Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Tendürek Dağında ululaşım durdu, yolcular donma tehlikesi geçiriyor (2)KARS- IĞDIR KARAYOLUNDA TİPİ 'AMAN' VERMİYORKars- Iğdır karayolunun 10'uncu kilometresinde etkili olan tipi ulaşımı aksattı.

03.12.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tendürek Dağında ululaşım durdu, yolcular donma tehlikesi geçiriyor (2)

KARS- IĞDIR KARAYOLUNDA TİPİ 'AMAN' VERMİYOR

Kars- Iğdır karayolunun 10'uncu kilometresinde etkili olan tipi ulaşımı aksattı. Karayolunun Digor ilçesi yakınlarında buzlanma ve tipi nedeniyle çok sayada TIR, kamyon, otobüs, minibüs ve otomobil yolda mahsur kaldı. Özellikle de TIR'ların kayarak yolu kapatmasıyla biriken araç sayısı giderek arttı.

Mahsur kalan onlarca aracın kurtarılması ve yoldaki buzlanmanın giderilmesi için karayolları ekipleri harekete geçti. Trafik ekiplerinin yanı sıra Dağpınar Belediyesi de karayolunun tuzlanması konusunda destek verdi. Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, mahsur kalanların kurtarılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yoldaki tipi ve mahsur kalan araçlar

-Genel ve detaylar

-Belediye Başkanı Ömer Vargün ile röp

-Yolda kumlama çalışması

Haber-Kamera: KARS,

========================

Tendürek Dağında ululaşım durdu, yolcular donma tehlikesi geçiriyor

AĞRI'nın Tendürek Dağı geçidinde tipi nedeniyle ulaşım durdu, kapanan yolda bekleyen vatandaşlar donma tehlikesi geçirdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Muradiye ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı geçidinde, iki günden beri devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle Doğubayazıt- Van karayolu ulaşıma kapandı. Doğubayazıt'tan Van'a, Van'dan Doğubayazıt'a gitmek isteyen taşıtlar, yollarda kaldı. Tipi nedeniyle yollarda kalan sürücü ve yolcular donma tehlikesi geçirdi. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin 2-3 metreye kadar düştüğü bölgede uzun taşıt kuyrukları meydana geldi. Tipinin devam etmesi yüzünden 2 günden beri yolda kaldıklarını anlatan TIR şoförü Ali Taşdemir, "Donma tehlikesi geçiriyorum ve açlıktan dolayı ayakta duracak halim yok. Ne gelen var ne de giden" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Yolda kalan araçlar

-Vatandaşlar donma tehlikesi geçiriyor

-Yoğun tipi

-Görüş mesafesi 2 metreye kadar indi

-Tendürek dağında anons

Haber-Kamera: Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

=======================

Ağrı'da FETÖ'nün 'Emniyet imam'ı öğretmen tutuklandı

AĞRI'da FETÖ silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda sözde 'Emniyet İmamı' olarak bilinen öğretmen F.C. tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında silahlı terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ileri sürülen öğretmen F.C. Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Kars'taki Emniyet yapılanması içerisinde Polis Akademi rütbeli emniyet personelinin sözde imamı olduğu ileri sürülen 'Faruk' kod adlı öğretmen F.C., Kars'a getirildi ve sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber: Servet ARSLAN/AĞRI, -

==========================

Çorlu'da Trak off yarışları

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Trak off trial yarışlarının ilk günü oldukça çekilmeli geçti. Yarışmacılar, 12 parkuru kısa sürede tamamlama mücadelesi verdi.

Çorlu Belediyesi tarafından Şahbaz Mahallesi'nde yapılan pistte gerçekleştirilen Trak off trial yarışlarına ilk gün çekilmelere sahne olurken, vatandaşların ilgisinin az olduğu görüldü. Trakya Offraad Yönetim Kurulu üyesi ve yarış sekreteri Barış Tunca, yarışlarının Trakya'da ilk kez gerçekleştiğini belirterek, "63 dönümlük arazide ve belediye çalışanlarımızın yardım ettiği Trakya Off-Road Kulübü ile beraber düzenlediğimiz sahada 12 parkurlu, 8 takımın katıldığı 16 araçla beraber yarıştığı bir yarışma düzenledik. Tabi ki, bu aslında Türkiye'nin en güzel en iyi pisti şuan Off-Road pisti olarak anılıyor. Bütün basın yayın organlarında zaten bu medyaya da yansıdı. Aslında biraz geç kaldık. Havalardan dolayı, pistin yetiştirilememesinden dolayı biraz sıkıntılar vardı, onları atlattık en sonunda 3-4 Aralık'ta yarışmayı hak kazandık. Önümüzdeki senede ise 5 tane yarış almayı düşünüyoruz. Uluslararası yarışlar yapmayı düşünüyoruz. Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye ayaklı mahalli yarışlar yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Yarışların dışarıdan bakıldığında pahalı bir yarış gibi gözüktüğü ancak bu yarışlarının pahalı bir yarış olmadığını belirten Tunca, "Aslında çok ucuz yarışlardır. Çok ucuz araçlarla da bu tarz yarışlara katılabilirsiniz. Örnek veriyorum 15-20 bin liradan başlayarak 200-300 bin liraya kadar araç skalası var. Siz normal Off-Road yapmak istiyorsanız 15 bin liralık araçla da yapabilirsiniz. İlla çok pahalı bir araç olmasına gerek yok. Türkiye motor sporları açısından biraz kısır bir yer aslında, Avrupa'ya baktığımız zaman bir çok organizasyonlar var ama Türkiye'mizde maalesef kısıtlı sayıda organizasyonlar var. Bununla alakalı pistlerde çok kısıtlı ama önümüzdeki yıllarda zaten seyirciyi görüyorsunuz yavaş yavaş insanların ilgisi artmaya başladı" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Yarışan araçlar

-Parkurlardan görüntü

-İzleyenlerden görüntü

-Araçların parkurları geçmesi

-Röportajlar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement