişi de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yara aldı.

Yaralılar çağrılan ambulanslarla çeşitli hastanelere götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kazaya karışan otobüsün görüntüsü

Otobüsün çarptığı durağın görüntüsü

Vatandaşların otobüslerle binmesi

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA-DHA)

===============================

Bebek arabası çalan hırsız güvenlik kamerasına yakalandı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, Suriye uyruklu olduğu bildirilen peçeli bir kadın, bir işyerinden bebek arabası çalarken güvenlik kamerasına yakalandı. Eski arabayı bırakıp çocuğunu oturttuğu bebek arabasıyla kayıplara karışan hırsız aranıyor.

Olay, İnegöl Sarraf Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir bebek mağazasında meydana geldi. Dün saat 15.00 sıralarında İnegöl Sarraflar çarşısındaki işyerine gelen peçeli olan bir kadın, bebek arabasıyla birlikte işyerinin hemen yanında sergilenen yeni bebek arabalarını inceleme başladı. Arabaları inceleyen kadın, bebek arabalarından birini seçerek bebeğini de içine oturtarak işyerinden uzaklaştı. Akşam saatlerinde arabaları içeriye aldıklarında bir bebek arabasının eksik olduğunu fark eden işyeri sahibi Süleyman Yavuz, güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyince arabanın peçeli kadın tarafından çalındığı gördü. Haber verilmesi üzerine işyerine gelerek güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, Suriye uyruklu olduğu bildirilen peçeli hırsızı arıyor.

Görüntü dökümü

------------------------

-İşyeri sahibi röportaj, işyeri genel görüntü, güvenlik kamera görüntüleri

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa)

===============================

150 yıllık camide bazalttan yapılan mihrap ortaya çıktı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, tarihi Dervişpaşa Camisi'ndeki restorasyon çalışması sırasında 150 yıllık bazalt taşından yapılan ilk mihrap ortaya çıktı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ilçede 1866 yılında inşa edilerek ibadete açılan Dervişiye Camisi'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Camideki restorasyon çalışmaları sırasında dökülen sıvaların arkasında Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'nde görülen bazalt taşlarıyla yapılan mihrap ortaya çıktı. Caminin, sütun, revak ve kemerlerinde de bazalt taşları kullanıldığı ancak sonrasında yapılan yenileme çalışmaları belirlendi.

İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, ortaya çıkan mihrabın cam bölme ile korumaya alınacağını söyledi. Müftü Ramazan Dolu, caminin 1960'lı yıllarda beton kullanılarak genişletildiğini ifade ederek, "1960'lardan sonra ihtiyaca cevap vermeyince dönem dönem camide beton kullanılmış. İlk mihrap da beton ile kapatılmış ve ortaya denk gelecek şekilde yeni mihrap inşa edilmiş. Bazalt taşlarıyla yapılan 150 yıllık mihrabın aslına uygun olarak cam ile kapatarak koruyacağız. Tarihi camimizin aslına uygun olarak restorasyon yapılması ilçemiz için büyük bir kazanç olacak" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Derviş Paşa Camisi

Cemideki yenileme çalışması

Caminin içi

Bulunan mihrap

Müftü Ramazan Dolu ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement