Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Soylu: Avrupa, Türkiye'yi ayrıştırarak terbiye etmeye çalışıyor (3)YENİŞEHİR İLÇESİ'NDE VATANDAŞA HİTAP ETTİİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki referandum çalışmalarının son durağında merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Edip Buran Spor Salonu'nda vatandaşlara hitap etti.

28.03.2017 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soylu: Avrupa, Türkiye'yi ayrıştırarak terbiye etmeye çalışıyor (3)

YENİŞEHİR İLÇESİ'NDE VATANDAŞA HİTAP ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki referandum çalışmalarının son durağında merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Edip Buran Spor Salonu'nda vatandaşlara hitap etti. Yıllardan beri ülkeye birçok tuzak hazırlandığını, artık geriye dönük bakmak istemediklerini ifade eden Bakan Soylu, "Artık birilerinin tezgahıyla bir ülkenin siyasetin engellenmesini, milli iradenin önünün kesilmesini, ekonominin önüne bir takoz konulmasını istemiyoruz. Artık bu ülkenin avantajlarının birilerinin elinde heba olmasını istemiyoruz. Bizi kıyafetlerimizle, bizi darbelerle, ekonomik krizlerle, terörle terbiye ettiler. Bizi anarşi üzerinden, enflasyon üzerinden terbiye ettiler. İftira atarak, çamur atarak bizi aşağılamaya çalıştılar. Bir annenin evladını sağcı solcu diye ayırdılar. Suni, Alevi, Kürt, Türk diye birbirine kırdırmak istediler. Yetmedi. 28 Şubat'ı yaptılar. Bankaları 1 günde hortumlayıp soyup soğana çevirdiler.ö

'BİZİ TERBİYE ETMEYE KALKTILAR'

Yıllardır siyasetin tasfiye edilmeye çalışıldığını aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Bu ülkede senaryolar oluşturmaya kalktılar. Türkiye'de türlü türlü senaryoları hayata geçirmeye kalktılar. 'Biz sizi terbiye ederiz' dediler. Yargıtay ile Anaya Mahkemesi ile terbiye ettiler, bazen IMF ile terbiyle ettiler. Bezen medya ile, bazen sermaye ile terbiye ettiler. Yetmedi, Gezi olaylarıyla bu milleti birbirimize düşürerek terbiye etmeye kalkıştılar. Bu ülkede rahmetli Menderes'ten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza daha hazin bir son için 15-25 Aralık'ı hazırlamaya kalktılar. Yetmedi, bütün bunlardan sonra 6-7 Ekim olaylarından sonra bizi terbiye etmeye kaklılar. O hainin talimatıyla helikopterler, uçaklarla 'İktidarımızı koruyoruz' diyen milleti terbiye etmeye kalktılar. 16 Nisan sadece bir referandum tarihi değildir. 16 Nisan milletin mührünü vuracağı tarihtir."

'CANIN TATLIYSA KANDİL'DEN SIVIŞ'

Ak Parti'nin sadece yol, baraj ve şehir hastaneleri yapmadığını belirten Bakan Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ak Parti 15 yıldır sessiz devrim gerçekleştiriyor. Ak Parti birliğimizi ve beraberliğimizi sürekli güçlendirmeyi demokrasiyle yapıyor. Bu ülkede 15 yıldır dindar 'Ben dindarım' diyor. Kendisini Kürt gören 'Ben kürdüm', Alevi gören kişi 'Ben aleviyim' diyor. Bu ülkede herkes istediği fikri ortaya koyuyor, buna biz sessiz devrim diyoruz. Doğu ve Güneydoğu'yu karış karış gezdim. İnsanlarımıza 'Kandil'de yaşayan itler ve alçaklar hangi birinin yaşantısı, hangi birinin ahlakı, hangi birinin imamı sizin imanınıza benziyor?' diye sordum. 13 yaşındaki kızlarımızı dağa götürüyorlar. 'Benim kızım nasılsa, sizin de kızlarınız benim kızımdır' dedim. Bunlar kim? bunlar maşa olmuş sadece Kandil'de it gibi havlamaktan başka bir şey yapamayan hainlerdir. Hani özerklik diyorlardı, hani Nusaybin'de özerklik bu büyük milleti, hani bu gün özerklikten bahsedin de boyunuzun posunuzun ölçüsünü görün. Gençlerimiz 'Bu PKK'dan bizi kurtarın. Bir iş istiyoruz' diyor. Evet PKK'yı da Kandil'i de sileceğiz hep beraber. Kandil'e sesleniyorum, canın tatlıysa sıvış oradan.ö

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Soylu, "Keşke benim yerimde Kılıçdaroğlu konuşsaydı. Neymiş 'Bir başbakan seçilecekmiş, sonra başka bir partiden cumhurbaşkanı seçilecekmiş, sonra çıkıp kavga edeceklermiş' ya hiç bilmiyorsan aç oku" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Salonda bulunanlardan görüntü

Bakan Soylu salona gelirken

Soylu, partilileri selamlarken

Soylu partileler arasında yürürken

Soylu, kürsüde konuşurken

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

=============================================

CHP'li Ağbaba: 15 Temmuz'un sorumlusu, 2010 referandumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda yer alan 'hayır' tercihinin kötülendiğini savunurken, "Açıkça söylüyoruz; 15 Temmuz darbesinin sorumlusu, 12 Eylül 2010 referandumudur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne bağlı Kesmetepe Beldesi'nde yaptırılan Ümmü Yığılı Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın da katıldığı açılış töreninde konuşan Ağbaba, referandum tercihlerinden 'hayır'ın kötülendiğini savundu. 12 Eylül 201'da yapılan referandumla Anayasa'da birtakım değişiklikler yapılmasıyla 15 Temmuz darbe girişiminin önünün açıldığını ileri süren Ağbaba, şunları söyledi:

"Hayır için olumsuz konuşulduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Hayır ile ilgili çok olumsuz şeyler söyleniyor, 'hayır' kötüleniyor. Bugün 'hayır'ı savunanların geçmişte hayır' deyip yanıldığı bir tek noktayı hatırlamıyorum. Bu 'hayır'ı savunanlar 1 Mart 2003'te Türkiye'nin Irak'a girmesine 'hayır' dedi. 12 Eylül 2010 Anayasası'na hepimiz 'hayır' dedi. Ne dedik; 'Yargı bir grubun eline teslim edilir' dedik. Dediğimiz çıktı, yargı bir grubun eline teslim edildi. O teslim edilen hakim ve savcılar bütün özel yetkili mahkemelerde siyasi davaları yönlendirerek 15 Temmuz darbesinin yolunu açtılar. Biz kendilerinin övündüğü o meşhur Çözüm Süreci'nin doğru olmadığını söyledik. Akil adamlar sağdan, soldan, ortadan gittiler. Meydan meydan gezdiler; 'Türkiye'ye barış geliyor, kardeşlik geliyor, CHP bunu istemiyor' dediler. Biz o zaman da buna karşı çıktık. Dedik ki 'Eğer bu barış süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözülmez ise Türkiye'ye geri dönemezsiniz' dedik. Bu 'hayır'larımız eğer dinlenseydi, eğer 12 Eylül 2010 akşamı 'evet' çıkmasaydı, 'hayır' çıksaydı, CHP'nin söylemiş olduğu şeyler dinlenilseydi, 250 tane şehidimiz olmayacaktı. Eğer Çözüm Süreci'nde devletin legal olmayan yapıyla masaya oturmasaydı, bugün 500'ün üzerinde askerimiz, polisimiz şehit olmayacaktı. Açıkça söylüyoruz 15 Temmuz darbesinin sorumlusu 12 Eylül 2010 referandumudur."

Konuşmaların ardından Veli Ağbaba ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları sosyal tesisi gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Veli Ağbaba ve Oğuz Kaan Salıcı'nın gelişi

Veli Ağbaba'nın konuşması

Sosyal tesisin açılışı

Plaket verilmesi

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması Sonucu Tahliye Edilen Binaların Durumu Görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması Sonucu Tahliye Edilen Binaların Durumu Görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement