Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Dha Yurt Bülteni-13

1)EL BAB'DA YARALANAN ASKER, ADIYAMAN'A GETİRİLDİFIRAT Kalkanı harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada yaralanan 26 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Özen, memleketi Adıyaman'da tedavi altına alındı.

26.01.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)EL BAB'DA YARALANAN ASKER, ADIYAMAN'A GETİRİLDİ

FIRAT Kalkanı harekatı kapsamında Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ unsurları ile çıkan çatışmada yaralanan 26 yaşındaki uzman çavuş Mustafa Özen, memleketi Adıyaman'da tedavi altına alındı.  Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın Kabr el Mukri bölgesinde, terör örgütü DAEŞ ile dün akşam saatlerinde çıkan ve bir askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 5 asker arasında bulunan uzman çavuş Mustafa Özen, Gaziantep'te yapılan ilk tedavisinin ardından, bugün öğleden sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Vücudundaki yanık nedeniyle hastanenin yanık tedavi bölümünde tedavisine başlanan uzman çavuşun yakınları da hastaneye akın etti. Yaralı uzman çavuş Mustafa Özen'in babası 75 yaşındaki Nural Özen ise hastaneye gelen yakınları tarafından teselli edildi. Yaralı uzman çavuşun amcasının oğlu Hamza Özen, "Dün akşam saatlerinde olaydan haberimiz oldu. İlk müdahalesi yapıldı ve genel anlamda durumu iyi. Biz tedavisinin memleketimizde yapılmasını istedik ve kabul edilince de Adıyaman'a getirdik" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yaralı asker getirilmesi

Yanık ünitesine alınması

Askerin yakınlarının beklemesi

Kuzeni Hamza Özen'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 80 MB

===================================================

2)KARLI YOLDA KAYAN İKİ ARAÇ ÇARPIŞTI: 7 YARALI

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle kayan iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.  Kaza saat 15.30 sıralarında, İzmit ile Kandıra arasındaki yolun Tekke mevkiinde meydana geldi. Kandıra istikametine gitmekte olan Adem Tetik idaresindeki 34 NS 1296 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Rafet Şahin idaresindeki 41 H 8575 plakalı hafif ticari araç kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kayarak çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. Rafet Şahin ile aynı araçta bulunan Ferya Sahur, diğer araçta bulunan sürücü Adem Tetik, eşi Ömür Tetik, 9 yaşındaki Mehmet ile 5 yaşındaki Miraç Tetik ve sürücünün kaynanası Sebahat Acar yaralandı. Ömür Tetik yaralanan çocuklarının başından ayrılmadı. Çevre hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Karayolları ekibi kaza sonrası tuzlama çalışması yapınca çevredekilerden tepki çekti. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden görüntüler

Yaralılara müdahale edilmesi

Kaza yapan araçlar

Karayolları'nın tuzlama çalışması

Şoka giren anneden görüntüler

Haber-Kamera: Faruk KIYAK-Orhan UZUN-KANDIRA(Kocaeli), -

====================================================

3)BİLECİKLİ BAĞ-KUR EMEKLİSİ, HESABINA YATAN MAAŞ MİKTARINI GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDI

BİLECİK'te Bağ-Kur emeklisi olan ve geçen ay emekli maaşı olarak 909 lira alan Cemal Güner, Ocak ayı maaş ödemesi olarak hesabına 3 bin 818 lira paranın yatırıldığı söyledi. Güner, "maaşıma zam bekliyordum ama bu kadar da değil. Bir yanlışlık var. O nedenle parayı çekmedim" dedi.

Temizlik şirketi sahibi olan Cemal Güner, kendisinin Bağ-Kur emeklisi olduğunu ve maaşının Bilecik'teki bir banka şubesine yatırıldığını belirtti. Geçen ay emekli maaşı olarak hesabına 909 lira yatırıldığını anlatan Güner, "2017 Ocak ayı maaş ödemesi olarak hesabıma 3 bin 818 lira para yatırıldığını görünce çok şaşırdım. Bir yanlışlık vardı. Banka şubesine giderek oradaki görevlilerle görüştüm. Onlar hesabımı kontrol etti ve yatırılan para miktarının doğru olduğunu belirtti. Ancak neden bu kadar para yatırıldığını kendilerinin de bilemediği söyledi" diye konuştu.

2017 yılı için emekli maaşına bir miktar zam yapılmasını beklediği ancak bu kadar çok miktarda zam yapılmasının imkansız olduğunu ifade eden Cemal Güner, "Maaşıma zam bekliyordum ama bu kadar da değil. Bir yanlışlık var. O nedenle parayı çekmedim, hesabımda duruyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Cemal Güner'in konuşması,

-Yatırlan para miktarının olduğu banka fişinin görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

===========================================================

4)TAMİRE GÖTÜRÜLÜRKEN ALEV ALEV YANDI

İZMİT'te, elektrik arızası nedeniyle tamiri için sanayiye götürülen cip yolda alev aldı. Motoru alev alev yanan cip itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın, D-100 Karayolu Yenidoğan mevkiinde meydana geldi. Hamza Yılmaz elektrik arızası nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi'ne götürdüğü 41 KY 312 plakalı cipin motorundan dumanların yükseldiğini görünce aracı yolun sağ şeridine park etti. Hamza Yılmaz ve yardıma koşan sürücüler motor kaputunu açamayınca alevler aracın motorunu sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kaputu keserek açarken yangına müdahale etti. Elektrik kontağı sonucu cipin motoru tamamen yanarken, araç kullanılmaz hale geldi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

Aracın alev alev yanması

İtfaiyenin müdahalesi, kaputu açması

Sürücüden görüntü

Yoldan görüntü

Faruk KIYAK-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli),

=====================================================

ÇATIYA ÇIKAN DERNEK BAŞKANINI POLİS İKNA ETTİ (EK)

5)KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASINDAN TUTUKLANDI

Samsun'da 7 katlı binanın çatısına çıkarak sosyal medyadaki hesabından canlı yayın yaparak intihar edeceğini söyleyen ve polisin 4 saat süren ikna çabaları sonucu eyleminden vazgeçirilen Ayhan Dayıoğlu, hakkında kesinleşmiş 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Başkan Ayhan Dayıoğlu, işlemlerinin ardından tutuklanarak Samsun E Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Samsun - Hakan AKGÜN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı
    23:10 Togg T8X Tanıtım Tarihi Açıklandı

    Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg T8X modelinin tanıtım tarihini açıkladı. Karakaş, Mart 2025 - Nisan 2025 tarihleri arasında Togg T10F modelini satışa sunacaklarını ve bir süre sonra da Togg T8X'in tanıtımını yapacaklarını belirtti.

  • Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu
    23:10 Steam'den en fazla gelir elde eden oyun yayımcıları belli oldu

    Valve, Steam üzerinden en fazla gelir elde eden oyun yayımcısı olarak öne çıkıyor. KRAFTON Inc. ikinci sırada yer alırken, Electronic Arts üçüncü sırayı aldı. Ubisoft ve SEGA da listede yer alan diğer firmalar arasında bulunuyor.

  • iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor
    23:10 iQOO Neo 9s Pro: Performansıyla Rakiplerini Geride Bırakıyor

    iQOO'nun yeni modeli iQOO Neo 9s Pro, sızıntılarla ortaya çıktı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 16 GB RAM ile güçlendirilen cihaz, 144Hz ekran yenileme hızı ve 120W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Neo 9s Pro, orta sınıfa hitap etmesine rağmen amiral gemisi modellerine meydan okuyor.

  • Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler
    23:10 Xiaomi Civi 4 Özellikleri Ortaya Çıktı: İşte Beklenenler

    Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden Xiaomi, yakında yeni Civi 4 modeliyle sahne alacak. Google veri tabanında görüntülenen telefonun özellikleri ortaya çıktı. Xiaomi Civi 4, kavisli bir ekran, Snapdragon 8s Gen 3 işlemci, 12 GB RAM ve Android 14 işletim sistemi gibi özelliklere sahip olacak.

  • HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı
    23:09 HYTE, Gaming.Gen.TR iş birliğiyle Türkiye pazarına giriş yaptı

    Gaming.Gen.TR ve Beta Oyun Teknoloji A.Ş. iş birliğiyle HYTE markası Türkiye pazarına adım attı. HYTE, oyun ve performansı yeni zirvelere taşımanın yanı sıra, ekranda heyecan verici yeni deneyimler sunmayı hedefliyor. Ayrıca, PC kurma sürecini eğlenceli ve etkileşimli bir hale getirerek, oyun ve teknoloji ile etkileşimi tamamen yeniden şekillendiriyor. HYTE, sanatsal tasarımlar ile hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kullanıcılara hitap ediyor. Gaming.Gen.TR'de HYTE ürünleri, başlangıç olarak LCD panelli oyuncu kasaları ve aksesuarları ile sunuluyor.


Advertisement