Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AVRUPA'YA İLİŞKİN AÇIKLAMA: HESABINI VERECEKSİNİZAvrupa'nın Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani sizde medya özgürlüğü vardı, hani sizde basın özgürlüğü vardı?

24.03.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AVRUPA'YA İLİŞKİN AÇIKLAMA: HESABINI VERECEKSİNİZ

Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani sizde medya özgürlüğü vardı, hani sizde basın özgürlüğü vardı? Hesabını vereceksiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli İli Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, " Avrupa Almanya'sında Hollanda 'sın da, İsviçre'sinde, Belçika'sında demokrasi mi var. Bunlarda özgürlük adına bir şey yok. İnanç özgürlüğü adına bir şey yok. Sabah Gazetesi'nin Avrupa baskısı Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girmesini yasakladılar. Hani sizde medya özgürlüğü vardı, hani sizde basın özgürlüğü vardı? Hesabını vereceksiniz. Tayyip Erdoğan'a diktatör de, Tayyip Erdoğan faşist, Nazi dediği zaman rahatla. Size rahat olmayacak. Niye olmayacak? Siz Tayyip Erdoğan'a diktatör dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan'da sizlere faşist de diyecek Nazi de diyecek. Niye mi söyleyeyim. Bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu ' Ey devlet sen neredesin ' Niye bu gamalı haçların yapılmasına müsaade ediyorsun ' Bizim camilerimizin camları çerçeveleri indiriliyor mu ' Siz bunları niye takip etmiyorsunuz? Neden? Bir çok vatandaşlarımız öldürüldü Avrupa'da hala neticesi yok" ifadelerini kullandı.

SEN NE ANLARSIN FETÖ'DEN TERÖR ÖRGÜTÜ OLUP OLMADIĞINDAN.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanının, "15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ'nün bulunduğuna ikna olmadığına" ilişkin açıklamasına yönelik, "Almanya'nın istihbarat başkanı açıklama yapıyor. Bu olayların arkasında bir terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik diyor. Şunlara bak ya. Sen ne anlarsın FETÖ'den terör örgütü olup olmadığından. Sen kimsin ya. Haddini bil. Almanya'nın en üst düzeyinde olanlar diyor ki; ben söylemiyorum sen söyle. Kime kötülük yaparsanız karşılığını bulursunuz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Erdoğan ın konuşması

Haber: DENİZLİ,

========================================================

BAKAN EROĞLU: BAZI ÜLKELERDE PKK'YA ÖZEL SİLAH ÜRETEN FABRİKALAR VAR

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın yabancılar tarafından kurulduğunu belirterek, "Bazı ülkelerde PKK'ya özel silah üreten fabrikalar var. Bunu biliyoruz. PYD'yi kim üretti? Gerçekte dost gibi görünen, altımızı oyan bazı düşmanlar" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Törenin açılışında konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin hızla büyüdüğünü, bazı kesimlerin bunun önünü kesmek istediğini söyledi. Kendi silahını, Atak helikopterlerini, Altay tankını, insansız hava araçlarını yapan bir Türkiye olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Dünyanın sayılı harp gemilerini denize indiriyoruz. Neden? Öyle olmasa Fırat Kalkanı Harekatı'nı yapamazdık. Şu anda eksi 35 derecede PKK'nın inlerine giriliyor. Neden? Çünkü güçlü bir Türkiye var" dedi.

"PKK'YI YABANCILAR KURDU"

Yabancıların Türkiye'nin büyüyüp, gelişmesinin önünü kesmeye çalıştığını, ancak hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK'yı onlar kurdu. Bazı ülkelerde PKK'ya özel silah üreten fabrikalar var. Bunu biliyoruz. PYD'yi kim üretti? Gerçekte dost gibi görünen, altımızı oyan bazı düşmanlar. Onları söylemeye gerek yok. DEAŞ İslami olabilir mi? Bu hainler. Nasıl ki FETÖ terör örgütü bazı insanları özellikle kandırarak böyle bir örgüt kurdu. Tarihin en alçak kanlı terör örgütü darbe teşebbüsü yapmaya gayret etti. İşte DEAŞ da onun bir benzeri. Bunların hepsi birbirinin aynısı. Maşa olarak kullanılıyor ama maşayı tutanlar aynı ülkeler. Maksat ne? Türkiye çok büyüyor, gelişiyor, artık kendi kabuğuna sığmıyor. Dolayısıyla 'Türkiye'nin önünü keselim.' Fakat kesemeyecekler."

REFERANDUM SÜRECİ

Bakan Eroğlu, konuşmasında 16 Nisan'daki referandum sürecine de değindi. Bakan Eroğlu, Kandil'deki PKK terörist başının 'hayır' oyu çıkması için çalıştığını söyledi. Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Teröristlere, 'Türkiye'de 'evet' çıkarsa halimiz duman olur' diyor. Zaten duman olacaksın. FETÖ alçağı var ya, o hain, ne idüğü belirsiz, suratında meymenet olmayan o hain, bakın suratında meymenet var mı? Bu din adamı olabilir mi? Suratına bir bakın nur var mı? Uğursuz bir insan. İçimize sokulmuş bir hain, 40 yıldır yetiştirilmiş bir hain. Bu hain ne diyor? Aman 'evet' çıkmasın. DEAŞ aynı şeyi söylüyor. Biz Fırat Kalkanı'yla girdik, temizleyip geçtik. DEAŞ'ın da korkusu bu; 'Türkler gelirse halimiz nice olur.' 'Bir evet denirse zaten biz de biteceğiz' diyor. Onlar da bitecek. 'Hayır'cılar bunlar. 'Evet'çiler vatanını, milletini düşünen yiğit insanlar."

Sertifika töreninden sonra bir okulun bahçesine ağaç diken Eroğlu, Bayat İlçesi'nde de Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları ve fidan dağıtım törenine katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Eroğlu konuşması

-Tören alanından detaylar

Haber: Murat ŞAHBAZ- Kamera: AFYONKARAHİSAR,

========================================================

AK PARTİLİ ŞAHİN: DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA TERCİHLERİN NASIL DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Bakın bu terör örgütünün baskısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu HDP önemli oy alıyordu. Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak'ı, Ağrı'yı takip edin, ne kadar 'Evet' çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz" dedi.

Şahin, Karabük'ün Yazıköy Köyü'nde partisinin düzenlediği referandum çalışmasında vatandaşlara hitap etti. Şahin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili, "Bunlar hiç emekli, memur, çiftçi çocuklarını milletvekili yaparlar mı?" diyerek eleştiride bulunduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

"Ben Meclis Başkanlığı yapmış, Başbakan yardımcılığı yapmış, Adalet Bakanlığı yapmış, AK Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı yapmış, Genel Başkan vekilliği yapmış olan bir kişiyim. Ben Ovacık'ın Ekincik Köyü'nden işçi emeklisi Abdullah Şahin'in oğluyum. Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nden Topal Dursun'un oğlu, köylünün oğludur. Dolayısıyla biz halkın içinden çıkma halkın çiftçisinin, memurunun, emeklisinin çocuklarıyız biz. Netice itibarinde bu sözler sadece milletin kafasını karıştırmak içindir."

Kandil'deki PKK terör örgütü üyelerinin, "Halk oylamasından 'evet' çıkarsa biz bittik" diye açıklama yaptıklarını söyleyen Şahin, "Ve bitecekler. Zaten şu anda terör ile ilgili mücadelede çok önemli bir aşamaya gelinmiştir. Bakın bu terör örgütünün baskı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu HDP önemli oy alıyordu. Şimdi bu halk oylamasında takip edin. Mesela Şırnak'ı, Ağrı'yı takip edin, ne kadar evet çıktığını ve oradaki halkın tercihlerinin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Çünkü onlara baskı, tehdit ve korku ile oy verdiriliyordu. Şimdi orada güvenlik güçlerimiz özellikle şehir merkezlerinde PKK terör örgütünün etkinliğini tamamını ortadan kaldırdı. Şimdi kırsala kaçtılar. 7 bin civarındaki güvenlik gücümüz kırsalda bunların yuvalarını, mağaralarını bularak oralara sakladıkları silahları bir bir ortaya çıkarıyorlar. Terör ile kapsamlı mücadele şu anda tüm şiddeti ile devam ediyor. Halk oylamasında yeni modele geçtiğimizde bu terör örgütünün canına ot tıkayacağız. Artık böyle bir bela Türkiye'nin başında kalmayacak. Onlar da bunu görüyorlar. Onları destekleyenler de bunları gördükleri için sandıktan hayır çıksın istiyorlar. Ama bunun bir önemi yok, önemli olan milletimizin ne düşündüğüdür" dedi.

Haber: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

========================================

GAZİANTEP'TE, 42 HAKİM VE SAVCIDAN 7'Sİ TUTUKLANDI

GAZİANTEP'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 42 hakim ve savcıdan 7'si tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada geçen 17 Mart günü HSYK kararıyla meslekten ihraç edilen 202 hakim ve savcıdan 42'si hakkında gözaltı kararı verildiği ve 7'sinin tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, sorgulamalarının tamamlanmasıyla gruplar halinde adliyeye sevk edilen hakim ve savcılardan 35'i hakkında adli kontrol kararı uygulandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu'nun 17/03/2017 tarih, 2017/113 Karar no.lu kararıyla, 202 hakim ve Cumhuriyet savcısının FETÖ/PDY örgütü ile irtibat ve iltisakları bulunduğu değerlendirildiğinden 667 sayılı KHK'nın ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun'un 3'üncü maddelerinin 1'inci fıkraları uyarınca meslekten çıkarılmalarına karar verilen ve bölge bazında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltı işlemleri devam eden 17 hakim savcıdan, 3'ü sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, 14'ü hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır. Böylelikle toplam 42 hakim savcıdan 7'si tutuklanmış, 35'i hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır."

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP,-

===========================================

Suriye sınırında yoğun önlemli fidan dikim töreni

KİLİS'te, 'Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı' kapsamında Suriye sınırında fidan dikim töreni düzenlendi. Tören sırasında sınır hattında komandolarla yoğun güvenlik önlemi alındı ve Suriye'nin terör örgütü PYD kontrolündeki Parsa Dağı bölgesi dürbünlerle gözetlendi.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kilis'in Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Demirışık Köyü'nde fidan dikim töreni düzenlendi. Tören nedeniyle hem köyün içinde hem de sınır hattında yoğun güvenlik önlemi alındı. Keskin nişancıların yüksek noktalarda görev aldığı törende, jandarma komando birlikleri de sınır hattında görev yaptı. Askerler sık sık Türkiye sınırının karşı tarafında olan terör örgütü PYD denetimindeki Parsa Dağı bölgesini dürbünlerle adım adım takip etti.

Yoğun önlemler arasında yapılan törende konuşan Orman İşletme Müdürü Cesim Karadağ, Kilis'te 27 bin 75 hektar orman alanı bulunduğunu ifade etti ve yapılacak çalışmalarla bunu artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi ve dikimi yapılan fidanlara can suyu verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Askerlerin sınırı gözetlemesi

Suriye sınırından görüntüler

Tören alanından görüntüler

Bisiklet hediyesi verilmesi

Ağaç dikiminden görüntüler

Sınırda ve köyde tedbir alan askerler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===========================================

KAYSERİ'DE SP'LİLERDEN İSRAİL'E 'EZAN YASAĞI' PROTESTOSU

KAYSERİ'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Saadet Partisi (SP) üyeleri, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camii önünde toplanan SP'liler, 'Herkes susarken ezan yasağını bari sen konuş Müslüman', 'Aksa'da ezanlar, dünyada Müslümanlar sustu', 'Müslüman uyuma mescidine sahip çık', 'Bekle bizi Aksa Allahu Ekberlerle geleceğiz', 'İlk Mescidi Aksa ezansız Müslümanlar çaresiz bırakıldı', 'Ezanı susturana, susana hayır' yazılı dövizleri ile Filistin bayrakları taşıdı.

SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, yaptığı açıklamada İsrail'deki ezan yasağına sessiz kalınmasına tepki gösterdi. Arıkan, "Hicretin 15'inci yılı olan 636 senesinde Hz. Ömer tarafından fethedilen Kudüs'te yaklaşık 1400 yıl sonra ezan yasaklanıyor. Ezanlar maalesef katil siyonist rejim tarafından 'gürültü' olarak değerlendirilip susturuluyor. Bu acı olay basit ve göz ardı edilecek bir olay değildir. Ezanın susturulmak istendiği belde Kudüs'tür. O Kudüs ki Peygamber Efendimizin Miraca çıkarken uğradığı duraktır. Tarih boyunca defalarca işgale maruz kalsa da en huzurlu günlerini Müslümanların idaresince geçiren bu mübarek beldede ezan sesini gürültü sayan ve yasaklamak için kanun çıkaran işgalci siyonist İsrail yönetimini şiddetle kınıyoruz. Aldıkları bu kararın dünyada pranga, ahrette ise cehennemde ebedi kalmalarına vesile olmasını Cebab-ı Alllah'tan niyaz ediyoruz" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık alandan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Saadet Partililerin toplanması

-Partinin Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

================================================

CAMİDE NAMAZ KILARKEN BAYILDI

KAYSERİ'deki Bürüngüz Camii'ne Cuma namazı kılmak için giden 88 yaşındaki Hasan Selçuk, namaz sırasında baygınlık geçirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Bürüngüz Camii'nde meydana gelen olayda Hasan Selçuk, Cuma namazı kılmak için camiye girdi. Bir süre sonra rahatsızlık geçirdiği ifade edilen Selçuk'un baygınlık geçirdiği ifade edildi. Cemaat ve cami görevlileri durumu 112'ye bildirdi. Kısa süre sonra sağlık görevlileri camiye gelerek Hasan Selçuk'a müdahale etti. Camii içerisinde serum bağlanan ve ilk müdahalesi yapılan Selçuk'un yakınlarına telefonla haber verildi. Sağlık görevlilerinden ayakkabı ve bastonunu isteyen Selçuk, daha sonra 112 görevlilerinin yardımıyla camiden çıkartıldı ve ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Diğer yandan Selçuk'un, şeker hastası olduğu ve şekerinin yapılan muayenede düşük çıktığı, bu nedenle baygınlık geçirdiği ifade edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bayılan Hasan Selçuk'a, camide 112 ekiplerinin müdahalesi

-İlk müdahalenin ardından Şelçuk'un ambulansa alınması

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement