Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Öğrenci pansiyonunda yangın paniğiBolu'da, İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi pansiyonunda çıkan yangın paniğe neden oldu.

06.12.2016 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenci pansiyonunda yangın paniği

Bolu'da, İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi pansiyonunda çıkan yangın paniğe neden oldu. Öğrencilerin tahliye edildiği binanın çamaşırhanesindeki yangın büyümeden söndürülürken yangın merdiveni kapısının asma kilitle kilitlenmiş olması dikkat çekti.

Yangın, saat 17.45 sıralarında Karaçayır Mahallesi Eflatun Sokak üzerindeki İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi öğrenci pansiyonunda çıktı. 125 öğrencinin kaldığı 3 katlı pansiyonun bodrum katındaki çamaşırhane bölümünde çıkan yangın paniğe neden oldu. Dumanların üst katları sarması üzerine öğrencilerin büyük bölümü panik içinde dışarıya çıktı. Daha sonra gelen itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, polisler de binada kalan diğer öğrencilerin dışarıya çıkmasını sağladı.

YANGIN MERDİVENİ KAPISINDA ASMA KİLİT

ASMA A Yangın kısa sürede büyümeden söndürüldü. İtfaiye ve polis ekipleri, binada kalan öğrenci olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada binanın yangın merdiveninin zemine kadar demir kafes içinde olduğu ve kafes kapısının da dışarıdan asma kilitle kilitlenmiş olduğu görüldü. Pansiyonda kalan öğrenciler, yangın merdiveninin katlarda bulunan kapılarının da kilitli olduğunu söyledi.

Binadaki dumanın tahliye edilmesi ardından öğrenciler tekrar pansiyona alınırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-İtfaiyenin görüntüsü

-Yangın merdiveninin kilitli olması

-Yangın merdiveninin eski ve harabe görüntüsü

-Öğrencilerle röportaj

-Öğrencilerin yangın merdiveninin kilitli olduğunu söylemeleri

-Binaya girilen başka kapıların kırılarak açılması

-Detaylar

Süre: 04.29 Boyut: 150.4 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=====================================================

Özhaseki: Bir seneye kalmadan her şeyi yeniden yapacağız (2)

"KİM NE İSTERSE ONU YAPACAĞIZ"

Bakan Özhaseki ile beraberindeki heyetle birlikte Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'nin açılışını yaparak binayı gezdi. Bir taraftan yıkılan evleri yaparken, diğer taraftan da alt ve üst yapıyı tamamlayacaklarını belirten Bakan Özhaseki, "Şimdi bir taraftan altyapıyı yapacağız, bir taraftan yıkılan evleri yapacağız, bir taraftan yeşil alanları, okullarını, sosyal alanlarını, spor alanlarını hepsini yeniden ihya edeceğiz. Şimdi o dönem geldi. Masa başında tüm projeleriiz hazır. Önümüzdeki günlerde çok kısa süre içinde bu yıkılan evlere ve altyapıya başlayacağız. Allah nasip ederse iddialı bir söz ama bir sene kalmadan her şeyi olduğu gibi yeniden yapacağız ve ihya edeceğiz. Bunun için bugün ilçelerimizi gezip tespitler yapacağız. İsteyene yıkılan evlerin alanında daire, müstakil isteyen ve hayvan besleyen ailelere ise şehir dışında tek katlı müstakil evler yapacağız" dedi.

Bakan Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin'de esnafı ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Ziyaret sırasında, evleri yıkılan bazı vatandaşlar Bakan Özhaseki'ye çiçik verdiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Evleri yıkılan ailelerden bakana çicek verildi,

Evleri yıkılan bazı ailelerle dışarıda konuşması

Bakan açılış yaparken

Bakan Binanın içinde evleri yıkılan bazı ailelere hitaben konuşurken

Bakan esnaf ziyareti

Mardin'e Hareket

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin)-

=====================================================

Halk otobüsü gizli buzlanmadan devrildi: 10 yaralı

İZMİT'te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüsü gizli buzlanma nedeniyle yan yattı. Otobüs içersinde bulunan 25 yolcudan 10'u hafif yaralandı.

Kaza, saat 19.00 sıralarında İzmit 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Umuttepe'den aldığı yolcuları çarşı merkeze taşıyan Cemil Başarık idaresindeki 41 J 0477 plakalı halk otobüs gizli buzlanma nedeniyle sürücü otobüsün kontrolünü kaybederek kaldırıma çarptıktan sonra otobüs yan yattı.Kazada otobüste bulunan 25 yolcudan 10'u hafif yaralandı.

Otobüs içersinde bulunan yolcular otobüsün camını kırmak için içeride cam kırmak için çekiç ararken kendi imkanları ile arka camı kırarak dışarı çıktılar. Olay yerine gelen 112 Acil ekiplerince ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan araç sürücüsü Cemil Başarık, Sümeyye Bayram, İpek Akçakese, SqeedOmar Bin Frejan, Samet Doğan, Ali Tamimi, Duygu Bolu, Havvanur Gündoğdu ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazadan sonra olay yerine gelen Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ile otobüsten yara almadan kurtulan yolcular arasında tartışma çıktı. Yolculardan Mehmet Yıldırım "Otobüste bir tane cam kırıcı hiçbir şey yok, araba takla attı, ufak tefek çiziklerimiz var, fakat camlar, kapılar zaten açılmıyor." diyerek tepki gösterdi. Yaralılar hastanelere sevk edilirken kazadan yara almadan kurtulan yolcular çağırılan diğer halk otobüsü ile gidecekleri yere kadar götürüldü.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yan yatan halk otobüsü

-Yolcuların ambulanslarla götürülmesi

-Otobüscüler odası başkanına bir yolcunun tepki göstermesi

HABER-KAMERA: FARUK KIYAK-İZMİT-DHA

=====================================================

Tekirdağ merkezli FETÖ operasyonunda 10 mühendis tutuklandı

Tekirdağ merkezli FETÖ/PDY'nin mühendis yapılanması yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 10'u tutuklandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin mühendis yapılanması yönelik soruşturması kapsamında 6 gün önce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, Çorlu İlçesi ile İstanbul, Ankara ve Bursa'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,

=====================================================

Nadide Sultan şarkılarını çalışan engelliler için söyledi

BURSA'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çekirge Devlet Hastanesi'nde engelli çalışanlar için konser düzenlendi. Konserde sahne alan Nadide Sultan, "Böyle bir günde bu kadar güzel topluluğa konser vermek çok güzel bir duygu" dedi.

Bursa Çekirge Devlet HAstanesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, hastanede çalışan engelliler için Nadide Sultan'ın sahne aldığı konser düzenledi. Konferans salonunda ki konsere, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın, Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Kayhan Sonkur, doktorlar hastanede görev yapan engelli çalışanlar ile personel katıldı. Burada konuşan Başhekim Kayhan Sonkur, böyle bir günde konser tekliflerini kabul eden Nadide Sultan'a teşekkür etti. Daha sonra söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, engellileri çalıştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirip, "Onların ailelerine yük olmadan, ayaklarının üzerinde durması çok güzel bir olay" şeklinde konuştu.

Daha sonra sahnede konser veren Nadide Sultan, parçalarına eşlik eden hastane çalışanlarına teşekkür etti. Sanatçı, "Böyle özel bir günde bu kadar güzel topluluğa konser vermek çok güzel bir duygu" dedi.

Görüntü dökümü

----------------

Konserden görüntüler

Konuşmalardan görüntüler

Detaylar

Halil ÖZÇOBAN/BURSA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı
    16:43 Standart Altının Kilogram Fiyatı 2 Milyon 416 Bin Liraya Çıktı

    Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin liraya yükseldi. Altın piyasasında en düşük 2 milyon 264 bin lira, en yüksek 2 milyon 420 bin lira olan standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 0,3 artarak 2 milyon 416 bin lira oldu. KMKTP'de altın işlem hacmi 2 milyar 416 milyon 736 bin 884,50 lira olarak gerçekleşti. Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar arasında Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası, Ahlatcı Metal Rafineri, Uğuras Kıymetli Madenler ve Ziraat Bankası yer aldı.

  • Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor
    16:43 Diyarbakır Anneleri, HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemini Sürdürüyor

    Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önündeki oturma eylemini 1669'uncu gününde sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarını almadan gitmeyeceklerini ve eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtiyor.

  • CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı
    16:43 CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Belevi'de Miting Yaptı

    Yeni dönemde tekrar aday gösterilen CHP'li Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi'de miting yaptı. Sengel, "5 yıl boyunca elimizden geldiğince çaba sarf ettik. Az konuştuk, çok çalıştık. Biz yine az konuşmaya, çok çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü hepinize emanetiz" dedi.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı
    16:41 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı

    Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen bir kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan operasyonda sentetik ecza, metamfetamin ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para ele geçirdi. İfadesi alınan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

  • Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor
    16:40 Sapanca Gölü'nde Yakıt Sızıntısı Sonrası Temizlik Çalışmaları Sürüyor

    Kocaeli'de petrol boru hattına müdahale sonucu yaşanan yakıt sızıntısı nedeniyle kirliliğin oluştuğu Sapanca Gölü'nde temizlik çalışmaları sürüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, göldeki kirliliği temizlemek için çalışmalara başladı. Yakıtın gölden ve dere yatağından tamamen bertaraf edilmesi için hızlı bir şekilde müdahale edildiği belirtilirken, içme suyu kanallarının güvenliği sağlandı ve vatandaşların içme suyu konusunda endişelenmemesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı
    16:39 Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kars İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yasa dışı yollardan giren şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent merkezinde oturma izni veya belgesi bulunmayan 8 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderildi.

  • Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü
    16:39 Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı Küresel Isınma ve Su Kaynakları Konularını Görüştü

    Kırıkkale İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, küresel ısınma ve su kaynakları konuları ele alındı. Vali Makas, küresel ısınmanın bir problem olduğunu belirterek, dua ederek küresel ısınmanın tersine dönmesini temenni etti. Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık ise iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini anlattı ve önümüzdeki yıllarda su kaynaklarında yüzde 25 bir azalma öngörüldüğünü ifade etti. Toplantıda alınan kararlar bir üst merciye iletilmek üzere kaydedildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.


Advertisement