Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

1)KWEUKE İÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİÇaykur Rizespor'lu futbolcu Leonard Kweuke'nin hamile eşinin ABD'de geçirdiği trafik kazasında yaralanarak 8 aylık ikiz bebeklerini kaybetmesi üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, golcü futbolcunun Amerika'daki eşinin yanına gidebilmesi için...

30.11.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KWEUKE İÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

Çaykur Rizespor'lu futbolcu Leonard Kweuke'nin hamile eşinin ABD'de geçirdiği trafik kazasında yaralanarak 8 aylık ikiz bebeklerini kaybetmesi üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, golcü futbolcunun Amerika'daki eşinin yanına gidebilmesi için ABD Büyükelçiliği ile görüşme başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Kweuke'nin eşinin geçirdiği trafik kazası sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar, milletvekilleri, kulüp başkanları, futbolcular ve Rize şehrinin oyuncuya destek için mesajlar gönderdiğini belirterek, oyuncunun acısını paylaşan tüm Türkiye'ye teşekkür etti. Kweuke'nin bunları açıklamak istediğini ancak durumunun iyi olmadığını ifade eden Karaman, şunları söyledi:  "Kaza, eşinin içinde bulunduğu bir ticari takside meydana gelmiş. Eşinin komadan çıktığı haberini aldık. Önemli olan oyuncumuzun biran önce eşini görebilmesi. Eşi de yaralı olduğu için gelemiyor. Dışişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Olayla yakından ilgileniyorlar. Kulüp başkanı ve yöneticilerimizde oyuncunun vize işlemleri için çalışıyor. Burada ABD Büyükelçiliği'ne de büyük görev düşüyor. Oyuncumuz biran önce Amerika'ya giderek eşini görmek istiyor. Vize sorunu halledilmek üzere. Kweuke ABD'ye eşinin yanına gidecek."

FRANSIZCA YAZILI AFİŞLE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Bu arada bir grup Çaykur Rizesporlu taraftar, Mehmet Cengiz Tesislerine Fransızca 'Geçmiş olsun Kweuke, yanındayız' yazılı afişler astı. Teknik direktör Hikmet Karaman taraftarlara teşekkür ederek böyle günlerde birlik olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tesise asılan afiş

Hikmet Karaman'ın açıklaması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

==================================================

2)CHP'Lİ BİÇER: EĞİTİMİN BÜTÜN CEMAATLERDEN TEMİZLENMESİ GEREKİR

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Adana Aladağ'da 10 kız öğrenci, 1 küçük yaşta çocuk ve 1 eğitmen olmak üzere 12 kişinin ölümü, 22 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan yurt yangınıyla ilgili, "Acı haberle ciğerlerimiz yandı. Bu yurt Süleymancıların ülke genelindeki 1300 yurdundan sadece birisiydi. Fethullahçılarla ters düştünüz FETÖ oldu. Süleymancılarla ters düştüğünüzde de SÜTO mu olacak?" dedi. Biçer, "Eğitimin bütün cemaatlerden temizlenmesi gerekir" diye konuştu. Manisa'da partisinin il başkanlığında basın açıklaması yapan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Adana Aladağ'da kız öğrenci yurdunda 12 kişinin yaşamını yitirmesinden hükümeti sorumlu tuttu. Yurdun Süleymancılar olarak bilinen bir cemaate ait olduğunu söyleyen Biçer, eğitimin tüm cemaatlerden ve tarikatlardan temizlenmesi gerektiğini söyledi. Biçer, "Adana Aladağ'dan gelen acı haberle ciğerlerimiz yandı. Dün gece yaşı küçük çocukları harami saltanatın zihniyeti öldürdü. Bu yurt Süleymancıların ülke genelindeki 1300 yurdundan sadece birisiydi. Süleymancıların ülke genelinde tahsil çağındaki talebelere yardım derneği adı altında yurt işleten imtiyazlı bir siyasi İslamcı grup olduğunu biliyoruz. Bu yapı özel yurtlar yönetmeliğinin 5'inci maddesini tamamen çiğnemiştir. Ülkeyi tarikat ve cemaatlere cennet haline getiren AKP sayesinde ölüm mekanları kurulmuştur. AKP'nin kamu hizmetlerini yerine getirmemesinin bedelini çocuklarımız ödemişlerdir. Ülkemizi tarikatların çöplüğüne çevirenler, devlette tarikat cemaat açanlar, kaçak yurt açtıranlar yanan bedenlerin sorumlusudur" diye konuştu.

'SÜLEYMANCILAR DA SÜTO MU OLACAK?'

Kanunlara göre ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde özel yurt açılamayacağını açıklayan Biçer, bu maddenin ihlal edilerek merdiven altı yurtlar açıldığını savunup, şöyle konuştu:

"Yükseköğretim kurumlarında 600 bin öğrenciden 200 bini vakıf ve cemaatlere ait yurtlarda kalıyor. Süleymancılar devletin içine yerleşen korunup kollanan bir grup. Zaman içinde maddi olarak çok güçlendiler. Adana'daki yurt da devletin yurduyken yıkılmış, öğrenciler Süleymancıların yurdunda kalıyor. Yani neden CHP'ye vermiyorlar. Elbette Süleymancılara verecekler. Atatürkçü Düşünce Derneği'ne, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne verecek halleri yok, bu karanlık zihniyetin! Hazine arazileri peşkeş çekilerek Fethullahçıların yurtları yapılmıştı. Bizim zeytin ağacı dikmemize izin verilmeyecek arazilere bu okullar yapılmıştı. Şimdi yıllarca besleyip büyüttükleri Fethullah Gülen cemaatiyle çıkar çatışmasına girdikten sonra, çıkarları çakışınca FETÖ oldu. Merak ediyoruz, şimdi birlikte yürüdükleri Süleymancılarla da çıkarları çatışınca Süleymancılar SÜTO mu olacak? Bütün tarikat vakıfları derhal kapatılmalı."

Görüntü Dökümü

------------------------

Açıklamadan görüntü

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşması

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

====================================================

3)BELEDİYE MÜLKÜNÜN ENSAR VAKFI'NA KİRALANMASINA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından 2013 yılında restore edilen Abdal Kültür Merkezi'nin, Ensar Vakfı'na aylık 625 liraya kiralanmasına itiraz eden CHP İlçe Başkanı İsmet Karaca'nın İdare Mahkemesinde açtığı davada, yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi Abdal Caddesi Tahıliçi Sokak'taki Abdal Kültür Merkezi'nde, Aralık 2013'te restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmaların 2015 yılında sona ermesinin ardından Osmangazi Belediye Meclisi, kültür merkezinin ihale usulü ile kiraya verilmesine karar verdi. 2016 yılının şubat ayında yapılan ihaleye İlim Yayma Cemiyeti Bursa Şubesi ile Ensar Vakfı Bursa Şubesi üyeleri katıldı. Pazarlık usulü ile yapılan ihalede, Abdal Kültür Merkezi'nin aylık 625 liraya 10 yıl süreyle Ensar Vakfı Bursa Şubesi'ne kiralanmasına karar verildi. İhalenin yapılma şekli ve kira bedelinin düşük olmasına tepki gösteren CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Açılan davada mahkeme, encümen tarafından yapılan ihalenin hukuka uyarlı olmadığı sonucuna vararak, uygulanması halinde telafisi güç zararlara neden olacağı gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca partililerle birlikte tartışma konusu olan binanın önünde basın açıklamasıyla mahkeme kararını duyurdu. Partililerin taşıdığı 'Karanlığa geçit vermeyeceğiz' pankartı önünde açıklama yapan CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Türkiye'de kamu yararı statüsünde olan 263 vakıfın olduğunu, bunlardan 4'ünün Bursa'da kurulu olduğunu belirterek, Bursalı vakıfların haberi olmadan İstanbul merkezli Ensar Vakfı'na kiralanmasını eleştirdi. Karaca, "Bu büyük peşkeşin takipçisi olacağımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin sonunda Bursa 2'nci İdare Mahkemesi Osmangazi Belediyesi'nin ihalesinin yürütmesini durdurdu. Osmangazi Belediyesi'nden mahkeme kararını derhal uygulamasını istiyoruz. Daha önce AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Encümen üyeleri hakkında açtığımız davaya İçişleri bakanlığı yargılanma izni vermemişti. Şimdi dava yeni bir boyut kazandı. Tekrar Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Encümen üyeleri ve Osmangazi Belediyesi'nin kira tespit komisyonu üyelerine dava açacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Vakıf binasının dış görüntüsü

-CHP'lilerden görüntü

-İlçe ve il başkanının açıklaması

BOYUT 273 MB SÜRE 05.54

Faruk KAHRAMAN/ BURSA,

======================================================

4)SİVEREK'TE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kar yağışı nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerinde sürücüler zor anlar yaşadı.

Zincirsiz yola çıkan sürücüler yolda bulunan seyyar satıcılardan zincir satın alarak araçlarına taktıktan sonra yoluna devam etti. Siverek- Diyarbakır karayolunda tipiye dönüşen kar yağışı yolda buzlanmaya neden oldu.

Kapanan karayolunu kontrollü olarak trafiğe açan ekipler, kar küreme işlemlerine devam ediyor. Zorlanan sürücüler ise aniden bastırdığı için kar ve tipiye hazırlıksız yakalandıklarını ifade etti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kar yağışı

Karayolunda ilerleyen araçlar

Zincir takan sürücü

Kar küreme çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 273 MB

======================================================

5)CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA 'FİZİKİ GÖRÜNÜM' BERAATİ

İZMİR'de 23 yaşındaki Ceyhan A., 4 yıl önce, o tarihte 15 yaşında olan Y.P. ile rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, genç kızın beyanlarının bulunduğu CD'nin izlenip, fiziksel durumu hakkında tespit yapılması gerektiğini belirtip kararı bozdu. Yeniden görülen davada sanık bu kez, mağdurun fiziki görünümünün yaşından büyük göstermesi nedeniyle beraat etti.

Narlıdere ilçesinde oturan sanık Ceyhan A., arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Y.P. ile görüşmeye başladı. 9 Ekim 2012 tarihinde Ceyhan A.'yı cep telefonundan arayan Y.P., gelip kendisini almasını istedi. Ceyhan A. da Y.P.'yi tek başına oturduğu bekar evine götürdü. Burada iddiaya göre Ceyhan A., genç kızın rızasıyla cinsel ilişkiye girdi. Sabah işe gimek için evden çıkan Ceyhan A., Y.P.'den de evden ayrılmasını istedi. Kendisini merak etmemeleri için anne ve babasını arayan Y.P.'yi, ailesinin bulunduğu karakolun önüne bırakıp ayrılmak isteyen Ceyhan A. polis tarafından yakalandı. Y.P.'nin babasının şikayetçi olması üzerine Ceyhan A.'nın ifadesi alındı, sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayı soruşturan savcı, sanık Ceyhan A. hakkında 'Organ sokmak suretiyle cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açtı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ifade veren Ceyhan A., "Cep telefonuyla beni arayıp, evden kaçtığını söyledi ve gelip almamı istedi. Ben de gidip aldım. Bana yaşının 20 olduğunu söyledi. Fiziki açıdan da yaşı büyük görünüyor. Kendi rızasıyla birlikte olduk. Zaten bana bakire olmadığını, daha önce de bir başkasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Sabah evden gitmesini istedim. Bana evde beni bekleyeceğini söyledi. Karakolun önüne bırakıp oradan ayrıldım. Bu sırada polis beni yakaladı. Beraatimi istiyorum" dedi. Mağdur Y.P. de sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Yargılama sonunda Ceyhan A., 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise beraatine karar verildi. Sanığın avukatı kararın temyizi için Yargıtay'a başvurdu.

Temyiz talebini inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, dava dosyası içerisinde yer alan, mağdurenin beyanının kaydedildiği CD'nin izlenip, genç kızın fiziksel durumu hakkında tespit yapılıp, tüm dosya içeriği birlikte değerlendirilerek, sanık hakkında TCK'nın 30. maddesinde düzenlenen 'hata' hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının tartışılması gerektiğini belirtti.

Yargıtay'ın bozma kararı ardından İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, duruşma savcısı, Yargıtay'ın bozma ilamının usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek, önceki kararda direnilmesi yönünde mütalaa verdi.

Bozma kararına uyan mahkeme heyeti, mağdurenin beyanlarının yer aldığı CD'nin izlendiğini, boy, kilo ve görüntü itibariyle 18 yaş ve üzeri olduğunun, fiziksel gelişimini tamamladığının anlaşıldığını belirtti. Bu tespitler doğrultusunda, sanığın mağdure ile cinsel ilişki yaşadığı sabit olmakla beraber, mağdurenin yaşına ilişkin TCK'nın 30/1. maddesinde 'hata' hali söz konusu olduğu vungulanarak sanığın beraatine karar verildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-İzmir - Bahri KARATAŞ

=======================================================

6)DONALD TRUMP JR. ANTALYA'DA AVLANDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisiyle aynı adı taşıyan büyük oğlu 38 yaşındaki Donald Trump Jr. Antalya'nın Finike İlçesi'nde ruhsatlı ava çıkarak 2 yaban keçisi vurdu. ABD'nin ocak ayında görevi devralacak yeni Başkanı Donald Trump'ın ilk eşi Çek model Ivana Trump'tan olan büyük oğlu işadamı Donald Trump Jr., av turizmi kapsamında avlanmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde izin alarak pazar günü Antalya'ya geldi. 5 özel koruma görevlisi ve rehberin eşlik ettiği Donald Trump Jr., Finike İlçesi Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda kalan Oluklu Yaylası'nda avladı. Av merakıyla bilenen oğul Trump, av sahasında özel izinle yöre halkı tarafından 'elik' olarak adlandırılan 2 yaban keçisi avladı. Av süresince geceleri dağlık alanda konaklayan Donald Trump ve beraberindeki özel koruma ekibi, dün saat 11.40'ta özel bir havayolu şirketinin tarifeli uçağıyla Almanya'ya gitti.

Antalya'ya Almanya'dan geldiği belirtilen Donald Trump Jr.'nin, hem gelişi hem de gidişinde Antalya Havalimanı VIP Salonu'nu kullandığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Finike tabelasından görüntü

Ormanlık alandan görüntü

Haber: Mehmet ÇINAR- Kamera: Suat SÖĞÜT/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement