Dha Yurt Bülteni -14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -14

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (EK)1)MİNİK SARE BABASINI ZİYARETE GELMİŞYangında ölen Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç'in annesi Ayşe Genç ile birlikte yangından kısa süre önce yurdu ziyarete geldiği ortaya çıktı.

30.11.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (EK)

1)MİNİK SARE BABASINI ZİYARETE GELMİŞ

Yangında ölen Yurt Müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç'in annesi Ayşe Genç ile birlikte yangından kısa süre önce yurdu ziyarete geldiği ortaya çıktı.

Yangında kızını kaybeden ancak kendisi yaralı kurtulan Ayşe Genç'in ise hastanede tedavisi sürüyor. Yaralı anne ile gözaltına alınan baba Cumali Genç'in, kızları ve diğer çocukların ölümüyle büyük üzüntü yaşadığı bildirildi.

'İMKANSIZLIKTAN ÇOCUĞUMUZU GÖNDERDİK'

Aladağ'da çıkan yangında hayatını kaybedenlerden 10 yaşındaki Bahtınur Baş'ın amcası Kemal Baş, çocuklarını yurda imkansızlıktan gönderdiklerini söyledi. Ölen Sevim Köylü'nün babası Mehmet Köylü ise kızına yurtta bulaşık yıkattıklarını öne sürerek, "Güvensiz bir yurttu. Sorumlular hesabını versin. Diğer yurt yıkıldığı için buraya gönderdik" dedi. Hayatını kaybedenlerden Zeliha Avcı'nın babası Ali Avcı da, acılarının büyük olduğunu sorumlulardan mutlaka hesap sorulması gerektiğini söyleyerek, "Kendi imkanlarıyla yardım toplayan bir kuruluşmuş. Süleymancıların yurdu deniliyor. Onlar çocuğumu ihmalsizden yaktılar. Elektrik kontağından mı çıktı yangın, artık nasıl yandı, bir şey mi patladı hiç bir şeyden haberimiz yok" diye konuştu. Bir kızını kaybeden diğer kızı da tedavi gören anne Hatice Yetim ise konuşacak durumda olmadığını söyleyerek gözyaşı döktü.

ABLASIYLA AYNI YAŞTA ÖLDÜ

6 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören Semanur Aydoğdu'nun ablası Esra'nın da aynı yaşta bir atın çifte atması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Aydoğdu'nun akrabası ise, "Aynı acıyı ikinci kez yaşadık. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Perişan olduk. Sorumlular hesabını versin. Merdivenli itfaiye aracı olsaydı bu kadar insan ölmezdi" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yangında yaşamını yitiren Bahtınur Baş'ın anne ve babası

Ağlayan babadan detay

Zeliha Avcı'nın babasının görüntüsü

Elinde tuttuğu kızının fotoğrafı

Bahtınur Baş'ın annesinin konuşması

Bahtınur Baş'ın babasının konuşması

Bahtınur'un ailesinden genel görüntü

Bahtınur amcasının konuşması

Zeliha Avcı'nın babasının telefonla konuşması

Zeliha Avcı'nın babası ile röp.

İki babanın birlikte görüntüsü

Sevim Köylü'nün babasının ağlayarak konuşması

Semanur Aydoğdu'nun dayısının konuşması

Taziye evinin önünden genel

Ölen Sümeyye Yetim ve yaralı Fadime Yetim'in ağabeyinin görüntüsü

Anne Hatice Yetim'in konuşması

Taziye çadırlarından görüntüler

SÜRE: 05'35" BOYUT: 625 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

================================================

2)ŞEMDİNLİ'DE 2 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesine bağlı Derecik Beldesi'ndeki Balkaya Dağlarında PKK'ya ait bir doçka mevzisi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava operasyonları sonucunda imha edildi. Bölgede 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Şemdinli İlçesi Derecik Beldesine bağlı Umurlu Köyü karşısındaki Balkaya Dağlarına PKK'lıların yuvalandığı tespit edilmesi üzere bölgeye Kobra tipi helikopterler sevk edildi. Ateş altına alınan Balkaya Dağlarında PKK'lıların Doçka mevzisi imha edilirken, 2 PKK'lı teröristin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgedeki opearsyonlar ise sürüyor.

Haber: HAKKARİ, -

=================================================

3)SOYGUNCULARA KARŞI KOYAN BAKKAL KAMERADA

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, biri tabancalı 4 kişi, bakkal dükkanına girip, soygun girişiminde bulundu. İşletmecinin karşı koymasıyla neye uğradığını şaşıran soyguncular kaçarken, bu anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, dün (salı) saat 23.10 sıralarında, Beyoba Mahallesi'nde bir bakkal dükkanında yaşandı. Kimlikleri henüz bilinmeyen, yüzleri maskeli ve birinin elinde tabanca bulunan 4 kişi, mahalle bakkalına girerek kasadaki paraları istedi. Oturduğu sandalyeden kalkan işyeri sahibi, evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Ahmet Akyol, soygunculara karşı koydu. İşletme sahibi Akyol, elinde silah tutan soyguncuyla yönelip kısa süreli boğuşma yaşadı. Akyol'un elinden kurtulan soyguncu, beraberindeki 3 kişiyle birlikte dışarı çıkıp, koşarak kaçtı. O anlar ise işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Akyol'un ihbarıyla gelen jandarma ekipleri, işyerinde parmak izi araştırması yapıp, güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Soyguncuların kimliğinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Güvenlik kamerasında soygun girişimi anı

(Haber- Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

==============================================

4)KAR MASKELİ SOYGUNCULAR İÇKİ VE SİGARA ÇALDI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde kar maskesi ile yüzlerini kapatan iki hırsız girdikleri iki ayrı büfeden 25 bin lira değerinde içki ve sigara çalıp kayıplara karıştı. Güvenlik kameralarının görüntülediği hırsızları yakalamak için jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Malkara'da Hakan Oturmaz ile Hasan Yaman'ın Yenidibek ve Teteköy mahallelerinde bulunan büfelerinden dün gece henüz kimliği belirsiz 2 kişi tarafından hırsızlık yapıldı. Sabah karşı yüzlerine kar maskesi takan iki hırsız, delici cisimlerle işyerlerinin kapı kilitlerini kırdıktan sonra içeriye giren hırsızlar, büfelerden yaklaşık 25 bin lira değerinde sigara ve içkileri alarak kayıplara karıştı. İlk yerindeki güvenlik kamerasını görüp yönünü değiştiren hırsızlar, fark etmedikleri ikinci kamera tarafından saniye saniye görüntüler.

Büfesini saat 02.00 sıralarında kapatarak evine gittiğini ifade eden Hakan Oturmaz, "Hava çok soğuktu, yollarda kimse yoktu. Ama bizi takip eden birileri varmış demek ki. Biz eve girdik onlar etrafı kesip dükkanımıza girmişler. Sabah işyerime geldiğimde şok geçirdim. Hemen dükkanımıza gidip kamera kayıtlarını incelemeye aldık. Adamlar profesyonel şekilde çalışmış. İş yerimin girişindeki güvenlik kamerasının görüntüsünü bozmak için ters çevirmeye çalışmışlar. Beceremeyince tek eliyle kapamaya çalışıyorlar. Ne var ne yok alıp gitmişler. Şuanda satacak elimizde tekel malı bile kalmadı, hepsini almışlar. Diğer komşu köyümüzde de bir iş yerine girmişler. Yaklaşık zararımız 25 bin lira civarında. Hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Güvenlik kamerası kayıtlarının yanı sıra büfede parmak izi incelemede yapan Jandarma ekipleri, hırsızlıkla ilgili başlattıkları soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Hırsızların içeriye girmesi

Hırsızların malları çalması

Detaylar

Haber: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

=====================================================

5)87 YAŞINDAKİ KADININ 500 BİN LİRASINI DOLANDIRDI, SAÇINI BOYATTI

KONYA'da telefonda kendisini polis olarak tarnıtarak, 87 yaşındaki Fikriye Ç.'nin 500 bin lirasını dolandıran 48 yaşındaki İsa B., Adana'da yakalandı. İsa B.'nin beyaz olan saçlarını siyaha boyattığı görüldü.

25 Kasım'da İsa B., Konya'da yaşayan Fikriye Ç.'yi telefonla arayarak polis olduğunu söyleyip, "Bankada soygun var. Sizin paralarınız da gidecek. Hemen gidin paranızı çekin. Ancak soygunu banka görevlileri yapıyor. Bankaya gittiğinde 'İzmir'e otel yaptırmak istiyorum parayı onun için çekeceğim' dersiniz. Aksi taktirde bütün paranız gidecek" dedi. Bunun üzerine Fikriye Ç. hemen bankaya gidip parasını çekmek istedi. Bu arada İsa B. de bankaya gelerek kendisini polis olarak tanıtıp, parayı çeken yaşlı kadından 500 bin lirayı alıp ortadan kayboldu.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Fikriye Ç. polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda İsa B., Seyhan İlçesi'nde yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelinin dolandırılıcılık yaptığında beyaz olan saçlarını tanınmamak için siyaha boyattığı görüldü. Şüpheliı ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Fikriye Ç ve İsa B.'nin bankaya gelmesi

Birlikte parayı çekmeleri

SÜRE: 01'42" BOYUT: 190 MB

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: ADANA,

===========================

6)ÇELİKHAN'DA KAR YAĞIŞI

ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde, aniden başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

İlçe merkezine sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı 10 santimi bulurken, yüksek noktalarda ise kalınlık yarım metreyi buldu. Sabah uyanan vatandaşlar kar yağışı ile günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlandı. Öte yandan yetkililer ise kar yağışının ardından ilçeye bağlı köy yollarının kapanmaması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Yürümekte zorlanan vatandaşlar

Otomobillerin karda ilerlemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Selim SONKAYA/ ADIYAMAN,

===========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement