Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

Suriye sınırımızda kimyasal saldırı iddiası: 43 ölü, 200 yaralı (3)KBRN KEŞİF ARACI CİLVEGÖZÜ'NDEİdlib kentine bağlı Han Şeyhun beldesine gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonucu yaralıların Türkiye'ye getirilme işlemi devam ederken AFAD Adana İl Müdürlüğü'ne bağlı Kimyasal, Biyolojik,...

04.04.2017 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırımızda kimyasal saldırı iddiası: 43 ölü, 200 yaralı (3)

KBRN KEŞİF ARACI CİLVEGÖZÜ'NDE

İdlib kentine bağlı Han Şeyhun beldesine gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonucu yaralıların Türkiye'ye getirilme işlemi devam ederken AFAD Adana İl Müdürlüğü'ne bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) keşif aracı da Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Bu araçla gelen yaralılar ve yaralılara müdahale eden sağlık ekiplerinde herhangi bir kimyasal kalıntı olup olmadığının araştırılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan genel görüntü

KBRN aracının gelişi

Kapıdan girmesi

Kapıdan giriş-çıkış yapan ambulanslar

Haber: Ramazan ÇELİK-Ferhat DERVİŞOĞLU-Kamera: Ramazan ÇELİK/REYHANLI(HATAY),)

===========================================

Bitlis'te 5 PKK'lı ölü ele geçirildi

BİTLİS'in Tatvan İlçesi kırsalında yürütülen operasyonlarda güvenlik güçleri bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada aralarında 2 grup sorumlusunun da olduğu belirtilen 5 terörist ölü ele geçirildi.

Bitlis Valiliği, Tatvan İlçesi Andere köyü kırsalında Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı birliklerince yürütülen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, operasyon kapsamında arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin, bir grup PKK'lı teröristle karşılaştığı, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada, aralarında grup sorumlusu olduğu tespit edilen 2 teröristin de bulunduğu 5 PKK'lı etkisiz etkisiz hale getirildi.

PATLAYICILAR BULUNDU

Öte yandan Tatvan'ın Tokaçlı kırsalında yapılan aramalarda 2 ayrı bidonda, patlamaya hazır hale getirilmiş ancak düzeneği kurulmamış 270 kilo mazotla karıştırılmış amonyum nitrat bulunduğu belirtildi. Patlayıcılar imha edilirken, bölgedeki operasyonların ve arama tarama çalışmalarını sürdürüldüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ele geçirilen patlayıcıların fotoğrafı

(23.08.2017) -

12 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyondan görüntüler

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

==================================================

Şehit acısı Giresun'a düştü

ŞIRNAK'ın Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Ufuk Bingöl'ün acı haberi memleketi Giresun'a ateş düşürdü.

Vatani görevi sonrasında teskere bırakan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl, Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapılan operasyonda, PKK'lı teröristlerin araziye önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit oldu.

Ayşegül Bingöl ile evli olan ve Eylül adında bir kızı bulunan Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün cenazesi, yarın Giresun'da düzenlenecek törenin ardından Akçalı Köyü'nde toprağa verilecek.

İstanbul'da oturan şehidin ailesi de Giresun'a gelmek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, -

==========================================

Çavuşoğlu: Avrupalı bakanlara 'Aptalca hareketleriniz bize oy getirdi' dedim (2)

KERKÜK AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valiliği ziyareti sonrası Suriye ve Irak'la ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle referandum kararının Kerkük meclisine ait bir karar olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Araplar ve Türkmenler bu karara katılmadı. Üstelik bu karara baktığınız zaman Kerkük meclisi 'referanduma gidilsin' kararı vermiyor, öyle bir yetkisi de yok zaten. Türkmen ve Arapların katılmadığı meclis Bağdat yönetimine diyor ki 'burada bir referandum yap.' Bu kararı verecek olan Bağdat yönetimidir. Burada bir şeylerin döndüğü gerçek. Esasen burada atılan adımlar bu kırılgan dönemde Irak'ın geleceğini riske atan adımlar. Burada maalesef kamplaşmalar var. Tüm bu zorlukları yenmesi için bu atılan adımlar doğru değil. Fırsatçılık yapıyorlar. Iraklı ve Suriyeli Türkmen kardeşlerimizle sürekli temas halindeyiz. Şunu bilsinler Kerkük Türkmeni yalnız değildir, yalnız da kalmayacaktır. Böyle oldu bittilere müsaade etmeyiz. Buradan fırsatçılık yapmak Irak'ın ve bölgesel yönetimin geleceği için de iyi olmaz" dedi.

KİMYASAL SİLAH AÇIKLAMASI

Suriye'deki olaylarla ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Maalesef 150 civarında insan bu kimyasal saldırı sonrasında hayatını kaybetti. İçinde kadınlar, çocuklar var. Zaten rejim ve rejimin destekçileri yıllardır hiç ayrım yapmaksızın vahşice insanları öldürüyor. İlk defa kimyasal silah kullanılmıyor. Kimyasal silah tüm dünya için kırmızı çizgiydi bugün rutin hale geldi. Ateşkes süreci başladıktan sonra yer yer ihlaller oluyordu ama bu çok ciddi bir ihlal. Irak halkının yanında, Irak'ın geleceğiyle ilgili 'Irak halkı karar versin' diyoruz ama 'Suriye'de de Esad'la ilgili kararı Suriye halkı verecek' diyenler görsünler ki böyle giderse Esad'la ilgili karar verecek halk kalmayacak. Böyle kimyasal silah kullanarak halk mı kalacak? Bunu lanetliyor, kınıyoruz. Bu bir insanlık suçudur. Daha önce vurdumduymazlık gösteren batı dünyası eminim bunu yine örtmeye çalışacaklardır. Bu bizim için kabul edilemez."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları

HABER: Mehmet ERÇAKIR- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================================

Bakan Soylu: "Deniz Baykal sana da yazıklar olsun" (2)

SALİHLİ'DE KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında Manisa'nın Salihli İlçesi'nde halka seslendi. Milli Birlik ve Demokrasi Meydanı'ndaki mitingde konuşan Soylu, "Yıllar boyu ülkemiz, insanlarımız çok sıkıntılar geçirdi. Sürekli olarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizleri on yıllardır, darbelerle, terörizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle, bir annenin iki evladını sağcı ve solcu diye pusu kurdurarak, başı açık başı örtülü diye terbiye etmeye çalıştılar. 'Bir sağdan bir soldan astık' diyerek, 17 yaşındaki çocukların yaşını büyüterek idam ederek bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bu ülkede tam zenginleşmek üzereyken, tam adımımızı atmak üzere iken bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bizi etnik kökenimize göre ayırarak terbiye etmeye çalıştılar. 16 Nisan, on yıllardır bu güzel cumhuriyetin, bu güzel Türkiye'nin, bu aziz ve asil milletin terbiye edilmeye çalışıldığı bir noktada, 'Bu vatan bizimdir, bu toprak bizimdir' haykırışıdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU KİMİNLE UZLAŞTI

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Soylu, "Anayasa değişikliği sürecinde MHP ile bir uzlaşma sağladık. Tüm Salihli halkının huzurunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Peki Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı. HDP ile PKK ile uzlaştı. Bize Türkiye yeter. İster PKK olsun, ister DAEŞ ve FETÖ olsun, Almanya olsun topunuz gelin" dedi.

Bakan Soylu, mitingin ardından Alaşehir İlçesi'ndeki programa katılmak üzere Salihli'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Soylu miting görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ (Manisa),

====================================================

Bakan Özhaseki: Kılıçdaroğlu sanırım şaka olsun diye söyledi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '15 Temmuz'da yaşananlar kontrollü darbe girişimi' söylemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu, kendilerini kaybettiklerinin, düzenlerinin bozulduklarının alemeti. Sanırım şaka olsun diye söyledi" dedi.

Bakan Özhaseki, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine hayat veren Mogan Gölü'nin dip çamuru temizli ile kurulan istasyonlara giderek Belediye Başkanı Fatih Duruay'dan bilgi aldı. Özhaseki, Mogan Gölü'nde yaptığı açıklamada, burada Gölbaşı'nın yıllardır şikayet ettiği bir konuyu sıkıntısız bir şekilde çözebilecek bir hareketin başında bulunduklarını söyledi. Özhaseki, gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da yaşananların kontrollü darbe girişimi söylemine ilişkin soruya şu karşılığı verdi: "Sanırım şaka olsun diye söyledi. Küçük çocuklar bile gülsün diye söyledi. Arkadaşlar insan hayatı üzerinden plan yapılmaz. 250 tane şehidimiz var 2 bin 200 kişi gazi olmuştur. Onlarca Uçak meclisi bombaladı. Meclis bombanmasının şaka yanı nedir. İnsan ölümünün şaka yanı nedir ya. Tahmin ediyorim ki 15 Temmuz akşamı çıkan irade hoşuna gitmedi. O gün orada millet müthiş şekilde iradesini ortaya koydu. Ne kadar Darbe varsa, ne kadar muhtura varsa, ihtilal ortamı varsa, hep bunun tarihinde CHP olmuştur. O ortamlardan, oluşan ortamlardan sonra da CHP tarzı adamlar iktidara gelmiştir. Herhalde 16 Nisan'dan sonra da kendilerine iktidar yolu kapanıyor diye ne yapacaklarını şaşırdılar. O yüzden tuhaf şeyler söyüyorlar."

Bakan Özhaseki, CHP Konya Milletvekilinin söylemine ilişkin soruya ise, Düşmanı denize dökmekle anlamsız sözü çok acı. Bu, kendilerini kaybettiklerinin, düzenlerinin bozulduklarının alemeti. Kötü bir söz ile cevap vermek bize yakışmadığı için cevap vermiyorum. Ben Kemal Kılıçdaroğlu konusunda ihtisas ve doktorasını tamamlamış birisiyim. 3 ay boyunca iftiralarına uğramış birisiyim. Gözünü kırpmadan yalan söyler ve iftira eder. Kemal beyin bu sözlerine alışkın olduğumuz için garip geliyor bize 'Allah CHP'lilere yardım etsin, böyle bir insana sabrediyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin alana gelişi ve karşılanması

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ın konuşması

Tekne ile Mogan Gölünde Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhasek'inin incelemesi,

Mogan Gölü'nü temizleyecek gemilerin incelenmesi,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin Mogan gölünün temizlenmesi hakkında açıklama,

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin gündeme dair açıklaması

Haber-Kamera: Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara, -

==================================================

Kurtulmuş: Disiplin mekanizmalarını da çalıştırarak millete göstersinler

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'li bir milletvekilinin referandumda 'evet' diyenlere 'denize atarız' sözüne tepki göstererek, "Gelen haberlere göre sayın Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin söylediği sözlerden rahatsızlık duymuş, bunu da açıkça ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz. Tavsiye ederiz; bu densizliği, bu hadsizliği, gerekli disiplin mekanizmalarını da çalıştırarak millete göstersinler" dedi.

Ordu'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması' toplantısında konuştu. Muhtarların özlük haklarının iyileştirildiğini ve 16 Nisan itibariyle görevlerinin daha etkin hale getirileceğini söyleyen Kurtulmuş, onlardan referandum için 'evet' desteği istedi.

CHP'li bir milletvekilinin referandumla ilgili olarak 'evet' diyenlere 'denize atarız' sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi: "CHP'li bir milletvekili arkadaş demiş ki 'Eğer 16 Nisan'da evet çıkarsa evetçileri denize dökeriz, denize atarız.' Tarihi tersinden okuma, haddini bil, edebini bil, otur oturduğun yerde. Bu millet bir kere gavurları İzmir'den denize döktü. Emperyalist işgalcileri, hep beraber bir araya gelerek aynı bayrağın altında, aynı ezanın altında, aynı vatanın evlatları olarak emperyalistleri denize döktü. Bir daha Allah bu millete öyle bir gün göstermesin. Ama gerekirse bu millet, emperyalistleri ve uşaklarını nasıl terbiye ettiğini de 15 Temmuz akşamı göstermiştir. Gerektiğinde, o partiden bu partiden, Ak Parti'den, CHP'den, MHP'den, başka partilerden bütün vatan evlatları bir araya gelir, emperyalist uşaklara haddini bildirir. Ama ne yazıktır ki, sadece bir referandum kampanyasında ucuz bir malzeme yapmak için bu milletin şerefli tarihinin, o büyük İzmir zaferini siz böylesine kötü bir şekilde kullanmayın."

'TASVİP ETMİYORUZ, KÖTÜ BİR ŞEY YAPTI' DESİNLER

CHP'li milletvekiliyle ilgili olarak disiplin mekanizmasının da çalıştırılması tavsiyesinde bulunarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelen haberlere göre sayın Kılıçdaroğlu, bu milletvekilinin söylediği sözlerden rahatsızlık duymuş, bunu da açıkça ifade etmiş. Kendisine teşekkür ederiz. Ancak sadece teşekkür etmenin ötesinde bir şey daha tavsiye ederiz; bu densizliği, bu hadsizliği, gerekli disiplin mekanizmalarını da çalıştırarak millete göstersinler, 'tasvip etmiyoruz, kötü bir şey yaptı' desinler. Bu memleketin, bu maalesef klasik eski Türkiye'nin kafasıdır. Kendilerine yaramayan seçim sonuçlarını hiç kabul etmezler. Biz Türkiye'de hangi seçimde, bizim en aykırı noktamızda birisi millet tarafından seçilir, yada bir sonuç ortaya konulursa başımızın üstüne. Gık dersek namerdiz. Hangi seçimden, hangi sandıktan milletimiz hangi sonucu çıkartıyorsa en iyisini milletimiz bilir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Muhtarlarla toplantıdan görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN--ORDU-

================================================

Müezzinoğlu: 80 milyon ülke insanı kurulan tuzakları bozacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Güçlü oluşumuzdan rahatsız olanlar tuzaklar kursalar bile 80 milyon ülke insanı o tuzakları bozacak" dedi.

Bursa'daki programına Nilüfer ilçesindeki Özel Medikabil Hastanesi'ni ziyaret ederek başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Buradan Oyak Renault fabrikasına ziyarette bulunan Müezzinoğlu'nu Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez karşıladı. İşçilerle birlikte yemek yiyen Müezzinoğlu, fabrikanın üretim alanını da gezdi. Bakan Müezzinoğlu, fabrikada üretilen bir otomobile binerek test etti. Müezzinoğlu, daha sonra Gürsu ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki Karesi Tekstil Fabrikası'na geçti ve işçilerle bir araya geldi. Fabrika bahçesinde toplanan işçilere seslenen Müezzinoğlu, "Buralarda alın teriyle akıl terinin Türkiye'yi geleceğe nasıl güçlü taşıyacağını görüyoruz ve inanıyorum ki alın teriyle akıl terini ne kadar güçlü birleştirirsek, dünyayla yarışta o kadar güçlü olacağız. Bize son 100 yıldır hep akıl terini, alın terini konuşturdular. Ama dünya bir taraftan da akıl teri dökerek bizim alın terimizi sömürdü. İstiyoruz ki, Türkiye bir taraftan akıl terini de döksün, alın teriyle akıl terini bütünleştirsin ve dünyayla yarışta güçlü olsun" dedi.

BAŞARININ SIRRI

Müezzinoğlu, güven ve istikrarın bu ülkeye başarı getireceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Başarının iki tane sır kelimesi vardır. Birincisi güven, ikincisi istikrar. Bir yerde güven ve istikrar varsa, orada başarı vardır. O nedenle bundan sonraki süreçte Türkiye'nin güven ve istikrarının güçlü olabilmesi adına milletin merkezde olduğu, milli ve yerli vicdanın güçlü olduğu, ikide bir hükümetlerin krizlerle millete bedel ödettiği süreçlerin arkada kalmasını istiyoruz. Rekabetimizden ve güçlü oluşumuzdan rahatsız olanlar farklı oyun ve tuzaklar kursalar bile, birlik ve beraberlik içinde 80 milyon ülke insanı o tuzakları bozacak ve o oyunların üstesinden gelecek. "

OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra merkez Yıldırım ilçesi 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki Hasan Öztimur 75'inci Yıl İlkokulu açılışına katıldı. 29 derslikli 186 öğrencisi bulunan okulun açılış töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, öğrencilere nasihatte bulundu. Bilginin önemine değinen Müezzinoğlu, "Günümüzde bilgi kadar önemli bir hazine yok. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan bu çocuklarımıza bilgi aktarımı konusunda elimizden geleni yapmalıyız. İktidarımız döneminde eğitime önemli katkılar sağladık. Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğizö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Bakan Müezzinoğlu'nun ziyaretlerinden görüntü

-Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları

-detaylar

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, -

=================================================

Canikli: Kılıçdaroğlu, dışardan talimat alıyorsun

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'kontrollü darbe' sözlerine eleştiriler yöneltti, "Eğer elinde hiçbir şey yok, hiçbir belge yok, hiçbir bilgi yok ve buna rağmen böyle bir iftira atıyorsan o zaman biz de çıkar deriz ki, sen Sayın Kılıçdaroğlu milli bir adam değilsin, yerli bir adam değilsin. Dışarıdan talimat alıyorsunö dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, Şebinkarahisar'da İmam Hatip Lisesi Pansiyonu ile Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezi'nin açılışını yaptı, İstiklal İlkokulu'nun temel atma törenine katıldı. Giresun'dan askeri helikopterle Şebinkarahisar ilçesine gelen Canikli, belediye ziyareti sonrasında geldiği tören alanında 'evet' pankartlarıyla karşılandı. Başbakan Yardımcısı Canikli konuşmasına, Şırnak'ta şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyerek başladı. Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını kaydeden Canikli, "O hainler piyon zaten. O hainlere destek veren kimse, istihbarat örgütü kimse, bu milletin birliğini bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyen o hain terör örgütüne kim destek veriyorsa, boşuna uğraşmayın. Amacınıza ulaşamazsınız, bu millete diz çöktüremezsiniz. O hainleri hendeklere gömdüğümüz gibi o destek verenlere de gereken cevabı vereceğizö diye konuştu.

Türkiye'nin eli kanlı üç terör örgütüyle mücadele ettiğini dile getiren Canikli, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "7 düvele karşı bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için mücadele veriyoruz. Sadece bir terör örgütü değil dünyanın en kanlı üç terör örgütüyle aynı anda ve sadece Türkiye'de değil Türkiye dışında da bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kolay bir mücadele değil. Amaçlarına ulaşamayınca onların da dengeleri bozuldu. Terör örgütlerine destek verenlerin de kimyaları bozuldu. Kimyaları bozulmasa bu kadar açık bir şekilde eli kanlı terör örgütüne bu desteği verebilirler mi? O terör örgütünün katliamlarında akıttıkları kanda onlara silah yardımı yapan ya da başka türlü destek verenlerin eli vardır, o kana ortak onlar da."

Terör örgütlerinin büyük oranda belini kırdıklarını kaydeden Canikli, ancak işlerinin henüz bitmediğini söyledi ve şöyle devam etti: "Özellikle kriptolar var. Zaman zaman ortaya çıkıyor kriptolar. Hiçbir iz bırakmamış, özel olarak yetiştirilmiş. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz saldırısı bu ülkenin bütünlüğünü hedefleyen saldırıların en acımasız olanıydı. Bu terör örgütüne destek verenler 15 Temmuz'da mutlaka başaracaklarını bekliyorlardı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu ülkede kaos çıkaracağını bekliyorlardı, tahmin ediyorlardı. Bütün hesaplarını buna göre yapmışlardı. 15 Temmuz saldırısından, hain darbe girişiminden sonra Avrupa ülkelerinin başkanları, yöneticileri nasıl konuşma yapacaklarını şaşırdılar. Onların da kimyası bozuldu. Bütün hesaplarını o hain saldırının sonuca ulaşacağı varsayımı üzerine kurmuşlardı ama bu milleti hesap edemediler ve bir kez daha yanıldılar."

KONTROLLÜ DARBE AÇIKLAMASINA TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya değinen Canikli, şunları söyledi: "15 Temmuz'da bu milletin yazdığı o kahramanlık destanına, 'tiyatro' dedi, 'kontrollü darbe' anlamına gelen bir şey söyledi. Yazıklar olsun. Dünden beri düşünüyorum niye böyle bir şey söyledi diye. Aklı başında olan bir insan böyle bir değerlendirme yapamaz. Herkes gördü bu darbenin ne kadar acımasız, ahlaksız, hain bir darbe teşebbüsü olduğunu. Millete nasıl büyük bir eziyet amaçlandığını bütün dünya gördü. Bugüne kadarki darbelerden daha kanlı bir darbe teşebbüsü oldu. Buna rağmen niye böyle bir şey söyledi diye düşünürken, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla Almanya İstihbarat Örgütü başkanının açıklaması arasında bir ilişki olabilir mi?' sorusu kafama takıldı. Çünkü o da benzer bir şey söylüyor. Çok ilginç."

"DIŞARDAN TALİMAT ALIYORSUN"

"Bütün dünyanın gözü önünde cereyan etti. Bu milletin o hain darbe kalkışmasını engellemek için göğsünü nasıl siper ettiğini herkes gördü. Dünyanın gözü önünde yaşandı bu hadiseler. Nasıl görmezsin'ö diye soran Canikli, şöyle devam etti: "Acaba birileri Kılıçdaroğlu'na, 'Bizim söylediğimizi aynen sen de tekrar et' mi dedi acaba? Çünkü o Almanya'nın menfaati açısından bakıyor olabilir diyelim. Almanya'nın ne gibi menfaati olabilir? Almanya da Fetullahçı Terör Örgütünü destekliyor anlamına gelir. Almanya istihbarat örgütü başının açıklamasının başka hiçbir anlamı yok. Onları korumaya çalışıyor. Belli ki Fetullahçı Terör Örgütüne destek verdiler ama moralleri bozuk, canları sıkkın. Amaç gerçekleşmedi. Ne dediklerini bilmiyorlar, dengeleri, kimyaları bozulmuş. Hadi Almanya'nın istihbaratın başındaki adam konuşuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, sen niye böyle bir şey söylüyorsun? 15 Temmuz olayına sayısız kere, 'darbe teşebbüsü' dedin, tepki verdin. Sonra birden niye değiştin durup dururken? Her şey ortadayken çıkıp, 15 Temmuz'da milletin yazdığı destana 'tiyatro' dersen benim aklıma da, başkasının aklına da böyle bir şey gelir. Türkiye için çok güzel niyetleri olmayan bazı Alman vakıfları ile sayın Kılıçdaroğlu arasında çok yakın dostluk olduğunu biliyoruz. Şimdi sana dostların, 'Bu konuda bizim tezlerimizi yüksek sesle söyle' mi dedi, Sayın Kılıçdaroğlu. Eğer iddianda gerçekten samimiysen elinde ne varsa, çık söyle, çık anlat millete. Herkesin gözü önünde bunları değerlendirelim. Ama eğer elinde hiçbir şey yok, hiçbir belge yok, hiçbir bilgi yok ve buna rağmen böyle bir iftira atıyorsan o zaman biz de, 'Sayın Kılıçdaroğlu milli bir adam değilsin, yerli bir adam değilsin. Dışarıdan talimat alıyorsun' deriz. Böyle bir ağır ithamın altında kalmak istemiyorsan elinde olduğunu iddia ettiğin o konuyla ilgili belgeleri çık açıkla. Bütün milletle paylaş."

16 Nisan'da oyunu bozacaklarını ifade eden ve 'evet' oyu verilmesini isteyerek konuşmasını tamamlayan Başbakan Yardımcısı Canikli, açılışların ardından helikopterle Çamoluk ilçesine gitti.

Görüntü Dökümü

Canikli'nin helikopterle gelişi

canikli'nin konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN

===========================================

Katil zanlısı kuzenine sağdıç olmaya hazırlanırken yakalanmış

ADANA'da 38 yaşındaki Cem Atalmış'ı, işkence yaptıktan sonra tabanca ile öldürüp, toprağa gömdüğü iddiasıyla yakalanan 33 yaşındaki Deniz Tekin'in, kuzeninin düğünde sağdıç olmaya hazırlanırken gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi'nde 21 Mart'ta ev alma bahanesiyle 120 bin lirasını dolandırdıkları oto kiralama işi yapan Cem Atalmış'ı öldürüp cesedini gömen katil zanlılarından 30 yaşındaki Mehmet Tekin, İstanbul'un Silivri İlçesi'nde yakaladı. Cinayeti amcasının oğlu Deniz Tekin'in işlediğini ileri süren Mehmet Tekin, cesedi gömdükleri yeri gösterdi. Kazı yapan polis ekipleri Cem Atalmış'ın cesedini buldu. Mehmet Tekin ise çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Cinayetten sonra Diyarbakır'ın Bismil ilçesine kaçan Deniz Tekin'i yakalamak için çalışma yapan Cinayet Bürosu ekipleri, zanlıyı pazarda alış veriş yaparken kovalamaca sonrasında yakaladı. Evlenmek üzere olan kuzenine sağdıç olmaya hazırlanan Deniz Tekin'ın, yakalandıktan sonra polislere, "Düğünden sonra gelseydiniz bari, kuzenimin düğününe katılsaydım" dediği öğrenildi. Adana'ya getirilen Deniz Tekin, sorgusunda cinayeti gasp yapmak için işlediklerini itiraf etti. Sorgusu tamamlanan Deniz Tekin, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının polis aracından inmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Ölen Cem Atalmış'ın sağlık fotoğrafları

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=================================================

Gazipaşa- Alanya Havalimanı Müdürü serbest

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan, aralarında Gazipaşa-Alanya Havalimanı Müdürü C.A.'nın da bulunduğu 5 kişi, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Gazipaşa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gazipaşa- Alanya Havalimanı Müdürü C.A. ile Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde doktor A.A., esnaf A.Y. ve M.T. ile itfaiye işçisi G.C.Y., dün sabah yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. Polis merkezinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından 5 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı yurtdışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Yücel BULUT/ GAZİPAŞA (Antalya), -

=========================================

Saki cüce maymun Chico'ya eş geldi

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan saki cüce maymun Chico'ya İspanya'dan 'Felluca' isimli maymun eş olarak getirildi.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda saki cüce maymun Chico'ya eş geldi. 15 yaşındaki erkek Chico'ya geçen hafta İspanya'dan 'Felluca' adlı dişi saki cüce maymun getirildi. Maymunlar iki haftalık alışma süresinin ardından bir araya getirilecek. Maymunların bakıcılığını yapan İbrahim Uysal, Chico'nun 2 buçuk senedir hayvanat bahçesinde olduğunu belirterek, "Hayvanımız saki çift olarak Türkiye'de ilktir. Meyve ve sebzelerle beslenirler. En büyük özellikleri de meyvenin çekirdeğini çok severler. Ormanın derinliklerinde yaşadıkları için normal yaşam alanlarında pek nadir görünen bir türdür. Sakimizin dişisi İspanya'dan geldi. Zenginleştirme amaçlı fındık ve fıstıkla besliyoruz. Normalde meyve, yumurta ve un kurtlarını çok severler. En sevdiği yiyecekte beyaz peynirdir. Tanışma aşamasındalar. Arada cam var, birbirleri ile tanışıyorlar ve çok heyecanlılar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Maymunlardan görüntü

Röportaj

Haber-Kamera: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), -

==============================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement