Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Yüksekova'da öğretmen ve köylüler yolda mahsur kaldıHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'den ilçe merkezine gelen 6'sı öğretmen 30 kişinin içinde bulunduğu 8 araç, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 2 saat boyunca yolda mahsur kaldı.

16.12.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova'da öğretmen ve köylüler yolda mahsur kaldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'den ilçe merkezine gelen 6'sı öğretmen 30 kişinin içinde bulunduğu 8 araç, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 2 saat boyunca yolda mahsur kaldı. Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekiplerinin 1 saat süren çalışmasıyla, mahsur kalanlar kurtarıldı.

Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler Köyü'nden özal araç ve servis araçlarıyla yola çıkan 6'sı 30 kişi, köyden 5 kilometre uzaklaştıktan sonra Ova mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı. Karın yolu kapatması üzerine 8 araç yolda mahsur kalınca araçta bulunan vatandaşlar ve öğretmenler telefonla kaymakamlığa ulaşarak yardım istedi. Bunu üzerine Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekipleri grayder ve kepçeden oluşan 2 araçla hemen yola çıktı. Yaklaşık 1 saat süren karla mücadele çalışmasının ardından 30 kişi, bulundukları bölgeden kurtarılarak ilçe merkezine getirildi.

Yolda mahsur kalan Dedeler Köyü İlkokulu öğretmeni Halime Taşçı, yolda büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Taşçı, "İlçeye doğru gelirken tipiye yakalandık. Tipiden dolayı ilerleyemedik. Köyden de yardıma gelenler oldu. Aracımızı kara saplandığı yerden çıkaramadık. Grayderlerin gelmesi ile de kurtulduk. Her koşulda eğitim ve öğretime devam etmeye çalışıyoruz. Buralar bize emanet. Zor koşullarda olsa eğitim mücadelemiz devem edecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kara saplanan araçlar

-Araçlarını zincirleyen sürücü

-Yolda mahsur kalan öğretmenleri taşıyan araç

-Araç içinde ısınmaya çalışan öğretmenler

-Köylülerin yardıma gelmesi ve küreklerle kara saplanan araçları çıkartılması

-Araçlari iten köylüler

-Açıklama Yapan öğretmen Halime Taşçı

-kepçe ve grayderin yol açılması

-Genel detaylar

Haber: Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

============================

Sivas'tan Halep'e 9 TIR yardım

SİVAS'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 9 TIR yardım malzemesi Halep'e gönderildi.

İHH Sivas Şubesi üyeleri, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Sivas Şubesi üyeleri ve Sivas'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Suriye'nin Halep şehrindeki savaş mağdurları için başlatılan 'Halep'e yol açın' yardım kampanyası kapsamında toplanan 9 TIR yardım malzemesi düzenlenen törenle Halep'e gönderildi. Kent meydanında düzenlenen törene AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve dua ile başlayan törende konuşan Memur-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, "Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsan hakları savunucu olan dernekler nerede? Bir balina için dünyayı ayağa kaldıran dernekler neredeler. Akan kan Müslüman kanı olunca herkes susuyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Halep'te insanlar hayat mücadelesi verirken, açlıktan ölürken sessiz kalamazdık. Yerel ve uluslararası birlikleri harekete geçirmeye çalıştık. Halep için halkımızdan destek bekliyorduk. Halkımızdan ve üyelerimizden çok yoğun bir ilgi gördük. Bu toplanan yardımları Halep'e yolculuyoruz. İnşallah bunun devamı gelecek" dedi. Konuşmanın ardından 7 TIR'ı un ve 2 TIR'da kuru gıdadan oluşan 9 TIR'lık konvoy Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Etkinlikten görnütüler

-Kuran okunması ve dua edilmesi

-Açıklama

-TIR'ların uğurlanması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================

Harran'da teröre tepki yürüyüşü

ŞANLIURFA'nın Harran İlçesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

Hayati Harrani Türbesi önünde başlayan yürüyüş belediye binası önüne kadar devam etti. Ellerinde Türk bayrağıyla terörü protesto eden kalabalık 'Polise uzanan eller kırılsın. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kahrolsun PKK. Vatan sana canım feda' sloganlarını attı. Yürüyüş sonrasında şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe; Harran Kaymakamı Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Ali LEYLAK/ HARRAN (Şanlıurfa), -

============================

Aslı'nın öldüğü yolda eylem yapıp, üst geçit istediler

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 11 gün önce lise öğrencisi Aslı Değirmen'in, okula giderken bir otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitirdiği yolda, yakınlarının da aralarında bulunduğu bir grup, ellerinde tepkilerini dile getiren döviz ve pankartlarla eylem yaptı. Yolu 45 dakika süreyle çift yönlü olarak trafiğe kapatan kalabalık, kazanın olduğu yere yapılan trafik lambalarının yeterli olmadığını belirtip, üst geçit istedi. Gözü yaşlı baba Mehmet Değirmen, kızının öldüğü yerin ve kaza tutanaklarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürüp, bu davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bodrum Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Aslı Değirmen, geçen 5 Aralık'ta, okula gitmek üzere İslamhaneleri Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Servis minibüsünü beklemek için Turgutreis- Bodrum Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde, yolun karşısına geçmeye çalışan Değirmen'e bir otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle fırlayarak başını kaldırımın kenarına çarpan Değirmen, ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Değirmen, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Tepkilerden korktuğu için aracı olay yerinden ayrılan ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim olan otomobil sürücüsü Emrah Yeşilkanat tutuklandı.

ÜST GEÇİT İSTEDİLER

Daha önce yolu iki kez trafiğe kapatıp, trafik lambaları konulması veya üst geçit yapılması için eylem yapan Değirmen'in yakını ve İslamhaneleri Mahallesi sakinleri, bugün yine kaza yerindeydi. Ellerinde 'Kaza değil cinayet', 'Trafik canavarına ağır ceza istiyoruz', 'Adalet güçlünün değil haklının yanında ol', Duyarlı ol, sessiz kalma senin de evladın ölebilir', 'Ecel değil ihmal' yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 70 kişilik bir grup, üzerinde Aslı Değirmen'in fotoğrafının da bulunduğu 'Kalbimizdesin' ve 'İslamhaneleri'ne üst geçit olsun. Adı da Aslı Değirmen olsun' yazılı pankartlar açıp, Turgutreis- Bodrum Karayolu'nu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Eyleme Değirmen'in annesi Fatma Değirmen, babası Mehmet Değirmen, amcası Ahmet Değirmen ve Değirmen Ailesi'nin avukatı İzzet Barış Dursun da katıldı. 'Trafik lambası değil üst geçit istiyoruz' diyen kalabalık ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman yolun trafiğe açılması için gerginlikler yaşandı. Elinde kızının fotoğrafıyla güçlükle ayakta durabilen anne Fatma Değirmen'e komşuları destek olmaya çalıştı.

"KAZA TUTANAKLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Baba Mehmet Değirmen ise kızının yaşamını yitirdiği yerin ve kaza tutanaklarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Acımız birdi iki oldu. Devlete güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Kazadan sonra peşine düştüğümüz davada, kızımın ölümüne neden olan sürücünün 6 ayda sonra serbest kalacağını söylediler. Bu davanın peşini bırakmayacağız" dedi.

"DAHA KAÇ ÇOCUK ÖLECEK?"

Kazanın meydana geldiği yerin 50 metre ilerisinde 6 yıl önce marketten dönerken bir otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren 9 yaşındaki kızı Havva Nur Timuçin'in gözü yaşlı annesi 43 yaşındaki Ayfer Timuçin de kucağındaki iki yaşındaki oğlu Cafer Timuçin ile eyleme katılıp, "Göstermelik değil kalıcı önlem alınması için daha kaç çocuğun ölmesini bekliyorlar? İslamhaneleri yolu cinayet yolu oldu. Aslı da cinayette hayatını kaybetti" dedi.

Amca Ahmet Değirmen de kazanın meydana geldiği yola trafik ışıklarının konulmasının yeterli olmadığını ileri sürüp, "Üst geçit istediğimizi söyledik. Çünkü burada bizler yaşıyoruz. Tedbiri alanlar burayı yılda ya bir kez görüyor ya da görmüyor. Şu anda tutuklu olan otomobil sürücüsü kazadan sonra olay yerinden ayrılmış ve 2 saat 5 dakika sonra teslim olmuştur. Bu arada kimlerle ne görüşmüştür? Kazada Aslı'nın öldüğü yer neden yanlış işaretlenmiştir? Tüm bunların aydınlığa kavuşturulmasını ve suçu olanların en ağır cezayı almasını istiyoruz. Aslı'yı geri getiremeyiz ama bu cinayette sorumluluğu olanlardan hesap sorulmalıdır" dedi.

45 DAKİKA SONRA YOL AÇILDI

45 Dakika süren eylemin ardından kalabalık, uzun araç konvoyu oluşan Bodrum-Turgutreis Karayolu'nu trafiğe açıp, eyleme son verdi. Eylemcilerin ayrılmasıyla yolda trafik tekrar normal seyrine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Yoldaki eylemden görüntü

-Baba Mehmet Değirmen'in açıklaması

-Amca Ahmet Değirmen'in açıklaması

-Anne Fatma Değirmen'in gözyaşı dökmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

============================

Yolcu otobüsünde 2 bin paket kaçak sigara

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, yolcu otobüsünde yapılan aramada 2 bin 260 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, geçen 11 Aralık günü saat 17.00 sıralarında Erzincan- Erzurum karayolu üzerindeki uygulama noktasında bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüs içerisinde yapılan aramada yolcu koltuklarının süngerleri arasında gizlenmiş 2 bin 260 paket sigara tespit etti. Sigaralara el konulurken, otobüs sürücüsü 30 yaşındaki R.K ile muavin 19 yaşındaki N.K hakkında '5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçundan yasal işlem başlatıldı.

Haber: ERZİNCAN, -

===========================

Hayvan hırsızlarını lastik izi ele verdi

IĞDIR'da hayvan hırsızlığı yapan şüphelileri, araç lastiklerinin izi yakalattı.

Tuzluca İlçesine bağlı Yukarı Kula Köyünde geçen 19 Ekim günü Ö.K.'ya ait 8 büyükbaş hayvan çalındı. Hırsızları yakalamak için özel ekip kuran İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Olay yerinde hayvan çalınmasında kullanılan aracın lastiğinin kalıbını çıkaran jandarma, aynı aracın Kars'ta meydana gelen bir hayvan hırsızlığı ile aynı olduğunu tespit etti. Ekipler, hayvanları çalan P.O., O.A. ve E.O.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Büyükbaş hayvanlardan 6'sı Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bir kişinin ahırında bulundu. Büyükbaş hayvanlar sahibine teslim edilirken, gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan hayvan hırsızlarından 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: Suat DENİZ/IĞDIR, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement