Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Şehit Yüzbaşı'nın cenazesi Gaziantep'te (2)KARKAMIŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİDiyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan için, öğleden sonra Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

20.03.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Yüzbaşı'nın cenazesi Gaziantep'te (2)

KARKAMIŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan için, öğleden sonra Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Suriye sınırındaki Öncüler Mahallesi'ndeki mezarlıkta düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, CHP milletvekili Mehmet Gökdağ, şehidin ailesi, yakınları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende tabuta sarılan şehidin annesi Kanime, babası Nuri ile kız kardeşleri Hatice Oğuzcan ve Sema Yalçın uzun süre gözyaşı döktü. Türk bayrağıyla örtülü tabutun önünde duran oğlunun fotoğrafını öpen şehit annesi Kanime Oğuzcan, "Oğlum ölmeden bir ay önce bacısını arıyor 'Ben şehit olacağım beni köyüme gömün' diyor. Savaştı oğlum, sonuna kadar mücadele etti, düz çökmedi. Teröristler oğlumu şehit etti, intikamını alın" dedi.

FETÖ'DEN TUTUKLU AĞABEYİ TÖRENE YETİŞEMEDİ

Şehidin eşi Ayşe Fatma Oğuzcan rahatsızlığı nedeniyle cenaze töreninde katılamadı. Şehidin FETÖ'den Gaziantep dışındaki bir kentte tutuklu bulunan öğretmen ağabeyi Suat Oğuzcan da cenazeye katılmak için izin aldığı, ancak törene yetişemediği belirtildi. Şehit yüzbaşı Oğuzcan'ın cenazesi, öğle vakti İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

7 aylık Elif adında kız çocuğu bulunan şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın, Elazığ'da görevliyken 1 ay önce Lice'ye geçici görevli gittiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cenaze töreni

Törene katılanlar

Tabuta sarılan şehit ailesi

Cenaze namazının kılınması

Tabutun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=====================================

Oğluyla tartışan iki kardeşi bıçakladı

KARDEŞLERDEN BİRİ HASTANEDE ÖLDÜ

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan 43 yaşındaki G.K. (Güney Kaçıran) iddiaya göre, oğluyla tartıştığı gerekçesiyle aralarında husumet oluşan ve uzaktan akrabası olan Müslüm Kızılaslan (18) ile ağabeyi Onur Kızılaslan'ı (23) bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan iki kardeşten Müslüm Kızılaslan hayatını kaybetti. Polise teslim olan G.K., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olay, Yenişehir Mahallesi Gıda Çarşısı yakınlarında kurulan bit pazarında dün (Pazar) akşam saatlerinde meydana geldi. Seyyar satıcılık yapan G.K.'nın oğlu ile Müslüm Kızılaslan bir süre önce sözlü olarak tartıştı. Ancak bu tartışma husumete dönüştü. Evli 4 çocuk babası G.K. ile uzaktan akraba olan Kızılaslan ailesi arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Bit pazarında seyyar satıcılık yapan Müslüm Kızılaslan ile ağabeyi Onur Kızılaslan, pazarda kendileri gibi seyyar satıcılık yapan G.K. ile karşılaştı. Taraflar arasındaki tartışma kavgaya döndü. Yanındaki çantadan bıçak çıkartan G.K., Müslüm Kızılaslan ile ağabeyi Onur Kızılaslan'ı yaraladı. G.K., olay yerinden kaçarken, kavgayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, iki yaralıyı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan vücuduna 9 bıçak darbesi isabet eden Müslüm Kızılaslan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti, Sol göğsünden yaralanan Onur Kızılaslan'ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin yakalanması için çalışma başlattığı G.K., bir süre sonra polise giderek teslim oldu. Emniyette işlemleri tamamlanan G.K., daha sonra adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Zanlı adliyeye sevk edilirken görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY, Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

=================================================

15 Temmuz şehidi Varank'ın adı Hakkari'de sınavlara hazırlık merkezine verildi

HAKKARİ Belediyesi tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde Şehit olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr İlhan Varank'ın adı, sınavlara hazırlık çalışma merkezine verildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından, eski Belediye binasının ikinci katında YGS, LYS, KPSS ve TEOG'a girecek öğrencilerin yararlanabileceği bir çalışma merkezi açıldı. Bu çalışma merkezine de 15 Temmuz darbe gecesinde İstanbul'da darbeci askerlerin kurşunuyla şehit olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr İlhan Varank'ın ismi verildi. Haftanın 7 günü sabah saat 08.00 ile akşam 20.00'ye kadar rehber öğretmenlerin gözetiminde 60 öğrencinin bir anda çalışma yapabileceği 5 derslikli çalışma merkezinin açılışına; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Vali Toprak, Belediye Başkan vekili Epcim ve Tugay Komutanı Tayanç tarafından açılış kurdelesi kesilen çalışma merkezinin girişine Şehit İlhan Varank'ın fotoğrafı asıldı, salon da Türk bayrakları ve balonlarla süslendi.

Çalışma merkezindeki sınıfları tek tek gezip öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak ve beraberindekiler, öğrencilere hedeflerinin ne olduğunu sordu. Burada bir açıklama yapan Vali Toprak, Şehit Varank adına Hakkari Belediyesi tarafından hizmete açılan merkezde öğrencilerin rahat bir ortamda çalışma imkanı bulacaklarını söyledi. Vali Toprak, "Hakkari'deki gençlerimiz için bu merkezi açan Hakkari Belediye Başkan Vekilimiz Cüneyt Epcim'e teşekkür ediyoruz. İlk aşamada burada 60 öğrencimiz aynı anda ders çalışıp test çözebilecekler, okuyabilecekler, okuma alışkanlığı kazanabilecekler ve başarılı bireyler olacaklar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Eski Belediye binasının ikinci katında hizmete açılan Çalışma Merkezinin kapısına asılan Şehit Varank'ın resmi ve Türk bayrakları

-Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Şehit Varank'ın resmine bakarken

-Çalışma Merkezine asılan Varank'ın ersmi ve hayat hayat hikayesi

-Çalışma merkezinde ders çalışan öğrenciler

-Kitaplar

-Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler Çalışma Merkezinin açılışını yaparken

-Vali Toprak'ın açıklaması

-Etüt merkezindeki öğrencilerle bir araya gelip sohbet eden Vali ve komutanlar

-Vali Toprak, öğrencilere soru sorup beraber soruları yanıtlarken

-Detaylar

Haber: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

=================================================

Emekli mülkiye müfettişi törenle son yolculuğuna uğurlandı

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Özer Öner, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı 82 yaşında hayatını kaybetti.

Özer Öner için Niğde Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene katılan Özen'in eşi Aynur Özer (82), yakınları ve çocukları göz yaşlarına hakim olamadı. Özer'in kızı Pelin Özer, "Her ölüm erken ölüm, babam yaşadı torunlarını gördü. Bu memlekete işte o sarılı olduğu bayrağa son derece bağlı, memleketine gerçekten son anına kadar hizmet etti. Memleket sevdalısı bir insandı. Çok onurlu çok dürüst bir lokma haram yemeden doğru bildiğini yaparak bizlere çok onurlu bir miras bıraktı. Giderken bile onunla gururlanıyoruz. Rahat uyusun mekanı cennet olsun" dedi. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise, Özer'in vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Özen'in cenazesi daha sonra Dışarı Camii'nden kılınan cenaze namazının ardından Derbent Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Naaşın polisler omuzunda taşınırken görüntüsü

Türk bayrağına sarılı naaştan görüntü

Ailesinden görüntü

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu'nun konuşması

Dua edilirken görüntü

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==============================================

Hatay'a süper teşvik

Hükümetin proje bazlı süper teşvik paketini açıkladığında 17 ilin içerisinde Hatay'ın yer almadığını anımsatan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Kraasayar yaptıkları girişimler sonucu bakandan bu müjdeyi aldıklarını söyledi.

İskenderun'da gazeteciler ile bir araya gelen Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, müjdeli bir telefon aldığını belirterek,ö Sebze meyve alınmasına, satılmasına, taşınmasına, depolanmasına, pazarlanmasına ve ihracatıyla ilgili süper teşvik paketine Hatay'da dahil edildi. Şimdi müjdeyi bakanımızdan aldımö dedi.

Demirçelik sektörünün getirisinden dolayı Hatay'ın gelirinin yüksek çıktığına dikkat çeken Karasayar,ö Özel teşvik paketlerinin hazırlanmasında yüksek olunca bizim faydalanmamız zor oluyor. Kişi başı düşen milli gelir düşük olan iller öncelik alıyor. Hatay bunun dışında kalıyor. Biz de arkadaşlarımızın desteği ile bu teşvik kapsamına alınmak için mücadele verdik. Sağ olsun bakanımda bu müjdeyi bize verdiö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Toplantıya katılan gazetecilerden görüntü

-Orhan Karasayar'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement