Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Dha Yurt Bülteni-14

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı (ek)1)VALİ TAŞYAPAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA OTURDUVan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Van Valisi İbrahim Taşyapan, belediyeye giderek makam koltuğuna oturdu.

17.11.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Büyükşehir Belediye başkanı gözaltına alındı (ek)

1)VALİ TAŞYAPAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA OTURDU

Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Van Valisi İbrahim Taşyapan, belediyeye giderek makam koltuğuna oturdu. Vali Taşyapan'ın Belediye Başkanlığı makamındaki fotoğrafı da Valiliğin facebook sayfasında yayınlandı. Sayfada Vali Taşyapan'ın "Milletin kaynaklarını, millet için kullanacağız" ifadelerine de yer verildi.

Görüntü DÖkümü

----------------

VALİ TAŞYAPAN'IN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAMINDAKİ AÇIKLAMALARI

VAN/DHA

=========================================================

2)ÇORUM'DA FETÖ OPERASYONUNDA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ÇORUM'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan M.İ., A.T., S.A., H.E., S.i., A.A., İ.Ş., M.E., Ö.İ., A.A., Ö.U., M.S., O.Ç., A.O., B.K., K.S., N.Ç., A.B.Ü ve E.U isimli şüpheler İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında Bayat İlçesi Kaymakamlık yazı işleri müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, öğretmenevi müdürü, okul müdürü ve Bayat eski belediye başkan yardımcısı bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmeleri

-Polisin önlem alması

(SÜRE: 1.12 Dk) (BOYUT: 47 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

========================================================

3)EL FRENİNİ ÇEKMEDİĞİ KAMYONETİNİN ALTINDA KALARAK CAN VERDİ

BURSA"da kullandığı kamyonetin kasasından düşen çimento torbasını tekrar yüklemek için aşağıya inen 21 yaşındaki Abdulkader Aftel, el frenini çekmeyi unuttuğu kamyonetin geri kayması sonucunda aracın altında kalarak feci şekilde can verdi. Sürücüsünün ölümüne neden olan kamyonet 3 otomobile çarptıktan sonra durabildi.

Kaza, merkez Yıldırım ilçesi Yakın Doğu Çevreyolu Ankara istikametinde bugün meydana geldi. İddiaya göre kaza, Suriyeli olduğu öğrenilen Abdulkader Aftal'ın, çevreyolunun Otosansit Kavşağı çıkışındaki hafif rampada, kamyonetinin arkasında taşıdığı çimento torbalarından birinin düştüğünü farketmesi sonucu yaşandı. El frenini çekmediği aracı yol ortasında durdurup, düşen çimento torbasını geri yüklemek isteyen Abdulkader Aftal, tam torbayı kaldırdığı sırada kamyonetin geri geri gelmesi sonucu aracın altında kalarak feci şekilde can verdi. Abdulkader Aftal'ın ölümüne neden olan çimento torbası yüklü kamyonet aynı istikamete gitmekte olan 3 farklı otomobile çarparak durabildi. Otomobil sürücülerinin yara almadığı kaza sonrası, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi, yaşamını yitiren talihsiz sürücüyü tekrar yaşama döndüremedi.

Kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kaza yerinden ve araçlardan görüntü

Cesetten ve trafikten görüntü

Vatandaşlardan ve polis ekiplerinden görüntü

El frenininden ve kamyonetten görüntüler

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=======================================================

4)VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ BAHÇEYE UÇTU

ARAÇTAN YÜKSEK MÜZİK SESLERİ KESİLMEDİ

MALATYA'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Beylerderesi - Yeşilyurt yolunda tren köprüsüne girerken virajı alamayan araç takla atarak kayısı bahçesine uçtu.

18 yaşındaki Yunus İsen isimli genç ters dönmüş araçtan hafif yaralı olarak kurtarıldı.

Olay Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Beylerderesi mevki Yeşilyurt yolu üzerinde bulunan tren köprüsünde meydana geldi.

42 UH 777 plakalı araç tren köprüsünü geçtikten sonra sürücüsünün virajı alamamasından dolayı kontrolü kaybederek çukur içerisinde kalan kayısı bahçesine uçtu.

Olay yerine ulaşan polis ekiplerinin araçtan çıkardığı Yunus İsen isimli yaralı sürücü uzun süre kazanın şokunu üzerinden atamadı.

Bu arada takla atan otomobilin müzik çalar düğmesinin takılı kalması nedeniyle araçta uzun süre yüksek sesle müzik sesi duyuldu.

MALATYLA/DHA

========================================================

5)BOLVADİN'DE 63 YAŞINDAKİ KADININ ÖLÜMÜNE 6 TUTUKLAMA

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde 63 yaşındaki Satı Kan'ın evde el ve ayakları bağlı halde ölü bulunmasıyla ilgili, cinayet şüphesiyle gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

Bolvadin'e bağlı Kale Mahallesi'nde oğluyla aynı apartmanda oturan Satı Kan, geçen 3 Kasım'da eve gelen 13 yaşındaki torunu tarafından el ve ayakları bağlı halde hareketsiz yatarken bulundu. Çocuğun haber vermesi üzerine eve gelen yakınları, polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, vücudunda darbe izlerine rastlanan kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayın aydınlatılması için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde özel ekip oluşturuldu.

Yapılan çalışma sonucu olaya karıştığı belirlenen 6 şüpheli özel ekip tarafından gözaltına alındı. Bolvadin'e götürülerek sorgulanan M.A., A.A., Ö.A., A.T.T., A.Ö. ve İ.Ö. işlemlerinin ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (15 Kasım'da geçildi

-----------------

Zanlılar ve emniyet dış plan

Haber- Kamera: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

========================================================

6)PREMATÜRE DOĞAN BEBEKLER, İLK YAŞLARINDA BİR ARAYA GELDİ

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' dolayısıyla hastanede geçen yıl doğan prematüre bebekler ve ailelerinin de katılımıyla 'Küçücüktüm doğduğumda kocaman oldum sevgi dolu kollarınızda' adlı etkinlik düzenlendi.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bulunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi servisinde geçen yıl doğan prematüre çocuklar ve aileleri ile etkinlik düzenlendi. Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Alaittin Domaç, personelin teknolojik gelişmeleri iyi şekilde kullanarak, prematüre bebeklere doğumdan itibaren en iyi bakım ve tedaviyi vermek için çalıştıklarını söyledi. Domaç, şöyle dedi:

"Prematüre bebekler normalde zamanında doğmuş olsalardı normal fizyolojik şartlarda hayat akışına devam edeceklerdi. Ama prematüre doğdukları için bir takım sıkıntıları aşarak bu hale geldiler. Bugün burada daha önce hastanemizde prematüre olarak tedavileri olan bebeklerimizin büyümüş yaşlarına girmiş hallerini görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu bir ekip işidir. Ben bütün çalışanlarımızı kutluyorum."

Hastanede geçen yıl kızı 1 yaşındaki Ecemnur Coşkun'u dünyaya prematüre olarak dünyaya getirdiğini şu an hiçbir sağlık sorunu olmadığını belirten anne Derya Coşkun Erbulat, "Kızım Ecemnur 24 haftalık ve 550 gram doğdu. Çok riskliydi. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne geldik. Kanama riskim ve düşük riskim çok fazlaydı. Ama çok şükür kızım yaşadı. Doktorlarımıza hemşirelerimize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından prematüre çocuklar, aileleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi servisi personelleri ve hastane yöneticisi Uzm.Dr. Alaittin Domaç, hep beraber '17 Kasım Dünya Prematüre Günü' dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Prematüre bebeklerden detaylar

-Etkinlikten detaylar

-Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Dr. Alaittin Domaç'ın açıklamaları

-Pasta kesimi

-Derya Coşkun Erbulat ile ropörtaj

-Detaylar

(SÜRE: 01.59 Dk) (BOYUT: 63,3 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement